Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
radiszka wrote:A ja nabawilam sie zastojow w piersiach. Co za rwacy bol
ściągać tylko do uczucia ulgi -
Madzik fajnie że takich teściów masz
moja też jest fajna ale już trochę zmęczona. Ma 9 dzieci i na teścia nie za bardzo może liczyć. To ja jej pomagałam bo ma jeszcze dwójkę małych dzieci. Wszystko na jej głowie... A czasem chce dać mi trochę dobrych rad.
Dziś dzień do przemyśleń. Jestem w rodzinnym domu i myślę... -
A ja Wam powiem, że z chęcią bym gdzieś wyszła, ale wiadomo... Dzisiaj może wyjdziemy chociaż na mały spacer, bo już chyba tak nie wieje
Zastoje to niefajna rzecz - ja przy swoim miałam 38,2 stopnie i pomogła niezawodna kapusta.Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
No właśnie nie smutam. Jakoś. We mnie taka zaduma bardziej. Ja wyjdę ale później jak będzie po mszy już bo ciężko by było stać dwie godziny a my już ważymy trochę z Olcią
zatrzymało się na +14 kg... Brzuś nie wygląda na 37/38 tydzień. Kurtka z zeszłego roku pasuje. Rozmiar S. Jak wcześniej wszyscy mówili w 6 miesiącu że to już chyba niedługo tak teraz gadają że chyba jeszcze trochę do terminu
18 dni. Ile???
Polin biedna Ty, ale dobrze kapusta pomaga.... Wszystko przed nami mamuśki! Czekamy z mężem na Olcię i skupiamy się tylko na tym. Mąż szuka pracy. Jakoś to będzie.Wirginia lubi tę wiadomość
-
My idziemy na mszę na 18 bo tylko wtedy ławki nie są zapłacone i na legalu możemy usiąść a ja bym już też nie wystala całej mszy. O widzisz Lena to nie przytylas wcale dużo! I na pewno nie wyglądasz tak jak pisalas kiedyś
Hm.. no ciekawe kiedy Ola będzie chciała zawitać na świecieale póki jej w brzuszku dobrze to niech jeszcze tam fika
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
aphrodita wrote:Wirginia, ławki w kościele opłacone??? Nie kumam, to aż do takich rzeczy dochodzi??
Bardzo dużo kościołów tak ma... A ludzie sa na tyle wredni ze normalnie wyprosza człowieka z ławki jak widzą że ktoś obcy. U nas rodzice byli na mszy tak "w gości" bo daliśmy sobie mszę z podziękowaniem za ciążę (a ja akurat wtedy w szpitalu leżałam) to mama mi mówiła że sobie do ławki usiadła i jakiś dziad jej powiedział że będzie musiała stąd wyjść jak ktoś kto ma zapłacone przyjdzie. No Masakra.. i ja z tym brzuchem już też dużo razy stałam. Chemy to w tym roku poruszyć na kolędzie.
-
Dziwne, nigdy się z czymś takim nie spotkałam i nie słyszałam. Nie rozumiem jak księża mogą do czegoś takiego dopuścić. Chore. Rozumiem że te pieniądze dostaje proboszcz. Ach co czego to doszło ale to wina ludzi częściowo bo się z tym zgadzają.
Ale to chyba na wsi takie sytuacje? Bo nie wyobrażam sobie w mieście. Jak ludzie weryfikują że to akorat tej osoby miejsce. Normalnie w szoku jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 13:42
Wirginia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jaa myślałam, że mój Kościół to patologia... u nas ksiądz tylko wywleka sprawy prywatne na kazaniu. Ale ławek nie ma zarezerwowanych
Narzekalismy na teściowe a mi dzis Tesciu ciśnienie podniol. Jedliśmy z nimi obiad i czepiał się, ze za malo włożyłam i mam jeść za dwoje. Przytylam 17 kg. Starczy mi tyle. Wiem, że dużo zejdzie, bo dziecko prawie 4 kg. Woda będzie schodzic. No i brak aktywnego trybu życia. Odpowiedzialam opryskliwie. Mam już dość starczych teorii na temat życia. Mamy XXI wiek. Czasy się zmieniły. Dlatego są takie chwile, że tęsknię na podejściem bardziej miastowym.
Już widzę teorie na temat karmienia piersią. Nic nie jesz, dlatego dziecka nie wykarmisz. Starsi ludzie nie zrozumieją, żeby nie wierzyc w zabobony... Bardzo się ciesze, ze tesciowa nie karmila piersia - obejdzie sie bez zlotych rad. Już byla teoria, że chlopcy sa przenoszeni, a dziewczynki szybciej wychodza. Również, że na spacer z nieochrzczonym dzieckiem się nie idzie. A jeszcze najlepsze, że od kucania dziecko szybciej się urodzi. -
Aphrodita wyobraź sobie że to właśnie jest w mieście i to dość dużym
mieszkałam wcześniej w mniejszym i bylo to samo. Ale jeszcze większe przygody są właśnie we wsiach. Tu niedaleko nas na wsi to nawet jak jest ofiara za zmarłych to musisz wiedzieć kiedy ksiądz wyczytal jakiego zmarłego bo tak idzie sie po kolei z ofiarą a i jeszcze najpierw idą faceci z tej rodziny a potem kobiety haha to już w ogóle dla mnie absurd i się do tego nie stosowałam. A kiedys podobno w tym kościele rodziny nie siedziały razem tylko w początkowych ławkach mężczyźni a dopiero na końcu kobiety. No tragedia ludzie sami sobie wprowadzają takie głupoty.. a tutaj mieszkamy ponad rok i akurat proboszcz się zmieniał w momencie naszej przeprowadzki więc przejął tylko zasady poprzedniego. Ale ten akurat jest bardzo fajny
-
No nieźle. Ja mieszkam w mieście ale należę do parafii na wiosce (mieszkam zaraz przy granicy). Tylko że jak już jedziemy do kościoła to wybieramy moja poprzednia parafię, tam też chrzcilismy córkę. Ksiądz nie miesza się w politykę, ogłoszenia krótkie. Zapowiedzi nie czyta tylko zainteresowani mogą sobie zobaczyć na tablicy ogłoszeń i nie ma proszenia o kasę. Jak jest jakaś inwestycja to wspomni tylko że tyle i tyle to kosztowało że jest kredyt i jeśli ktoś może to można wpłacać Pieniążki na konto. Nie ma nacisku.
A w tej parafii co należymy to już jak na wiosce. Ogłoszenia długie, kasa ważna.
Wczoraj przestraszylismy się bo pismo z parafii było w skrzynce i myśleliśmy że chodzi o kasę a tu zaproszenie na odpustWirginia lubi tę wiadomość
-
Wirginia wrote:My idziemy na mszę na 18 bo tylko wtedy ławki nie są zapłacone i na legalu możemy usiąść a ja bym już też nie wystala całej mszy
Że Co???? Pozostawię to bez komentarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 14:33
-
My już rozpakowani
Franio urodził się 31.10 o godz 2:55zxc, Lena19938, Dotty84, Neo84, małamama, _polin, Aneczka91, Wirginia, RinaC, eunice., aphrodita, Scorpiolenka, kataloza, agata.gie, rudi, manda21, tomania2806 lubią tę wiadomość