X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i jak pije z tych nowych butelek? :)

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma najprawdopodobniej alergie na mleko krowie... Jestem załamana. Musze wykluczyć wszelki nabiał, który jest podstawą mojej diety. Nie jem mięsa, teraz odpada nabiał z owoców zjem tylko jabłka... Moja dieta stanie się bardzo uboga. Na razie mam odstawić na dwa tyg. jeśli się poprawi to mam spróbować czegoś z mlekiem i jak będzie nawrót krostek na buzi to całkowicie odstawiamy i co miesiąc próba wprowadzenia na nowo.

Zostane kosciotrupem...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wirginia zobaczę sobie ten laktator :-)
    Dziś byliśmy na naszym pierwszym spacerze we trójkę :-) poszliśmy do kościoła ale nie na mszę tylko tak po prostu pomodlić się. Była taka piękna pogoda :-)
    Nasza Ola śpi na tatusiu a ja mogłam zrobić obiad! Ola cały spacerek przespała w wózeczku :-) swoją drogą, wózek się sprawdza w 100%% :-)

Chyba długo będę ten poród 'odchorowywać'. Mam problemy z kręgosłupem. Jeszcze wczoraj z tym laktatorem walczyłam... Eh!

Moja Ola co chwile robi kupki i wali bąki takie że mój mąż by się nie powstydził ;-) jutro zapytam położnej czy te kupy mogą być w takich ilościach :-) robi po dwie przy karmieniu. Czasem po trzy, cztery pompki zużywamy. Taka mała krucha istotka a spust ma skubana straszny ;-)

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rina biedulo wspolczuje.

A ja mam jakis kryzys z prawa piersia...jakby wcale nie produkowala mleka:(

Lena19938 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u mnie prawa pierś też nie za dobrze funkcjonuje. Ola woli lewą. Z prawej piersi ściągam mleko.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytałam o tej hipotonii macicy i już mam odpowiedź dlaczego w ciąży ani jednego skurczu nie czułam...

RinaC jeśli będzie trzeba to zrezygnuj z karmienia piersią. Wiem łatwo powiedzieć ale Ty też musisz być zdrowa!:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 16:53

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to już macie spacer za sobą a my jeszcze nie :( u nas śnieg padał :D

Rina jak wyglądają te krostki? Bo Nadia też ma coś na buzi i teraz nie wiem co to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 17:10

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia korzystajcie naprawdę to sama radocha :-) tatuś dumnie prowadził wózeczek i jeszcze to słońce... No u nas w zs pięknie dziś było. Śniegu ani widu ani słychu.
    Naprawdę, Ola nie chce jeść z prawej piersi a pokarmu jest dość. Przystawiam ją to się ze mną siłuje ;-) muszę odciągać koniecznie

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia ale tak w ogole z mala nie wyszliscie na dwor?
    My z Agatka ez dziaiaj krotki spacerek mielismy bo Zuzia chciala przejsc przez oblodzona kaluze i wiadomo wpadla i cale nozki mokre ;)

Dzisiaj byla lekarka i mala jest zdrowa i kikut ledwo sie trzyma ;)
    Szczepienie mamy na 25.01 i skierowanie na usg bioderek.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia najpierw wyglądały jak typowe potowki, nawet położna jak patrzyła wcześniej to dała taką diagnozę. Pojawiły się na prawym i lewym policzku, ale raz było więcej raz mniej i się nie martwiłam. Ostatnio zaczerwienily się policzki, jakby rumieniec, myślałam że to od mojej piersi przy karmieniu się tak rumienią ale skóra stała się w tym miejscu dosyć sucha i zadzwoniłam po położną (w przychodni zdrowe dzieci przyjmowane są tylko w czwartki a trochę mnie to zaniepokoiło) i stwierdziła że to prawdopodobnie początki alergii. Krostki i zaczerwienienie tylko na policzkach, bez żadnych innych objawów, nie ma problemów z kupkami, młody ma apetyt, nie denerwuje się przy piersi wiec mam nadzieje ze to nie od nabialu. Okaże się w najbliższym czasie.

Jest w tym wszystkim coś dobrego bo przy okazji młody został zwazony i ma już 4450 to 300g więcej niż 5 dni temu. Ostatnio po 8 dniach tyle przybrał. Teściowa juz słowem nie pisnie ze młody głodny:p

Lena tez mam ręczny z canpola i ten sam problem, połowa mleka gdzieś ucieka...

Zazdroszczę Wam spacerów i pogody... U nas ostatnio tylko deszcz ze śniegiem i okropny wiatr. Boje się zabrać młodego w taką pogodę na spacer a uwielbiam z nim wychodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 17:43

17u920mmbyd1a8aj.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie:-) widzę że ja też trafiłam na odpowiednie forum bo tak jak Wy nie mam się komu wygadac, a koleżanek też nie mam tylko teściowa za ścianą. A mojemu mężowi to wolę już głowy nie zawracać bo też zmęczony tym wszystkim, ale spisuje się na szczęście na medal.
    Bardzo podziwiam samotne mamy albo takie jak Mysza, że mąż w pracy a ty sobie radz. Ja tylko pomyślę że mój M wróci do pracy i zostanę z mała sama to jestem przerażona. Jakoś trzeba będzie sobie radzić.

Lenka musisz nauczyć się nie brać wszystkiego tak do siebie, jak sobie teściowa gada to niech se gada i miej ja w dupie rób wszystko po swojemu. Dasz radę, rok bardzo szybko minie.

Co do kupek to mi położna mowila że ilość u noworodka jest bardzo różna i zależy od dziecka, jak są na piersi to kup jest więceji rzadkiej konsystencji, a na mm może być kupka nawet raz na 10 dni. Bardzo często jest, że na mm co drugi dzień dzieci robią. Moja robi jedną czasem dwie na dzin i po delicolu robiła rzadkie a teraz robi fajne.
    A co do przelewania w brzuszku to zobaczycie co jest po delicolu dopiero, u nas to tak głośno było słychać bulgotanie że się zastanawiałam czy nie odstawić. Na razie stosujemy espumisan i jest chyba trochę lepiej.
    Za to mam problem z kp,coraz mniej mleka, a mój mały zarloki nie radzi sobie z dyskiem. Łatwiej jej z butelki jeść i przy kp się denerwuje. Chyba całkiem zrezygnuje bo tyle czasu co ja odciągam a i tak mało tego mleka to nie wiem czy warte zachodu. :-(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC ostatnio czytałam, że alergie są zbyt często pochopnie diagnozowane - u nas nawet był taki przykład w rodzinie, że dziecko z delikatną skórą zostało tak zdiagnozowane całkiem niepotrzebnie, ale oni szukali dobrego lekarza i diagnozowali się u kilku niestety...

Ja mam wrażenie, że moje dziecko się nie najada mimo pochłaniania całkiem sporych ilości mleka. Chyba osiwieję - z jednej strony nie chcę przekarmić, a z drugiej naczytałam się, że jak dziecko się porządnie nie najada to traci jakieś połączenia w mózgu i koniec końców wolniej się rozwija :P tylko się nie śmiejcie.

A tak już całkiem serio kupiliśmy sobie z mężem zabawkę :D nie wiem czy słyszałyście o zabawkach uczących raczkowania - my nabyliśmy uciekającego kraba - młody nie ma z tego radochy jak na razie ale my ogromną :P on skorzysta za kilka miesięcy.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Przeprowadziłam się i zero znajomych tutaj... mąż i tak cierpliwie słucha moje rozterki dotyczące kupek ulewania itp.
    Wczoraj byłam u mojego ginekologa na wizycie i parę godzin zeszło z dojazdem, smutno mi strasznie jak zostawiam mojego małego na kilka godzin, wolałabym go wsiąść ze sobą... ale jeszcze chwilkę i będzie cieplej, a dzieciątko podrośnie i bedzie mozna go zabrać.

W sobotę się chrzcimy, teściowa chce robić wszystko sama... aż się boje mieszać, ale z drugiej strony wiem, że jakbym musiała sama wszystko robić to by było ciężko, bo mały potrafi co 20 min się cyca domagać jak ma taki kaprys. Kończę sprzątać i będę musiała się jej wtrynić w to gotowanie.

Lena przeanalizowałam ten skład i wszystko w porządku, aż do ostatniego składnika. Niby jest w ilości dopuszczalnej, ale jest dość kontrowersyjny, także jak masz coś lepszego to to zużyj na sobie. Jest go zapewne poniżej 0,4% w twoim kosmetyku, ale możesz poczytać
    http://www.sosrodzice.pl/fenoksyetanol-powszechny-skladnik-ktory-warto-uwazac/

Polin uśmiałam się, bo sobie to wyobraziłam, my z mężem kupiliśmy kiedyś zyrafe taką jeżdżacą i też gorzej jak dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 18:22

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie no bez przesady :) byliśmy kilka razy ale to były dosłownie chwile w nosidełku :) no i raz trochę dłużej pojezdzila jak wpadliśmy na zakupy. Ale teraz śnieg albo deszcz.. i jakoś mam strach przed szczepieniami. Z resztą u nas też chrzciny w niedzielę :) to znowu na chwilę wyjdziemy.

Rina a po jakim czasie z kropek powstały te plamy? Jestem już cała wystraszona.. tylko że karmię już samym mm. Pójdziemy przed szczepieniami do lekarza to się dowiemy. Obstawiam na razie trądzik ale zobaczymy...

Polin pierwsze słyszę o takich cudach xD będę musiała zobaczyć :D

maggda lubi tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj możecie zobaczyć :)
    https://www.youtube.com/watch?v=nhRNr-l50w8

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala gdzies dwa tygodnie po porodzie dostala okropnych krostek na buzi. Policzki, broda, nosek i miedzy brwiami. Wygladalo to slabo, czerwone krostki zlepione w cale czerwone place. Balam sie ze to skaza bialkowa ale wyszlo ze tradzik niemowlecy. Jeszcze cos tam ma, glownie chropowata skore na policzkach. Karmie mm, nic sie nie poglebialo wiec to nie alergia. Lekarze i mamy dzieci ze skaza mowily ze skora jest czerwona (plamy), chropowata a jednoczesnie slizga i blyszczaca. Mowi sie "lakierowane" policzki. I faktycznie takie dzieci widzialam. Moze tez sa rozne natezenia choroby ale pisze to co sie dowiedzialam :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia te butelki super sprawdzily sie , maly je polubil bo Maja podobny ksztalt do jego ulubionego smoczka , tylko dosc kiepsko leci probowalam powiekszyc dziurke rozgrzana igla ale przynioslo to marne skutki... Zamowilam juz "2" zobaczymy moze bedzie mu lepiej szlo. Ale to powietrze ucieka sobie na zewnatrz butelki spodem naprawde fajna sprawa i az slychac :)

Jestesmy obydwoje bardzo zadowoleni :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z gorszych wiesci kapalam jakas godzine temu malego i przelozylam go na brzuszek tak sobie fajnie fikal i sie cieszyl i glowka mi sie obsunela i zachlysnal sie ta woda , myslalam ze dostane zawalu serca...
    pooklepywalam go po plecach i juz jest chyba dobrze , latam teraz do niego co chwile czy wszystko ok...
    Taka jestem beznadziejna :( :(
    ´Kupilismy sensor oddechu po tych ostatnich wydarzeniach u tej znajomej z 3 miesiecznym malcem zeby byc spokojniejsi i teraz ciagle sie w niego wpatruje masakra...
    Myslicie ze ta woda mogla mu wejsc na pluca? Wiecie cos na ten temat?
    oN teraz spi sobie nie charczy ani nic nie kaszle nie wiem jakie sa ewentualne objawy...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dzięki za odpowiedź :) mam nadzieję że u nas też tylko trądzik. Chociaż Nadia ma już 5 tyg i skaza może się właśnie wtedy pokazać :(

Klaudia super że butelki się sprawdzają! Jeszcze tylko smoczek i gotowe :) ja dalej podaje że smoczka mini, slow podobno od 3 miesiąca jest :)

klauuudia lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poniedziałku mała też ma trądzik niemowlęcy stwierdzony przez położna. I tez najpierw miała czerwona plamkę a później się zrobiła krótka. I ma tego co raz więcej ale to przez hormony. A na czole łuszczy jej się skórka troszkę i może to być ciemieniucha z tego, ale może nas ominie.

Czy dajecie witaminę D3 do jedzenia??

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ