X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze bez spakowanej torby,musze kupic majty poporodowe i te wielkie podpaski.a tak to chyba wszystko mam juz w domu ...tylko musze tez sie w końcu za to wziąć...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szlam rodzic corke to mialam walizke na kolkach i pozniej zalowalam bo byla dosyc ciezka i mialam z nia problem aby szukac w niej. Teraz wezme srednia wielkosc i z materialu aby spokojnie walnac na lozko.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwile nie pisałam bo ostatnio żyłam trochę bardziej intensywnie, przemeczylam się i brzuch opadł - może nie jakoś bardzo ale już widać.

W weekend odwiedziła mnie mama, moje rodzinne miasto leży ponad 200km od obecnego miejsca zamieszkania wiec dawno mnie w domu nie było i milo było spędzić trochę czasu z mamuśką. Wszystkie ciotki wpadły w szał zakupowy i młody ma ciuchów na najbliższe pół roku ;)
    A mamuśka ma przyjechać do mnie na tydzień jak wrócimy ze szpitala - chciałam mieć blisko kogoś, kogo bez krepacji będę mogła o wszystko zapytać i prosić o pomoc.

Dzisiaj miałam wizytę, gbs pobrany - początkowo miałam się stawić u lekarza pod koniec przyszłego tygodnia ale po badaniu stwierdził, że mogę nie dotrzymać w dwupaku i żebym przyszła w pon;) mały ponoć juz bardzo nisko a szyjka miękka wiec czekam aż coś zacznie się dziać.

Co do teściów i porodu... U mnie to tez gorący temat bo teściowa ma dużo znajomych położnych w szpitalu w którym mam rodzic i tez cały czas mówi ze jak coś się będzie dziać to jedzie po flaszkę, Kryśke Zośke czy jeszcze inną i na porodówke... No chyba jednak nie...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam znowu Położna poleciła torbę na kółkach bo w razie przejścia na inną sale one toreb nie noszą, a po cc nie można dźwigać, więc myślę że ta średnia na kółkach będzie idealna, a dla Małej potrzebuję tylko Pampersy, chusteczki i kremik :)

Rina to widzę że u Ciebie na wesoło to było powiedziane :) może żartowała? :D

Moja mama tez chciała być z nami w domu po porodzie jakiś tydzień, ja jestem nawet pozytywnie nastawiona ale muszę pogadać z Mężem :D On mi oczywiście we wszystkim pomoże ale to nasze pierwsze Dzieciątko i dobrze by było jakby ktoś pomógł :) zobaczymy, wyjdzie w praniu :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brakuje do torby tylko szlafroka.....:-) a muszę nowy kupić bo mój domowy już raczej nie nadaje się na wyjście:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:51

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pakowanie zabieram się od dłuższego czasu i coś kiepsko mi to idzie. Szlafrok biorę cienki a gruby osobno do siatki bo i tak zaraz na izbie go ubiore a zajmie mi całą torbe.
    Na szczęście dla dziecka biorę tylko chusteczki, niedrapki, krem do pupy. Mąż mi przywiezie ubranka na wyjście.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wyobrażam sobie jak w tych skurczach zajezdzacie po teściów na to wesele bo przecież jest po drodze ;-) a teściowa zanim wyjdzie to jeszcze do mikrofonu oznajmi wszystkim że jej syn będzie ojcem bo już zaczęła się akcja porodowa, a Ty w tym aucie czekasz biedna aż wszyscy toast wzniosą :-D a teściowa jeszcze selfie w samochodzie urządza z Tobą :-D

Boże, straszne... Ja rozumiem że oni chcą jak najwięcej się udzielać, że to dla nich ważne ale do cholery to Ty będziesz się męczyć! Nie Twój mąż, nie tesciowie tylko Ty. Rozumiem Cię że chcesz żeby mama tam była, bo to tak intymna sytuacja że tylko najblizsza rodzina potrafi podnieść na duchu. Musisz pogadać z mężem że będzie Ci ciężko w tej sytuacji kiedy będziesz wiedziała że tesciowie będą słyszeć wszystkie krzyki itp itd. Dobrze ze chcą się angażować, ale nie oni są tu najważniejsi. Pogadaj z nimi że lepiej by Ci było gdyby odwiedzili Cię kiedy już się ogarniesz...

Wirginia, eunice. lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nasze mamy rodziły to nawet mąż nie mógł być przy porodzie. Odwiedzin nie było w salach tylko w specjalnej sali widzeń.

U mnie w rodzinie na szczęście odwiedzają tylko najbliżsi. Rodzice, rodzeństwo. Sama do koleżanek czy kuzynek wybieram się dopiero jak maluch skończy 2 miesiące.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice moja teściowa ze swoją się bardzo nie lubily i ciągle powtarza ze nie chce być jak ona tzn chce nam pomagać i wogóle ale trochę brakuje jej takiej granicy co jest dobre a co jest już przesadą. Wiem ze na porodowce może mi załatwić świetną opieka ale mam nadzieje, ze pielęgniarki tez obejmuje tajemnica lekarska i nie dostanie całego sprawozdania z mojego porodu...

Ja do torby dopakować musze juz tylko klapki noo i oczywiście jakaś wodę i coś słodkiego na przekąskę ale to dopiero jak się zacznie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 19:22

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża nie chce przy porodzie a co dopiero teściów hahahha. To że teściowie zglupieli nie znaczy ze w szpitalu personel wpuści tyle osób. U mnie w szpitalu może być tylko 1 osoba towarzysząca.
    Ja dopiero po porodzie zawiadomienie wszystkich i wyłącze telefon żeby nie zwracali głowy.

U mnie 38 tc i torba też nie spakowana. Życie :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda ja tez nie spakowalam jeszcze torby I jak mysza zabieram sie od dwoch tygodni do niej haha :P z synkiem w 32 tygodniu byla juz gotowa a teraz ajaj . Ale mam juz wszystko pokupowane wszelakie podklady kremy itd . W piatek juz na bank piore rzeczy moje i ciuszki malej I w sobote wieczorem bedzie pakowanko. A w niedziele rozlozymy lozeczko niech sie wietrzy.

Ahh Wam powiem dzisiaj mam do kitu dzien caly dzien mdlosci I takie uczucie jakbym miala zemdlec slabo mi. Malo zjadlam ,bo brak apetytu jakos... kiepsko mi no ehh
    Do tego fleczer na zalepionej dziurze w zebie juz mi sie kruszy I zab zaczyna lekko pobolewac lada dzien chyba bede musiala sie do dentysty wybrac odnowic to a po porodzie kanalowka ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 19:51

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam prawie spakowana torbe ale tez nie do końca. Nadal walcze z przeziębieniem,mimo inhalacji ciagle nie moge oddychac. Pojutrze wizyta zobaczymy co i jak troche zaczynam sie stresowac. Im blizej terminu tym wiecej pytan mnie nurtuje, mam nadzieje ze nie zapomne ich zadac mojemu gin.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie plan porodu?

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet się nie wypowiadam na temat mojej torby bo jest w powijakach. Dla małej mam ciuszki i pieluchy tetrowe spakowane. Czapeczki, niedrapki itp. Dla siebie mam tylko koszule po porodzie i podkłady. Na tym koniec...
    Muszę się ogarnąć bo jest strasznie. Nic nie mam gotowe. Tylko poprasowałam i na tym koniec.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam dzis chwile grozy...poszlam siku do wc ,wytarlam sie wstalam I rozbieram sie do kapania I czuje jak po udzie mi cieknie zaraz dotykam tam wilgotno wydzielina bez koloru bez zapachu jejku jak ja sie wystraszylam. Zaraz do meza lece ale ten oczywiscie moze sie posikalas hahah smieszne . Wykapalam sie zjadlam kolacje I na razie sucho ale wiecie stres ogromny ,bo uswiadomilam sobie ,ze to ze nie mam skurczy boli I duze prawdpodobienstwo cesarki nie znaczy ,ze moge kozaczyc nie wiadomo ile. Postanowilam jutro zrobic pranie I o ile wyschnie do wieczora spakuje sie juz... teraz uciekam spac. Modle sie zeby mala posiedziala ,bo nawet 2,5kg nie wazy :( ojjj robi sie goraco nie ma co juz fikac.

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja to samo. Nawet nie mam weny żeby schować te wyprasowane rzeczy do szafy, chyba pójdę spać.. a torba dalej tylko wyciągnięta z szafy, i koniec.

Lena19938 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan porodu napisany; ) ze strony rodzicpoludzku położna zrobila wzór dla naszego szpitala. U nas wypelnia sie przy rejestracji w razie czego; )

Torba czeka :) bo skurcze są nawet skali brakuje. Ale nieregularne ;) i tak skaczą jak chcą

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ