X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mieszkam w Niemczech w sumie moge poprosic mame zeby wyslala ale zmienilam mleko ze wzgledu na ten Problem z Kupka na takie ktore ma polowe mniejsza ilosc laktozy , kalorycznosc mleka jest ta sama , ma troche wiecej bialka poza tym podobny sklad tylko takie bardziej delikatne aptamil comfort to typowe antykolkowe na zatwardzenie problemy zoladkowe itd...

W kazdym badz razie czytalam o tym delicolu ale troche sie boje podawac mu specjalne mleko do tego ten sab simplex i jeszcze cos to juz taka mieszanka ekstra a wiadomo ze z czasem to bedzie trzeba wszystko odstawic i ten uklad trawienny musi sobie jakos radzic.

Mam nadzieje, ze te but mu przypasuja i bedzie troche lepiej oby sie nie meczyl

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin dajemy aptamil comfort, a co do tej dawki to wydaje mi sie ze kazde dziecko jest inne i nie idzie zamknac ich w jakiejs tabelce ale ja zawsze patrzylam na te napisane na moim mleku zeby mniej wiecej sie zgadzalo , no i nie bylo Jakis drastycznych skokow w dol zeby nie jadl za malo ... Tak orientacyjnie.
    a na tym mleku jst jezeli chodzi o dawke dzienna
    1 tydz - 350-490mml
    2 tydz - 600mml
    3-4 tydz - 650-780 mml
    5-8 tydz - 850 mml
    3-4 mieisac - 800-1000 mml

_polin lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby o widzisz rzeczywiscie glupia ja moglam tez sprobowac jeszcze tego smoczka `"2" Z AVENTU JEST TO JAKIS POMYSL
    eehh poczekam az przyjda te antykolkowe najwyzej bede dzialala cos dalej...
    Szczerze to tez sie boje troche tych wiekszych dziurek bo raz mi sie maly tak zakrztusil ze nie mogl zlapac oddechu to jeszcze jakos z poczatku tyle ze woda jak mu dawalam . Masakra, bylam jak w amoku oklepywania nie pomagaly a on sie dusil katastrofa jakas , rzucilam go na lozko i wtedy zaczelam oklepywac po plecach i to dopiero pomoglo maly zaplakal.
    Po tym wszytskim ryczalam jak bobr wczesniej niby zachowujac zimna krew a troche to trwalo zanim odkrztusil... Masakra...
    I teraz boje mu sie dawac wody wiadomo rzadsza jak mleko no i wiekszych dziurek no ale z drugiej strony maly juz jest coraz starszytakze moze warto sprobowac :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelkę z lovi i Mąż kupił smoczek na którym są 3, 2 i 1 krople i zalezy jaka kropla jest skierowana pod nosek tak szybko leci, ale nawet z tej pierwszej kropli za szybko leciało więc daję Nadii normalnie z wolnego smoczka :) mam wrażenie że trochę się męczy ale już jest coraz lepiej może ma większą siłę ssania :) i daje już mniej zageszczacza to też mleko nie jest takie gęste. Ach dziewczyny chcemy jak najlepiej dla swoich pociech a mamy wiecznie tyle dylematów i trudnych sytuacji. Oby było coraz lepiej :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    zxc o macie szumisia i powiedz mi jak sie Wam to sprawdza? Tez sie nad tym zastanawialam :)
    Klaudia spróbuj z aplikacją na telefon, jeśli się sprawdzi to kupuj. Dla mnie super sprawa.

A mloda dalej nie śpi.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamusiek karmiących mm, jakie kupki robią Wasze dzieci i jak często?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mial Problem z Kupka byla mega twarda taka twarda przelezana plastelina meczyl sie jak cisnal i plakal robil tak raz na 2 dni czasami 3 ale cisnal praktycznie nonstop.
    Po zmianie mleka i kropelkach kupa jest teraz luzna nie woda ale delikatne rozwolnienie bym powiedziala bo juz wcale nie jest zbita i tak raz na dzien.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jeszcze liczę na to , że mnie to minie jakimś cudem ;) 23 wraca mój gin i idę do niego na wizytę, niech on zdecyduje co dalej. Teraz byłam u innego na kontroli i to ten mi kazał iść na łyżeczkowanie, ale poczekam co mój powie.

Wirginia mój robi średnio dwie na dobę, w tym jedna obowiązkowo każdej nocy :P kupki takie żółte dość luźne z jakby resztkami mleka ściętego? nie wiem jak to opisać :D podobne do tych po moim mleku tylko większe bardziej specyficzny smrodek, no i dość wielkie, czasem przed robieniem się powygina troszkę i pomęczy...

Klaudia muszę skorygować info, za pierwszym i drugim razem super pił z tej "2" a dzisiaj znowu fatalnie, leciało mu pod brodą tak że cały mokry był...już nie wiem czy to moje dziecko przestało dobrze pić czy to te butelki takie badziewne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kropelek to ja podaję na razie bobotic forte 4 krople do każdego mleka- składnik niby ten sam co w sab simplexie ale zastanawiam się czy nie kupić jednak tego SAB bo przy córce sprawdzał się super...

Wirginia lubi tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde bo Nadia od wczoraj robi właśnie takie luźne kupy. I duże.. boję się czy się nie odwodni? Czy nie lepsze były te jak plastelina? Przy tych kupach prawie w ogóle się nie męczy.

Ruby jak używałas tych sab?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:24

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam ze ten sab simplex wysylalam do Polski kazdej nowej mamie z rodzinki normalnie hurtowymi ilosciami na koncu zaczelam zmeiniac apteki bo juz dziwnie sie na mnie patrzyli haha .

Boze my sie musimy jakos przemeczyc do tego czwartku piatku zanim przyjda te antykolkowe ale dzsiaj maly sukces przed karmieniem pomasowalam malego po brzuszku pozginalismy nozki poprutal sobie calkiem calkiem i znowu ladnie wypil te 130 jak wczesniej takze sie ciesze bede tak robic moze akurat mu to cos pomoze jak spuscimy przed karmieniem troche powietrza :D

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 kropelek do kazdej butelki sie podaje albo na lyzeczce przed karmieniem

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tekropelki to takie typowe na problemy zoladkowe na zatwardzenie wzdecia pelnosc w zoladku kolki... Tez macie Taki Problem wirginia?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to pocieszę Cię, że mnie jeden lekarz przyjął do szpitala na łyżeczkowanie, a następnego moja gin mnie wypisała bez zabiegu - niedawno byłam na kontroli i wszystko super :) także może u Ciebie też różnica zdań będzie.

Wirginia, Ruby lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin o dzięki za info , może jednak będzie podobnie u mnie ;)

Wirginia tak jak klauudia pisze 15 kropelek do każdej butli zalecają, ja dawałam 7 mojej córce , a potem 10 . My kupowaliśmy w Czechach w aptece.
    A ile twoja mała robi tych kup? bo jak jedną czy dwie dziennie to się nie odwodni...ale chyba lepsza luźniejsza niż zaparcia bo wtedy dziecko się namęczy biedne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudia jakie te butelki kupiłaś? jakiej firmy?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze zabij mnie jakies zamowilam zaraz sprawdze jestem jakas nierozgarnieta
    :( hehe

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia raz była mega kolka, i teraz dajemy do wieczornego i nocnego mleka po 15 kropel i się nie powtórzyło ;) dziś przeszła samą siebie, wstała o 23, wypiła mleko, później buszowala (z krótkimi drzemkami) do 2:30 czyli do kolejnego mleka xD i międzyczasie zrobiła też taka kupkę brzydką :(
    Możesz jeszcze smarować brzuszek maścią mejrankowa działa rozgrzewająco i też pomaga :) na około pępka jakbyś masowala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:59

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.baby-walz.de/p/mam-starter-set-p1255912/?variantId=P1255912_95998989&&ff_origPos=4&ff_origPageSize=60&ff_pos=4&ff_page=1&ff_query=MAM+Starter-Set+Junge&ff_mid=228609

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wczoraj były 4 z czego dwie takie duże, dzis była jedna duża na razie i mam zamiar policzyć ile ich będzie. Martwię się bo to taka kruszynka i żeby aż tak to z niej leciało? Nie są to wodniste kupy, tylko takie papki. Ach twarde źle, luźne to znowu się martwię o odwodnienie...

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ