X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski dawno nie pisalam ale czytam co u was slychac ;)
    I doscyc goraco sie robi a do listopada jeszcze troszke ;) ja coreczce mowie ze musi co najmniej 3tyg wytrzymac bo juz czuje ze sie pcha

Lena19938 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:49

Lena19938 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, GBS robił mi w zeszłym tygodniu ginekolog który wykona CC po przyjęciu do szpitala.
    Przysługuje Ci na NFZ. Nie wiem niestety, ile kosztuje prywatnie.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie GBS kosztował 35 zł. Czytałam, że niektóre laboratoria, gdy wyjdzie wynik pozytywny i muszą zrobić antybakteriogram, pobierają dodatkowe opłaty. U mnie to byłoby w cenie.

relg2n0apzfk2ghe.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:49

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo często tak się zdarza. O owulacji decyduje mózg. Za bardzo chcesz to nic z tego. Wrzucasz na luz i jestes w ciąży :) niestety presja robi swoje.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti dokladnie tak jak piszesz. Ja jak zaszlam w styczniu to dlugo sie staralism. W koncu sie udalo ale niestety nie na dlugo bo ciaza biochemiczna. Pamiętam jak plakalam i mowilam m ze wiecej nie chce ciazy mam to gdzies itd to w lutym znowu widzialam 2kreski i az zla bylam ze po co mi sie udaje jak zaraz pewnie strace a tu patrz 35tydz juz ;)

Lena19938, Posti77 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ominęło narazie badanie GBS bo w piątek o 17 miałam mieć wizytę no ale ze po 15 miałam ten upadek to nie poszłam. Od razu na szpital. Ale dziś zobaczę się że swoją lekarką to wtedy będę wiedziała dokładnie kiedy. A ile się czeka na wynik dziewczyny???

P.S. Oby nocki były już dla nas łaskawsze dziewczyny! Ja tam nie zauważyłam specjalnie żeby mi się brzuszek obniżył, bo może to też ma wpływ na to że nie mamy zgagi nagle ;-) na pewno ten proces obniżania się zaczął, ale o obniżeniu takim jak przed porodem na pewno nie ma u mnie mowy. Ten brzusio jeszcze urośnie!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak nie leczyłam jeszcze depresji to nie udawało nam się zajść w ciążę. Mąż wybierał się na badania już, a tu niespodzianka rok po szpitalu. Widać natura działa tak żeby udało się w najbardziej odpowiednim momencie! :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wiem , że juz były rozmowy na temat biustonoszy ale nie chce mi sie szukać , powiedzcie mi z jakiej firmy polecacie kupić taki jakiś fajny do karmienia?

Ja sie zastanawiam i nie wiem czy jest sens w moim wypadku dużo inwestować czy dopiero jak sie wszystko unormuje.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy się unormuje to kupię Mamabel Plain od Triumpha. Po porodzie zaraz to kupię taki nawet za dychę wygodny... Potem lepszy

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przyszpitalnym lab. mikrobiologicznych GBS 18,50 zł i w razie dodatniego wyniku drugie tyle antybiogram.Na wynik czekałam 3 dni.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam posiew na gbs w laboratorium szpitalnym i placilam 7 zł.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też gbs ominął. Ale dzisiaj wizyta i się zapytam

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za GBS płaciłam 30zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale to jedno z ostatnich badań w ciąży za jakie muszę zapłacić, więc nie ciążę sobie aż tak bardzo :P a i w laboratorium mówili, że czeka się 7 dni. Może cena zależy też od tego czy wymaz był tylko z pochwy czy z pochwy i odbytu? Myślę, że to też ma znaczenie, bo mnie o to pytali w laboratorium jak wypełniali te papiery z danymi

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj śniło mi się, że nasz Olek już się urodził. Nie pamiętam dużo tylko że go karmiłam piersią i że miał duże brązowe oczy :D Poród miałam szybki, ale potem byłam bardzo słaba i nie miałam się siły nim zajmować. Ten sen był taki realistyczny, że jak się obudziłam, to aż byłam zawiedziona, że to tylko sen :P

Dziewczyny, co sądzicie o pobycie teściów na porodówce podczas akcji porodowej? Kurde moi cały czas podkreślają, żeby im od razu dzwonić jak się zacznie to oni za nami pojadą, ale ja nie wiem jakoś nie wydaje mi się, żeby ich obecność coś tam pomogła. Tym bardziej, że poród może trwać nawet kilkanaście godzin to nie wiem, co oni chcą tam ro bić tyle czasu... Nie wiem, czy to normalne czy ja jestem jakaś przewrażliwiona, że ich tam nie chcę? Rozumiem jak się dziecko urodzi to żeby przyjechali je zobaczyć, ale od razu na poród? Kurde no nie wiem. Co sądzicie? Najgorsze jest to, że oni nie wyobrażają sobie, żeby mogło ich tam nie być. Mąż tak samo, bo on jest bardzo za swoimi rodzicami (aż za bardzo...) i co oni sobie wymyślą to on to akceptuje. A już na pewno nie wyobrażam sobie ich odwiedzin po porodzie jak będę ledwo żywa i wymęczona, nie bardzo chcę żeby ktoś mnie widział w takim stanie. Co innego mąż czy mama, ale teściowie?! Napiszcie wasze opinie na ten temat :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug mnie dziwne. Ja bym nie chciala zeby mnie ogladali zaraz po porodzie a co dopiero czatowali pod drzwiami i byli tyle czasu podczas porodu. Nie wiem czy u mnie wogole ktos bedzie, maz czy mama, moze bede sama i tez ok. Tylko to sa najblizsze osoby i ich obecnosc jest raczej normalna, wrecz zalecana ale tescie ? Moze warto z nimi o tym porozmawiac ? Powiedziec mezowi, ze nie bedziesz sie czula komfortowo i powiadomicie ich jak bedzie po wszystkim. Najwyzej odwiedza Was na nastepny dzien jesli bedziesz chciala. Byc moze jak uslysza Twoje zdanie na ten temat, zrozumieja.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega dziwne. Nie wyobrażam sobie, że teściowie są ze mną w takiej chwili... Jakaś abstrakcja. Zależy też oczywiście, jakie masz z nimi stosunki. Mam koleżankę, która teściową traktuje jak "psiapsiółkę". Ale z tego, co piszesz, Ty nie masz takich relacji, więc moim zdaniem powinnaś im powiedzieć, jakie masz zdanie na ten temat.

relg2n0apzfk2ghe.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam takie samo zdanie na ten temat. Z mamą jestem zzyta bo mój tata nie żyje i mam tylko ja i traktuje ja jak przyjaciółkę i bardzo chciałabym żeby była tym bardziej że to pierwsze moje dziecko i pewnie nie będę wiedziała co i jak a ona na pewno coś podpowie i doradzi. Nie wiem co z tym fantem zrobić bo oni nie wyobrażają sobie żeby miało ich tam nie być. Tydzień temu byli na weselu i w piątek teściowa do mnie ze w razie gdyby się coś w weekend zaczęło to żebyśmy po nich pojechali!!!! Bo to wesele było po drodze do szpitala. No ręce mi opadły... Tak samo wczoraj byli na kawie i jak odjezdzali to do mnie ze jakby się w nocy coś zaczęło dziać to żebyśmy im zaraz zadzwonili to oni pojadą za nami. Nie jestem z nimi w złych stosunkach ale też nie traktuje ich jak najbliższe osoby jak mąż czy mama czy nawet brat. Trochę chyba przesadzaja

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: