X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kiciu! Fajnie że całe i zdrowe wyszłyście ze szpitala :-) nas jutro czeka indukcja....
    Niestety ja mam tak od dawna że całe nogi spuchnięte. Tą wodę aż widać na tych nogach. Przetłuściła mi się cera... Wszędzie wychodzi ze mnie woda. Też jestem ciekawa jak po porodzie to będzie wyglądało. No i dlatego waga taka a nie inna :-/ kurde po porodzie zrobi się ze mnie rozmiar 40 a miałam 34/36.... W ogóle mam dwa kolory skóry na nogach. Przecież idzie oszaleć!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc bylam mega spuchnieta. Cala ciaze nie wiedzialam czym jest opuchlizna, a jak urodzilam stopy i dlonie masakryczne. Serdelki doslownie, az mnie skora swedziala. Trwalo to z tydzien i samo zeszlo. Nie wiem czy to tylko po cieciu tak jest czy ogolnie po porodzie.

My Kalinke werandujemy poki co, ma ponad miesiac a na dworze na spacerze nie bylysmy :/. U nas ciagle wichury i leje wiec nie ma jak. Ale ubieram ja jak na spacer i balkon wchodxi w ruch. Polozna kazala teraz przeczekac te okropne wiatry i mzawki i wyjsc za pare dni bo zapowiadaja sucha pogode, delikatny mroz. Mala ma sapke i ogolnie nie kazali sie spieszyc ze spacerem ze wzgledu na jej wczesniactwo, ale juz lada chwila i idziemy :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a jak wygląda sprawa z bezdechami małej? Już się unormowało czy dalej tym problem jest?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia! Kokardka! Musimy być silne, naprawdę. Ja boję się strasznie jutra. Chciałabym bardzo żeby po prostu samo się zaczęło, jestem przerażona jutrem a moim marzeniem było urodzić tak po prostu. Nie wiem żeby mi wody odeszły, albo przyszły bóle... A tutaj będzie wszystko sztuczne i z zaskoczenia bóle itp.Mnie jutro to czeka,będę zdawać relacje w miarę możliwości.

Kokardka ile twoje maleństwo wychodzi na usg z wagą?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tylko nie zblokuj sie psychicznie na ten porod.
    Wmawiaj sobie ze bedzie spoko juz tego chcesz i pragniesz przytulic jak najszybciej Olcie ;) to nie bedzie tak zle. No i oczywiscie wiedz ze bede przy tobie w myslach ;)

Lena19938 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja jak nikt potrafię cię zrozumieć to była masakra dla mnie
    strach ogromny ale będzie dobrze

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, bezdechy nadal sa :(. Modle sie zeby w koncu minely bo czasami az mnie panika ogarnia. Bywa tak ze sie boje z nia sama w domu zostac, bo gdyby cos sie zaczelo dziac to sie boje ze mnie sparalizuje i sobie nie dam rady :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* aż się człowiek lepiej czuje dzięki Wam :-* No musze być silna.... Po prostu muszę. Mam tyle obaw! Ze nie będę miała siły urodzić, jak Ona sobie z tym poradzi, jak to zniesie... Będziemy walczyć. Mam jeden cel - zobaczyć i poznać Oleńkę i tego się trzymajmy... Już się nie mogę jej doczekać. Mam nadzieję że szybko pójdzie!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza myślę że w razie czego raczej nie będzie tego paraliżu bo uwierz że człowiek w takich sytuacjach działa instynktownie. Stąd są opowieści o babciach które w razie czego podniosą samochód żeby uratować wnuczka.. Obie mamy przejścia ale nie martw się, będziesz wiedziała co robić. Często własnie takie sytuacje pokazują że jesteśmy silniejsze niż nam się wydaje.

Mam jednak nadzieję że ta sytuacja się zmieni i Kalinka już nie będzie miała tych bezdechow... Trzymam mocno kciuki za Was :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymam kciuki i nie poddaj się Wałcz siłami natury, wiem co mówię ja dziś z łóżka prawie nie wstaje wszystko mi mąż podaje i robi koło mnie i małej bo po tym cc to tragedia. Jeszcze mi jeden szew puścił i się bardzo boję ze będzie gorzej. Lekarz powiedział żeby się oszczędzać a jak przy dziecku jak mój M nie ogarnie wszystkiego.t także kochana grunt to dobre nastawienie i żeby w trakcie się nie poddawać, ja już żałuję bo mogłam się jeszcze pomeczyc.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusię powiedzcie ile i jak często po porodzie w pierwszych dniach jadły wasze pociechy? Chodzi mi głównie o mm. ??

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamamo będę walczyć... Boję się cc więc to będzie ostateczność, choć próżnociągu też bym nie chciała... Mam nadzieję że uda się bez tego! Trzymajcie kciuki, naprawdę dziewczyny żebyśmy ładnie wywalczyły sobie piękny poród.

małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamama- moja jadla 20ml mm przez pierwszy tydzien co 2-3h, potem po 30 ml. Ogolnie to bardzo malo bo zazwyczaj na starcie jedza juz po 60 ml, a Kalinka je teraz ok 70 ml choc ma juz 5 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 17:05

małamama lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamamo życzę Ci kochana szybkiego powrotu do zdrowia.... Miałam nadzieję że się tak nie skończy ale jednak :-( jesteś silna :-* buziaki kochana :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leno 9.11 mała miała 3050, ja też się boję wywołania też uważam że to sztuczne i podobno bardziej poród boli, wolałabym żeby to było z zaskoczenia wszystko :(

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka nie wiem jakie będą moje wrażenia po tym porodzie ale uważam że skoro jest czas to warto poczekać. Dziecko dużo nie waży tak naprawdę.... Masz czas! Ja się boję...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeszcze wszystkiego nie zdążyłam nadrobić bo dzisiaj wróciliśmy ze szpitala...wpadłam Lenie życzyć powodzenia jutro!! trzymam kciuki na pewno pójdzie szybko i sprawnie :)

My od dzisiaj w domku...początek niezbyt obiecujący bo młody 4 h szalał, ciągle chciał jeść :/

Sam poród przez cc zniosłam i dalej ciężko znoszę :/ strasznie mnie to wszystko ciągnie i boli, macica dalej wielka nie obkurczona, a ile już się nacierpiałam z powodu tego obkurczania oksytocyną :( mleka na początku brak, potem powli jakoś szło, teraz w miarę jest ale muszę dokarmić ...

Małamamo mój np dzisiaj hardkorowiec wypił z jednej piersi przed samym wyjściem, potem w domu znowu z drugiej nawet chyba lewdo godzina minęła, po czym płacz i jeszcze ze 30ml mm wypił co go wcale nie zasyciło bo znowu mu podałam za jakąś godzine piers także masakra, ale na szczęście teraz śpi już 3h ,pewnie kolejne karmienie będzie z piersi + mm na dokładkę...
    W szpitalu trochę był cyrk z tym dokarmianiem , ale na szczęscie trafiałam na zmiany gdzie zawsze jakaś ogarnięta się trafiła i dokarmiła...

W wolnej chwili was nadrobię i będę już na bieżąco :)

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy Wasze dzieci przekręcaja same główkę z boku z na bok?
    Moja Gabi rusza delikatnie głową np podczas płaczu ale nigdy sama nie przekrecila np z prawego na lewy profil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 18:03

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dziękuję... Mam nadzieję że jakoś to wszystko pójdzie :-)
    Cieszę się że już w domku, trzymajcie się dzielnie!!! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala przeklada, zazwyczaj przychodzi dzieciom ta zdolnosc gdzies kolo 3 tygodnia, z tym ze ona robila to bardzo szybko. Ogolnie sama trzyma glowe gdy ja wezme na ramie, potrafi tak z 5 minut sie rozgladac i dopiero jej opada. Polozna mowila ze wyjatkowo silne dziecko, takie male i drobne a uparte :P
    Ale u Twojej malej Posti moze za szybko na przekrecanie glowki, poczekaj jeszcze chwilke :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ