Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko dziś jest leniwe. Myślę że to kwestia tego że ciąża jest coraz starsza. Ta aktywność też się zmienia.
Nasze Listopadowe Szczęścia już się szykują na świat. Jest listopad czyli jest dobrze.
W piątek na wizycie szczegółowo zajmiemy się brzuszkiem mojej małej. Jest po prostu mały. Tak samo główka... Albo z niej laseczka zgrabna albo ten brzuszek taki mały bo coś nie gra. Już w 31 tygodniu tak było. Może po prostu taka jest. -
Ja na wyjście spakowalam kaftanik śpiochy pajaca i kombinezon
przy pierwszym dziecku to stres co zabrać żeby nie zmarzl tymbardziej o tej porze roku
dzieki dziewczyny
szybkiego rozwiązania wam życzę i jak najmniej bolesnego :)ja jeszcze dwa tygodnie do terminu
15.11
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Klaudia dzieciaczki ponoć bardzo ładnie nadrabiają po urodzeniu. Siostra narzeczonego urodziła się jako wcześniak z wagą 1300 i oglądając jej zdjęcia jak miała pół roku w życiu nie powiedziałabym, że urodziła się tak maleńka. Koleżanki córką z wagą 2100 po miesiącu wyglądała jak mały pulpicik i rozwija się bardzo ładnie. Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie było dobrze
Dziewczyny u mnie brzuch w dwóch ostatnich tygodniach urósł o kilka dobrych cm i czuje ze to nie mój tłuszczyk tylko młody wciąż przybiera. Maluchy mają jeszcze trochę żeby przybrać.
Jednak się ciesze, ze u mnie to usg nie jest za często robione. Ufam lekarzowi, że jest ok. Słyszę serduszko małego i wiem, że inaczej być nie może a to czy będzie miał trochę krótsze czy dłuższe nóżki czy większą główkę nie ma dla mnie znaczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 18:55
-
Wiesz co nie mam szczegółowego opisu ale blisko dolnej granicy... Wskazuje że gdzieś ok 2 tygodnie mniejsze, ale nóżki bardzo długie także nie wiadomo jak to w jej przypadku. Wirginia też taką kruszynkę ma i jeszcze mniejszą. Nie wiem jak z przyrostu masy w tych ostatnich podrygach ciąży... Może jeszcze dałoby się jakoś nadrobić
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Moja malutka tez wychodzila mniejsza na usg niz powinna byc. I faktycznie jest drobniutka, ma malenki brzuszek i glowke, nozki jak zapalki ... Podejrzewali hipotrofie. Ale wyglada na to ze jest ok, po prostu jest mala.
-
Mysza no właśnie Ty też duża nie jesteś więc to raczej nie jest jakieś patologiczne. I u nas tak też jest chyba. A usg warto robić choćby zbadać przepływy i zareagować. Moja gin nie mierzy małej. Ostatnio ją poprosiłam to wyszło to samo co na prenatalnych główka, brzuszek i nóżki drobne. W przypadku mniejszego brzuszka warto badać pępowinę, ale u nas wszystko w jak najlepszym porządku. Ola jest mała i tyle...
-
klauuudia wrote:Wirginia to tez malutka... Zwroc uwage ile teraz przybierze przez te 2 tyg. Ale pewnie wszystko bedzie dobrze
Wiem wiem dowiem się dopiero w szpitalu ale liczę cicho że będzie miała 2,5 kg, będę mega szczęśliwa. Wiem że to nic nie da ale jem więcej łudząc się że jeszcze urośnie
-
Właśnie ciągle wychodzi nam 2 tyg mniejsza. I faktycznie było widać na 3 prenatalnych że wszystko w dolnej granicy. Ale każdy lekarz mówił że nie mam się przejmować, będzie małe dziecko bo my z Mężem też jesteśmy mali
Lena nie przejmuj się że coś mniejsze coś większe, myślę że wszystko się wyrównaja juz też nie panikuje tylko się cieszę że będzie kruszynka
a zdąży sobie urosnąć
bardzo mocno odczuwam ruchy, czasem aż boli! Brzuch robi takie wygibasy że się ze mnie rodzinka śmieje
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
No to jutro rodzimy
Test na wody wyszedł watpliwy dlatego dostalam antybiotyk,wg lekarzy do 24h powinny pojawic sie skurcze,jeśli się nie pojawią to będą wywoływać. Mam się wyspać żeby mieć siłyLena19938, klauuudia, zxc, _polin, maggda, aphrodita, radiszka, Scorpiolenka lubią tę wiadomość