X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, noworodkom skórka schodzi i to normalne szczególnie u przenoszonych dzieci.

Mój Niki też często sie szarpie przy jedzeniu ale zauważyłam że wtedy właśnie próbuje kupę zrobić. Jak już zrobi to spokojniejszy jest.

Ja czekoladę podjadam. Ugryze kawałek mały jajka niespodzianki bo moja córka nie je to skorzystam. Staram się jeść w miarę normalnie. Unikam tylko smażonych, kapusty fasoli, grzybów.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmią tylko piersią ile karmien wychodzi Wam na dobę? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja polecam laktator TT ręczny,nic nie wycieka :-)
    Jeśli Mała zasypia tak szybko przy piersi to sprobuj odciągnąć trochę mleka poczatkowego,ono ma dużo cukru,to taka woda,niech najada się tym pozniejszym,bardziej tresciwym. A jak się pręży to mi polozna zalecila Delicol,również jak dziecko ma przelewania w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 18:36

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8-10. Zależy jaki dzień.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirginia Nikolas mial dzisiaj 3900 :) :) na rowne 5 tygodni 1360g wiecej takze przybiera super dlatego wydaje mi sie ze z tym mm to byla dobra decyzja . Swoja droga polozna byla dzisiaj w szoku zreszta ja tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 18:52

Wirginia lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena musisz poprobowac z tymi butelkami bo nie wszystkie wszystkim dzieciom pasuja, ja mojemu w szpitalu zaczelam dawac taka butelka szpitalna normalnie to jest jednorazowka wiadomo mozna ja umyc ale wiesz taka prowizorka, do domu przyjechalismy o chcialam dac mu normalna z nuka krztusil sie masakra plakal , kupilam wiec z aventu i tutaj Problem wkurzal sie tez wlasnie ze za wolno leci , wyszlo na to , ze daje mu ta szpitalna najbardziej mu spasowala niestety :(
    Teraz i tak musimy zmienic na te antykolkowe mam nadzieje ze mu przypasuja bo jak nie to nie wiem co zrobie :(
    a dzieci niestety szybko sie przyzwyczajaja przynajmniej moj Taki jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 18:54

Lena19938 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiłam ją przez 40 minut piersią i dorobiłam 60 ml bo już się denerwować zaczęła. Tylko że tego mm nie chce. Obudziłam ją równe 3 godziny od ostatniego karmienia. Teraz co 3 h i tyle. Wcześniej nie robiłam tego bo mała nie chciała wtedy kiedy ją budziłam. Teraz nie ma odstępstwa od niczego. Musi dobrze przybierać.

Tylko czy oba będzie chciała jeść :-(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to super waga! My może zwazymy się w środę :) pewnie Nadia też by już tyle miała jakby od początku dostawała mm. Ale widzę że fajnie przybiera to się nie martwię :D niedługo będzie 4 kg i będzie powoli co nosić xD

Lena jak nie chce to na siłę nie dawaj bo się pewnie najadla :) a tak to spokojnie rób mleko tylko jak będzie szukała, jak będziesz widziała że jeszcze chce :) nie musi to być za każdym razem widocznie masz dobry pokarm :)

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam Oliwka z babydream, a teraz tym olejkiem migdałowym :) a jak schodziła skórka to właśnie te miejsca (nozki i ręce) smarowalam balsamem z babydream i w kilka dni bylo po sprawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 19:27

klauuudia lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno ladnie przybierze :)
    Oczywiscie sa tez wady mm maly mial Problem z Kupka teraz juz jest dobrze po zmianie mleka i kropelkach sab simplex ale pojawil sie nowy , maly je je je i nagle po malej ilosci dostaje Taki sygnal od zoladka takie babelki ktore slysze i jest tragiczny placz wygina sie prostuje nozki najprawdopodoniej za duzo powietrza mu sie dostaje do zoladka i przez to zaczal mniej a duzo czesciej jesc Cholera... W prawdzie i tak wyrabia sobie swoja obecna norme dzienna ok 760-820 mml ale chce jesc co godzine a wczesniej bylo tak ladnie po 130 - 150 mml co 3-4 godz eehh mam nadzeije ze but antykolkowe pomoga cos i znowu sie wszystko pouklada

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po kąpieli a wcześniej jedzenie było. Ale po kąpieli jeszcze przystawiałam i pociągnęła trochę. Zauważyłam że się krztusi... Nie wiem dlaczego.
    Teraz zasnęła oczywiście po 5 minutach ssania. Martwię się o to przybieranie na wadze :-(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudus to może być nietolerancja laktozy,kup Delicol :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• _polin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia a na jakim mleku aktualnie jesteście? wiesz jak się taką dzienną norme oblicza? bo u mnie pediatrzy jakoś kiepskie pojęcie o tym mają a w internecie różne opinie są :(

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalu nie ma jesli chodzi o ten sklad, ale zly tez nie jest. Jak bede miec chwilke to jeszcze sprawdze to co nie wiem. Ja bym nie uzywala codziennie, bo tworzy delikatna okluzje. Skora moze sie luszczyc to jest calkiem normalne i powinno sie z czasem zmniejszyc to luszczenie.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę miała ten balsam a małej kupię ten z Babydream... Jestem zestresowana :'( martwię się o nią

RinaC lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wszystko będzie oki, przyjdzie Położna to coś ustalicie a jak będziesz się martwić to najlepiej iść do lekarza :) my tak zrobiliśmy :) i nas uspokoiła i powiedziała co robić.

Klaudia my też podajemy sab simplex do nocnego mleka. Też bywają różne wygibasy ale kupki są. Tak 4 dziennie na pewno. Zwykle były takie jak plastelina a dziś są trochę bardziej papkowate. Tez nie wiem czemu ale Mała nie wygląda inaczej ani nie marudzi :) bardzo dużo pierdzi ale to też dobrze przynajmniej nic jej nie będzie męczyć brzuszka. Pije z butelki lovi antykolkowej. U nas dodatkowo ten nutriton przeciw ulewaniu i to mleko jest bardziej gęste. Próbowałam odstawić ale na nowo bardzo ulewala :( no u nas na razie oki pije właśnie regularnie i zaczyna wypijać prawie 120 ml :) zobaczymy jutro może już zacznie tyle pić za każdym razem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Klauudia - mój tak pije łapczywie, że potem mu się odbija jak staremu chłopu...Jak mu dzisiaj dałam ze smoczka "2" z aventu to jakoś lepiej mu to szło, a z tych "1" strasznie łyka powietrze i aż go tak pompuje właśnie i potem odbija mu się i ulewa często...

Wirginia ja też już na mm się przestawiłam całkiem...zwłaszcza, że kuracja lekami mi się przedłużyła, a jak nie pomoże to czeka mnie łyżeczkowanie bo macica dalej słabo obkurczona :/

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby współczuję :-( ja w zasadzie łyżeczkowania nie pamiętam bo w sumie nie byłam w stanie ocenić czy to boli czy nie bo już mi było wszystko jedno co się ze mną wyprawia. Dopiero potem się dowiedziałam co to za zabiegi mi przeprowadzali. Ale przykro że tak wyszło z tym obkurczaniem. W styczniu idę na kontrolę i mam nadzieję że wszystko w porządku się okaże.
    Życzę Ci żeby wszystko szło w dobrą stronę :-*

Ruby lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no czasem siła wyższa.. ale najważniejsze że nasze dzieci nie są głodne! :) Współczuję tego złego obkurczania :( ja sama nie wiem jak u mnie, od wczoraj mam już tylko śluz, zero krwi i plamien. Ale to już też 5 tydzień więc może dobrze? Wizytę mam przed świętami to się dowiem. Oby było ok.. Tobie też życzę żebyś nie miała żadnych zabiegów!!

• _polin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi wiadomość :-( ale moj maz tak chrapie, ze juz nie moge sie skupic. Zastanawiam sie jak to naszemu dziecku nie przeszkadza :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:31

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ