Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona92 wrote:A ja byłam we wtorek u lekarza, mała waży 3200g i powiedział mi, że szyjka delikatnie mi się skurczyła i że jest minimalne rozwarcie na pół opuszka palca. Czy to oznacza że poród będzie w najbliższym czasie? czy mogę doczekać do terminu? jak myslicie?
więc spokojnie.
Scorpiolenka gratulacjeScorpiolenka lubi tę wiadomość
-
Wirginia wrote:Scorpiolenka gratulacje!! :*
Któraś pisała że jak dziecko się urodzi niecałe 2,5 kg to jakaś szczepionka jest za darmo?Wirginia lubi tę wiadomość
-
Scorpiolenka ale fajnie aaaale fajnie
Adasiek moj synek tez tak ma na imie
gratulacje
duzo sil dla Was
Scorpiolenka lubi tę wiadomość
-
małamama wrote:Lena19938 wrote:Małamama Waltz op 64 no 2 to właśnie walc wiosenny
To nie to samo co spring waltz. A coldplay też słuchamy nawet mamy na playliscie do porodu
To podeślij linka do spring Waltz bo ja tego nie znam w takim razie -
Gratuluję nowym mamusiom
i zazdroszczę, że już są po wszystkim. Ja strasznie się stresuje przed porodem. Jutro mam kolejne ktg a w poniedziałek wizytę. Od 2 dni mam bardzo miękki brzuch, gdzie przez całą ciążę był przeważnie twardy i napięty. Nie wiem skąd ta zmiana i czy coś zwiastuje, ale poza tym żadnych skurczy ani nic z tych rzeczy, więc mały chyba nie pcha się jeszcze na świat
jedynie co to jak długo pochodzę to odczuwam potem ból w macicy i ból spojenia, ale wydaje mi się, że to przez wagę malucha. Zobaczymy jak to będzie, z jednej strony chciałbym już to mieć za sobą a z drugiej boję się jak nie wiem co
zxc, małamama, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
Ruzia
-
nick nieaktualny
-
Ruzia to mamy podobnie, też juz bym chciała byc po, ale wiem że każdy dzień w brzuszku jest cenny dla dziecka, także niech siedzi jeszcze. Najbardziej sie boje,że opadne z sił i nie dam rady, a za żadne skarby bym nie chciała znieczulenia. Ale to czas pokaże co będzie.
zxc ty juz tuz, tuż można powiedzieć, ale na pewno wszystko sie szybko i dobrze skończy, i będziesz miała duuuże dziecko, jak dwa tyg. temu taka piękna waga -
Scorpiolenka wrote:Adaś już jest z nami.Ur.się o 10.20,waga 3580g,59 cm,10 pkt.Jest cudowny,ma ciemne włoski.
Właśnie się karmimy.Synuś od razu załapał o co chodzi.
Dziękujemy za kciuki.Scorpiolenka, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje mamusie!
Mi do porodu się nie spieszy. Mamy jeszcze tydzień czasu do terminu a i tak pewnie urodze 2 tygodnie po terminie więc mamy jeszcze z 3 tyg
O samym porodzie w ogóle nie myślę żeby w depresji nie popaść
Chociaż ostatnio jak gin sprawdzał mi szyjkę na samolocie to krzyczałam z bólu. Miałam wrażenie że rozrywa mi wnętrzności. A co dopiero poród - skurcze i wyjście dziecka.
A wlaśnie Mamusie podczas porodu jak są skurcze i przecie to do tego horroru dochodzi też rozrywajacy ból spowodowany wychodzącym dzieckiem prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 13:38
Scorpiolenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWirginia wrote:Zxc a może cisza przed burzą?
Często mylą się z wagą, koleżance też mówili dziecko ponad 4 kg a urodziło się niecałe 3 więc trzymam kciuki żeby nie było aż tak źle
zaoszczędzila bym na wizycie. Duże prawdopodobienatwo tej wagi niestety . Statystycznie 190 g na tydzien przybiera. Dość często mam usg 12.09 3.10 17.10. Ciało proporcjonane. Głowa i brzuch miały termin na 22.10 - chyba są dość spore.
Mam nadzieję, że wyjdzie jak najszybciej. Robie ćwiczenia na łóżku ( takie jak na piłce).
Będzie dobrzeporodu jako bolu się nie boję. Predyspozycje do SN mam. Wymiary miednicy ładne. Ale różnie może być.
Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość