X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia wszystko okaże się ok, jeszcze zobaczysz. Nicolas to będzie taki zgrabny synuś a potem tak nadrobi że zobaczysz :-) myślę że to trochę nie możliwe, te wyliczenia lekarza ze szpitala. Wychodziłoby na to że mały ma nagle hipotrofie. To na pewno jakiś błąd :-* zobaczysz że miło się zaskoczysz :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka najwazniejsze ze sie kochacie, poklocic od czasu do czasu sie mozna , a nawet trzeba ;) przynajmniej nie ma rutyny zazwyczaj za duzo lez to wszystko kosztuje no ale tak to juz jest. Dobrze, ze juz jest w porzadku :) a czasami z kazdego z nas cos glupiego wyjdzie albo powie cos calkeim bez przemyslenia , nie ma idealow , dobrze ze potrafimy sie przyznac do bledu :) i przynajmniej na Jakis czas staramy sie go wiecej nie popelnic

Lena19938 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez staram sie tak myslec :) w sumie juz mi nawet lepiej . Bede myslec pozytywnie i tyle a on na pewno sie myli, bo tutaj po prostu cos nie pasuje tak od 3 tyg zatrzymal sie jego wzrost nagle hipotrofia to skad wyniki z zeszlego tyg, ze wszystko idzie ladnie i malutki rosnie sobie, nie trzyma sie to kupy , pewnie Jakis burak jeszcze sfrustrowany z tego lekarza ... :D
    uuufff byle do jutra i czekamy na dobre wiadomosci :)

Wirginia, małamama, Lena19938, manda21 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak bierze na słodkie że chyba będę piec rogaliki z marmoladą :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia piecz piecz zawsze to zajęcie odciągające od myślenia o porodzie i dziecku:-)
    Ja w koło bym słodycze jadła i owoce, normalnie wszystko co słodkie i niezdrowe. Dziś przedostatnie zajęcia w szkole, będzie dziś kąpanie dziecka i jak na złość mój M musi być w pracy :-( trochę strach samemu jeździć już autem, ale trudno przecież nie pojadę z teściową :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 16:18

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia będzie dobrze. Waga wg usg nie koniecznie odzwierciedla prawdziwa. A lekarz pewnie zmierzył na szybko na odwal sie. Jutro zobaczysz że będzie ok.

Ja przez całą ciążę nie miałam jakiś super chęci na czekoladę a od kilku dni potrafię sama zjeść całą.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaka robicie dziewczyny.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Kataloza czemu nie możesz spać? Mi przeszło... Teraz śpię normalnie.... A Ty dalej nie możesz. To już długo trwa!
    Duszno mi....brzuch mnie gniecie......na boku biodra bolą...pocę się strasznie....zastanawiam się jak sobie poradzę.....czy dziecko zdrowe będzie co będzie jak nie będzie??? Głowa pełna.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam współczuję stanów depresyjnych, teraz czy w przeszłości. Mam to szczęście, że jestem optymistką i zawsze mogę liczyć na wsparcie mojego. Wiadomo, każdy ma czasem gorszy dzień ale ważne żeby otaczać się pozytywnymi ludźmi.

Klaudia - nie zazdroszczę stresów związanych z USG, to naprawdę straszne jakimi lekarze potrafią być ignorantem i burakami.

Ja w całej ciąży miałam tylko 4 usg z czego pierwsze potwierdzające ciążę, dopochwowo. Takie uroki prowadzenia ciąży na NFZ ale lekarz zawsze porządnie mi brzuch pomierzy i jakoś nie czuje stresu związanego z przyrostem wagi małego. Zawsze to jakiś plus.

Aphrodita ja codziennie wciagam jak nie czekoladę to paczkę ciastek;p ostatnio apetyt bardzo dopisuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 16:34

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już zjadłam całe opakowanie delicji do kawy, ale jednak te rogaliki zaraz zaczynam robić :D od razu zrobię podwójna porcję xD

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wcinam ciastka maślane :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj robicie apetyt hehe :) a mi sie tez chce ciagle slodkiego :D :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam taki apetyt że wsysam np krokieta z barszczykiem, a zaraz po białą czekaolade, granata i jabłko, wiem wiem masakra:D

aphrodita, Wirginia lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odrzuciło słodkie od początku ciąży, a zawsze lubiłam (szok to dla mnie był, że tak może być). No po za mlekiem zagęszczanym kakaowym w tubce i monte, bo tego trochę zjadłam w ciąży przegryzając ogóreczkami kiszonymi. Zostało mi jeszcze trochę brownie, bo piekłam i jakoś ciężko mi skończyć mimo, że bardzo dobre.

małamama jeszcze nie takie złe to połączenie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 17:06

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży miałam wstręt do słodkiego a teraz chyba murzynka zrobię ;-) najprostsze najfajniejsze ciasto. Teraz lubię czekoladę z orzechami ale... Zgaga mnie czasem strofuje. Kocham mleko za to.

Kataloza strasznie mi przykro że tak Ci doskwierają takie dolegliwości! Wesoło nie jest ale dziecko na pewno zdrowe... Ah straszne życie matki...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzis robia mi tylko wszystkie badania i wypoczywam a cc bedzie jutro, tylko jeszcze nie wiem o ktorej.

Nie zamartwiajcie sie tym usg, naprawde potrafią sie sporo pomylić, a lekarz to tylko czlowiek tez mylić sie może. Głowa do góry!

Dobija mnie nic nie robienie, przy mojej dwójce po prostu od tego odwyklam.

klauuudia, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakiegoś czasu nawet dobrze śpię. Owszem przebudzeniu się w nocy żeby się przewrócić na inny bok i wstaje może 2 razy na siku i picie. Zauważyłam że lepiej mi się leży na prawym boku ale to już po dłuższym czasie po jedzeniu bo inaczej zgaga doskwiera.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza a spisz z jakąś poduszką pod brzuszkiem? Ja śpię i mam nawet Podusię Oli i to tylko Oli. Później będę ją miała do wózka :-) jeśli się pocisz to możesz sobie pomóc zwilżając ciało np mokrą chusteczką a na lepszy sen wypić melisę.
    Kiedy goraczkowałam to wiedziałam że nie mogę się przegrzać bo ciepło wzmaga skurcze macicy. Chciałam zbić temperaturę bo wiedziałam że jeśli dojdzie do bardzo wysokiej temperatury mogę poczuć się gorzej. Ukradłam Oli jedną tetrówkę, miałam obok łóżka maseczkę z wodą i stopniowo chodziłam ciało. Od razu było lepiej.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina fajnie, ze sie odezwalas :) korzystaj, ze mozesz troche odpoczac :) od jutra bedzie juz trojeczka hihi jeszcze wiecej do ogarniecia :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    Dobija mnie nic nie robienie, przy mojej dwójce po prostu od tego odwyklam.

Korzystaj póki możesz :)

P.S. A na zgagę podobno migdały są dobre...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 17:34

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ