X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodadamo ja też byłam z takimi dolegliwościami w chyba 18 tyg. Dadzą ci coś dożylnie na wymioty i biegunke i nospe rozkurczowo znając ich. Że mną tak było i przeszlo. No i oczywiście przez 3 dni nic nie jadłam bank nie pulam tylko kroplówki żeby się uspokoiło i nie zagrażało dziecku. Lepiej jedz od razu im szyybciej tym lepiej bo szybko się odwodnić możesz nawet jak dużo pijesz.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza gratuluję!!!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo to może być rotawirus. Teraz taka pora roku właśnie.... A synek zdrowy? Jeśli masz biegunkę i wymiotujesz to pij dużo czystej niegazowanej wody... Nie możesz dopuścić do odwodnienia. A może warto się zgłosić do szpitala?

Picollina ja najpierw trafiłam na IP ginekologii. Zrobili ktg i usg i chcieli zostawić na obserwacji ale ponieważ miałam poważny uraz twarzy to potem trafiłam na chirurgię. Tam zrobili mi rtg twarzoczaszki i chcieli zostawić bez sensu do poniedziałku na chirurgii bo już neurologa nie było... Więc się wypisałam na żądanie bo skoro rtg ok to badania u okulisty i neurologa mogę zrobić bez leżenia w szpitalu. Wypisali skierowania i puścili. Kurcze jak Ci się pogorszy to ja bym pojechała sprawdzić. Maluch cały i zdrowy, rozumiem że czujesz ruchy? Tylko gorzej z Tobą :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 21:54

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tą 'grypę jelitową' bierz no spe i tak jak pisałam dużo pij wody... Koleżanka uniknęła szpitala. Leżała i odchorowała swoje. To nie jest groźne dla dzidziusia ale musisz odchorować. Pewnie cały dom zaraz będzie chorował u Ciebie... Eh nie zazdroszczę! Martwi tylko ten spinający się brzuch. Ale gdyby było gorzej to na szpital

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC wrote:
    Kas rozwarcie mam na palec czyli ok 2 cm ale to już dluuugo, zobaczymy co w poniedziałek powie lekarz.

Lena chciałbym mieć taki przyrost wagi jak ty ;) przez całą ciążę bardzo mało przybierałam a ostatnio w ciągu tygodnia 0.6kg...
    Ja 1,5tyg.temu mialam rozwarcie też na palec i okropnie mnie kluje w szyjce. Jeszcze tydzień i niech się dzieje co chce :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• manda21 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo mnie dopadło coś takiego żołądkowego chyba w 34tc, nie wiem czy się strułam czy co to było od 3 w nocy do 19 byłam 12 razy na kibelku, po 9 razie myślałam że tam zemdleje... piłam cały dzień wode małymi łykami, mąż mi kupił smecte, pomogła. Można jeszcze pić borówke brusznice, ale akurat w aptece nie było.

Ja bym wzięła profilaktycznie nospe, jeśli tylko przyjmie i nie wróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 23:32

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotawirus niestety :-( można też jakieś probiotyki brać na osłonę. I nie dać się obwodnic bo wtedy temperatura rośnie niemiłosiernie wysoko a wtedy to stan zagrożenia jest niestety...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotawirus. Niestety.

Dziewczyny na co będzie szczepić dzieci? I jakim trybem - standard czy skojarzone?
    Dowiadywałyście się o koszty?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się tym tematem zainteresować bo szczerze to nie wiem... A to jednak istotne. Jak coś poczytam to się wypowiem bo tak to zielonkawa jestem w tym temacie!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam szczepić na pneumo, meningo i rota jak również Hib i to jest koszt ok 1000 zł......myślałam o tylu bo planuję żłobek.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szczepić skojarzone. Chciałabym 5w1 bo takie miała córka i nic jej się nie działo. Nawet gorączki nie miała. Dodatkowo na pneumokoki. Na rota raczej nie bo tyle jest szczepów że niekoniecznie pomogą.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnica pomiędzy podstawowymi szczepieniami a skojarzonymi to koszt 150zl.
    Pneumo, i meningokoki to koszt całkowicie osobny i rozłożony w czasie, także więcej niż tysiąc wyjdzie. Ja będę szczepić skojarzone i dodatkowe raczej też. Po rotawirusach dzieci tylko gorzej chorują, u mojego brata jedno dziecko szczepione i co jakaś epidemia panuje to biedactwo ląduje w szpitalu, tak ciężko przechodzi. Podejrzewają że przez szczepienie właśnie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo teraz o Tobie myślę jak zniosłaś noc i czy wszystko w porządku... Odezwij się czy wszystko jest ok!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zostalam w domu nie wiedzialam co ze soba zrobic cala noc. Gdybym nie miala synka zaraz bym gnala do szpitala alw tak nie moglam sie przemoc . Jakas poprawa jest ,bo nie wymiotuje od 21 wczoraj ,troche ta biegunka jeszcze meczy . Boli zoladek dalej I od tej 21 mialam skurcze co 3-5 minut te napinania macicy takie bolesne ,ze ja to znioslam. Zrobilam o 6 prysznic I na chwile zasnelam ale teraz wstalam I boli ten zoladek I dol brzucha napinania tez sie pojawiaja nie poradze chyba sobie sama ich zlikwidowac. Do tego czuje sie jak chora. Zjem sniadanie ,bo szpitalne juz mnie ominie I maz mnie zawiezie a sam zajmie sie synkiem na razie. Mnie pewnie poloza I porobia ktg I popodlaczaja kroplowki. Musza mi wyciszyc te napinania ,bo jeszcze urodze.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo dobrze, będziesz spokojniejsza... Te napinania brzucha niepokoją a Tobie potrzeba trochę spokoju teraz i dużo wody. Ja ryczę jak bóbr i też ten brzuch się spina. Kochana trzymaj się i daj znać!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo,pewnie jedź zawsze lepiej sprawdzić co się dzieje.Normalnie napewno poradziłabyś sobie z tym sama ,ale w ciąży lepiej jechać o raz za dużo niż za mało.Daj znać.

Mój mąż od dziś ma tydzień wolnego i jakoś mam taki spokój,że będzie jakby coś się zaczęło dziać.Przez to nawet noc prawie całą przespałam i czuję się wypoczęta.

Dziś zaczynamy 39 tydz. :) Mogę rodzić :) Póki co zbieram się zaraz na KTG.

Wirginia, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka może faktycznie będziesz następna? :) Jeśli tak to Życzę szybkiego i szczęśliwego porodu :)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka fajnie, że masz męża u boku bo teraz u nas gorący okres - wszystko może się zdarzyć. Mój N za to teraz bierze dodatkowe zmiany, zeby później więcej wolnego mieć także prawie się nie widzimy :(

Wspominalyscie o szczepieniach - powiem wam szczerze, że ja liczę na dobrą sugestie lekarza bo im więcej czytam tym trudniej mi cokolwiek wybrać...

kataloza lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 zł na szczepienia to abstrakcja...

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ