X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze robiliśmy wczoraj te inhalacje i widzę że Małej zrobiły się na policzku 2 czerwone wypukłe kropki jakby jakaś wysypka. Nic nowego nie używałam tylko właśnie te inhalacje. Ale były robione z soli fizjologicznej na którą chyba nie ma uczulenia bo już od początku przemywalam jej oczka. Hm.. nie mam pojęcia z czego to ma i co to jest.

_polin lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy szczepicie tymi skoharzonymi czy sanepidowskimi? Kurcze u nas jest tylko ta 6w1:/
    Polin jaką nazwę mialas tej 6w1?

Boję się jak cholera:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 07:45

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• manda21 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zamiast 5w1 zaproponowala mi cos co pierwszy raz slyszalam i bede szczepic podstawowymi.

Wirginia moze trzeba wyparzyc maseczke? Albo ma tradzik niemowlecy?

Moja tesciowa tez leci jak slyszy, ze maly krzyczy i na raczki, dobrze ze w nocy nie przychodzi i puka. Ogolnie to slucham co ma do powiedzenia, a robie po swojemu i jest ok. Glupio mi czasem, bo mi smieci wyniesie.

Ja uzywam oliwki hipp ona nie ma parafiny i w ogole ma bardzo prosty sklad sprawdza sie dobrze.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do końca szczepień będę się bała powikłań, ale ogólnie uważam że najważniejszy jest świadomy wybór - ja szczepiłam Infanrix Hexa.

Trochę to przykre, że w Polsce jest przymus szczepień i nie ma programu odszkodowań na powikłania poszczepienne.

Tutaj trochę o składach, a najlepiej znaleźć sobie ulotkę jeśli kogoś to dokładnie interesuje:
    http://mamapediatra.blog.pl/?p=585
    http://mamapediatra.blog.pl/?p=581

kas50, gama lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My weźmiemy 5w1 jednak. Też się boimy ale coś trzeba wybrać.

Wyparzam wszystko a inhalacje były bez maseczki tylko dmuchalismy jej tym powietrzem w buzie. Maska za duża :) smoczek też co chwilę wyparzam, już nie mam pomysłu.. to są dosłownie dwie większe wypukłe kropki i dwie takie malutkie ledwo widoczne na jednym policzku.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5w1 wycofali:( córkę tak szczepilam,teraz synka 6w1,nie mam wyboru.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• manda21 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie raczej na podlozu hormonalnym. U mnie mial najpierw jedna biala krostke z zaczerwieniona obwodka na nozce pozniej na brzuszku a na koncu wysypalo na twarzy. Jeszcze hormony szaleja. Jak sie boisz to zawsze mozna z pediatra skonsultowac.

Wirginia lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki manda za odpowiedź. W pn przyjdzie jeszcze Położna. Zobaczymy co ona powie i czy mam iść do lekarza :) będę widziała czy jest tego więcej i jak się to zachowuje.

• manda21 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentalnie moga byc to potowki, polozna popatrzy to powinna wiedziec. Jak nie ma goraczki i zachowanie malej sie nie zmienilo to naprawde nie masz sie co martwic

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest oki :) trochę polezy, później śpi, jak zwykle :) ale jeszcze na wszelki wypadek zmierze temp. Też myślałam ze to potówki, zobaczymy w pon. Na razie nic się nie dzieje to nie będę panikować. Ja też mam wrażliwa skórę i co chwilę coś mi się pojawią. Może ma to po mnie. Od dziś będę dodawać do kąpieli ten olej migdałowy :)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę nad sesją dla małej... Ale pewnie to tylko jakaś mija fantazja ;-)

Dziewczyny jak aplikujecie witaminę D3 maluchom? Ja daje pod język ale nie jestem pewna czy mała to połknie...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciskam po troszeczku ampułkę do buzi na języczek albo zawartość ampułki na łyżeczkę i podaję pomalutku małemu.......:-)tak to sobie wymyśliłam:-)

Lena karmicie się piersią??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza oczywiście że karmimy się piersią :-) no też tak wyciskam ale dziś dałam ampulke i zaraz karmiłam i miałam brodawke tłustą. Potem Ola już nie chciała cyca i teraz nie wiem... Z czasem znajdę jakiś sposób na mojego ruchliwego bobasa :-)

Dziś wysprzątaliśmy całe mieszkanie!!! Tylko mnie od trzech dni głowa tak boli że nie wyrabiam. Dziś w nocy ząb... Na twarzy pryszcze ;-) po ciąży moje ciało przeżywa renesans. Ciekawe jak będzie za pół roku.
    Na początku wyglądałam jak kura domowa, ale sobie pomyślałam że mam w domu faceta i trzeba się wziąć w garść. Wystarczy że widział mnie przy porodzie, nie zniechęcił się i dawał radę jako pomoc. Pod tym względem jest po prostu wspaniałym facetem. Pomyślałam że też mu się coś należy i ogarnęłam się tak bardzo bardzo. No i dobrze. Sama ze sobą czuję się inaczej!

gama, kataloza lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminke wyciskam na jezyczek malej troche sie krzywi ale polyka powoli ;)

Za to martwi mnie jej kikut pepowinowy. Jak przecieram go patyczkiem to jest krew :( nie wiem moze za mocno przetarlam?

Wlasnie wybieracie sie na jakies sesje zdj z maluszkami? My mamy umowiona na wtorek troche sie boje jak to wyjdzie czy zuzia bedzie wspolpracowac

A tak troszczy sie o mlodsza siostre
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bcefbe8e844.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:47

Lena19938, _polin, manda21, Scorpiolenka, Wirginia lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ponoć może się pojawić krew i nie trzeba się tym przejmować. U nas lada chwila kikut odpadnie.

Podsyłam link z MP.PL
    http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/52307,jak-pielegnowac-pepek-noworodka

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blagam was o pomoc jestescie doswidaczone wiec pewnie mi cos poradzicie.
    Ostatnia miesiaczka 04.11 czyli 36dni temu. Dzis jest 18'19 dzien po owulke a moja beta 212.2 czemu jeSt taka niska ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 17:21

• maggda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzieki za link ;)

Lena19938 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Blagam was o pomoc jestescie doswidaczone wiec pewnie mi cos poradzicie.
    Ostatnia miesiaczka 04.11 czyli 36dni temu. Dzis jest 18'19 dzien po owulke a moja beta 212.2 czemu jeSt taka niska ?

A masz jakieś objawy niepokojące? Plamienie, ból w dole brzucha? Ciąża potwierdzona? Tętno widoczne? W pn zrób jeszcze hcg najlepiej w jakimś dużym laboratorium żeby mieć wynik na ten sam dzień a jeśli masz jakiś kontakt do swojego lekarza to może zadzwoń i skonsultuj te wyniki?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na sesji :) u nas fotograf miał zastrzeżenie, że takie sesje wychodzą najlepiej do 14 dnia życia - my byliśmy w 8 dniu i mały praktycznie całą sesje przespał i został pochwalony, bo w sumie na sesje zarezerwowane mieliśmy 3h a wyrobiliśmy się w 1,5. Będę polecać każdemu bo to niesamowita pamiątka - my mamy też kilka zdjęć rodzinnych, więc uważam że warto.

Lena19938, maggda lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My noworodkową sesje niestety przegapilismy, jak o tym pomyślałam to terminów nie było:( ale dostaliśmy w prezencie od moich rodziców wykupioną sesje w moim rodzinnym mieście i jak mały będzie miał 3 miesiące to zrobimy rodzinną i małego:) mam zamiar zdjęcie bąbla wydrukować na płótnie i ozdobić nim pokoik. Zdjęcia to wspaniała pamiątka, często też małego nagrywam, zeby było przy czym wspominać te piękne dni.

17u920mmbyd1a8aj.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ