X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wszystkiego już próbowałam. Błonnik jabłkowy, nasiona chia, babka płesznik, musli u mnie na porządku dziennym, kiwi, jabłka, truskawki, duża ilość wody, boldaloin, otręby... Nic. Kiedy brzuszek mi odpuścił w 7 miesiącu stałam się bardziej aktywna bo już nie czułam bólu a teraz mam masakrę ;-) z początkiem 9 miesiąca wszystko wraca. Jestem załamana ;-) siemię lniane pewnie byłoby w porządku ale wcześniej go nie próbowałam ze względu na to że wspomaga akcje skurczową. Ale teraz się skuszę może...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena może kefiru dużo pij.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku miesięcy nie mam żadnych problemów z 2. Poleże chwile na plecach, dziecko pouciska jelita i zaraz jestem w toalecie. Raz dziennie to minimum a przed ciążą raz na 3,4 dni... O.o

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kefir, maślanka, jogurt naturalny też przerabiałam... Czasami mi się zdaje że mam jakiś zator. Jeszcze mała uciska. Zaparcia są tak bolesne że ledwo się ruszam. No i wzdęcia

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. to masz naprawdę ciężko. Już nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Na wzdęcia chyba możesz wziąć espumisan, jak byłam w szpitalu na początku ciąży to dziewczyna brała bo już wtedy miała z tym problemy więc myślę że teraz tez możesz :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam chyba takie predyspozycje. Moja mama przy chorobie nowotworowej miała to samo. Nic nie jadła bo nie chciała pogarszać tej sytuacji tylko piła nutridrinki. Ja teraz obojętnie co zjem mam takie wzdęcia i zaparcia że sobie nie radzę. Najlepiej jak zjadłam zupę buraczkową kiedyś przed wizytą a waga skoczyła o 1,5 kg. no przecież paranoja

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jak szłam na to czwarte piętro z mężem rano to powiedziałam do Oli że już niedługo... Jeszcze conajmniej 3 tygodnie i będę miała swoją kruszynkę przy sobie. Oby nie w przyszłym tygodniu. Mój mąż dostał dziś telefon z tego centrum w Kajetanach! Myślał że będzie czekał na termin do kwietnia przyszłego roku a tu niespodzianka! Od poniedziałku do środy w przyszłym tygodniu będzie pod dobrą opieką... W koncu po tylu latach dowiemy się co mu tak naprawdę dolega!!!

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to super! Cieszę się razem z Wami że coś tam ruszyło w tej sprawie :) i powodzenia!! Życzę podjęcia dobrych decyzji :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie się popłakałam jak mi o tym napisał :-) no... O 18.00 wizyta. Waga będzie wskazywać mój nr telefonu :-D temperatura 37,2 :-) jest dobrze

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę Ci, macie znowu powody do radości :) Trzymam kciuki :) i daj później znać jak poszło :)

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymamy kciuki za wizytę! Zdaj później relację :-) ja dzisiaj byłam na ktg, tętno dziecka w normie, skurczy nie ma, nic się nie dzieje - jak to ujął lekarz :-)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pech nie odpuszcza, do przeziebienia, bolu zeba, lekarza na urlopie to jeszcze dziś poslizgnelam sie i prawie zrobilam szpagat. Tak mną szarpnelo zw myślałam że pękło mi spojenie albo nie wiem co. Tak mnie boli podwozie że nie moge zrobić kroku, ale maluch się rusza więc też nie chce jechac na IP bo mnie już nie wypuszcza a weekend idzie i tak nic nie podzialaja. Chyba ze zacznie się coś dziać to nie będę miała wyjścia

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina uwazaj na siebie zwlaszcza teraz!!! Jakby co to predko na IP !!!

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część z Was ma dzieci.
    Czy jak zaczną się skurcze to będę wiedzieć, że to już? Jak Wy czulyscie?
    Zaraz ide pod prysznic. Zobaczę, co dalej będzie. Na razie podchodzę ze spokojem. Jest czas.
    Boję się, że przegapie. Za późno pojadę. Skurcze pojawiają się od zeszłego wtorku. Nieregularne. Co raz częściej. Na ktg skala maksymalna to tylko lekkie ała. Skali 5 wogole nie czuje... W poniedziałek brak rozwarcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was regularnie ;) przepraszam, że się nie udzielam.
    Lena- zdrówka!
    Eunice- jak popekam wypróbuję na następną ciążę;)
    Magda- też zdrówka. Mam nadzieję, że tulisz
    Picolona- też ze względu na weekend boję sie szpitala. U mnie zakaz odwiedzin...

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny my już po wizycie :-) podwyższone crp to nic innego jak reakcja po urazie. Temperatura też przez to podwyższona. Moja mała ma 2300 i jest slodziakiem. Przepływy w normie, tętno prawidłowe :-) szyjka skrócona ale na tym etapie jest to normą. Jest twarda zamknięta i raczej nie zapowiada się poród. L4 już do porodu.

Picollina ja w zeszłym tygodniu a Ty w tym? Uważaj na siebie kochana!!! Ja musiałam na szpital jechać niestety ale udało mi się nie zostać na weekend...

aphrodita, Scorpiolenka, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka jest juz z nami :). Kruszyna 2600g i 50 cm. :) Urodzila sie dzisiaj (21.10) przed 9.
    Po 18 godzinach skurczy co 4 minuty brzucha i kregoslupa, wypracowalam 2 cm rozwarcia. Rano zadecydowali o cc. Ale ile bolu mnie to kosztowalo i strachu to moje.
    Ale jestesmy juz razem :)

Neo84, zxc, agata.gie, kas50, małamama, radiszka, Lena19938, aphrodita, Scorpiolenka, megimeg, Paju, klauuudia, gama, Wirginia, maggda, kataloza, manda21, sara_nar, eunice. lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Kalinka jest juz z nami :). Kruszyna 2600g i 50 cm. :) Urodzila sie dzisiaj (21.10) przed 9.
    Po 18 godzinach skurczy co 4 minuty brzucha i kregoslupa, wypracowalam 2 cm rozwarcia. Rano zadecydowali o cc. Ale ile bolu mnie to kosztowalo i strachu to moje.
    Ale jestesmy juz razem :)

Cudowne wieści, gratulacje!!! Dużo zdrowia!

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mysza:* ważne, że mała juz przy Tobie i jednak zrobili to cc. Trzymaj się i wracajcie jak najszybciej do domu:)

A u mnie niby to rozwarcie jest, miękka szyjka, lekarz mówił ze w październiku mały juz na pewno będzie z nami a tu cisza... Nic się nie dzieje...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza gratulacje :-)

RinaC ile masz tego rozwarcia? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ