X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,aczymacie tski ból w pochwie? Pewnie to normalla?

Dziewczyny ja za was wszystkie i za siebie tez mocno trzymam kciuki i wierze,że musi być dobrze.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • vysockam Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie mam jak ostatnio pisać bo wszystko na szybkich obrotach wokół mnie ja niestety muszę zwolnić tempo bo mdłości nie do wytrzymania a do tego jeszcze przeziębienie i tylko bym spała. Dziś jest troszkę lepiej.
    Wszyscy zastanawiamy się czy wszystko będzie dobrze bo sam ostatnio miewam koszmary ale musimy być dobrych myśli a na pewno się ułoży.

Izabela23 tak miałam ten ból w pochwie w 2 ciąży teraz to tak czasami się pojawia, w końcu wszystko się rozciąga.

xnw4rjjgd5himn8d.png
    f2wlqps6gcqqtvvc.png
    17u9iei3yw1s3woe.png

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widze że nie jestem sama z tymi okropnymi mdłościami masakra ja tez juz mam ich dosyć pół godziny było dobrze i znowu się zaczyna niech to sie juz skończy niech te mdłosci miną

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że potrafi się dziać nie najlepiej u niektórych z nas :-( Ale Dziewczyny nie traćmy nadzieji i walczmy, bo warto!

Ja jutro mam wizytę i też już zaczynam się martwić. Od kilku dni nic mi nie dolega, mdłości miałam niecały tydzień wieczorami.

Byle do jutra ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 20:47

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie sie denerwują albo wizytami,albo dolegliwościami... ciężki żywot nas kobiet ciężarnych...
    Brak objawów źle,nadmiar też niedobrze :-)

Jak czytam o Waszych mdlosciach to myślę,że jestem szczesciara,bo ja ich nie mam poza tyl odczuwalnym bólem tam na dole.

W poprzedniej ciąży nawet przez myśl mi nie przeszlo mi na ibecnym etapie ze mogę być w ciąży. JWtedy bylo lepiej ;) mniej sie zamartwialam

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

W poniedziałek byłam na usg i widziałam 2 serduszka (szok!!!) ale jeden pęcherzyk (a w tym zarodek) jest 3 razy mniejszy i niewiadomo czy się utrzyma. Za tydzień znowu mam usg,wtedy będę więcej wiedzieć. Mam nadzieję, że maleństwo nadgoni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:17

tomania2806, maaadzik1207, Paju lubią tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!
    odzywam sie po wizycie, jest prawidłowy pęcherzy ciążowy (1cm) w macicy:)
    to mnie cieszy, bo wyobrazalam sobie Bóg wie co.......
    luteine mam 2x wieczorem 100 i raz rano 100 a dodatkowo acard raz na dwa dni. martwi mnie, bo na zdjeciu jest wyliczony wiek o tydzien młodszy.... niz z miesiączki.....????

Ellasi lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Ja totalnie wariuje, nie wiem co mam zrobić, mam wizyte w poniedziełek za 5 dni. To będzie mój 6t2d i jak lekarz stwierdzi że widać nadal puste jajo to nie wiem czy mam zmienić lekarza i poczekać, czy mam sie zgodzić na czyszczenie, czy kazać jeszcze poczekać:( ahhh... :((
    Co byście zrobiły?
    Nie myślicie że trzeba poczekać do 8 tyg.?

Rok temu miałam puste jajo płodowe.
    W pęcherzyku nic nie było, ani echa zarodka, ani pęcherzyka żółtkowego.
    Jak jest u Ciebie pęcherzyk żółtkowy to zarodek się w końcu pojawi.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Melisssa Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam brązowo-brunatne plamienia. Dlaczego?? Od czego to może być?

34bw3e3krag0745o.png
  • olkaaa Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Jestem tu nowa i dziś właśnie dowiedziałam się o ciąży, tylko z krwi ale zaraz będzie gin :)

Beta 78,95 czyli 3-4 tydz. i termin prawdopodobnie koniec listopada - 20-29.

Jeszcze nie mogę w to uwierzyć, ale dolegliwosci niestety dają się we znaki... Ból kręgosłupa ( w okolicy lędźwi okropny) i ciągłe bekanie i odbijanie... no i ból piersi ale czego się nie zniesie dla fasolki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:45

Ellasi lubi tę wiadomość

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa wrote:

byle nie czerwone

jox6h3714iyy07ei.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Gdzieś czytałam, że pęcherzyk jest widoczny dopiero przy becie 1500, ale każda ciąża inaczej się rozwija.

U mnie przy becie 1322 jeszcze nic nie było widać. Lekarka tylko stwierdziła,że ednometrium ładne, bo 14 mm i to dobrze wróży.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Melisssa Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skąd brunatne? Nie rozumiem bo przecież progesteron wczoraj był ładny. :(:(:(

34bw3e3krag0745o.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa wrote:

A masz luteinę, aby dołożyć? Koniecznie udaj się jutro do lekarza, no i leż w łóżku.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze to termin miesiączki? ......???

jox6h3714iyy07ei.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama,
    Fajnie że już po wizycie- super że pęcherzyk jest w macicy. Na tych wyliczeniach wieku ciąży zupełnie się nie znam, ale przy takim maleństwie chyba trudno o precyzję, poza tym gin odnosi się do jakiejś normy, do średniej, a każda ciąża, każdy organizm jest inny i ta różnica za chwilę może być niezauważalna. Jest tez opcja że owu się przesunęła o kilka dni i dlatego taka sytuacja. W ciagu następnych kilku miesięcy maluch nadrobi :)

Ja już nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa, a to jeszcze 5 dni... Z jednej strony to fajnie bo to będzie 7 tydzień i może zobaczę coś więcej- np. Serduszko :) Ale z drugiej strony muszę czekać jeszcze 5 dni, podczas których będę miała rożne myśli i pomysły :/ Jednak człowiek po pewnych przejściach więcej wie i nie da się nie myślec :/
    Bardzo bym chciała żebyśmy wszystkie w aktualny, składzie dotarły do szczęśliwego finału naszych ciąż :)

Ps. Jest szansa na zobaczenie serduszka w 7 tc?

gama lubi tę wiadomość

• Melisssa Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin miesiączki mam na piątek a luteiny nie mam :(
    Boje się, ze to mikroporonienie :(

34bw3e3krag0745o.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Rok temu miałam puste jajo płodowe.
    W pęcherzyku nic nie było, ani echa zarodka, ani pęcherzyka żółtkowego.
    Jak jest u Ciebie pęcherzyk żółtkowy to zarodek się w końcu pojawi.
    U mnie jest tylko jajo płodowe, na zdjęciu pusty czarny, podłużny, rozciągnięty owal, w którym nic nie ma. Poczekam do następnej wizyty, dalej nie wiem co będzie:(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny !

Jestem tu nowa i dziś właśnie dowiedziałam się o ciąży, tylko z krwi ale zaraz będzie gin :)

Beta 78,95 czyli 4-5 tydz. i termin prawdopodobnie koniec listopada - 20-29.

Jeszcze nie mogę w to uwierzyć, ale dolegliwosci niestety dają się we znaki... Ból kręgosłupa ( w okolicy lędźwi okropny) i ciągłe bekanie i odbijanie... no i ból piersi ale czego się nie zniesie dla fasolki :)
    Witam,
    Cieszę się że do nas dołączyłaś!
    Gratuluję!!!

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa wrote:
    Może jesteś w terminie miesiączki?

Ja tak miałam w terminie @ - wtedy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży więc nawet się nie martwiłam. Po 2 dniach minęło :) jeśli progesteron jest ok to raczej nic groźnego, ale jak masz możliwość to odwiedź gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:38

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ