Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze robiliśmy wczoraj te inhalacje i widzę że Małej zrobiły się na policzku 2 czerwone wypukłe kropki jakby jakaś wysypka. Nic nowego nie używałam tylko właśnie te inhalacje. Ale były robione z soli fizjologicznej na którą chyba nie ma uczulenia bo już od początku przemywalam jej oczka. Hm.. nie mam pojęcia z czego to ma i co to jest.
_polin lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy szczepicie tymi skoharzonymi czy sanepidowskimi? Kurcze u nas jest tylko ta 6w1:/
Polin jaką nazwę mialas tej 6w1?
Boję się jak cholera:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 07:45
-
U mnie zamiast 5w1 zaproponowala mi cos co pierwszy raz slyszalam i bede szczepic podstawowymi.
Wirginia moze trzeba wyparzyc maseczke? Albo ma tradzik niemowlecy?
Moja tesciowa tez leci jak slyszy, ze maly krzyczy i na raczki, dobrze ze w nocy nie przychodzi i puka. Ogolnie to slucham co ma do powiedzenia, a robie po swojemu i jest ok. Glupio mi czasem, bo mi smieci wyniesie.
Ja uzywam oliwki hipp ona nie ma parafiny i w ogole ma bardzo prosty sklad sprawdza sie dobrze.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Ja do końca szczepień będę się bała powikłań, ale ogólnie uważam że najważniejszy jest świadomy wybór - ja szczepiłam Infanrix Hexa.
Trochę to przykre, że w Polsce jest przymus szczepień i nie ma programu odszkodowań na powikłania poszczepienne.
Tutaj trochę o składach, a najlepiej znaleźć sobie ulotkę jeśli kogoś to dokładnie interesuje:
http://mamapediatra.blog.pl/?p=585
http://mamapediatra.blog.pl/?p=581
kas50, gama lubią tę wiadomość
-
My weźmiemy 5w1 jednak. Też się boimy ale coś trzeba wybrać.
Wyparzam wszystko a inhalacje były bez maseczki tylko dmuchalismy jej tym powietrzem w buzie. Maska za dużasmoczek też co chwilę wyparzam, już nie mam pomysłu.. to są dosłownie dwie większe wypukłe kropki i dwie takie malutkie ledwo widoczne na jednym policzku.
-
To pewnie raczej na podlozu hormonalnym. U mnie mial najpierw jedna biala krostke z zaczerwieniona obwodka na nozce pozniej na brzuszku a na koncu wysypalo na twarzy. Jeszcze hormony szaleja. Jak sie boisz to zawsze mozna z pediatra skonsultowac.
Wirginia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Wszystko jest oki
trochę polezy, później śpi, jak zwykle
ale jeszcze na wszelki wypadek zmierze temp. Też myślałam ze to potówki, zobaczymy w pon. Na razie nic się nie dzieje to nie będę panikować. Ja też mam wrażliwa skórę i co chwilę coś mi się pojawią. Może ma to po mnie. Od dziś będę dodawać do kąpieli ten olej migdałowy
-
Kataloza oczywiście że karmimy się piersią
no też tak wyciskam ale dziś dałam ampulke i zaraz karmiłam i miałam brodawke tłustą. Potem Ola już nie chciała cyca i teraz nie wiem... Z czasem znajdę jakiś sposób na mojego ruchliwego bobasa
Dziś wysprzątaliśmy całe mieszkanie!!! Tylko mnie od trzech dni głowa tak boli że nie wyrabiam. Dziś w nocy ząb... Na twarzy pryszczepo ciąży moje ciało przeżywa renesans. Ciekawe jak będzie za pół roku.
Na początku wyglądałam jak kura domowa, ale sobie pomyślałam że mam w domu faceta i trzeba się wziąć w garść. Wystarczy że widział mnie przy porodzie, nie zniechęcił się i dawał radę jako pomoc. Pod tym względem jest po prostu wspaniałym facetem. Pomyślałam że też mu się coś należy i ogarnęłam się tak bardzo bardzo. No i dobrze. Sama ze sobą czuję się inaczej!gama, kataloza lubią tę wiadomość
-
Ja witaminke wyciskam na jezyczek malej troche sie krzywi ale polyka powoli
Za to martwi mnie jej kikut pepowinowy. Jak przecieram go patyczkiem to jest krewnie wiem moze za mocno przetarlam?
Wlasnie wybieracie sie na jakies sesje zdj z maluszkami? My mamy umowiona na wtorek troche sie boje jak to wyjdzie czy zuzia bedzie wspolpracowac
A tak troszczy sie o mlodsza siostre
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bcefbe8e844.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:47
Lena19938, _polin, manda21, Scorpiolenka, Wirginia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlagam was o pomoc jestescie doswidaczone wiec pewnie mi cos poradzicie.
Ostatnia miesiaczka 04.11 czyli 36dni temu. Dzis jest 18'19 dzien po owulke a moja beta 212.2 czemu jeSt taka niska ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 17:21
-
Olciuska wrote:Blagam was o pomoc jestescie doswidaczone wiec pewnie mi cos poradzicie.
Ostatnia miesiaczka 04.11 czyli 36dni temu. Dzis jest 18'19 dzien po owulke a moja beta 212.2 czemu jeSt taka niska ?
A masz jakieś objawy niepokojące? Plamienie, ból w dole brzucha? Ciąża potwierdzona? Tętno widoczne? W pn zrób jeszcze hcg najlepiej w jakimś dużym laboratorium żeby mieć wynik na ten sam dzień a jeśli masz jakiś kontakt do swojego lekarza to może zadzwoń i skonsultuj te wyniki? -
My byliśmy na sesji
u nas fotograf miał zastrzeżenie, że takie sesje wychodzą najlepiej do 14 dnia życia - my byliśmy w 8 dniu i mały praktycznie całą sesje przespał i został pochwalony, bo w sumie na sesje zarezerwowane mieliśmy 3h a wyrobiliśmy się w 1,5. Będę polecać każdemu bo to niesamowita pamiątka - my mamy też kilka zdjęć rodzinnych, więc uważam że warto.
Lena19938, maggda lubią tę wiadomość
-
My noworodkową sesje niestety przegapilismy, jak o tym pomyślałam to terminów nie było:( ale dostaliśmy w prezencie od moich rodziców wykupioną sesje w moim rodzinnym mieście i jak mały będzie miał 3 miesiące to zrobimy rodzinną i małego:) mam zamiar zdjęcie bąbla wydrukować na płótnie i ozdobić nim pokoik. Zdjęcia to wspaniała pamiątka, często też małego nagrywam, zeby było przy czym wspominać te piękne dni.