X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDamo trzymamy kciuki żebyście szybciutko wróciły do domku i zeby wszystkie badania dobrze wyszły :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo wszystkiego dobrego żebyś szybko do domu wróciła! :* Zdrówka :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Kas ale to chyba dla dzieci urodzonych w 2017 roku. Ja to tak zrozumiałam.
    Tak,wszystkie dzieci urodzone od 01/2017.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nasze się nie zalapia.
    Moja córka bardzo mało choruje i jak coś kończy się tylko na Katarze. My już gorzej przechodzimy. Także myślę że warto na pneumokoki zaszczepić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki, czy macie któraś stwierdzoną dojrzałość łożyska III stopnia? Ciekawa jestem czy ktoś ma jakieś specjalne zalecenia z tym związane?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zuzie sz czepiam podstawowymi za darmo i teraz tez tak zrobię.

Młoda damo wytrzymałości i wszystkiego dobrego.

Ja wam powiem ze wczoraj w nocy tak mnie kuli w pochwie ze szok i to przez godz co 10 min. Mam nadzieje ze dzisiaj nie będzie tak chociaż jak byłam na zakupach to mnie znowu kilo aż prąd szedł od pachwiny do lydki

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wszystkie dziewczyny poki co w dwupakach. I dobrze :). Moja Kalinka niby urodzona w skonczonym 37 tc jest traktowana jako wczesniak, ma pewne objawy np.ogromny problem z jedzeniem, ssanie przychodzi jej z trudem. Przystawiam ja do piersi non stop, nie potrafi jesc, ciagle placze bo jest glodna. Zal mi jej okropnie i placze nad nia z bezsilnosci. Wyglada na to, ze zaczyna jej sie zoltaczka, ktora podobno jest norma u takich maluchow. Malutka mi tez nie spi, przysypia na 5 minut i przebudza sie w strachu, przestraszona i z placzem. Jest mi tak przykro, bo dopiero teraz widze ile znaczy kazdy tydzien dla takiego malenstwa i mam wyrzuty sumienia ze musiala juz wyjsc.
    Ale jest przecudowna, idealna i kochaniutka.
    Ja po cc dochodze do siebie bardzo powoli, nie spodziewalam sie az tak ogromnych przezyc i bolu po. Usiasc to jest dla mnie wyzwanie i lzy. Mam nadzieje ze wszystkie z Was zniosa cc o wiele lepiej i dojda do siebie w tempie ekspresowym. Trzymam kciuki :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jesteśmy z Tobą :-* ciężko jest czytać o problemach Kalinki... Ale poradzicie sobie dziewczynki :-* wszystko będzie dobrze!!! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza początki zawsze są trudne,ale później będzie już tylko lepiej.Kalinka szybko nadgoni.:)

Masz rację,że każdy dzień w brzuchu mamy dla maluszka jest bardzo korzystny.Wiem to po moim pierwszym synku,który wprawdzie urodził się w 38 tyg,ale też poród był wywoływany i mały długi czas np.nie trzymał temp.,ciągle mu było zimno,w kąpieli krzyk,przy przebieraniu krzyk,często się wybudzał ze snu z rykiem.Brakowało mu tych 2 tyg do terminu.
    Dlatego, oczywiście jeśli nie ma wskazań do przyspieszania porodu,to jestem zdania,żeby na siłę nic nie robić ( rzeczy typu intensywne sprzątanie,sex,schody czy słynny koktail położnych).Maluch sam będzie wiedział kiedy wyjść.Ja tam cierpliwie czekam,jeżdzę na KTG i nadal cieszę się z kopniaków synka :)

manda21 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, ale udało się przystawić małą tak że się zassała czy cały czas odpada od piersi?

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak tak czytam to mi sie płakać chce bo od razu sobie wyobrażam tą Twoja kruszynke i mi jej tak szkoda, że płacze. Musicie być silne a na pewno dzielnie przez to przejdziecie. Dzieci szybko sie ucza zaraz nadrobi i bedzie jeść i rosnąć zdrowo. Dacie rade :*

manda21 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo trzymaj się dzielnie! Dobrze że pojechałaś na IP Będziesz spokojniejsza! Napisz jak tam u Was! Mam nadzieję że zaczniesz normalną dietę i będzie już tylko lepiej! Wracajcie szybko do formy dziewczyny :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Myszo ja wiem że jest Ci przykro bo chciałabyś żeby córa normalnie korzystała z Twojego pokarmu ale dzieci po urodzeniu zawsze mają sprawdzany odruch ssania. Może tak być że Twoja Księżniczka tak jak czasem inne dzieci nie przyswoi od razu cycusia, jest jeszcze kruszynką! Ale w niedługim czasie dacie sobie radę... Mam nadzieję że jednak nie jest to żółtaczka. Co do każdego dnia w brzusiu to jest prawda... Każdy jest na wagę złota w tym okresie ciąży. Bo niby donoszona, nic nie zagraża życiu maleństwa ale czasem pojawiają się problemy. Życzę Wam dziewczyny wytrwałości i ściskam Was bardzo mocno :-*
    Nie zawsze musisz być silna... Nie ma takiego przymusu. Jesteśmy tylko ludźmi. Trochę cierpliwości i dużo optymizmu a będzie dobrze!

P.S. Wracaj szybko do formy po cc. Podziwiam Cie że to przeżyłaś... Ja panicznie boję się cc ze względu na to dochodzenie do siebie.... Ale przyjmę wszystko na plecy żeby urodzić szczęśliwie swoją Oleńkę... Trzymam za Was bardzo mocno :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrabiam forum... Mnie dziś zabierają ze Szczecina bo mąż wieczorem do szpitala jedzie i nie chce żebym sama była. Mam nadzieję że nic w tym czasie nie będzie się działo... Chciałabym urodzić w zs jednak...
    Coraz ciężej mi. Maleństwo uciska na rozpulchione jelita... Trawienie w ogóle nie idzie coś strasznego. Nie jestem w stanie jakoś sprawnie wstać itp. Ale musiałam wczoraj coś ze sobą zrobić. Zafarbowałam włosy. I czuję że mam to gdzieś co on o tym sądzi...
    Mąż sprawił mi od rana straszną przykrość i zaczęłam się zastanawiać czy kupowanie wspólnego mieszkania to dobry pomysł... Obojętnie jak będzie, mieszkanko będzie dla Oli. Jeśli nie daj Boże się rozstaniemy to mam jeszcze gdzie mieszkać, tylko mojej małej mi szkoda. Tak bardzo nie chciałabym żeby przyszło jej przeżywać rozstanie rodziców... Ale jest mi przykro nie mogę się uspokoić :'( ale nie chce o tym pisać bo się rozklejam...

Miłego dnia dziewczyny! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza trzymaj sie - oby z kazdym dniem było lepiej:)
    a co do ssania to dopilnuj, zeby Małej dobrze sprawdzili więzadełko pod jezyczkiem, mialam ostatnio w rodzinie hisțorie, ze bylo zrosniete i Maly nie chwytał....

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie duza poprawa zoladek odpuszcza ,ruchy maluszka sa juz bardziej odczuwalne ,napinan mniek ale nie wiem jak tam z badaniami no I co na ktg wychodzi ,bo jak te polozne robia mi to otg to tak jakby sie cos dzialo tu obracac sie bo to bo ruchow malo bo tam ehh troszke sie obawiam czy z mala wszystko dobrze.
    Dzisiaj powinno byc usg ale zobaczymy.

Jedyny problem jaki sie pojawil od 4 rano jak sie obudzilam magle zaatakowal mnie ucisk w klatce piersiowej na srodku jakby mostek ,przelyk cholera wie albo cos z serca. Oddycham normalnie ale dusi mnie troche ten ucisk. Pierwszy raz w zyciu cos takiego mam kurcze. Najlepiej jakbym sie polozyla jakos I w ogole nie ruszala wtedy jeszcze jakos nie boli ehh az sie boje lekarza o tym powiedziec :(

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza życzę duuuzo zdrówka dla Was! :* Szczególnie żeby Mała szybko zaczęła dobrze jeść, powinny tam jakoś Ci z tym pomóc położne albo nawet lekarz.

No ja się dziwię dziewczynom, które coś tam wydziwiaja od 37 tyg żeby szybciej urodzić. U mnie ma być cc w 39 tyg i mam wielką nadzieję że wytrzymam do tego terminu. Już dużo nie zostało :)

MłodaDamo cieszę się że już poprawa :* może ten ucisk ze stresu? Powiedz lekarzowi. Zrobią Ci może ekg :)

Lenka co się stało? :( Aż tak źle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:03

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wolę o tym nie pisać bo to tak żałosne z jego strony że nie ma o czym gadać ;-) jest foch. Zobaczymy jak to będzie ale poczułam się tak żałośnie że po prostu szok

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. nie daj mu obiadu za karę :D nie no żartuje :)
    Nic się nie przejmuj, masz swoją Kruszynke i nie jesteś sama :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 38 tygodniu:-) juz coraz bliżej, ale w koło sie martwię o ruchy tej mojej kruszynki.

Lena nie załamuj się, pomyśl jak rozwiązać problemy razem z mężem na spokojnie, niech emocje opadną, nie ma co od razu myśleć o najgorszym. W życiu tak juz jest,że trafiają nam sie różne przeszkody i musimy je pokonywać. Myślę że wiele razy w życiu jeszcze Ci sprawi przykrość, tak samo Ty jemu i sie tego nie przeskoczy. Jak ktoś kiedyś powiedział małżeństwo to nie stan tylko umiejętność .

MłodaDamo na pewno szybciutko wrócicie do domku i bedzie tylko lepiej :-)

Wirginia, Lena19938, RinaC, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ