Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Półpasiec jest bardzo groźny i możesz sie nim zarazić z tego co wiem, nie wolno tego przeziębić. Pracowałam z kobieta która złapała i jej b. długo nie było w pracy, żeby nie zarażać.

Teraz jak widzicie mam dodatkowego stresa, a może już się zarazilam? Jak to może wpłynąć na dziecko?

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nic Ci nie jest;)
    Nie wiem ale chyba jest groźne dla dorosłych to dla płodu pewnie też, ale nie masz sie czym martwic, ja nie wiem na pewno czy tak jest. Może poczytaj gdzieś o tym. Ja w koło czytam o pustym pęcherzyku, i jak mam wizytę na poniedziałek to minie tylko 5 dni:( nie wiem czy może za mało czasu?:(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podobno ciaza to radosny okres kobiety a tu same stresy od samego poczatku...

Posti77 lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia9012 wrote:
    Witajcie dziewczyny, mogę dołączyć? U mnie też testy pozytywne i wyliczyłam, ze też na listopad. Tylko, że boli mnie wieczorami brzuch, ale nie mam żadnych plamień. Oby to było normalne. Macie też takie pobolewania?

Witaj!
    Ja miewam takie bóle. Nie codziennie i nie tylko wieczorami, ale pojawiają się. Myślę że to normalne.
    Na którego listopada masz termin?

• małamama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja totalnie wariuje, nie wiem co mam zrobić, mam wizyte w poniedziełek za 5 dni. To będzie mój 6t2d i jak lekarz stwierdzi że widać nadal puste jajo to nie wiem czy mam zmienić lekarza i poczekać, czy mam sie zgodzić na czyszczenie, czy kazać jeszcze poczekać:( ahhh... :((
    Co byście zrobiły?
    Nie myślicie że trzeba poczekać do 8 tyg.?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

dzis mialam druga bete....wyszła 240
    w poniedziałek niecałe 70.
    chyba jest ok?
    oby tak zostało....

jestem strasznie przeziebiona od samego poczatku ciazy :( moje młodsze dziecko rowniez....nocki nieprzespane (pozale sie troche.. :P)

małamama, ja bym jeszcze poszła do innego lekarza, nie mowiac o pustym jaju płodowym stwierdzonym przez innego lekarza.
    Ja bym jeszcze poczekała.

sama chyba po swietach wybiore sie do lekarza gin, nie ma co za wczesnie bo nic nie bedzie widac a bede sie nakrecac. bety tez juz kolejnej nie robie :P

ehhh stres jest

nzjds65g957f1nq9.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieloma rzeczami mozemy sie zarazic...nawet sobie sprawy nie zdajemy...

z tym czytaniem to tez ostroznie, bo sie czlowiek napedza :P

z tym humorem to tez roznie...ehh jakas deprecha :| sama nie wiem....

nzjds65g957f1nq9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    beta z wczoraj ponad 11000 i sam lekarz mówi że powinno coś już być widac. Sprzęt ma b. dobry, najlepszy na okolice. A mój pęcherzyk jest jakiś zniekształcony , taki jabby rozciągnięty. I z tego co wyczytałam ze zdj. to 1.63cm/ 0.58cm/062cm dodam ze to chyba w 3d wymiary , nie wiem nie znam się a z tego wszystkiego nie dopytałam o rozmiar.
    Małamama,
    Liczę mimo wszystko na szczęśliwe zakończenie, źe maleństwo zacznie rosnąć i nadrobi wszystko ekspresowo.
    Ale teraz obserwuj siebie i jak tylko gorzej się poczujesz, zaczniesz plamić lub krwawić, czy brzuch Cię będzie bolał to leć na pogotowie.

małamama lubi tę wiadomość

• malutka199922 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Na dzisiejszej wizycie widziałam już pęcherzyk 1,22 cm a w środku ciałko żółte i obok echo zarodka , za tydzień już idziemy zobaczyć serduszko.

trzeba wierzyć że będzie dobrze, Małamama bądz dobrej myśli ma na tym etapie prawo widzieć tylko puste jajo , w pierwszej ciąży zarodek pokazał się dopiero pod koniec 7 tyg, więc jeszcze masz czas

małamama, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

ganne6hhb130fhee.png

zpbn8iiks1s4kzhl.png
    zpbn8iikgfn8r0ke.png
  • Melisssa Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bolą Was plecy? Tak w okolicy lędźwiowej? Mnie bolą.
    Tak patrze na Wasze bety i widzę, że moja jest mała.
    Fakt, że to był wynik z 26dc a owulacja najprawdopodobniej 16dc, jak nie później, czy myślicie, że to normalny wynik? Beta HCG 21.2
    Jutro idę zbadać przyrost.

34bw3e3krag0745o.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Ty to masz szczęście jesteśmy na tym samym etapie, jak przeczytałam że u Ciebie widać ciałko i jest ok to aż mi sie cerce kraje:( Gratuluje i życzę żebyście zworo rośli:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Malutka :)

Melissa mnie tez bola plecy, chyb a normalne bo się wsio rozciąga...pobolewa ia brzucha równie normalne raczej, no chyb ze jakies mocne...

Ja miała tez późno owulke i moja beta w poniedziałek mala,,wiec Melisa pewnie u Ciebie tez początek... Popatrz na moj suwaczek- roznica kilku dni.
    Ja w tamtym cyklu miałam chyba pozna owulacje....

nzjds65g957f1nq9.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mnie tez bolą plecy nawet przy myciu naczyć mysze robić przerwy i sie przejśc po kuchni bo nie idzie wytrzymać brzuch tez lekko pobolewa ale to normalne owulkę tez miałam bardzo późno i nawet lekarka się zdziwiła że sie udało że tak późno owulka była była w szoku bo jak ja byłam 8marca o już powinno byc widac dużo duzo więcej a nie mogła zarodka poszukac ale znalazła bardzo maleńki 2,46mm i już zaczynało bić serduszko i mam nadzieję że 22 bedzie już bic mocno i bedzie wszytko ok i te cholerne mdłości już miną

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam mdłości jak nie zjem...zobaczymy co bedzie dalej :p

Mąż się ze mnie śmieje jak to się stalo w ogóle :p

Bo serduchowalismy w lutym chyba ze 3 razy, lekarz nie widział na monitorze pęcherzyka dominującego :p a tu niespodzianka...

Właśnie, czasem ciaze sa mlodsze niż wynika z naszych obliczeń... Albo tez starsze

nzjds65g957f1nq9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Gdzieś czytałam, że pęcherzyk jest widoczny dopiero przy becie 1500, ale każda ciąża inaczej się rozwija.
    To prawda- od 1500-2000 dopiero widać.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    a podobno ciaza to radosny okres kobiety a tu same stresy od samego poczatku...

Właśnie to samo pomyślałam przy czytaniu ostatnich stron naszego forum i analizie moich ciągłych rozterek i watpliwości.

Wysłany: 16 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez w styczniu tylko 3 razy siękochalismy dokładnie w 10 , 16 i 26 dniu cyklu i kiedy sie udało to też nie wiemy odpusciliśmy i sie udało a z córka kochalismy się tylko raz i też to był strzał w 10 czekamy na 22 czy wszytko ok bo chcemy na swieta córce powiedzieć bedzie sie bardzo cieszyć teraz najważniejsze by z naszymi groszkami było wszytko ok nawet mam 2 terminy porodu z OM na 21 października a zusg na 7 listopada

Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 16 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poczatek jest stresujący wiem to po 1 ciazy ale gdy co wizyte bedziemy widzieć serduszka naszych skarbów a potem te ich kopniaki to bedziemy cieszyc sie każdym dniem ja to juz raz przechodziłam i tez miałam strach ale i radośc że z wizyty na wizyte jest wszytko ok mimo że 3 razy leżałam w szpitalu trzeba być dobrej mysli bedzie ok:)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa wrote:
    A bolą Was plecy? Tak w okolicy lędźwiowej? Mnie bolą.
    Tak patrze na Wasze bety i widzę, że moja jest mała.
    Fakt, że to był wynik z 26dc a owulacja najprawdopodobniej 16dc, jak nie później, czy myślicie, że to normalny wynik? Beta HCG 21.2
    Jutro idę zbadać przyrost.

Robiłaś betę 10 dni po owu, a beta wytwarza się dopiero po zagnieżdżeniu zarodka, czyli w Twoim przypadku to badanie mogło być 2-3 dni po zagnieżdżeniu.
    Dla własnego spokoju zrób kontrolne badanie dla sprawdzenia jak przyrasta- bo tu przyros jest najważniejszy.

Moja beta w porównaniu z innymi dziewczynami na podobnym etapie ciąży tez jest niższa, ale u mnie owu była najprawdopodobniej 17-18 dc a i zagnieżdżenie chyba dość późno nastąpiło więc raczej jest ok.

• nadia1 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Ja totalnie wariuje, nie wiem co mam zrobić, mam wizyte w poniedziełek za 5 dni. To będzie mój 6t2d i jak lekarz stwierdzi że widać nadal puste jajo to nie wiem czy mam zmienić lekarza i poczekać, czy mam sie zgodzić na czyszczenie, czy kazać jeszcze poczekać:( ahhh... :((
    Co byście zrobiły?
    Nie myślicie że trzeba poczekać do 8 tyg.?

Jak miałam puste jajo to czekaliśmy i w 8/9 tyg miałam zabieg. Beta 22 tys., w pęcherzyku pusto i zaczął się zapadać, a beta spadać.

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ