X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:55

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co czekam na IP na przyjęcie.
    Wody lekko się sacza,skurczy brak,chokera wie kiedy coś ruszy:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas spokojnie jesteśmy z Tobą. Mam nadzieję że długo nie każą Ci czekać. Już niedługo... Buziaki :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie kolejny chłoptaś na świecie! :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju ogromne gratulacje :)

Nie mam czasu nadrabiać forum ale codziennie sprawdzam czy są jakieś nowe dzieciaczek :)

Ja walczę z zastojem w piersi i nic nie daje nawet okłady z kapusty.Położna kazała robić okłady z fitolizyny i ściągać odciągaczem ręcznym tym zwykłym z gumową gruszką.Wysłałam męża do apteki i będę walczyć.
    Sutki bolą i krwawią a mały nie chce ciągnąć przez nakładki.Będę odciągać mleko i karmić z butelki bo nie dam rady inaczej.
    Jakby tego było mało starszy syn się porządnie rozchorował.Mam dość.
    Jak narazie nie jest różowo i pięknie ale wierzę że będzie lepiej.
    Życzę Wam lepszych początków macierzyństwa bo mój to jak Narazie ty tylko ból.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka nas zapewne też czekają takie problemy... Ja nie wiem gdzie nas wywieje nawet. Gdzie będziemy mieszkać i jak żyć, w między czasie dojdą te problemy macierzyństwa. Chyba naprawdę nie można nic planować bo plany po prostu się sypią. Taka nauczka.
    Trzeba urodzić najpierw. Już nic nie planuję. Tylko jeden mam plan na życie. Zrobić co w mojej mocy żeby Ola miała wszystko.

Przykro mi że karmienie piersią jest dla Ciebie tak trudne... Pozostaje mieć tylko nadzieję że wszystko się ustabilizuje, że się poprawi i będzie tylko lepiej. Zastoje to na pewno nic przyjemnego. Ale trzymam kciuki, na pewno będzie lepiej!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 10:50

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w mediach macierzynstwo jest takie bajeczne, prawdziwe zycie weryfikuje problemy i czlowiek placze z bezradnosci. Sa i cudowne momenty ale dopiero teraz widze jak silne musimy byc. Donosic ciaze i urodzic... A tu nie koniec. Nie poddawajcie sie, ja to zrobilam i czuje jakbym zawiodla wlasne dziecko. Tak mi przykro jak placze w srodku nocy nad moim cudem bo np.placze a ja nie wiem dlaczego ... Tak o nia walczylam, tyle miesiecy lezenia, tak sie balam przy porodzie a teraz placze nad wlasnym dzieckiem. To jest nienormalne. Ale wierze, ze bedzie lepiej, ze w koncu uda mi sie wszystko ogarnac i bede rozumiec swoje malenstwo jak nikt inny.

Mamy listopad, wiec do dziela dziewczyny :). Sporo sie rozpakowalo w pazdzierniku ale teraz jest Wasz czas. Trzymam za Was kciuki ogromnie, bo wiem jakie stresujace jest oczekiwanie. I bierzcie sily chocby z kosmosu by nie zaliczyc takiego dola jak ja ! :)

kataloza, zxc, _polin, Lena19938, gama, Wirginia lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Tylko w mediach macierzynstwo jest takie bajeczne, prawdziwe zycie weryfikuje problemy i czlowiek placze z bezradnosci. Sa i cudowne momenty ale dopiero teraz widze jak silne musimy byc. Donosic ciaze i urodzic... A tu nie koniec. Nie poddawajcie sie, ja to zrobilam i czuje jakbym zawiodla wlasne dziecko. Tak mi przykro jak placze w srodku nocy nad moim cudem bo np.placze a ja nie wiem dlaczego ... Tak o nia walczylam, tyle miesiecy lezenia, tak sie balam przy porodzie a teraz placze nad wlasnym dzieckiem. To jest nienormalne. Ale wierze, ze bedzie lepiej, ze w koncu uda mi sie wszystko ogarnac i bede rozumiec swoje malenstwo jak nikt inny.

Mamy listopad, wiec do dziela dziewczyny :). Sporo sie rozpakowalo w pazdzierniku ale teraz jest Wasz czas. Trzymam za Was kciuki ogromnie, bo wiem jakie stresujace jest oczekiwanie. I bierzcie sily chocby z kosmosu by nie zaliczyc takiego dola jak ja ! :)
    Dokładnie w mediach to takie kolorowe ale nikt nie powie o strachu, trosce, niepewności......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na początku jest ciężko. Jeszcze hormony robią swoje, ale z czasem będzie lepiej. Dzieciaczki będą miały swój rytm dnia my nauczymy się rozpoznawać o co chodzi. Trzeba to przetrwać.
    Jak są problemy z karmieniem szukać wsparcia u doradcy laktacyjnego. Bo rady rodziny nie zawsze są dobre. A tu ktoś fachowy naprawdę może pomóc. Nam może się wydawać że dziecko dobrze jest przyprawione i ssie a tak naprawdę jest inaczej.
    Będzie dobrze, my kobiety jestesmy silne i stworzone do macierzyństwa.
    A poplakac czasem trzeba. Ja nawet przy mojej dwulatce czasem sobie poplacze (tak żeby nie widziała) bo już emocje robią swoje.

zxc, Lena19938 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czym jest macierzyństwo. Jeśli teraz jestem taka beznadziejna to co będzie później... Nie chcę mi się myśleć

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Ja nie wiem czym jest macierzyństwo. Jeśli teraz jestem taka beznadziejna to co będzie później... Nie chcę mi się myśleć
    Dlaczego beznadziejna??? Co na to wskazuje??

Ja rodziłam 11 lat temu i myślisz że wszystko wiem?? Boję się jak cholera!!! Jak sobie poradzę.....jestem przerażona.......Moje macierzyństwo,dopiero teraz to dostrzegam,pozostawia wiele do życzenia.....mnóstwo błędów popełniłąm co nie oznacza że jestem złą matką, ja po prostu się do tego przyznaję.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:45

_polin lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko nas czegoś uczy i wzmacnia pośladki ;-) ledwo radzę sobie ze sobą ale może jakimś cudem okaże się że jestem na tyle silna by sobie poradzić z trudnością macierzyństwa. Będzie przy nas mąż, może nie będzie tak źle. Sytuacja życiowa jest skomplikowana i ciężko mi myśleć o pozytywnych rzeczach. Wiem tylko że ponad wszystko chce żeby moja córka urodziła się zdrowa.
    A święta będą wyjątkowe.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie - do świąt sie juz jakoś pozbieramy:)

Lena19938 lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza jesteś bardzo silna i myślę że jesteś najlepszą mamą dla swojej córki. Poradziłaś sobie a przeszłaś niemało. I teraz też dasz radę :-* może widzisz jakieś braki ale nie było to celowe. Ważne że się kocha swoje dzieci. Pamiętaj jesteś bardzo silna

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas daj znać jak u Ciebie!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy brak,jakieś pojedyncze,rozwarcie dalej 2cm a te wody to wg nich śluz no hm czekam na wynik testu...no szlag mnie trafi

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas spokojnie może jest szansa ze donosisz do terminu :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:46

• _polin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a mnie sie wydaje to calkiem normalne :-) mi tez sie zdarza placz nad wlasnym dzieckiem i nawet nie tylko jak placze. Ostatnio puscilam mu muzyczke, ktora puszczalam mu w brzuszku - wydaje mi sie, ze zareagowal i wylam jak bobr :- wydaje mi sie, ze kazda z nas zaplacze nad swoim maluszkiem, bo czasem bezsilnosc bierze gore.

Lena a co do nastroju - znasz cos takiego jak projekt egoistka? Dziewczyna ma fajne ksiazki, ktore dosyc dobrze poukladaly mi w glowie. Może tyci pomoga :-)

Wlasnie dziewczyny to nasz miesiac, niedlugo bedziemy tutaj debatować o kupach :-P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ