Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
RinaC wrote:U mnie wywoływać chcą po 6 dniach bo termin wczoraj a 7 do szpitala. Zxc dzisiaj termin mija i tez na 7.11 wiec tylko 5dni od terminu... Chyba nie ma żadnej zasady, wszystko zależy od lekarza.
A cykle miałaś regularne przed zajściem w ciążę? ja między 28 a 36 dni
-
U mnie raczej regularne i długie między 36-38 dni i według mnie termin powinnam mieć na 8.11, ale położna na pierwszym opisie była niezbyt przyjemna i stwierdziła chyba, że fakt iż jestem młoda oznacza ze nie wiem kiedy mogłam zajść i kompletnie nie brała pod uwagę tego, co do niej mówiłam...
U Ciebie może wezmą pod uwagę fakt nieregularnych cykli i poczekają trochę dłużej z wywoływaniem -
W końcu udało mi się nadrobić, podczytywałam, ale nie mogłam skończyć. Tak tu się kiedyś skarżyłam, że poród mnie wymordował. Potem pogryzione sutki, ale wytrzymałam bez żadnych nakładek tylko alantan (nie trzeba zmywać do karmienia). Nastawiałam się pozytywnie i chyba to działa: zadowolona mama- szczęśliwe dziecko
Mały przesypia mi 3-4h i muszę go dokarmiać butelką. Jak już zaśnie jest nie do obudzenia. Coś za coś. Może jeszcze uda mi się podkręcić jakoś laktacje, nie jest to proste, ale walcze.
A i gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek, dużo siły. I dla dziewczyn, ktore sa jeszcze przed. Ja mialam skurcze przepowiadajace miesiac przed i dwa tygodnie. Idealnie bylo tyle ile dni od owulacji do okresu. Jak wiedzialam kiedy mam owulacje to idealnie zawsze tyle samo po dostawalam okres i tak jakby wyliczylam sobie i u mnie sie wtedy akcja zaczela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 06:04
Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Manda masz rację. Stres nie sprzyja laktacji
na tej zasadzie działają herbatki na laktacje. To nie jest cudowny środek dzięki któremu będziemy miały więcej mleka, który cudownie pobudzi naszą naturę do jego produkcji.
To mieszanka ziół które mają za zadanie nas trochę uspokoić. Im bardziej się denerwujemy tym mniej mleka dajemyWirginia lubi tę wiadomość
-
Po herbatkach mam wrazenie, ze jest lepiej bo wczoraj udalo mi sie caly dzien na samej piersi i wieczorem dopiero dolozylam mm to wypil tylko 30, a wczesniej pil po 60 a nawet 70.
Lena19938 lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
nick nieaktualny
-
manda21 wrote:Po herbatkach mam wrazenie, ze jest lepiej bo wczoraj udalo mi sie caly dzien na samej piersi i wieczorem dopiero dolozylam mm to wypil tylko 30, a wczesniej pil po 60 a nawet 70.
A kiedy przychodzi ten moment że wiesz że musisz włączyć mm? Boję się że np moja kruszyna będzie głodna a ja nie będę wiedziała...kicia 123 lubi tę wiadomość
-
Eunice mi wczoraj kuzynka mówiła to samo że z córką chodziła 10 miesięcy w ciąży bo nic się nie działo
ale za to drugie dziecko, syn urodził się wcześniej
więc nie ma reguły. Jakoś to bedzie, życzę szybkiego i lekkiego porodu każdej dziewczynie. Ostatnio ktoś mi mówił że dziewczyna przyjechała ze skurczami i Mąż nawet nie zdążył na ip podać danych a dziecko było urodzone
i tak urodziła dwójkę dzieci xD
Ja miałam w nocy skurcze ale zasnelam w tym bólu