X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina dobrze że się odezwałaś i że już trochę lepiej... :-*
    Mamuśki niedługo nas też to czeka.
    Jestem ciekawa mojej kruszynki, chciałabym ją poznać ale niech siedzi ile jej się podoba :-)
    Coraz częściej myślę o tym jak to będzie... Już zawsze chciałabym ją chronić. Żeby nie popełniła moich błędów, żeby zawsze znała swoją wartość i wiedziała że jest wyjątkowa. Żeby nie cierpiała tak jak mama.

Moje największe marzenie kopie teraz w szyjke ;-)

Wirginia, małamama, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a mnie moja szlapkami w żebra :) ale zjadłam kolację i na razie chyba też wcina bo spokojna :D

Lena będziesz na pewno najlepszą mamą bo przez swoje doświadczenia będziesz umiała ochronić swoją córkę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:28

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatuś się zakochał. Dopiero teraz jak widzi że się kręci to jest to dla niego taki namacalny dowód że tam jest mały człowiek ;-) tęskni za córeczką :-D

Wirginia, aphrodita, RinaC, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie spakowałam mojego N do szpitala:p od prawie dwóch tygodni byłam pewna, że wszystko czeka a o tatuśku zapomniałam.

Kurcze będzie mi brakować tego wiercenia się w brzuchu mimo, że czasem bywa bolesne...

Wierzę, że każda z Nas będzie najlepszą mamą dla swojego dzieciątka. W końcu kto jak nie My? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:49

Lena19938, Wirginia, małamama, kataloza lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż też patrzy na brzuch jak tam Mała szaleje aż nie może czasem uwierzyć ile siły ma :D

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mała myszka ma czkawkę :-) mamuśka też szaleje za swoją dziewczynką... Czasem widzę sfrustrowane matki które się wyżywają na swoich dzieciach..szarpią, wrzeszczą i klną.ja wiem ze czasem nie można wytrzymać ale kurcze... Byliśmy z mężem przed ślubem w Londynie. Tamiza London Eye i rodzice z dzieckiem w wózku. Mamusia i tatuś zapatrzeni w swoje smartfony a dziecko płacze. Okazało się że wypadła mu zabawka z wózka. I obstawiamy czy rodzice choć na chwilę spojrzą w kierunku dziecka. Niedoczekanie! Kulturalnie podeszliśmy i z uśmiechem na twarzy podaliśmy dziecku zabawkę. Spojrzeli na nas jak na kosmitów i dalej do telefonów a dziecko kiedy odchodziliśmy jeszcze długo patrzyło w naszą stronę.
    Wiem że łatwo się mówi nie mając jeszcze dzieci... Ale ja bym chociaż spojrzała czy nie dzieje się coś złego. Bo to jest nasze słoneczko, największe szczęście. Nieważne czy aktualnie bardzo niegrzeczne czy coś. Kocha się mimo wszystko i tak na pewno jest ale trzeba to pokazywać ile się da. Choćby przez maleńkie gesty. Głupie spojrzenie i podanie zabawki

klauuudia, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Gratulacje mamusie!
    Mi do porodu się nie spieszy. Mamy jeszcze tydzień czasu do terminu a i tak pewnie urodze 2 tygodnie po terminie więc mamy jeszcze z 3 tyg :)
    O samym porodzie w ogóle nie myślę żeby w depresji nie popaść :D
    Chociaż ostatnio jak gin sprawdzał mi szyjkę na samolocie to krzyczałam z bólu. Miałam wrażenie że rozrywa mi wnętrzności. A co dopiero poród - skurcze i wyjście dziecka.
    A wlaśnie Mamusie podczas porodu jak są skurcze i przecie to do tego horroru dochodzi też rozrywajacy ból spowodowany wychodzącym dzieckiem prawda? :(

Posti jak mi przed samym porodem sprawdzali szyjkę to też wiłam się na fotelu z bólu, a położna do mnie że ona jeszcze nic nie robi :)
    Dla mnie skurcze parte były bardziej do przeżycia niż wcześniejsze. To takie mega zatwardzenie trochę :P ja miałam dużą motywację do parcia, bo mi cały czas mówili, że już widać główkę i chciałam zrobić wszystko, żeby mieć to za sobą. W sumie parte trwały u mnie 15 min więc całkiem nieźle. Wyjście dziecka to już mega ulga, nacięcia w ogóle nie czułam, ale podobno malutkie. Nie wiem ile mam szwów, ale sama wyczuwam dwa - nie wiem czy to możliwe. Tak to było u mnie :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do partych nie doczekałam ale mam dreszcze na samo wspomnienie jak mi położna badała rozwarcie. Brrrr.... Masakra.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mam nadzieje, ze tym rodzicom choc troche glupio sie zrobilo ... Jeej obysmy byly dobrymi mamusiami :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena no to Wasz gest jak najbardziej super :) ale tamci rodzice to jakaś tragedia.. ja bym się na ich miejscu poczuła podle i na dodatek te telefony.

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy poród ogólnie super.Trafiłam na świetne położne,które bardzo mi pomogły szybko urodzić.
    Wody odeszły mi o 5.30 przez sen obudziło mnie mokre prześcieradło. Leżałam na patologii ciąży i dziś miałam mieć indukcję porodu planowali założyć mi cewnik Foleya a tu samo się zaczęło.
    Przewieźli mnie na porodówkę,zrobili lewatywę i podłączyli pod KTG.Do godz 8 nic się nie działo skurcze marne.Poszłam pod prysznic,trochę pochodziła i o 9 podłączyli mi oxy.Po 15 minutach zaczęły się porządne skurcze,bolesne ale w sumie był ich z 10 więc do przeżycia i szybko z 2 cm rozwarcia zrobiło się 4 potem 9.Pozwolili mi wstać do toalety ale tylko na siku absolutnie na 2 bo główka synka już napierała.Jak wróciłam jeszcze chwilę przez 3 skurcze pochodziłam i zaraz na fotel bo położna mówi,że rodzimy.Skurcze parte może z 15 minut i moje 3,5 kg szczęścia było na moim brzuchu.Nie byłam nacinania ale trochę pękłam bo główka synka ma całe 36 cm ale szycie z kolei miałam bez znieczulenia bo naprawdę tylko 3 kosmetyczne szwy najcieńszą nitką.Teraz nic mnie boli jakbym nie rodziła.
    Życzę Wam wszystkim nierozpakowanym takiego porodu.
    Synuś miał poczekać bo jutro mama ma urodziny ale i tak jest moim największym prezentem urodzinowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:44

Lena19938, aphrodita, agata.gie, kataloza, małamama, _polin, RinaC, Wirginia, zxc, rudi, klauuudia, Nadiii, gama, manda21 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki obrazek nad Tamizą ;-) nie zapomnę tego. Było mi żal tej dziewczynki. Pisałam kiedyś o przemianach w rodzinie na przełomie wieków i teraz to jest tragiczna sytuacja. Widać to wszędzie. Potem ta dziewczynka dorośnie i będzie robiła tak jak rodzice. Moja mama od zawsze walczyła o te więzi w rodzinie. Wspólne posiłki, rozmowa, spacer. Żeby to nie zginęło. Dlatego tak się związałam z rodziną. Teraz został tylko tata. Ale z nim mam takie dziwne, oficjalne stosunki. Tata tego nie widzi. On ma swój świat... A chciałabym żeby czasem ze mną pogadał. Jest moim ojcem. Czemu zachowuje się tak oficjalnie.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny chłopczyk. No i poród marzenie.

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Mój dzisiejszy poród ogólnie super.Trafiłam na świetne położne,które bardzo mi pomogły szybko urodzić.
    Wody odeszły mi o 5.30 przez sen obudziło mnie mokre prześcieradło. Leżałam na patologii ciąży i dziś miałam mieć indukcję porodu planowali założyć mi cewnik Foleya a tu samo się zaczęło.
    Przewieźli mnie na porodówkę,zrobili lewatywę i podłączyli pod KTG.Do godz 8 nic się nie działo skurcze marne.Poszłam pod prysznic,trochę pochodziła i o 9 podłączyli mi oxy.Po 15 minutach zaczęły się porządne skurcze,bolesne ale w sumie był ich z 10 więc do przeżycia i szybko z 2 cm rozwarcia zrobiło się 4 potem 9.Pozwolili mi wstać do toalety ale tylko na siku absolutnie na 2 bo główka synka już napierała.Jak wróciłam jeszcze chwilę przez 3 skurcze pochodziłam i zaraz na fotel bo położna mówi,że rodzimy.Skurcze parte może z 15 minut i moje 3,5 kg szczęścia było na moim brzuchu.Nie byłam nacinania ale trochę pękłam bo główka synka ma całe 36 cm ale szycie z kolei miałam bez znieczulenia bo naprawdę tylko 3 kosmetyczne szwy najcieńszą nitką.Teraz nic mnie boli jakbym nie rodziła.
    Życzę Wam wszystkim nierozpakowanym takiego porodu.
    Synuś miał poczekać bo jutro mama ma urodziny ale i tak jest moim największym prezentem urodzinowym.

A oto nasz Adaś :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecb30ad8bf8f.jpg

Jaki cud kochana!!!!! Tak bardzo się cieszę razem z Tobą!!! :-* <3

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka masz najpiękniejszy prezent na urodziny... Po prostu wspaniale! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczny!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, niektórzy ojcowie tacy są. Ja miałam zawsze trudny kontakt z moim. Teraz jak jestem dorosła jest lepiej. I widze też że do wnuczki inaczej podchodzi. Rozpieszcza ja bardzo. Ja się nie dziwię że taki był bo jego matka raczej nie okazywała mu miłości. Byla zła matka. Teraz nawet ciężko im się rozmawia.

Lena zobaczysz że jak będzie już Olenka to Twój tata oszaleje.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny!!! Niech rośnie szybciutko i zdrowo. :-)
    Jak taka słodka kruszynka widzę to swoją córkę już bym chciała tulić.
    Takiego porodu możemy sobie tylko życzyć dziewczyny :-)

Czytam i nie mogę się zebrać do pisania. Wzięłam nospe bo brzuch boli i wzdęty jakiś strasznie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 22:22

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita wiem że oszaleje :-) i bardzo się cieszę :-) . On już szaleje na jej punkcie. Jedyna wnuczka jak narazie... Tata jest kochany tylko trochę zdezorientowany. Nie wszystko przychodzi mu z łatwością. Ale Oleńkę będzie kochał nad życie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 22:24

małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny taki dziadek co umie okazać uczucia. U mnie to chyba tak nie będzie, mój tata jeszcze jeszcze, ale tesciu to chyba nie za bardzo będzie miał podejście. Może i będzie kochał ale czy będzie okazywać. Z resztą jak się dowiedział że będzie dziewczynka to stwierdzil, że nie będzie dziadkiem tylko mężem babci i jak się jakiś kolega go pyta to tak odpowiada. Także Lena tylko pozazdrościć:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ