X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz wirginia to nie wiedzialam bym musiala powiedziec mamie zeby mi wyslala bo ona tez dobra na katarek zawsze sie przyda :)
    A co do kupek to wydaje mi sie tez ze wlasnie lepiej jak troche luzniejsza i dziecko sie nie meczy przy robieniu jak jakies zatwardzenie ... wIEm co mowie moj mial ten Problem to az czlowiekowi sie serce krajalo jak cisl cala noc np caly czerwony z wysilku a tu wyszedl tylko Taki kroliczy jeden bobek twardy jak Cholera... masakra. na twoim miejscu bym sie nie przejmowala , a teraz Nadia moze miec wlasnie luzniejsze jak podajesz kropelki napewno jest jej troche latwiej :)

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są problemy brzuszkowe - braliśmy nawet debridat a do tego espumisan. Ostatnio zmieniłam na esputicon ale mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Jak u nas wystąpiły zaparcia to kupilam probiotyk biogaia i pomogło TROCHĘ, bo kupa jest teraz czasem jedna na dzień, czasem co drugi dzień i to nie jakaś taka mega. Wczoraj nie było kupy i był dzień masakryczny - gdyby nie przyszła moja mama mąż po pracy by mnie zastał w koszuli nocnej :P dzisiaj była kupa i dziecko od rana uśmiechnięte teraz wreszcie normalnie śpi a nie po 15 min. Zauważyłam też, że jak wciskam mu wodę na siłę to też lepiej z kupkami, bo sam niechętnie pije - trochę go oszukuje. A i właśnie był temat przepajania niedawno i dwóch moich pediatrów stwierdziło, że trzeba podawać wodę, ale nie mam do nich 100 % zaufania - chyba w mojej okolicy takiego nie znajdę :(
    Wirginia my mieliśmy epizod z luźniejszymi kupkami jednego dnia i w sumie było ich 5!!! jak zawsze była jedna, ale zabrałam pieluchę i pediatra stwierdził, że biegunka u maluchów to praktycznie woda i mam się nie przejmować narazie, ale musimy malucha obserwować. u nas to było przejściowe i następnego dnia się unormowało, ale zawsze matka będzie spokojniejsza jak dziecko lekarz obejrzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 11:39

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena co do laktatora to on jest dobry tylko źle korzystasz, jak się dobrze przystawi i się pochylisz do przodu to nic Ci nie powinno cieknac. A do tego te wszystkie gumowe nakładki trzeba podociskac po myciu. Spróbuj może to coś da.

Co do picia wody to się nie dopaja dzieci do 6 miesiąca bo niema takiej potrzeby czy to jest kp czy mm, chyba że są zarloki jak moja mała i żeby się nie przejadała to ja oszukujemy trochę wodą. Ale to nam położna kazała. I woda nie każdemu dziecku odpowiada, nasza wypija wszystko byle by leciało.

Kupki na mm dzieci mogą robić nawet raz na dwa dni i to jest normalne. Moja ma i kp i mm i problemy z brzuszkiem bo się pręży i ma gazy to delicol mało pomaga dzieciom po trzecim tygodniu, i wtedy espumisan. My od dziś wprowadzamy espumisan 100. Może coś pomoże.

Klaudia albo Kas nie wiem już kto przepraszam bo za dużo nadrabianie miałam, dziecko jak się tak pręży i ma problem z kupą to najprawdopodobniej kółka się zaczyna, zwłaszcza jak wcześniej jadł ładnie i bez problemów robił kupki.

A tak w ogóle to kończymy dziś już trzy tygodnie, nie wiem kiedy to zleciało normalnie. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 12:01

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nasz żarłacz też straszny a woda i wszystkie inne płyny oprócz mleka mu nie wchodzą. Pediatrzy też kazali mi oszukiwać, ale kiedyś chyba zabiorę wodę ze sobą i zaprezentuje jak moje dziecko daje się oszukiwać :)

małamama lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas też może jakieś kolki bo mały zaczął źle pić, wygina się przy piciu i zaraz po trzeba go długo nosić bo inaczej płacze jak szalony...

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale kropelki dodaje już od jakiegoś czasu. Chyba że dopiero teraz jej się to w brzuszku jakoś normuje i będzie lepiej? Nie wiem.. jutro będzie Położna to też zapytam o te kupy. A na te kropeczki na buzi na razie przez tel mi powiedziała że obstawia właśnie trądzik niemowlęcy.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę zjeść banana? ;-) mam taką ochotę a nie wiem czy nie zaszkodzi Oli...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Nadia ma moja przemianę materii, ja praktycznie po każdym większym posiłku Idę do wc :D Rano, po obiedzie, czasem nawet wieczorem. Tylko że ona taka malusia jest i dlatego się boję czy się nie odwodni. Zobaczę do wieczora ile kupek będzie.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam banany jak karmilam :)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby to z moim jest wlasnie to samo... sprobuj go masowac przed karmieniem i zginaj nozki zeby sobie poprutal u mnie narazie drugie karmienie bylo w ten sposob i pomaga jak narazie :D :D :D zaraz jakies mam lepsze nastawienie :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirginia ja na poczatku nie dawalam kropelek i dawalam normalne mleko kupy z dnia na dzien bylo coraz twardsze i raz nawet biedny nie robil przez 3 dni . pozniej zmienilam mleko i dawalam kropelki i z biegiem czasu maly zaczal robic duzo luzniejsze takie papkowate ale nie wodniste i tak robi do tej pory ale to tez troche trwalo po tych zmianach nie tak od razu... Tylko ze robi tak jedna dziennie nie wiecej... Nie wiem zapytaj najlepiej polozna albo pediatre to bedziesz spokojniejsza :)
    Ale z drugiej strony wlasnie moze dlatego ze jest taka mala zoladeczek maly jelitka male to to musi z niej wyjsc od razu jak duzo je :) bo co do gestosci kupy to wydaje mi sie ze to przez krople wlasnie

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem banany. Wczoraj spróbowałam pomelo. Rano Nikos miał krosteczki na twarzy ale nie wiem czy to nie potówki były.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś psycholog. Chyba już po raz ostatni. Jak się wyprowadzę na ten rok to będzie mi bardzo ciężko, ale może uda mi się jeszcze wybrać na jakieś spotkania. Jeśli teściowa będzie mnie odbijała to będzie bardzo ciężko. Nie chcę obgadywać czy coś ale już sobie wyobrażam te jej ględzenie co jest najlepsze dla mojego dziecka... :-( jeśli tak będzie to nie wytrzymam. Nigdy nie chciałam mieszkać ani z rodzicami ani u teściów. Ale sytuacja nas do tego zmusiła :-( musimy to jakoś przetrwać

Wirginia, kataloza lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dasz radę, spróbuj się trochę pozytywnie nastawić :) ja jednym uchem słucham a drugim wypuszczam jakieś głupie porady :) ani się obejrzysz ten rok minie! Ola będzie rosła i dni poleca mega szybko :) owocnej wizyty dzisiaj :*

Klaudia no może masz rację może to po prostu musiało tak długo trwać zanim z kupek jak plastelina zrobily się takie papki. Dużo lepiej że takie są bo wychodzą tez łatwo akurat przeważnie robi jak sie zmienia Pampers :D na razie była jedna o 10 a wcześniej była w nocy o 2. Zobacze ile będzie takich i jutro pogadam z Położna.

Lena19938 lubi tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Dziś psycholog. Chyba już po raz ostatni. Jak się wyprowadzę na ten rok to będzie mi bardzo ciężko, ale może uda mi się jeszcze wybrać na jakieś spotkania. Jeśli teściowa będzie mnie odbijała to będzie bardzo ciężko. Nie chcę obgadywać czy coś ale już sobie wyobrażam te jej ględzenie co jest najlepsze dla mojego dziecka... :-( jeśli tak będzie to nie wytrzymam. Nigdy nie chciałam mieszkać ani z rodzicami ani u teściów. Ale sytuacja nas do tego zmusiła :-( musimy to jakoś przetrwać
    Dasz radę.....ja jestem sama......z dwójką dzieci i jakoś daję radę.....ciężko mi bardzo....czasem mam dość ale nie mam wyjścia.....zobaczysz przeżyjecie to tylko rok w skali całego życia to jedynie 12 miesięcy:-)3mam kciuki.

Lena19938 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sama cale dnie z dwojka dzieciakow. 15mcy roznicy miedzi nimi, jest ciezko czasem bardzo ciezko, np wczoraj juz mialam ochote spakowac sie i uciec stad...

MAMY WCZESNIAKOW czy macie zalecenie podawania zelaza dzieciom? Ja mam podawac actiferol start. A Ola ma mega problem z kupa. Nie wiem czy nie przez to. Jak jest u Was?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale nie o to chodzi że nie dam rady z dzieckiem. Nie dam rady jeśli ktoś będzie mnie gnębił psychicznie. Wmawiał że nie potrafię się zająć swoim dzieckiem. Jestem człowiekiem o słabej konstrukcji niestety. Ktoś powie że wymyślam. Ale niestety tak nie jest. Być może wiecie czym jest depresja a jeśli nie wiecie to życzę żeby Was to nie spotkało.
    Buziaki dziewczyny :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    D
    Mała przez 6 dni przybrała 130 g. To mało czy dużo? Położna mówiła że mogłaby trochę więcej ale źle nie jest.
    u nas położna powiedział że na piersi 100 g tygodniowo też może być i to nie grzech u mnie waga po 7 dniach 150 g więcej także w normie

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cos lekarz teraz na szczepieniu wspominal o zelazie, ale najpierw musze isc z mala na badania krwi.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszly te butelki antykolkowe z mam super sprawa moge powiedziec ze jestem zadowolona tylko troche male dziurki kiepsko leci musze domowic 2 i powinno byc dobrze albo sprobuje powiekszyc te jedynki igla :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ