X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas straszne wyniki! Ja przy swojej 9,6 to jeszcze ok a tutaj taka niska? Trzymaj się dzielnie!!!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas trzymaj się dzielnie,oby się co poprawiło i transfuzja nie była potrzebna.

Ja miałam mierzona i miednicę i obwód brzucha.

My walczymy z potówkami.Mamy bardzo ciepło w domu i mały się przegrzał.Była już kąpiel w krochmalu niewiele pomogło,teraz spróbuję Kalium.Normalnie ciągle coś nie tak ale po czasie jakoś ogarniamy.

Synuś leży teraz tylko w body i skarpetkach i tak mu dobrze,rozgląda się i uśmiecha choć wiem,że to jeszcze nieświadomie.
    Lubi jak mama mu śpiewa kołysanki,które zna jeszcze brzuszka ,jak tata z nim tańczy a brat trzyma za rączkę.Taki maluch a daje tyle radości. :)

Rozpakowywać się kobietki i poznawać swoje małe szczęścia :)

Miłej niedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 11:04

aphrodita, Lena19938, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a nie bierzesz żelaza? Może nie będzie tak źle i się podniesie.

Mysza dziwne że nie mierzyli Ci miednicy. Tym bardziej jeśli Ty drobnej budowy jesteś.

Lena musisz coś zjeść. Ha też mam często zgagę i tez dziwne uczucie. Biorę rennie i pomaga. Staram się coś jeść. Lepiej mi jak zjem właśnie jakaś kromke niż np. Jogurt. Muszę mieć bardziej treściwe jedzenie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas.........nie wiem co napisać.....przykro mi....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cos tam musisz przekąsić żeby Mała miała co brać :)

Scorpiolenka cieszę się że macie tyle radości :) ja już tez czekam z niecierpliwością aż poznamy naszą Bąbelke :) i powodzenia w walce z przeszkodami :) my nie mamy jakoś specjalnie ciepło to pewnie będę ja musiała bardziej ubierać :) u nas ciepło dopiero pod wieczór, jakoś tak śmiesznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 11:10

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia to już jutro??

U mnie też chłodno. W ciągu dnia 21-22 stopni a w nocy 17-18. Tak mamy zaprogramowane. Przy kąpieli będziemy włączać piecyk żeby było cieplej. Taka temperatura jest dobra. Wystarczy lepiej się ubierać.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A wlasnie jestem ciekawa. Czy bedziemy po cc musialy brac kazda zastrzyki przeciwzakrzepowe? jak to jest?

Tak ja po kazdym cc mialam. A teraz jeszcze dodatkowo 10dni po wyjsciu do domu bralam 2x dziennie z powodu wysokich ddimerow.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak coś cięższe zjem to już w ogóle jest tragicznie. Już nie wiem co mam zjeść. Teraz przysypiałam i to wszystko pochodziło do gardła aż się krztusiłam. Strach się bać ogólnie... Zaraz coś spróbuję zjeść, ale tak się boję!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie kladz się po jedzeniu. Jedz małe ilości a często. Może siemię lniane pomoże? Na pewno musisz jeść żeby Ola rosła.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore tardyferon,tabletki z buraka,piję soki z buraka,natkę,tesciowa gotuje mi mieso.eh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jest witaminę c z żelazem brac, lepiej się wchłania.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jedzeniu nigdy się nie kładę. Jem bułkę z masłem orzechowym... Małe kęsy i pije dużo wody... Narazie tyle

Katiś lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siemię lniane gdzieś mi mąż schował
    .. Nie mogę znaleźć!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita no wg tego co mi powiedzieli to jutro mają mnie przygotowywać na wtorek :) oby tak było. Nie chcę już wracać do domu z tą torbą i znowu się denerwować. Poza tym ciekawa jestem co będzie z powodu wyniku z boreliozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:24

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia trzymam kciuki! :-*

Już nie mogę się świąt doczekać...

68467a616c72c6dfmed.jpg

Sukienusia trochę duża ale jaka słodka!

małamama, Scorpiolenka, kataloza, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena czekolada czy różne wyroby czekoladopodobne wzmagają refluks i zgage. A jak się przeglodzisz z pół dnia czy dzień a będziesz pić wodę to będzie lepsze niż pchanie w siebie na siłę. Ola i tak sobie pobierze składniki jakie jej potrzeba bez obaw, a tobie szybciej przejdzie. Ja miałam problemy z żołądkiem to tak mi kazali. A na zaparcia najlepszy ruch i ćwiczenia, wiadomo że teraz ledwo się można ruszyć ale spróbowac mozesz po troszku.

Kas to nie przepisał Ci lekarz żadnego żelaza ani witaminy B skoro dieta nie pomagała?? Przy tak niskim poziomie już powinnaś mieć podana krew. Moja sąsiadka po porodzie miała też taki niski wynik ale po krwotoku i od razu transfuzja, ale to może inny przypadek dlatego. na pewno jesteś slaba ale trzymaj się dzielnie :-*

A co tam u MlodejDamy, wiadomo coś bo mogłam coś przeoczyć??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:49

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas włącz witaminę bcompelx kosztuje grosze i pamiętaj, że z produków zwierzęcych żelazo jest łatwiej przyswajalne także natka mało pomoże ja proponuje gotowana wołowinę a najlepiej steki na midium usmażone( można jeść przy karmieniu piersią), jajka na miękko szczególnie żółtko ma dużo dobrze przyswajalnego żelaza poza tym dziwne ze nie podali krwi bo to juz na transfuzję się kwalifikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 13:07

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama to jest masło orzechowe z orzeszków ziemnych. Wolę to zjeść niż np pieczony pasztet teraz. Ja teraz krzątam sie po domu i trochę sprzątam trochę ubranka porządkuje. Coś tam robię. Zrobię sobie kawę inkę zaraz. Nic nie słodzę tylko z mlekiem kawusia. Obiad zrobiłam wczoraj. Ubiore się i wyjdę trochę na taras bo sama się boję po tych schodach już latać a bym wyszła sobie na świeże powietrze.

Olcia ma się dobrze i kręci się po swojemu jak zawsze...

Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w niedzielne popołudnie:)

gratuluje Mamuśkom:) fajnie sie macie - juz Wam leci kolejny etap, my nierozpakowane jeszcze snujemy marzenia,domysły i lęki....... no cóz zbroimy sie w cierpliwosc.....bedzie co bedzie.
    Mamusiom zycze duzuuuzo siły:)

Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Byłam dziś na ktg. 3 godziny na IP a 20 minut ktg. Tyle ciężarnych! I jak tu liczyć na miejsce na oddziale?
    Na kolejne ktg idę we wtorek i w czwartek i jak nic się nie będzie działo to piątek lub sobota przyjmują mnie na oddział.

Wirginia, małamama, Lena19938 lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ