X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudia jak dla mnie to nic malemu sie nie stalo :) strach jest wiadomo ale, to byla tylko sekunda wiec nnie sadze aby duzo lyknal wody.

klauuudia lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to wygląda właśnie jak pryszcz taki mały a reszta tych kropek jest jeszcze mniejsza. Aż się boję co z tego będzie.. a na brwiach nie wiem czy mamy ciemieniuche czy co bo na razie już się nie łuszczy skóra :)

Dzisiaj robiliśmy kąpiel w rumianku, może jutro będzie w krochmalu, zobaczę jeszcze.

Klaudia obserwuj małego :) ale ja też myślę że będzie oki

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama D3 daje do buźki ale do mm też można dodać.
    Czuję się jakaś zdezelowana. Naprawdę chyba jeszcze odchorowuje ten poród. Tak sobie wtedy myślałam że jeszcze trochę, jeszcze chwila. No i już wtedy czułam się wyczerpana. A teraz wcale lepiej nie jest. To 4 piętro kochane ;-) wynosiłam samą gondolkę z Olą i tragedia.

Odciagnęłam trochę mleka dla małej i zjadła wszystko. Mm jej nie wchodzi całe. Myślałam że to sprawa smoczków do butelek ale teraz widzę że moje mleko naprawdę jej smakuje. Boże żebym miała jakiś lepszy laktator!!!!!

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze musi byc dobrze!!! Maly oddycha ladnie i slysze Jakis dziwnych zmian... EEeehh tyle nerwow bo sie nam na brzusiu zachcialo najgorsze jest to ze malemu sie to tak spodobalo machal nozkami jak mala zabka a ja zawiodlam :(
    pocwicze na sucho zeby dostac wprawy jak najlepiej go wtedy trzymac zeby juz nic takiego nie mialo miejsca

Lena19938 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowlat :)
    Zostawcie prosze lajka na fb :)

https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl wiec zapraszam do zamowien ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam powoli problem samą Nadię dłużej trzymać a co dopiero gondole nieść! Pusta już jest taka ciężka... W nosidełku też ciężko, mam mało siły :( słaba kobietka jestem :( a to tylko pierwsze piętro. Sama bym na żaden spacer nie wyszła bo mi szybciej wózek ukradną zanim zniosę wszystko a później dziecko xD
    Lena super że Ola tak pije :) jak najszybciej kup lepszy sprzęt i działaj! A poród miałaś ciężki więc dłużej będziesz dochodzić do siebie ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 21:10

Lena19938 lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja mam Jakis reczny nie wiem czy dobry... kupilam go i nie uzywalam ani razu noo raz na sucho jak jeszcze bylam w ciazy jak to wogole dziala bo nie mialam pojecia moge ci wyslac jak chcesz ja i tak go pewnie wyrzuce znajac zycie
    Tylko adres bym potrzebowala

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirginia kurcze to iepsko nie masz mozliwosci zostawiania wozka gdzies na dole?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sprawdzilam on jest z aventu to nie wiem czy dobry czy zly...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia niektórzy zostawiają na dworze przed klatką ale teraz w zimę odpada a z resztą bym się bała że ktoś ukradnie. A jednak kosztował prawie 2 tys to byłoby mega szkoda :D

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... to rzeczywiscie eehh a pogadac np z Kims kto ma garaz Jakis albo cos zeby u kogos zostawiac zawsze sie idzie jakos dogadac

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia wierzę że wszystko z Nikolasem jest ok... Myślę że nic się nie stało złego. Moja Ola codziennie krztusi się moim mlekiem. Jest dość łapczywa kiedy jest głodna. Na początku byłam przerażona tym. A teraz wiem że trzeba podnieść maluszka i pozwolić mu się wykaszlec.

A jaką cenę proponujesz za laktator? Wierzę że każdy jest lepszy od tego o ja mam. To nawet nie canpol tylko jakiś Lakta Mila. Miał być taki wspaniały a okazał się do niczego...

Napisz na priv, avent na pewno jest super!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 22:07

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka sprawdz maila i odpisuj szybko :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdyby Ci sie mocniej nie daj boze zachlysnela poloz ja na kolana glowka nizej i oklapuj miedzy lopatkami , moj Nikolas raz sie tak woda zachlysnal jak mu dawalam od tego czasu nie daje juz masakra nie mogl oddechu zlapac :( i tylko to wtedy pomoglo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 21:55

Wirginia, Lena19938, tomania2806 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia myślę że każdy poród jest ciężki... Ja nie miałam siły bo praktycznie nic nie zjadłam przed porodem. Nie byłam w stanie z emocji i nerwów. Nie szło za dobrze. Same parte bardzo długo męczyłam. Nie miałam siły w ogóle. Potem jeszcze ta atonia macicy. Kiepsko. Myślałam że skończy się cc ale nawet nie było już takiej możliwości. 9 cm i koniec. Od tamtego czasu męczyłam się strasznie. Ale jakoś się udało i jestem z siebie dumna ;-)
    Mój mąż chyba nie do końca rozumie co to znaczy być 9 miesięcy w ciąży i jeszcze urodzić dziecko. Stwierdził że powinnam ćwiczyć teraz ;-) ja powiedziałam że mam czas na wygibasy. Narazie muszę się skupić na dziecku i przetrwać połóg. Potem mogę się wyginać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 22:09

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia już napisałam :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam wymyślimy albo chociaż w jedną stronę tatuś będzie nam pomagał :D

Mi Mąż zabrania czegokolwiek, a jak wspominam o ćwiczeniach to już w ogóle. Wiadomo że jeszcze i tak nie mogę zbytnio. Poczekam :) i masz rację na razie zajmuj się swoją Ola bo już nigdy nie będzie taka malutka :)

Lena19938, klauuudia lubią tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to mój kręgosłup musi dojść do siebie bo nie ukrywam że miałam z nim już wcześniej problem. Dam sobie trochę czasu.

Dziewczynki w ciąży moje biodra się poszerzyły. Myślicie że wrócą do Normy? Jak to u Was jest? Sprawdzałam i nie ma tam dużo sadełka. Miałabym też jakieś straszne boczki itp a tego nie mam. Więc zakładam że ciąża tak wpłynęła na miednice

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej nocki dziewczyny ja smigam z malutkim spac :) poki jeszcze spi hehe :)

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko NIE śpi juz od 9 godzin. Jak ona to robi? :P

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ