X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dasz radę! Trzymam kciuki za szybką akcję!

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Olą śpimy... Trzeba zupę zaraz zrobić!

klauuudia, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia a jak u Ciebie???

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja tez juz powoli dostaje swira , jedziemy dzisiaj do tego szpitala na 18.30 chyba dostane na glowe do tego czasu, pomijajac jeszcze fakt ze nic nie jest gotowe nawet lozeczka nie mamy , mam nadzieje ze moj maz poradzi :)
    Moze sie wezme za sprzatanie zeby zabic czas :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pytałam ;-) oj dasz radę, sprzątanie to dobry pomysł tylko nie przesadzić z tym sprzątaniem bo do 18.30 jeszcze trochę :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby szybko poszlo.
    Co do karmienia to pierwsza dobe sie nie martwcie, ze zaglodzicie dziecko bo ono ma jeszcze zapasy z brzuszka. Na druga dobe robi sie glodne. Ja dokarmialam jak po dwoch godz przy piersi a maly dalej marudny no i nic juz nie lecialo, bo jak leci a nie je to wystaczy zmienic pozycje, albo delikatnie nacisnac zeby sutek byl bardziej plaski albo chwile zaczekac, bo moze akurat go wzdelo albo robi kupke. Jakos takie proste w obsludze dziecko dostalam albo go rozumiem.

Lena19938, Wirginia, zxc lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylismy u lekarza na kontroli. Malutka slabo przybiera na wadze, je za malo, ale na sile mam nie wciskac tylko butelke dawac czesciej. Nie odzyskala jeszcze wagi urodzeniowej. Zoltaczka podobno powoli schodzi. Sen z powiek spedzaja mi jednak jej bezdechy. Mam bacznie obserwowac, jak spi to przygladam jej sie czy oddycha :/. Po bezdechu przychodzi takie szarpniecie calego ciala, jakby nagle probowala zlapac powietrze ... I tak przez caly czas jak spi :(. Tak sie boje, naczytalam sie o smierci lozeczkowej i popadam w paranoje ... Dlaczego jest ciagle pod gorke ?

Dziewczyny trzymam kciuki zeby lekko poszlo i abyscie szybko tulily maluchy.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawde mowiac to wolalabym zeby mnie wzielo juz jak najszybciej nawet teraz hehe bo tak to czlowiek nieustannie mysli jak to bedzie do tego stres i takie uczucia ze skrajnosci w skrajnosc nagla euforia ze juz niedlugo bede miala w ramionach synka za 2 minuty mysli boze oby tylko byl zdrowy za chwile strach i tak od rana :) haha wariuje :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda super , ze tak szybko znalazlas wspolny jezyk z dzieciatkiem tylko pozazdroscic :) <3 albo to ten nienaganny instynkt macierzynski :) <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a jak kladziesz dzieciatko do spania?

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka nie denerwuj sie i obserwuj mala kurcze ... A co lekarz mowi na te jej bezdechy?? Idzie zwariowac ... I dlaczego wlasciwie tak ?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany jest. Duzo sie usmiecha, warto bylo sie chwile pomeczyc :-)
    Mysza moze zalegac jeszcze sluz z zycia plodowego, moj kaszle ale pielegniarki mowily ze to normalne i katarek tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 12:38

Wirginia, klauuudia lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to faktycznie masz zmartwienia.. :( kurcze.. nie wiem co powiedzieć bo jeszcze nikt mi nie opowiadał o czymś takim, czasem u Męża to obserwuje ale wiadomo takie małe Dzieciątko to całkiem inaczej :(

Manda dzięki za odpowiedź :) jakoś to będzie bo musi być. W razie czego laktator pójdzie w ruch.

Klaudia już niedługo, Zjedz jeszcze coś fajnego jesli możesz! :)
    U mnie dziś łazanki będą bo później szybko ich nie zjemy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zazdroszczę Wam dzidziusiow. Mam takie uczucie, że bede bujać się z brzuchem do grudnia. Jeszcze mama mnie wkurzyła, bo mówi, że urodze po 20.11. Zmieniłam juz taktykę- nic nie robię, leze i czekam na poród.

Klaudia- będzie dobrze. Wykarmisz młodego
    Kas- trzymam kciuki.

Podbijam pytanie Lenki- gdzie malamama?

Manda- proste dziecko dostałaś ;) niezapeszaj. Mam nadzieję, że nasze też takie beda

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza może kup sobie monitor oddechu nawet używany. Będziesz spokojniejsza. Z czasem to minie ale współczuję Ci bo to stres niesamowity.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie też problemy z oddychaniem albo jakieś takie szybsze czy mocniejsze bicie serca?

• manda21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc nastawilam sie ze bedzie gorzej, moze dlatego tak mi sie wydaje. Na pewno beda atrakcje jeszcze rozne, skoki rozwojowe itd.

zxc lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia ja mam częste zadyszki. Nawet nie musze dużo zrobić a brakuje mi tchu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka przykro mi że tak się dzieje, że Kruszynka ma takie problemy. Ale z dnia na dzień zobaczysz że będzie lepiej. Te bezdechy martwią bardzo, nie wyobrażam sobie nawet jak musisz się bać :-(
    Podrzucam linka do w zasadzie najbardziej wiarygodnego źródła na ten temat:

http://pediatria.mp.pl/choroby/noworodek/71809,bezdechy-u-noworodkow

Kochana nie czytaj o takich skrajnych tematach, wiem że się boisz to znaczy wyobrażam sobie ten strach ale spróbuj nie czytać za dużo o tych masakrycznych przypadkach, proszę... Zobaczysz że z czasem będzie jednak dużo lepiej :-* Ty i Kalinka jesteście bardzo dzielne, wiesz o tym?
    Buziaki :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klade ja zazwyczaj na boku ze wzgedu na to ze pomimo wielu prob, noszenia i poklepywania, malej sie po mm nie odbija :/ w razie co gdyby jej sie zwrocilo to lepiej jak na boczku lezy. Teraz to nawet w nocy spokojnie spac nie moge bo zagladam czy ona oddycha. Lekarz mowi ze czasami dzieci tak maja, zwlaszcza te urodzone wczesniej i z niska waga. Mam obserwowac czy to bedzie sie nasilac czy mijac. Tylko co mi z obserwacji jak pewnego razu jej oddech nie wroci ? Boze, plakac mi sie chce jak widze ze podczas snu jest ta "cisza" a potem nia tak szarpnie...
    Myslalam nad tym monitorem ale boje sie ze bede tylko nadsluchiwac az zacznie wyc :( w razie co kupie bo innego wyjscia nie ma, ale to jest po prostu straszne ...

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ