Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zxc a to niedobrze jeśli da się smoczka? Czasami trzeba sobie pomóc chyba mm. Nie robi się krzywdy dziecku... Czasami rodzice są tak zmęczeni że muszą sobie pomagać. Tak mi się wydaje...
Ja sobie specjalnie ściągnęłam aplikację white noise free. Przyda się przy dziecku!
Ja tak myślę o tym porodzie jak mała go zniesie. Ewidentnie nie chce jej się wychodzić. Nie chciałabym żeby zakończyło się cc. Ale jeśli będzie trzeba... Najlepiej żeby wszystko jak najszybciej poszło. Mniejsza o ten ból... Żeby tylko bezpiecznie się urodziła. -
A ja odkąd daje mm Mała ma większy apetyt co mnie bardzo cieszy. Niestety te mleko z zageszczaczem trochę się robi.. i czasem poplacze bo musi poczekać. Ale zaczęła się budzić co 3-4 h i pije ładnie. Małe porcje ale wreszcie więcej! Jestem zadowolona. Bo teraz wiem na pewno że moje jej nie wystarcza
a nie chce żeby była głodna i musi wreszcie zacząć lepiej przybierać
dlatego ja sie nie martwię ani tym że daje mm, ani tym że czasem smoka (chociaż wypluwa bardzo szybko od razu jak się uspokoi). Myślę że lepsze niż to dziecko ma płakac albo się zanosic z płaczu...
Lanay, zxc lubią tę wiadomość
-
Lena będzie dobrze zobaczysz. Na szczęście Twoja Ola nie jest dużym dzieckiem wiec będzie lżej
z całego serducha Ci życzę żebyś urodziła normalnie :*
I mam nadzieję że wrzucisz jej zdjęcie bo już się nie mogę doczekać!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 09:44
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My smoka dajemy odkąd mały skończył tydzień - ma tak silny odruch ssania ze inaczej nie dałabym rady. Zanim zaczęliśmy dawać smoka wyglądało to tak ze jadł, puszczał pierś chwile polezal i szukał cycka, przystawialam go a on possal i ulewal to co mu poleciało i tak przez godzinę potrafił. Teraz po jedzeniu daje smoka i zasypia albo czuwa;)
Kolejne moje pytanie do Was mamuśki - jak długo Wasze maluszki czuwają? Gdzieś przeczytałam ze nie powinny czuwać dłużej niż 0,5-1h a mój skarb potrafi tak leżeć i patrzeć nawet ponad 2h...zxc, Wirginia lubią tę wiadomość
-
Ja tez smoka daje. Czasem pociagnie ale tez czesto wypluwa I sie wkurza. Mamy dwa z lovi I nuk na razie nuk lepszy wczoraj kupilismy. Ja malej smoka szybko podawalam. Juz nawet w szpitalu ale ja tam sie nie obawiam ,bo mala I tak piersi nie ssie a pije moje mleko z butli poki co wiec nic sie tam nie zaburzy nie martwie sie ani odstawianiem ,bo tu duza role gra konsekwencja rodzicow. Z synkiem poszlo raz dwa w 13 miesiacu
po prostu zgubil sie po kapieli I nie bylo. Pare nocy ciezkich I po sprawie.
-
nick nieaktualny
-
Zxc ja mam z teściową tak, że młody po jedzeniu juz przysypia a ona go na ręce ponosi chwile, młody się rozbudzić bo przy okazji do niego mówi (gdyby chociaż szeptem...) no i zaraz mi go oddaje bo płacz i niby głodny... I mecz się kobieto od nowa z lulaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 14:10
zxc lubi tę wiadomość
-
Mi po łażeniu po sklepach plamienie ustało czyli było tylko straszakowate, ja nie wiem ja w poniedziałek idę do lekarza który też chce mnie do szpitala położyć jeśli nadal nic, zobaczymy co będzieBo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
witam
od czwartku jestem w domu Zosia wypisana z wagą 2740 g
narzekałyście co poniektóre na terror karmienia piersią w szpitalu a u mnie odwrotnie jak dziecko tylko pałakało troszkę dłużej to już pojawiała się pielęgniarka z buteleczką i gadką "może dokarmimy po co ma płakac " a ja na to że nie chcę bo to może zaburzyć laktację masakra fakt ze bez mojej zgody nie robiły tego ja w szpitalu to prawie w ogóle nie spałam blada jak ścian jestem tylko tyle że nie mam problemów z siadaniem i chodzeniem ale kręgosłup boli Karmię piersią laktacje jest rozhulana i mleka starcza w związku z tym skończyło się szarpanie i rzucanie przy piersi sutki na szczęście całe troszkę bolą ale minimalnie starłam się pilnować żeby dobrze ssała i mi się po trochu udało ale żeby nie było za rózowo to mamy kolki niestety pierwszy popis był w trzciej dobie płacz od 16 do 23 potem krople i przeszło w zwiazku z tym musimy być na kropelkach bo inaczej masakra i kolkę dostała na pewno po herbacie laktacyjnej z herbapolu więc radzę nie kupowac bo ja tez miałam okropne wzdęcia ze musiałm brać nospe i paracetamol
teraz tez jej się zdarzy jak nie dam i daję cały czas profilaktycznie ma sab simplex bo mąż z niemiec przywiózł śpi w nocy pierwszy sen potrafi nawet 4h potem już co 1,5 -2-3 h rożnie nie lubi kupy w pampersie bo od razu włącza syrenę
teraz mam do was parę pytań w związku z tym ze dzieci miałam ciepłą wiosną urodzone lub latem to mam pytania jak spacery czy werandować od kiedy co i jak
czy miałyście opuchnięte nogi po porodzie bo ja aż się wystraszyłam bo to nie tylko stopy ale nogi łydki masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 14:54
-
Lena wiem że mam czas tylko mój lekarz bardzo chcę uniknąć cc i chce po prostu aby mała nie doszła do dużych rozmiarów no zobaczymy co powie jak pomierzy jak szyjka będzie zobaczymy ale niestety tak czuję że nie zanosi się bym urodziła na dniach
Lena19938 lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...