Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
małamama wrote:Półpasiec jest bardzo groźny i możesz sie nim zarazić z tego co wiem, nie wolno tego przeziębić. Pracowałam z kobieta która złapała i jej b. długo nie było w pracy, żeby nie zarażać.
Teraz jak widzicie mam dodatkowego stresa, a może już się zarazilam? Jak to może wpłynąć na dziecko? -
Na pewno nic Ci nie jest;)
Nie wiem ale chyba jest groźne dla dorosłych to dla płodu pewnie też, ale nie masz sie czym martwic, ja nie wiem na pewno czy tak jest. Może poczytaj gdzieś o tym. Ja w koło czytam o pustym pęcherzyku, i jak mam wizytę na poniedziałek to minie tylko 5 dni:( nie wiem czy może za mało czasu? -
nick nieaktualny
-
natalia9012 wrote:Witajcie dziewczyny, mogę dołączyć? U mnie też testy pozytywne i wyliczyłam, ze też na listopad. Tylko, że boli mnie wieczorami brzuch, ale nie mam żadnych plamień. Oby to było normalne. Macie też takie pobolewania?
Witaj!
Ja miewam takie bóle. Nie codziennie i nie tylko wieczorami, ale pojawiają się. Myślę że to normalne.
Na którego listopada masz termin? -
Ja totalnie wariuje, nie wiem co mam zrobić, mam wizyte w poniedziełek za 5 dni. To będzie mój 6t2d i jak lekarz stwierdzi że widać nadal puste jajo to nie wiem czy mam zmienić lekarza i poczekać, czy mam sie zgodzić na czyszczenie, czy kazać jeszcze poczekać ahhh... (
Co byście zrobiły?
Nie myślicie że trzeba poczekać do 8 tyg.?
-
hej dziewczyny
dzis mialam druga bete....wyszła 240
w poniedziałek niecałe 70.
chyba jest ok?
oby tak zostało....
jestem strasznie przeziebiona od samego poczatku ciazy moje młodsze dziecko rowniez....nocki nieprzespane (pozale sie troche.. )
małamama, ja bym jeszcze poszła do innego lekarza, nie mowiac o pustym jaju płodowym stwierdzonym przez innego lekarza.
Ja bym jeszcze poczekała.
sama chyba po swietach wybiore sie do lekarza gin, nie ma co za wczesnie bo nic nie bedzie widac a bede sie nakrecac. bety tez juz kolejnej nie robie
ehhh stres jest -
małamama wrote:beta z wczoraj ponad 11000 i sam lekarz mówi że powinno coś już być widac. Sprzęt ma b. dobry, najlepszy na okolice. A mój pęcherzyk jest jakiś zniekształcony , taki jabby rozciągnięty. I z tego co wyczytałam ze zdj. to 1.63cm/ 0.58cm/062cm dodam ze to chyba w 3d wymiary , nie wiem nie znam się a z tego wszystkiego nie dopytałam o rozmiar.
Liczę mimo wszystko na szczęśliwe zakończenie, źe maleństwo zacznie rosnąć i nadrobi wszystko ekspresowo.
Ale teraz obserwuj siebie i jak tylko gorzej się poczujesz, zaczniesz plamić lub krwawić, czy brzuch Cię będzie bolał to leć na pogotowie.małamama lubi tę wiadomość
-
Hej
Na dzisiejszej wizycie widziałam już pęcherzyk 1,22 cm a w środku ciałko żółte i obok echo zarodka , za tydzień już idziemy zobaczyć serduszko.
trzeba wierzyć że będzie dobrze, Małamama bądz dobrej myśli ma na tym etapie prawo widzieć tylko puste jajo , w pierwszej ciąży zarodek pokazał się dopiero pod koniec 7 tyg, więc jeszcze masz czasmałamama, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
A bolą Was plecy? Tak w okolicy lędźwiowej? Mnie bolą.
Tak patrze na Wasze bety i widzę, że moja jest mała.
Fakt, że to był wynik z 26dc a owulacja najprawdopodobniej 16dc, jak nie później, czy myślicie, że to normalny wynik? Beta HCG 21.2
Jutro idę zbadać przyrost. -
Gratki Malutka
Melissa mnie tez bola plecy, chyb a normalne bo się wsio rozciąga...pobolewa ia brzucha równie normalne raczej, no chyb ze jakies mocne...
Ja miała tez późno owulke i moja beta w poniedziałek mala,,wiec Melisa pewnie u Ciebie tez początek... Popatrz na moj suwaczek- roznica kilku dni.
Ja w tamtym cyklu miałam chyba pozna owulacje.... -
dziewczyny mnie tez bolą plecy nawet przy myciu naczyć mysze robić przerwy i sie przejśc po kuchni bo nie idzie wytrzymać brzuch tez lekko pobolewa ale to normalne owulkę tez miałam bardzo późno i nawet lekarka się zdziwiła że sie udało że tak późno owulka była była w szoku bo jak ja byłam 8marca o już powinno byc widac dużo duzo więcej a nie mogła zarodka poszukac ale znalazła bardzo maleńki 2,46mm i już zaczynało bić serduszko i mam nadzieję że 22 bedzie już bic mocno i bedzie wszytko ok i te cholerne mdłości już miną
-
Ja póki co mam mdłości jak nie zjem...zobaczymy co bedzie dalej :p
Mąż się ze mnie śmieje jak to się stalo w ogóle :p
Bo serduchowalismy w lutym chyba ze 3 razy, lekarz nie widział na monitorze pęcherzyka dominującego :p a tu niespodzianka...
Właśnie, czasem ciaze sa mlodsze niż wynika z naszych obliczeń... Albo tez starsze -
my tez w styczniu tylko 3 razy siękochalismy dokładnie w 10 , 16 i 26 dniu cyklu i kiedy sie udało to też nie wiemy odpusciliśmy i sie udało a z córka kochalismy się tylko raz i też to był strzał w 10 czekamy na 22 czy wszytko ok bo chcemy na swieta córce powiedzieć bedzie sie bardzo cieszyć teraz najważniejsze by z naszymi groszkami było wszytko ok nawet mam 2 terminy porodu z OM na 21 października a zusg na 7 listopada
-
dziewczyny poczatek jest stresujący wiem to po 1 ciazy ale gdy co wizyte bedziemy widzieć serduszka naszych skarbów a potem te ich kopniaki to bedziemy cieszyc sie każdym dniem ja to juz raz przechodziłam i tez miałam strach ale i radośc że z wizyty na wizyte jest wszytko ok mimo że 3 razy leżałam w szpitalu trzeba być dobrej mysli bedzie ok:)
-
Melisssa wrote:A bolą Was plecy? Tak w okolicy lędźwiowej? Mnie bolą.
Tak patrze na Wasze bety i widzę, że moja jest mała.
Fakt, że to był wynik z 26dc a owulacja najprawdopodobniej 16dc, jak nie później, czy myślicie, że to normalny wynik? Beta HCG 21.2
Jutro idę zbadać przyrost.
Robiłaś betę 10 dni po owu, a beta wytwarza się dopiero po zagnieżdżeniu zarodka, czyli w Twoim przypadku to badanie mogło być 2-3 dni po zagnieżdżeniu.
Dla własnego spokoju zrób kontrolne badanie dla sprawdzenia jak przyrasta- bo tu przyros jest najważniejszy.
Moja beta w porównaniu z innymi dziewczynami na podobnym etapie ciąży tez jest niższa, ale u mnie owu była najprawdopodobniej 17-18 dc a i zagnieżdżenie chyba dość późno nastąpiło więc raczej jest ok. -
małamama wrote:Ja totalnie wariuje, nie wiem co mam zrobić, mam wizyte w poniedziełek za 5 dni. To będzie mój 6t2d i jak lekarz stwierdzi że widać nadal puste jajo to nie wiem czy mam zmienić lekarza i poczekać, czy mam sie zgodzić na czyszczenie, czy kazać jeszcze poczekać ahhh... (
Co byście zrobiły?
Nie myślicie że trzeba poczekać do 8 tyg.?
Jak miałam puste jajo to czekaliśmy i w 8/9 tyg miałam zabieg. Beta 22 tys., w pęcherzyku pusto i zaczął się zapadać, a beta spadać.