X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:54

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę coraz więcej szczęśliwych mam na naszym forum. A ja tak bym chciała się jeszcze z Wami spotykać na forum nawet kiedy już wszystkie się rozpakujemy :-) jednak to jest fajne kiedy jest to wsparcie. Ale zobaczymy jak będzie

Wirginia, _polin, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc ja chętnie przyjmę chociaż pół kilo dla mojej Małej! :D

Lena mamy jeszcze trochę czasu :) ja postaram się tu być i pisać ile tylko będę mogła :) myślę że Mała będzie miała jakieś momenty lepszego snu to pewnie wpadnę zobaczyć co tam u Was :* no i napisać co u nas :) potem już będziemy pisały jak nasze Kruszyny rosną i się zachowują :) myślę że każda będzie miała jakieś dobre wskazówki :)

zxc, Lena19938 lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka duży ten twój maluch;)

Ponoć kobiety są wstanie przetrwać poród dzięki mieszance hormonów które wytwarzają się w trakcie.
    Czytałam, że jeśli w trakcie porodu kobieta bardzo skupia się na bólu to wytwarza się hormon (nie pamiętam jaki a nie chce skłamać), który blokuje działanie oxytocyny i wtedy bardziej boli i dłużej to wszystko trwa.

Mój N daje mi tyle siły i energii do tego porodu, że już nie mogę się doczekać.

Widzę, że dużo mamusiek słucha klasyki- jak byłam dzieckiem ponoć uwielbiałam a później zakochałam się w dźwiękach gitary wiec mój mały katowany jest obecnie starymi rockowymi balladami;)

Lena19938 lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama mi się wydaje że ten Spring Waltz to jednak nie Chopin... Wcale mi do niego nie pasuje. Jeszcze ten wstęp może... Ale potem partia szesnastek. No coś mi nie pasi ;-) na pewno się mylę... Wiem że na yt jest napisane że to niby jego ale mi nie brzmi jak Chopin! ;-) oczywiście pewnie jego ale... Hmm ;-)

Dziewczyny do porodu mi pasuje Etiuda rewolucyjna ;-) nie wiem ile lat musiałabym się uczyć żeby to zagrać ale sobie skojarzyłam. Pierwszy skurcz i zaczyna się słynna Etiuda :-D no kurde pasuje jak ulał :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:37

gama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jesteś jakoś bardziej związana z muzyką czy czy to pasja, miłość do klasyki?

17u920mmbyd1a8aj.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scorpiolenka manda gratulacje <3 <3 <3 <3

Scorpiolenka, manda21 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a moj maluch az wstyd sie przyznac uwielbia Disco polo :)
    Jak bylismy na wakacjach 2 tyg dzien w dzien wieczorem chodzilismy sobie na dancingi potanczyc :) od tego czasu jak Niko slyszy cos w rodzaju Dance zaczyna fikac jak oszalaly ;) hihi

Lena19938, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie ryż z truskawkami bo nie wiadomo kiedy będę mogła je jeść i co.... Muli mnie teraz strasznie.

Mój synek bombardowani jest muzyka dla dzieci, wszelkimi melodyjkami z dziecięcych zabawek. Niech się przyzwyczaja bo córka ma dostać na Mikołaja organki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC byłam związana z muzyką. Uczyłam się parę lat na pianinie ale szybko przestałam. Mój nauczyciel mnie zniechecił. Potem ponad 16 lat przerwy. Zaczęłam znowu grać po terapii, czyli teraz. Jednak człowiek czasem nie zapomina. A byłam przekonana że już nic z tego nie będzie ;-) tylko uważam że trochę zmarnowałam szansę. Nauka nie idzie tak gładko. A Chopin jest naprawdę trudny. No ale mogę posłuchać <3
    Uwielbiam też wariacje na temat sonaty ksiezycowej Shostacovicha i w ogóle tego kompozytora.. Kocham klasyczną muzykę. Oli chyba też się podoba.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to świetnie, że wróciłeś do grania.Muzyka ma wielką moc. Wyobrażam sobie jak będziesz małej grała albo nawet z małą jak juz trochę podrosnie - jak w filmach czasami pokazują. Pamiętam do dziś jak uwielbiałam gdy tata grał mi na gitarze i śpiewał, a teraz jak wracam do rodzinnego domu robimy to razem. Aż się łezka w oku zakręciła jak sobie przypomniałam te piękne chwile z dzieciństwa...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A disco polo to fajna sprawa dla dziecka :-) ja słucham starego Coldplay bo ogólnie ich uwielbiam. Teraz zupełnie zmienili koncepcje. Grają bardziej w stronę muzyki rozrywkowej. Coraz mniej słychać fortepianowo gitarowych utworów. Coraz więcej muzyki klubowej ale Chris Martin wciąż ma to coś w głosie ;-)

Czasami Ola skacze przy takich lekkich utworach disco polo właśnie :-)
    Chyba będziemy obie kochały muzykę od klasyki po discopolo :-)

RinaC lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC to wspaniałe co napisałaś :-) pięknie tak wrócić do przeszłości i znów się poczuć jak mała dziewczynka!!! :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem też lubię klasykę, ale jednak bardziej się skłaniam w stronę mocniejszego brzmienia :) chociaż czasem leci Mela koteluk czy Lana del rey. Innym razem Jelonek i jego skrzypce :) potem skoczny happysad, u mnie wielka rozbieżność muzyczna zobaczymy co Małej się spodoba :D ale pewnie będzie jeździła z nami na magię rocka xD

Lena19938, RinaC lubią tę wiadomość

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W duszy każdego Polaka gra disco polo, u nas młody w samochodzie zawsze słucha i tez mu się podoba. Najważniejsze, żeby muzyka sprawiała przyjemność i nie ważne jaki to gatunek. A stary Coldplay mi się bardzo dobrze kojarzy, głównie z liceum i okresem maturalnym ;)

Mam nadzieje, ze kiedyś nasze dzieciaczki będą tak wracały do przeszłości i miło wspominały czas beztroski... Oby udało Nam się sprawić, żeby tak było :)

Wirginia, Lena19938, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię prawie każdy gatunek :-) w sierpniu obowiązkowo płyta Nowe pokolenie 14/44. Powstanie Warszawskie ;-) innym razem discopolo, Bracia. A teraz w listopadzie pewnie folkowa muzyka i patriotyczne ;-) Ola musi poznać różne różności :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:54

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice przystopuj trochę. Zrób sobie trochę przerwy jednak. Być może jakieś naczynka puściły. Pozwól im się trochę zregenerować! I poczytaj jak najlepiej ćwiczyć

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie jeszcze ze szpitala, wczoraj wstalam i dzis juz jest troche lepiej. Nie powiem ze nie bolalo ale jak to po cc, z każdym dniem bedzie lepiej. Maluszek ladnie ssie pierś, tylko na razie za malo mamy mleczka i sie dokarmiamy zeby chwilę odetchnac.

Gratuluje kolejnym mamusiom!

Scorpiolenka, Wirginia, Lena19938, małamama, _polin, klauuudia, manda21, gama lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice żebyś sobie problemów nie narobiła :( lepiej to odpuść i pozwól naturze zrobić swoje albo po prostu zwolnij z tym. A na leczenie pochwy dobre są mucovagin takie tabletki dopochwowe, można brać w ciąży i po ciąży :) ja stosowałam jak było krwawienie po cytologii i szybko wszystko wróciło do normy :)

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ