Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naprawdę coraz więcej szczęśliwych mam na naszym forum. A ja tak bym chciała się jeszcze z Wami spotykać na forum nawet kiedy już wszystkie się rozpakujemy
jednak to jest fajne kiedy jest to wsparcie. Ale zobaczymy jak będzie
Wirginia, _polin, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
Zxc ja chętnie przyjmę chociaż pół kilo dla mojej Małej!
Lena mamy jeszcze trochę czasuja postaram się tu być i pisać ile tylko będę mogła
myślę że Mała będzie miała jakieś momenty lepszego snu to pewnie wpadnę zobaczyć co tam u Was :* no i napisać co u nas
potem już będziemy pisały jak nasze Kruszyny rosną i się zachowują
myślę że każda będzie miała jakieś dobre wskazówki
zxc, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
Scorpiolenka duży ten twój maluch;)
Ponoć kobiety są wstanie przetrwać poród dzięki mieszance hormonów które wytwarzają się w trakcie.
Czytałam, że jeśli w trakcie porodu kobieta bardzo skupia się na bólu to wytwarza się hormon (nie pamiętam jaki a nie chce skłamać), który blokuje działanie oxytocyny i wtedy bardziej boli i dłużej to wszystko trwa.
Mój N daje mi tyle siły i energii do tego porodu, że już nie mogę się doczekać.
Widzę, że dużo mamusiek słucha klasyki- jak byłam dzieckiem ponoć uwielbiałam a później zakochałam się w dźwiękach gitary wiec mój mały katowany jest obecnie starymi rockowymi balladami;)Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Małamama mi się wydaje że ten Spring Waltz to jednak nie Chopin... Wcale mi do niego nie pasuje. Jeszcze ten wstęp może... Ale potem partia szesnastek. No coś mi nie pasi
na pewno się mylę... Wiem że na yt jest napisane że to niby jego ale mi nie brzmi jak Chopin!
oczywiście pewnie jego ale... Hmm
Dziewczyny do porodu mi pasuje Etiuda rewolucyjnanie wiem ile lat musiałabym się uczyć żeby to zagrać ale sobie skojarzyłam. Pierwszy skurcz i zaczyna się słynna Etiuda
no kurde pasuje jak ulał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:37
gama lubi tę wiadomość
-
haha a moj maluch az wstyd sie przyznac uwielbia Disco polo
Jak bylismy na wakacjach 2 tyg dzien w dzien wieczorem chodzilismy sobie na dancingi potanczycod tego czasu jak Niko slyszy cos w rodzaju Dance zaczyna fikac jak oszalaly
hihi
Lena19938, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam sobie ryż z truskawkami bo nie wiadomo kiedy będę mogła je jeść i co.... Muli mnie teraz strasznie.
Mój synek bombardowani jest muzyka dla dzieci, wszelkimi melodyjkami z dziecięcych zabawek. Niech się przyzwyczaja bo córka ma dostać na Mikołaja organki.Lena19938 lubi tę wiadomość
-
RinaC byłam związana z muzyką. Uczyłam się parę lat na pianinie ale szybko przestałam. Mój nauczyciel mnie zniechecił. Potem ponad 16 lat przerwy. Zaczęłam znowu grać po terapii, czyli teraz. Jednak człowiek czasem nie zapomina. A byłam przekonana że już nic z tego nie będzie
tylko uważam że trochę zmarnowałam szansę. Nauka nie idzie tak gładko. A Chopin jest naprawdę trudny. No ale mogę posłuchać
Uwielbiam też wariacje na temat sonaty ksiezycowej Shostacovicha i w ogóle tego kompozytora.. Kocham klasyczną muzykę. Oli chyba też się podoba. -
Lena to świetnie, że wróciłeś do grania.Muzyka ma wielką moc. Wyobrażam sobie jak będziesz małej grała albo nawet z małą jak juz trochę podrosnie - jak w filmach czasami pokazują. Pamiętam do dziś jak uwielbiałam gdy tata grał mi na gitarze i śpiewał, a teraz jak wracam do rodzinnego domu robimy to razem. Aż się łezka w oku zakręciła jak sobie przypomniałam te piękne chwile z dzieciństwa...
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
A disco polo to fajna sprawa dla dziecka
ja słucham starego Coldplay bo ogólnie ich uwielbiam. Teraz zupełnie zmienili koncepcje. Grają bardziej w stronę muzyki rozrywkowej. Coraz mniej słychać fortepianowo gitarowych utworów. Coraz więcej muzyki klubowej ale Chris Martin wciąż ma to coś w głosie
Czasami Ola skacze przy takich lekkich utworach disco polo właśnie
Chyba będziemy obie kochały muzykę od klasyki po discopoloRinaC lubi tę wiadomość
-
Ja czasem też lubię klasykę, ale jednak bardziej się skłaniam w stronę mocniejszego brzmienia
chociaż czasem leci Mela koteluk czy Lana del rey. Innym razem Jelonek i jego skrzypce
potem skoczny happysad, u mnie wielka rozbieżność muzyczna zobaczymy co Małej się spodoba
ale pewnie będzie jeździła z nami na magię rocka xD
Lena19938, RinaC lubią tę wiadomość
-
W duszy każdego Polaka gra disco polo, u nas młody w samochodzie zawsze słucha i tez mu się podoba. Najważniejsze, żeby muzyka sprawiała przyjemność i nie ważne jaki to gatunek. A stary Coldplay mi się bardzo dobrze kojarzy, głównie z liceum i okresem maturalnym
Mam nadzieje, ze kiedyś nasze dzieciaczki będą tak wracały do przeszłości i miło wspominały czas beztroski... Oby udało Nam się sprawić, żeby tak byłoWirginia, Lena19938, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
Meldujemy sie jeszcze ze szpitala, wczoraj wstalam i dzis juz jest troche lepiej. Nie powiem ze nie bolalo ale jak to po cc, z każdym dniem bedzie lepiej. Maluszek ladnie ssie pierś, tylko na razie za malo mamy mleczka i sie dokarmiamy zeby chwilę odetchnac.
Gratuluje kolejnym mamusiom!Scorpiolenka, Wirginia, Lena19938, małamama, _polin, klauuudia, manda21, gama lubią tę wiadomość
-
Eunice żebyś sobie problemów nie narobiła
lepiej to odpuść i pozwól naturze zrobić swoje albo po prostu zwolnij z tym. A na leczenie pochwy dobre są mucovagin takie tabletki dopochwowe, można brać w ciąży i po ciąży
ja stosowałam jak było krwawienie po cytologii i szybko wszystko wróciło do normy