Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kas trzymaj się dzielnie,oby się co poprawiło i transfuzja nie była potrzebna.
Ja miałam mierzona i miednicę i obwód brzucha.
My walczymy z potówkami.Mamy bardzo ciepło w domu i mały się przegrzał.Była już kąpiel w krochmalu niewiele pomogło,teraz spróbuję Kalium.Normalnie ciągle coś nie tak ale po czasie jakoś ogarniamy.
Synuś leży teraz tylko w body i skarpetkach i tak mu dobrze,rozgląda się i uśmiecha choć wiem,że to jeszcze nieświadomie.
Lubi jak mama mu śpiewa kołysanki,które zna jeszcze brzuszka ,jak tata z nim tańczy a brat trzyma za rączkę.Taki maluch a daje tyle radości.
Rozpakowywać się kobietki i poznawać swoje małe szczęścia
Miłej niedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 11:04
aphrodita, Lena19938, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość
-
Kas a nie bierzesz żelaza? Może nie będzie tak źle i się podniesie.
Mysza dziwne że nie mierzyli Ci miednicy. Tym bardziej jeśli Ty drobnej budowy jesteś.
Lena musisz coś zjeść. Ha też mam często zgagę i tez dziwne uczucie. Biorę rennie i pomaga. Staram się coś jeść. Lepiej mi jak zjem właśnie jakaś kromke niż np. Jogurt. Muszę mieć bardziej treściwe jedzenie. -
Lena cos tam musisz przekąsić żeby Mała miała co brać
Scorpiolenka cieszę się że macie tyle radościja już tez czekam z niecierpliwością aż poznamy naszą Bąbelke
i powodzenia w walce z przeszkodami
my nie mamy jakoś specjalnie ciepło to pewnie będę ja musiała bardziej ubierać
u nas ciepło dopiero pod wieczór, jakoś tak śmiesznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 11:10
-
Wirginia to już jutro??
U mnie też chłodno. W ciągu dnia 21-22 stopni a w nocy 17-18. Tak mamy zaprogramowane. Przy kąpieli będziemy włączać piecyk żeby było cieplej. Taka temperatura jest dobra. Wystarczy lepiej się ubierać.Wirginia lubi tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:A wlasnie jestem ciekawa. Czy bedziemy po cc musialy brac kazda zastrzyki przeciwzakrzepowe? jak to jest?
Tak ja po kazdym cc mialam. A teraz jeszcze dodatkowo 10dni po wyjsciu do domu bralam 2x dziennie z powodu wysokich ddimerow. -
Aphrodita no wg tego co mi powiedzieli to jutro mają mnie przygotowywać na wtorek
oby tak było. Nie chcę już wracać do domu z tą torbą i znowu się denerwować. Poza tym ciekawa jestem co będzie z powodu wyniku z boreliozy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:24
-
Lena czekolada czy różne wyroby czekoladopodobne wzmagają refluks i zgage. A jak się przeglodzisz z pół dnia czy dzień a będziesz pić wodę to będzie lepsze niż pchanie w siebie na siłę. Ola i tak sobie pobierze składniki jakie jej potrzeba bez obaw, a tobie szybciej przejdzie. Ja miałam problemy z żołądkiem to tak mi kazali. A na zaparcia najlepszy ruch i ćwiczenia, wiadomo że teraz ledwo się można ruszyć ale spróbowac mozesz po troszku.
Kas to nie przepisał Ci lekarz żadnego żelaza ani witaminy B skoro dieta nie pomagała?? Przy tak niskim poziomie już powinnaś mieć podana krew. Moja sąsiadka po porodzie miała też taki niski wynik ale po krwotoku i od razu transfuzja, ale to może inny przypadek dlatego. na pewno jesteś slaba ale trzymaj się dzielnie :-*
A co tam u MlodejDamy, wiadomo coś bo mogłam coś przeoczyć??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:49
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Kas włącz witaminę bcompelx kosztuje grosze i pamiętaj, że z produków zwierzęcych żelazo jest łatwiej przyswajalne także natka mało pomoże ja proponuje gotowana wołowinę a najlepiej steki na midium usmażone( można jeść przy karmieniu piersią), jajka na miękko szczególnie żółtko ma dużo dobrze przyswajalnego żelaza poza tym dziwne ze nie podali krwi bo to juz na transfuzję się kwalifikuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 13:07
-
Małamama to jest masło orzechowe z orzeszków ziemnych. Wolę to zjeść niż np pieczony pasztet teraz. Ja teraz krzątam sie po domu i trochę sprzątam trochę ubranka porządkuje. Coś tam robię. Zrobię sobie kawę inkę zaraz. Nic nie słodzę tylko z mlekiem kawusia. Obiad zrobiłam wczoraj. Ubiore się i wyjdę trochę na taras bo sama się boję po tych schodach już latać a bym wyszła sobie na świeże powietrze.
Olcia ma się dobrze i kręci się po swojemu jak zawsze...Wirginia, małamama lubią tę wiadomość
-
witam się w niedzielne popołudnie:)
gratuluje Mamuśkom:) fajnie sie macie - juz Wam leci kolejny etap, my nierozpakowane jeszcze snujemy marzenia,domysły i lęki....... no cóz zbroimy sie w cierpliwosc.....bedzie co bedzie.
Mamusiom zycze duzuuuzo siły:)Wirginia, małamama lubią tę wiadomość
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Dzień dobry!
Byłam dziś na ktg. 3 godziny na IP a 20 minut ktg. Tyle ciężarnych! I jak tu liczyć na miejsce na oddziale?
Na kolejne ktg idę we wtorek i w czwartek i jak nic się nie będzie działo to piątek lub sobota przyjmują mnie na oddział.Wirginia, małamama, Lena19938 lubią tę wiadomość