X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama a co się dzieje z ruchami? Moja Mała od wczoraj tak szaleje jakby chciała wyjść przez brzuch, Mąż był w nocy w szoku że a tak może kopać :D a bywają takie kiepskie dni że ledwo co pobryka... I nie wiem od czego to zależy.

A ja właśnie widzę że zaczynam 37 tydzień i jestem już szczęśliwa! Oby wytrzymać jak najdłużej a przynajmniej do przyszłego tyg :)

małamama, kataloza lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz do konca spakowana. Wczoraj bylam z cala moja rodzinka w restauracji na ostatni wypasiony posilek "skazanca" bo od jutra szpital. Po powrocie juz nic nie bedzie takie samo bo bedzie nas o 1 wiecej! Trzymajcie kciuki!

Lena19938, małamama, Scorpiolenka, Wirginia, kataloza, RinaC, klauuudia, manda21 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia od rana i w nocy z resztą też zaobserwowałam,że sie nic nie wierciła. Nawet jak ją dosyć mocno przepychałam ręką żeby sie ruszała, no i sie stresowałam bo to łozysklo juz III stopnia, nie wiadomo czy dostarcza tlenu tak jak powinno. Nawet mąż do niej mówił i zawsze reagowała a dziś i wczoraj nie za bardzo. Na szczęście sie zaczęła normalnie ruszać i juz sie troszkę uspokoiłam. Ale zwracam dużo uwagi na te ruchy. Jeszcze jak lekarz zasugerował, że moge przed terminem urodzić to juz w ogóle mam stresa.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami emocje biorą górę ale przykre to jest. No mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ;-) no ale jaki mam ładny kolor włosów! Brak odrostów a poza tym kupiłam taką farbę że spokojnie sama sobie ją nałożyłam :-) efekt jak z salonu i bardzo dobra odżywka. Kolor wyszedł cieplejszy niż mój naturalny ale nie przeszkadza mi to. Ważne że nie było miedzianego odcienia. Jestem zadowolona i naprawdę potrzebowałam tego!

Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama a co lekarz powiedział jeszcze na temat tego łożyska i czy badał przepływy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:20

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena czasami takie drobiazgi jak przefarbowanie włosów potrafią bardzo poprawić humor;) ja wróciłam do naturalnego ale teraz radość sprawia mi nawet lekkie przecięcie.

U mnie wreszcie chyba coś się zaczęło dziać - dzisiaj zaobserwowałam, że skutki mi trochę nabrzmiały i pojawiło się kilka przezroczystych i lepkich kropel. Bardzo się cieszę;) i przy napinaniu brzucha czuje delikatny ból w krzyżu.

Małamama ważne, że maleństwo się rusza. Jak coś Cie niepokoi to zawsze można skoczyć do szpitala na ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 15:14

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się martwiła na Twoim miejscu, sama teraz się boję wtorkowej wizyty co usłyszę. Ale jak się rusza to wszystko oki :) jak coś to bez zastanowienia na szpital jedź.

Lena i dobrze że zrobiłaś włosy :) ja też się zawsze dużo lepiej czuje jak odrost znika :D mama zadowolona to dzidzia też :)

Rina dopiero teraz masz siare? Ja mam od połowy ciąży bardzo dużo, aż żałuję że nie mogę jej zbierać :D dziennie budzę się z plamą na piżamie. Mam tylko nadzieję że jak urodze to dalej będzie :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia jeśli chodzi o piersi to od początku ciąży kompletnie się nie zmieniły, no może trochę cięższe są ale staniki sprzed ciąży cały czas pasują. Juz się martwiłam bo bardzo chcę karmić piersią a tu niespodzianka;) a już tylko 9 dni do terminu...

Oby laktacja nam sprzyjała;)

Wirginia lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa rozumiem :) kurcze to super że jednak coś ruszyło, już niedługo będziesz szczęśliwie tulić swoje cudo :) i dokładnie, oby bar mleczny dobrze prosperowal :D

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam u mnie na razie slabo. Tzn ucisk zmalal ale przy gwaltownych ruchach np nagle wstaje czy klade sie do lozka tak nagle czuje takie pulsacyjne uciskanie tak w rytmie bicia serca kilka razy az sie poloze I nie ruszam I przechodzi jest dobrze. Okropnosc... boje sie. Mialam juz robiona krew ,mocz pobierala mi babka przez cewnik masakra co za bol jejku dziewczyny . Pytalam czy nie moge normalnie wysikac do pojemnika nie bo to z cewnika musi byc pewnie chodzi o strylnosc. No I ekg I internista ma to ocenic I zobaczymy co bedzie dalej. Dostalam ampycyline zalecona 4x dziennie szok ,bo jakis stan zapalny ja I obstawiam z zebow bo mam do leczenia. Takze obawiam sie ze predko moga mnie nie chciec wypuscic :( jutro na bank nie ale jejku ja na prawde chce juz wydobrzec I wrocic do domu I do dziecka tak za nim tesknie . No ale ten ucisk mnie przerazil nie chce tez wrocic do domu byc sama z dzieckiem I sie udusic :( takze licze ze maks do srody bede tu.

Przepraszam ,ze tak o sobie nawijam ...

Lenka uszy do gory maluszek sie pojawi bedzie dobrze..u mnie tez czasem ciezko I nie raz maz byl taki do mnie ,ze mialam ochote go zostawic. Ale mysle wtedy o malym I wiem ,ze musi miec tate ,nie chce zeby cierpial a my musimy jakos panowac nad soba nad emocjami ... ehh ciezkie to zycie

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktacja rozwija się bez względu na to czy w ciąży pojawiła się siara. Równie dobrze może jej nie być w ogóle, albo tylko trochę pod koniec ciąży a i tak się rozkręci :-) ja mam tylko zaschniętą na skutkach ale jej nie zdrapuje.

Dziewczyny liczę na to że przed porodem rzeczywiście organizm się zacznie oczyszczać albo kiedy brzuch się obniży to będzie mi lepiej. Czuję się niedołężna. Ten ból brzucha uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie. Wzdęcia i zaparcia pod konie ciąży.... Świetna sprawa!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama odezwij się jak tylko będziesz coś wiedziała... Mam nadzieję że będzie ok! Wiem że tęsknota za dzieckiem jest straszna dlatego życzę żebyscie szybko wróciły z dobrymi wiadomościami do domu :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo może ze stresu Ci się tak porobiło, te kłucia? Mnie coś też parę razy zakuło, ale zignorowałam to. Serce też ma zwiększoną pracę, bo krwi jest dużo więcej.

U mnie jakiś tydzień temu mały tyle co się ruszał, a od 3 dni nawet nie muszę liczyć ruchów, taki aktywny jest. Strach się bać co to będzie za łobuziak jak się urodzi. Tyle, że przed tatą czuje respekt i się uspokaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 17:09

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym moim łożyskiem niby jeszcze jest ok, zrobił przepływy i stwierdził, ze moge urodzic przed terminem i że jesli ruchy dziecka są dobre, to nie ma sie czym martwic. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. No i jak juz usłyszałam o tym łożysku to sie teraz stresuje, żeby dzidzia czasem nie była niedotleniona albo niedożywiona. A jeszcze bardziej sie boje,że sie może skończyć cc albo wywoływaniem jak by sie cos działo nie tak. Myślałam, że jak sie ma już III stopnia dojrzałe łożysko to obowiązkowo ktg i częstsze wizyty, ale jak widać nie. Gdyby sie nie ruszała to mam do szpitala niedaleko wsiadam i jadę bez zastanowienia.

Lena takie małe rzeczy a tak cieszą, byle mała zmiana czy jakiś zakup i już człowiekowi lepiej. Mi tak strasznie szybko rosną włosy, że co miesiąc a nawet częściej musiałabym robić odrost.

MłodaDamo lepiej że jesteś pod stałą opieką, zwłaszcza ze jest jakies zapalenie, a gdyby to faktycznie od zębów to juz w ogóle nie ma żartów bo to nawet do sepsy moze dojść. Wytrzymasz i na pewno już niedługo zobaczysz sie z rodzinką. :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem jaki mam stopien łożyska,III stopien w ostatnich tyg.ciąży jest normalny,możesz urodzić przed czasem ale też nie jest to powiedziane.
    Mi coraz czesciej dokuczaja skurcze BH.

kataloza, małamama lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• gama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie, ja byłam z moim M na spacerze. Wczoraj mnie tak wnerwił, że przebeczałam wieczór, dziś postanowiłam olać go i się odciąć, nie przejmować. Postawiłam mur Ja-reszta świata. :)
    Dziś poczułam pierwsze kłucie w brzuchu od dawien dawna. Taki znajomy ból sprzed paru miesięcy, a jednak bede sie teraz baczniej sobie przyglądać:)
    a poza tym żadnych symptomów....
    siara się sączy juz od paru miesięcy, wiecznie musze staniki prać, bo przysycha i drapie:)

jutro wizytalekarska, ciekawe co doktorek powie na te badanie z pochwy z tym gronkoocem, no i inne sprawy też mnie już interesują, łożysko, szyjka i t d..

jeszcze troche i niech sie już dzieje, dziś ostatecznie spakowałam torbe i wypisałam plan porodu

pozdrawiam

kataloza, małamama, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze III stopień to normalne ale i tak sie stresuje.

U mnie siary to chyba za bardzo nie zauważyłam może minimalnie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem jaki mam stopień łożyska.Ze skurczami,rozwarciem chodzę już dwa tygodnie i tydzień bez czopa.Na KTG piszą się jedynie skurcze ok.20%. Na szczęście tętno maluszka w porządku,więc pozostaje czekać. :)
    Jeszcze trochę i każda z nas doczeka się swojego cudu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 19:22

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie tętno mają wasze maluszki?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodadamo dobrze że jesteś w szpitalu pid opieka. Fakt że ciężko zostawić w domu dziecko ale za to drugie jest pod obserwacją. Oby szybko przeszły Ci dolegliwości i mogli Cie wypisać do domku.

Mi dokuczają coraz bardziej bolesne skurcze. Kilka w ciągu dnia ale jak złapie to trzyma ponad 1. Mam nadzieję że wytrzymam jeszcze chociaż 2 tyg. Do fryzjera jeszcze chce podjechać. A musi mnie mąż zawieźć bo ja już nie chce jeździć samochodem a moj salon jest daleko od przystanku. Chyba ze zaryzykuję i pójdę do kgos innego. Tylko że mnie bardziej stresują wizyty u nieznanego fryzjera niż u dentysty. Mam bardzo gęste włosy które się lekko kręcą i w przeszłości niektórzy fryzjerzy kiepsko sobie z nimi radzili.

A co do dentysty to muszę się pewnie wybrać bo obawiam się że jakiś stan zapalny mi się przy koronce zrobił. Pech że teraz już na finiszu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ