Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania urodzona 11:50 . Wazy 3040gram I ma 56cm . Porod posladkami naturalnie urodzilam. Zdrowa 10/10pkt apgar.
Pamietacie moje przeboje wczoraj od 9 skurcze caly dzien cala noc co 7minut. Wieczorem jeszcze bylismy z siostra I mezem na pizzy haha. W nocy zasnelam jednak po 6 wstalam I skurcze przybraly na sile I zaczelo mnie czyscic do wc. Po 8 skurcze byly juz tak bolesne jak z synkiem a odstep skrocil sie do 4min wiec ogarnelam sie dopakowalam I ogolilam I pojechalismy. Okolo 9 bylam na izbie rozwarcie slabe 1 palec a na ktg skurcze na poziomie 20. Lekarka do mnie ,ze to przepowiadajace ale pewnie urodze . No I ze rodze naturalnie a w razie w cc I nie ma innej opcji. Ciagle tam plakalam tak sie balam naturalnie posladkowo rodzic... przeszlam na patologie pare skurczy takich bolesnych ale normalnych a potem sie polozylam ,bo myslalam ze bedzie mi lzej I nagle przyszly dwa skurcze tak bolesne ,ze zeszlam z lozka I ukleklam na podloge blagajac meza zeby szedl po polozna. Zbadala na fotelu a tam 8 cm od razu porodowka tam pare skurczy okrutnie bolesnych I pelne rozwarcie lezalam I moglam przec parte bardzo bolaly ale dawalam z siebie wszystko jednak te posladki byly wysoko I troche sie naparlam w koncu odeszly mi wody pare partych I w koncu mala posladkami wyplynela wyparlam ja lekarka praktycznie nie musiala rak uzywac zeby ja wyszarpywac czy cos cud dalam rade bez wiekszej pomocy. Nie peklam ale bylam nacieta na starej bliznie z pierwszego porodu. Po porodzie mala zalapala pieknie cyca . Polezelismy I moglam sama na nogach isc na oddzial do swojego pokoju. Jestem w lepszym stanie niz po pierwszym porodzie jesli chodzi o ogolne samopoczucie. Teraz leze I odpoczywam mala grzeczna poki co spi sobie obok .
Rina powodzenia !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 17:43
Lena19938, Lanay, aphrodita, Scorpiolenka, zxc, maggda, kicia 123, gama, Wirginia, małamama, manda21, M_ia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny my juz razem;) Michaś urodził się o 15.25 3100, 55cm, 10/10.
Wody odeszły o 13.30. Żadnych bóli wiec wzięłam prysznic i spokojnie na IP. Połączyli mnie pod ktg ok 14.30 wtedy zaczęłam czuć bóle i po 20 min zawołałam położną bo czułam że potrzebuje przeć. Lekarz zbadał i okazało się, że pełne rozwarcie. Szybko się przebralismy i na porodówke. Tutaj poszło juz szybko ale musieli mnie naciac.
Teraz mały ssie cyca jak szalony;)
Młodadamo gratuluję, dobrze że mamy to już za sobąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 18:13
Scorpiolenka, Lena19938, zxc, maggda, aphrodita, gama, Wirginia, małamama, M_ia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje, ale Wam zazdroszcze, ja się potwornie boję, że odejdą wody, a ja jestem gbs +. To moje drugie dziecko więc pewnie poród szybszy, tylko ciekawe czy przed terminem. Termin na 17.11.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualnyGratuluję
Mlodadamo- w końcu może ktoś na dobre rozpocznie rodzenie dziewczynek.
Kurczę, ale szybko może pójść. Z nienacka
A ja dalej chodzę ze stresem dnia jutrzejszego. Spakowałam się na dłuższy pobyt w szpitalu. Chyba, że mnie od razu odeslaLena19938 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje i powoli zazdroszcze ze wy juz macie to za soba
A co do buntu 2latki to Zuzia jest chyba mistrzynia tego jeszcze cwana jak ryczy i odwala pokaz furii na podlodze to spoglada czy ktos wogole na nia patrzyjak tak to dalej a jak nie to magicznie od razu jest spokojna i sie smieje
-
nick nieaktualnyGratuluje dziewczyny. My tez juz rozpakowane. Oliwka urodzila sie dzisiaj o 11.00 10/10 pkt apgar 2870g i 54 cm. Ale porod to katastrofa. Od 23 skurcze regularne co 5 min a pozniej sie juz skracaly ale brak rozwarcia tak ze takim sposobem przemeczylam sie 12 godz a KTG nie wykrywalo skurczy i polozna stwierdzila ze to nie sa w takim wypadku silne skurcze a ja materac az z bolu gryzlam. Ale cale szczescie jestesmy cale i zdrowe i odpoczywamy po ciezkim dniu.
Lena19938, aphrodita, zxc, gama, Wirginia, małamama, Scorpiolenka, maggda, RinaC lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek! Tego się nie spodziewałam
zdrowia dla Was! :*
Lena będę pisać chociaż juz nas tu malutko zostałowiększość już tuli swoje pociechy
ja też mam nadzieję że to będzie już wtorek a jeśli nie to zostaniemy tu najdłużej!