X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije soki jabłkowe, gruszkowe, winogronowy, malinowe. Przecierowy marchewkowo-jablkowo-bananowy. Pije herbatę zurawinowa. Pomarańczowego soku jeszcze nie pilam.

picollina lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mm powinnam jej teraz robić? Dokarmiać ją... Teraz będę pilnowała rygoru by jeść dawać jej co 3 godziny

Wirginia, klauuudia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Nikos dał mi pospać. Jak zasnal wieczorem to obudził się po 5 godzinach a potem po 4. Jakby tak każda noc wyglądała byłoby super.

A co tesciowych to współczuję. Ja czasem narzekań na swoją ale nie jest aż tak źle. Na pewno nie miesza mi się do kosmetyków.
    Ja używam hippa. Mają dobry skład. Oliwkę mam ale bardzo rzadko jej używam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda ja pilam litrami kubusie od poczatku, tylko w szpitalu chowalam za szafke bo niby nie wolno, a pomaranczowy to tak ostroznie szklaneczke dwie i nic sie nie dzialo.

Lena najlepiej dac tyle mm ile zje. Jak wypije cale i bedzie jeszcze ssala smoczek tzn ze by wypila wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 15:42

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja daję Małej 120ml co 3,5-4h zależy jak chce, zdarza się też tylko 3h przerwy ale nigdy jeszcze całej butelki nie wypiła. Wypija ok 90-100ml. Jak karmilam to dr kazala dać najpierw cycek a później dorobić 60ml mm. Zrób więcej i będziesz widziała ile wypiła i czy się najada Twoim pokarmem :) Nadia na piersi też tylko tyle przybierała i już mi mówili że za mało. Ale ona tez była bardzo malutka. No i miałam od samego początku ten sam problem ze zasypiala. Możesz Olę troszkę pobudzać np dotknąć pod brodą albo pogłaskać po policzku. Nadia wtedy zaczynala pic :) Ja też się śmieje że powoli dobija do wagi urodzeniowej innych dzieci xD myślę że 3,5 kg już ma na pewno może coś więcej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 16:09

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:32

klauuudia, Wirginia, gama lubią tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mysle tak jak Wirginia zrob malej troche wiecej i zobaczysz sama ile dodatkowo zje :) bedziesz pewnejsza.
    Ja na poczatku chcialam karmic piersia ale ze wzgledu na wage urodzeniowa Nikolasa wolalam miec jednak nad tym wszytskim kontrole i po prostu miec pewnosc czy je tyle ile powinien dlatego zdecydowalam sie jednak karmic mm...
    Moze to nie do konca dobrze ale jednak bylam spokojniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 16:20

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc o macie szumisia i powiedz mi jak sie Wam to sprawdza? Tez sie nad tym zastanawialam :)

zxc lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia dajesz Nadii jeszcze wode dodatkowo? Bo ja do tej pory sadzilam ze przy mm trzeba poic dziecko dodatkowo, a ost bylam u pediatry jak maly mial Problem z kupa i mowila mi zeby narazie nie dawac tak do 3 miesiaca ze to jets niepotrzebne i ze bez sensu zapychac dziecku zoladek czyms co niema kalorii i teraz sama nie wiem

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szumisia od początku ale nie wiem na ile nam pomaga :) wiadomo ze dziecko od razu nie odpada po wlaczeniu. Ale zawsze usypia przy szumisiu i cycu raz w 20 min a raz w 1.5h :D. Teraz chyba nie ma sensu kupować bo dziecko już raczej zapomniało co słyszało w brzuszku ?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam o misiu ale troszkę drogi i jeszcze poczekam, może macie jakieś opinie? Na razie nie narzekamy jedynie w nocy mamy małe zmierzluszki. Ale w dzień dużo śpi jeszcze :)

Klaudia ja uważam że to nic złego. Też dokarmialam Nadię a teraz już praktycznie tylko butla. Nie wiedziałam że kp jest takie trudne, po prostu nie daliśmy rady. Najpierw tak mnie pogryzla, później sie okazało że za mało przybiera więc i tak musiałam robić mleko, teraz próbowałam przystawiać to strasznie się denerwuje i nie chce po prostu. Teraz właśnie mam kontrolę ile je i jestem spokojna że nie jest głodna i fajnie przybiera :)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja... Chociaz nieslychanie uspokaja sie jak slyszy odkurzacz takze moze nie do konca?? Sama nie wiem. Myslalam nad tym na poczatku zeby kupic a to zawsze bylo cos i teraz mi sie przypomnialo jak napisalas

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia daje wodę ale tylko jak ma czkawkę jakieś 2 lyczki zrobi i wypluwa bo nie ma smaku :D wiec to tak 2 razy na dzień może a czasem w ogóle się tej wody nie napije :D

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia ja szczerze powiedziawszy probowalam tylko 2 dni w szpitalu maly mial Problem z chwytaniem ja wielkie cyce wielki brodawki a on taka malutka buzke przy wadze 2360 co jeszcze spadl do 2240 to sobie mozna wyobrazic...
    Cukier mu wtedy spadal temperatura rowniez ja sie denerwowalam takze stwierdzilam ze sprobuje mu dac butelke i nagle wszytsko sie ustabilizowalo cukier wzrosl ladnie i sie wyrownal temp tez ok , maly zadowolony , wiec stwierdzilam ze kp w moim przypadku sie nie sprawdzi i tak sie zle nastawilam do tego kamienia ze potem namawiala mnie i lekarka i polozna ale ja juz nie chcialam, wolalam miec kontrole i stwierdzilam ze najwidiczniej malemu tez jes tak lepiej

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz... eehh a pytalas swojego pediatry co do tego . Bo zdania sa takie podzielone moja polozna twierdzi ze trzeba dawac ta wode bo dziecko nie dostaje wystarczajacej ilosci plynow co w sumie mnie troche dziwi bo w mleku jest przeciez 70% wody... A pediatra twierdzi ze nie trzeba eehh i badz tu madry , ale z tego co czytalam rozne artykuly na ten temat wszedzie jest napisane ze jednak to jest wskazane. Nie wiem musze malego poobserwowac jak mu lepiej

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. wiesz co zapytam położnej w środę bo ma przyjść :) a pediatra mi ostatnio mówiła że mogę podawać wodę ale lepiej byłaby pierś jeśli się jeszcze da. Ale ja już chyba też nie chcę.. zniechęcił mnie też nacisk na to z każdej strony. Tłumaczyłam że chyba nie mam tyle pokarmu albo już nie wiem co i do nikogo to nie docierało. Tylko karmić karmić karmić... No i jest jak jest. To faktycznie miałaś mega okruszka, ile teraz waży?

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam butelkę avent i z niej strasznie powoli leci. Mała się męczy. Nie wszystko z tej butelki wypija. U mnie też jest bunt teraz jak przystawiam do piersi. Jak jest bardzo głodna to nie idzie jej przystawić :-( szkoda ze tak źle idzie z tym karmieniem. Źle się z tym czuje. Wczoraj aż się popłakałam. Kiedy ona tak płacze to nie mogę wytrzymać! Strasznie ciężko jest potem. Zasnęła nam w łóżeczku. Za pół godziny karmienie następne. Mała ma teraz 3150 g. Myślałam że więcej przybierze :-(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A balsam mamy od La Roche Posay lipikar fluide. Ja chciałam z Babydream ale mąż kupił ten droższy... Później postaram się skład napisać.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda skład tego kosmetyku to:

Aqua, Glycerin, Niacinamide, Dimethicone, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Caprilic/Capric Trigliceryde, Brassica Campestris Oleifera Oil/Rapeseed Seed Oil, Dimethiconol, Sodium Hydroxide, Ammonium Polyacryldimethyltauramide/Ammonium Polyacryldimethyl Taurate, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Xantham Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Phenoxyethanol.

Napisz czy się nadaje ;-)

Ja o tym myślałam w momencie kiedy mała miałaby problemy ze skórą... Ale fakt jest taki że ona ma bardzo suchą skórę. Była w zielonych wodach, ale ponoć to fizjologiczne... Sama nie wiem. Im więcej smaruje tym więcej skórki się wyciera. Czekam na ocenę tego kosmetyku

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie - mogłoby byc mniej w składzie......
    no i zdaje sie są tam substancje ropopochodne, więc.........

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ