Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja za to dzisiaj w nocy nie moglam spac a dzis czuje sie jak Zombie, wczoraj malutki szalal 4 godziny pod rzad jeszcze nigdy tak dlugo tego nie zaobserwowalam pieknie pokopal mnie po zebrach a pozniej nie dalo sie spac.
Kataloza nawet nie wiesz jak Ci wspolczuje jak ja po jednym dniu sie tak czuje to nawet nie chce myslec jak Ty sie czujesz biedna... eeeHHLena19938 lubi tę wiadomość
-
małamama wrote:To ja mam taki apetyt że wsysam np krokieta z barszczykiem, a zaraz po białą czekaolade, granata i jabłko, wiem wiem masakra:D
Tyle to ja jadłam na raz przed ciążą
A co do samopoczucia po porodzie ja też nie spodziewam się bajki. Będę zmęczona, sfrustrowana, obolała, załamana brakiem umiejętności opieki nad dzieckiem i do tego 100 innych rzeczy o których nie mam teraz pojęcia. Trzeba się z tym liczyć. -
Dziś w końcu kupiłam resztę potrzebnych mi rzeczy do spakowania torby. Moja mała ma wszystko tylko ja nie miałam...
Mi zgaga odebrała apetyt. Skończyło się tak że nawet serek wiejski stawał mi w gardle. Byłam załamana!
Nutridrinki działały przez tydzień... Ale pomyślałam że co za dużo to nie zdrowo.
MłodaDamo jak tam u Was? Jak się czujecie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 20:19
-
Posti77 wrote:Przeczytajcie ten nonsens : http://babyonline.pl/resort-zdrowia-trzeba-radykalnie-zmniejszyc-liczbe-cesarek,aktualnosci-artykul,21407,r1.html
No i się normalnie wkurw!£am!!! To przez panny które pomyliły poważną operację ze zwykłym zabiegiem... Super tak trzymać.... Brak słówWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 20:40
-
No niestety cesarek jest dużo ale przecież wiele z nich jest z jakiegoś powodu a nie na życzenie. Potem po cc następny porod też raczej jest cc. Dlatego te statystyki takie są. Osobiście znam tylko jedna osobę co miała cesarkę bo chciała.
Ja teraz tez się zdecydowałam bo miałam wybór. Gdybym tylko wiedziała że pójdzie szybko i skończy się normalnie to wolałabym sn ale na pewno nie chce kolejnego porodu 2w1.
Dzisiaj moja położna że szpitala powiedziała mi że jakbym trafiła wcześniej przed planowanym cc i chcieliby mi robić próbę oxy to mam się nie zgadzać pid żadnym pozorem. -
Na życzenie robią cięcie tylko w prywatnych klinikach przecież. To jak kobieta ma urodzić jak nie ma rozwarcia albo dziecko jest już na pół uduszone? Tragedia.. nie moge czytać takich rzeczy bo się wkurzam niepotrzebnie. Mój powód też pewnie będzie podwazany albo będą dopytywać. Najwyżej się spakuje i pojadę do innego szpitala.
-
Mi się wydaje że chodzi o to że dziewczyny 'załatwiają' sobie przeciwwskazania do sn. Pójdzie taka prywatnie do okulisty i powie proszę mi tu wypisać odpowiednio żebym zadowolona była
Tylko jeśli przyjdzie i pokaże zaświadczenie od okulisty to chyba nie chcąc ryzykować zrobią to cięcie. I tak jest teraz nagonka na cięcia więc nie wiem czego ma dotyczyć ta ustawa... Bo im statystyki się nie podobają? Dlatego będą zmuszać ciężarne do rodzenia bliźniaków sn? Narażać dzieci na niebezpieczeństwo bo nagle przysięga Hipokratesa zamieni się w plik pieniędzy? I będzie tak... Ministerstwo zarządzi a lekarz wykona: że w przyszłym tygodniu zrobimy tylko 10 cc bo kasy nie dostaniecie jak będzie więcej! I basta. Tak ma to wyglądać? Bo lepiej statystyki będą wyglądać? Albo będą odsyłać ciężarne do szpitali gdzie mają jeszcze limit na cc? A ten drugi szpital powie gońcie się! My mamy mało to więcej kasy dostaniemy... No trochę paranoja!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 22:17
-
eunice. wrote:A potem beczę, że 19 kg na plusie:P Ale waga mi się zepsuła to się nie ważę- i dobrze:D
Nie martw się ja mam 18 na plusie ^^ Sie zrzuci, trochę od razu poleci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 22:36
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
A ja siedzę,zajadam chrupki kukurydziane i zabieram się za czytanie książki bo i tak spać nie mogę...a potem odsypiam w dzień.
Moje chłopaki śpią a maluszek harcuje w brzuchu. Jakoś mi tak dobrze i błogochoć mam świadomość,że to ostatnie chwile z ciążowym brzuszkiem i pewnie będzie mi go brakować.
Miłych snów dla tych co mogą spać.Lena19938, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymanda21 wrote:Nie martw się ja mam 18 na plusie ^^ Sie zrzuci, trochę od razu poleci...
Dziewczyny 18 czy 19kg to jeszcze nie jest tragedia ja juz mam dodatkowych 26kg z czego moja kruszyna to tylko 2.5 kg zajmuje a gdzie tu do zgubienia reszty?
-
Scorpiolenka przypomina mi się jak dzień przed ślubem do długich godzin nocnych gadałam z przyjaciółką przez telefon i miałyśmy po jednym piwku. To był jakby taki rytuał bo i tak nie mogłam zasnąć. Zegnałam panieńskie życie. Dzień później zaczynałam pisać już kolejny rozdział. Nie dało się tego tak po prostu zostawić i już
Tak samo u Ciebie... Już niedługo po raz kolejny zostaniesz mamusią no jak tu spać? Prawda??? Buziaki
Jeśli będziesz mogła to jutro napisz :-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 23:45
Scorpiolenka lubi tę wiadomość
-
Aneczka91 wrote:Dziewczyny 18 czy 19kg to jeszcze nie jest tragedia ja juz mam dodatkowych 26kg z czego moja kruszyna to tylko 2.5 kg zajmuje a gdzie tu do zgubienia reszty?
Aneczka a łożysko, wody płodowe, woda w organiźmie, macica, zwiększona objętość krwi? To wszystko tak za darmo? Nic nie waży?
Ja mam 15 na plusie ale od 8 miesiąca nie za dużo tyje. -
nick nieaktualnyNo cos w tym jest☺ ale jeszcze moglabym z 10 przytyc jesli by to zagwarantowalo ze moja kruszynka bedzie zdrowa i zdrowo rosla☺ a poki co to tylko matka na siebie nabiera a mala mi o figure dba i przybierac nie chce...
Lena19938 lubi tę wiadomość