Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Młodadamo ja też byłam z takimi dolegliwościami w chyba 18 tyg. Dadzą ci coś dożylnie na wymioty i biegunke i nospe rozkurczowo znając ich. Że mną tak było i przeszlo. No i oczywiście przez 3 dni nic nie jadłam bank nie pulam tylko kroplówki żeby się uspokoiło i nie zagrażało dziecku. Lepiej jedz od razu im szyybciej tym lepiej bo szybko się odwodnić możesz nawet jak dużo pijesz.
-
MłodaDamo to może być rotawirus. Teraz taka pora roku właśnie.... A synek zdrowy? Jeśli masz biegunkę i wymiotujesz to pij dużo czystej niegazowanej wody... Nie możesz dopuścić do odwodnienia. A może warto się zgłosić do szpitala?
Picollina ja najpierw trafiłam na IP ginekologii. Zrobili ktg i usg i chcieli zostawić na obserwacji ale ponieważ miałam poważny uraz twarzy to potem trafiłam na chirurgię. Tam zrobili mi rtg twarzoczaszki i chcieli zostawić bez sensu do poniedziałku na chirurgii bo już neurologa nie było... Więc się wypisałam na żądanie bo skoro rtg ok to badania u okulisty i neurologa mogę zrobić bez leżenia w szpitalu. Wypisali skierowania i puścili. Kurcze jak Ci się pogorszy to ja bym pojechała sprawdzić. Maluch cały i zdrowy, rozumiem że czujesz ruchy? Tylko gorzej z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 21:54
-
A na tą 'grypę jelitową' bierz no spe i tak jak pisałam dużo pij wody... Koleżanka uniknęła szpitala. Leżała i odchorowała swoje. To nie jest groźne dla dzidziusia ale musisz odchorować. Pewnie cały dom zaraz będzie chorował u Ciebie... Eh nie zazdroszczę! Martwi tylko ten spinający się brzuch. Ale gdyby było gorzej to na szpital
-
RinaC wrote:Kas rozwarcie mam na palec czyli ok 2 cm ale to już dluuugo, zobaczymy co w poniedziałek powie lekarz.
Lena chciałbym mieć taki przyrost wagi jak typrzez całą ciążę bardzo mało przybierałam a ostatnio w ciągu tygodnia 0.6kg...
-
MłodaDamo mnie dopadło coś takiego żołądkowego chyba w 34tc, nie wiem czy się strułam czy co to było od 3 w nocy do 19 byłam 12 razy na kibelku, po 9 razie myślałam że tam zemdleje... piłam cały dzień wode małymi łykami, mąż mi kupił smecte, pomogła. Można jeszcze pić borówke brusznice, ale akurat w aptece nie było.
Ja bym wzięła profilaktycznie nospe, jeśli tylko przyjmie i nie wróci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 23:32
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
U mnie różnica pomiędzy podstawowymi szczepieniami a skojarzonymi to koszt 150zl.
Pneumo, i meningokoki to koszt całkowicie osobny i rozłożony w czasie, także więcej niż tysiąc wyjdzie. Ja będę szczepić skojarzone i dodatkowe raczej też. Po rotawirusach dzieci tylko gorzej chorują, u mojego brata jedno dziecko szczepione i co jakaś epidemia panuje to biedactwo ląduje w szpitalu, tak ciężko przechodzi. Podejrzewają że przez szczepienie właśnie. -
Hej ja zostalam w domu nie wiedzialam co ze soba zrobic cala noc. Gdybym nie miala synka zaraz bym gnala do szpitala alw tak nie moglam sie przemoc . Jakas poprawa jest ,bo nie wymiotuje od 21 wczoraj ,troche ta biegunka jeszcze meczy . Boli zoladek dalej I od tej 21 mialam skurcze co 3-5 minut te napinania macicy takie bolesne ,ze ja to znioslam. Zrobilam o 6 prysznic I na chwile zasnelam ale teraz wstalam I boli ten zoladek I dol brzucha napinania tez sie pojawiaja nie poradze chyba sobie sama ich zlikwidowac. Do tego czuje sie jak chora. Zjem sniadanie ,bo szpitalne juz mnie ominie I maz mnie zawiezie a sam zajmie sie synkiem na razie. Mnie pewnie poloza I porobia ktg I popodlaczaja kroplowki. Musza mi wyciszyc te napinania ,bo jeszcze urodze.
-
MłodaDamo,pewnie jedź zawsze lepiej sprawdzić co się dzieje.Normalnie napewno poradziłabyś sobie z tym sama ,ale w ciąży lepiej jechać o raz za dużo niż za mało.Daj znać.
Mój mąż od dziś ma tydzień wolnego i jakoś mam taki spokój,że będzie jakby coś się zaczęło dziać.Przez to nawet noc prawie całą przespałam i czuję się wypoczęta.
Dziś zaczynamy 39 tydz.Mogę rodzić
Póki co zbieram się zaraz na KTG.
Wirginia, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość
-
Scorpiolenka fajnie, że masz męża u boku bo teraz u nas gorący okres - wszystko może się zdarzyć. Mój N za to teraz bierze dodatkowe zmiany, zeby później więcej wolnego mieć także prawie się nie widzimy
Wspominalyscie o szczepieniach - powiem wam szczerze, że ja liczę na dobrą sugestie lekarza bo im więcej czytam tym trudniej mi cokolwiek wybrać...kataloza lubi tę wiadomość