X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia to normalne. W ogole to u mnie byl pierwszy objaw ciazy :-)
    Wszystko mija po porodzie

Mysza malenstwo przyszlo wczesniej na swiat nic tylko miec nadzieje, ze to sie unormuje do czasu planowanego terminu porodu, czesto tak jest. Ja jako noworodek zachlysnelam sie woda przy kapieli, mama byla sama w domu, mowila ze nie patrzyla czy mi zebra polamie byle oddech wrocil. Dziecko sie robi najpierw sine a potem bezwladne, dopiero wtedy jest źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 13:09

picollina lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza właśnie wielu dzieciom sie nie odbija a mi każdy kity wciska że musi i koniec. Szczególnie teściowa.. dla niej jest niemożliwe ze dziecku się po mleku nie odbije. A ja jej mówię że tak jest i nawet byłam świadkiem, kuzynka nakarmila i nic. Tymek spokojnie sobie zasnął.
    Może jednak ten monitor byłby dobrym pomysłem? Bo byś tak nie obserwowała, nawet znalazła czas na drzemkę. Zastanówcie się nad tym :) i nie myśl i nie czytaj o żadnych strasznych rzeczach bo tak się człowiek tylko nakręca :(

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytaj lekarza o ten monitor oddechu. Nie wiem czy ktoś czytał ten artykuł ale na samym końcu jest napisane coś bardzo istotnego.

'Aktualne wyniki badań nie wskazują, aby bezdechy w okresie noworodkowym były istotnymi czynnikami ryzyka odległych powikłań, w tym nie są istotnym czynnikiem nagłej śmierci łóżeczkowej niemowląt'

Jednak to tylko artykuł. Na wszystkie pytania odpowie lekarz pediatra. Jeśli monitor to ok, ale czy to się nie odbije w jakiś sposób na Tobie Mysza? Zapytaj lekarza czy jest taka konieczność i daj Wam trochę czasu na nadrobienie!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć w zasadzie jeśli masz być spokojniejsza... Możesz popatrzeć na allegro na ten monitor oddechu. Używane nie kosztują specjalnie dużo ale jeśli ma Ci to zapewnić spokój to spróbuj... Trzymam kciuki

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciagle cos... Jak nie w ciazy to pozniej tez zmartwienia :(
    Ale z tym monitorem to chyba jednak dobry pomysl bedziesz troche spokojniejsza

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a takie szarpanie, zrywanie z rozłożonymi rączkami to jest też efekt Moro. Normalne u noworodków.

Mojej koleżanki syn mual poważne problemy z bezdechem, był wcześniakiem i potrafił złapać bezdech podczas karmienia. Przeszło mu. Będzie dobrze.
    Moja córka miala po operacji i dłużej ja przytrzymał na oiomie, potem się bałam ale ja już później tego nie widziałam.
    Myślę że jak monitor nie będzie się włączał to będziesz spokojniejsza.
    Córkę też kladlam na bokach przez ulewanie. Wszystko z czasem się normuje.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie szybkie pytanie mam;) jak jest u Was w szpitalach z wydawaniem posiłków. Jak byłam na ginekologi to z kroplowka "pod pacha" trzeba było isc na korytarz po talerz. To jest normalna szpitalna zasda? Strasznie boję się szpitala. Mam nadzieję, że się zacznie do poniedziałku. Szpital to dla mnie - głód, bol wenflona...

• gama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:) witam się w kolejnym dniu czekania....

zxc ja też ze szpitalem mam nie po drodze...... wolałabtm urodzic i zaraz spadać do domu.....

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc u nas też idzie się na korytarz.. ja i tak zbytnio jedzenia nie dostanę. Szpitale to okropne miejsca.. zawsze mam taki stres. Już się boję tego poniedziałku :(

• agata.gie Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie w szpitalu i jeżeli chodzi o jedzenie, to podają je na stolik obok łóżka. Ale... w sumie i tak się nie chce tego jeść ;p Mama mnie uratuje niedługo.
    A na jutro mam zaplanowane cięcie, bo mój Uparciuch się nie obrócił główką w dół...

zxc, Wirginia lubią tę wiadomość

relg2n0apzfk2ghe.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak ktoś leży to przynoszą, a tak to do drzwi się podchodzi. Jak mam karmi to też podadzą.

Ja już po wizycie. Synek waży 3500, głową 35 cm. Łożysko dojrzałe. Do szpitala m się wstawić 9 listopada. I w tym dniu cc.

zxc, Lena19938, Wirginia, kataloza, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita to duży synuś! Super że wszystko ok :-) no to coraz więcej mam się szykuje :-)

Klauuudia jak tam?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jest ze przynosza posilki na stolik a jak widza podpieta kroplowke to postawia na szafce aby sie nie ruszac, takze nie najgorzej uwazam.

Aphrodita do 9 szybko zleci ;) tez bym chciala wiedziec kiedy dokladnie bedzie porod ;) nie lubie tej niewiadomej i czekania az cos ruszy

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:55

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:55

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak tam Kas...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wizyt :)

Ja coś czuję że w poniedziałek mnie wrócą do domu, będę z Wami w kontakcie :D

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade za chwilke dziewczyny mam byc w szpitalu na 18.30 Cholera ale jest stres :D oby szybko poszlo :)

Wirginia, aphrodita, maggda, Lena19938 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia powodzenia!!! :) Daj znać jak tam :)

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie ;) z szyjką bez zmian- zgładzona i rozwarcie na 2cm. Ktg przez godzinę ok, zarejestrował się jeden skurcz 79% a nawet nic nie czułam... Odesłali do domu i 7.11 o 8-9 mam się stawiać w szpitalu.

Miałam dzisiaj okropny sen, że stawiłam się na wywolywaniu a chcieli mnie od razu ciąć. Postawiłam się i zapytałam czy coś jest nie tak bo w innym przypadku chce spróbować sn a położna na mnie nawrzeszczała, że co to za wydziwianie i im się nie chce słuchać wrzasków - tną i koniec. No i uciekłam ze szpitala... Chyba zaczynam się denerwować za bardzo.

Lena19938 lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ