X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki zazwyczaj najada się z jednej piersi. Je 10-15 min i już najedzony. Jak jest godz 17 to się zaczyna jego aktywność. Potrafi wtedy co godz na cycku wisiec ale nie wydaje mi się że wtedy jest aż tak głodny. Chociaż sama nie wiem. Natomiast jak już ok 21-22 zaśnie to spi 6 godz. Je 10 min i potem znowu pobodka po 3 godz. Także w zasadzie tak źle z nim nie mam. Cięższy się robi. Już ponad 5 kg waży. Niektóre 56 już za małe.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek je bardzo dużo i mm i ściągnięte i z piersi jeszcze czasem.Waży 5 kg a ubranka już 62 i 68 ale on długi jest,urodził się 59 cm,dawno go nie mierzyłam ale pewnie ma już dużo ponad 60 cm.Tak szybko rośnie,że nie zdążę wszystkich małych ubranek nawet raz założyć.A pampersy na noc zakładamy już 3. ;)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 62 i jakieś mniejsze 68 body tez juz pasują. W środę ważył 4.5 a ile cm dowiem się dopiero w czwartek, ale długi się już zrobił. Po urodzeniu 55cm. Szkoda tylko że moje ulubione ubranka juz na niego nie pasują.

Aphrodita pięknie Ci śpi! U nas tez nienajgorzej ale max 4h i to tylko czasem się zdarzy. 6h brzmi dla mnie jak raj na ziemi ;p

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się. Wyjeżdżam z mojego miasta. Na szczęście tylko na rok. Będę tęskniła. Mam tylko nadzieję że jakoś nam się będzie żyło... Za rok powrót do naszego miasta, nowe mieszkanie. Jakoś to będzie!

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia, Klauuudia gdzie jesteście? :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a daleko będziesz miała do swojego miasta, koleżanek?

Mi do dziś brakuje miasta, znajomych mimo że 4 lata już nie mieszkam w Radomiu. Kocham przestrzeń, która mnie teraz otacza, dom z podworkiem ale ludzie są tu zupełnie inni - zawistni, nieszczerzy. Miałam tu tylko trzy koleżanki - jedna odkąd dowiedziała się ze jestem w ciąży przestała dzwonić, nigdy nie miała czasu się spotkać a ja narzucać się nie lubię (dziewczyna od ponad dwóch lat stara się o dziecko, ale ja przecież nie zaszłam w ciążę żeby zrobić jej na złość...). Druga znajoma wyjechała a trzecia zrobiła sobie ze mnie szofera wiec ja się od niej odciełam.

A do domu ponad 200km... Dobrze, że żyjemy w dobie telefonów i internetu.

Mam nadzieje, ze ty będziesz miała się do kogo wyrwać bo samotnosc jest straszna...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trochę zamieszania przed chrzcinami bo jutro mamy :) i sprzątamy już na święta bo Mąż od pn idzie do pracy. Teraz muszę siebie ogarnąć bo niedługo nauki w kościele ;)

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach chrzciny ;-) jak fajnie :-) też bym chciała tak szybko ale zostałam przyglosowana.

Nie wiem jak moje dziecko zniesie podróż... Mój mąż nie może się wybrać. Bez sensu!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC. Ja ogólnie z nikim się nie spotykam. Nie mam bliższych przyjaciół. Myślałam że mam ale wiadomo jak to w życiu bywa.
    Będę mieszkała u rodziny mojego męża. Zobaczymy jak to wyjdzie.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze dzieci znoszą podróże samochodem? Ja biorę jedzonko na drogę. W jedną stronę to 2 h drogi... Aż się boję :-(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W samochodzie młody śpi tak, że czasami zmusza N żeby się zatrzymał na poboczu bo musze sprawdzić czy z młodym wszystko ok. Wyłącza się dosłownie. Większość dzieci lubi jazdę samochodem wiec nie martw się, będzie dobrze ;)

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka nasza Nadia przesypia każda podróż :) też się bałam jak do lekarza jechaliśmy a spała jak aniołek :) te buczenie auta chyba tak usypia dzieci.
    U nas w rodzinach robi się szybko chrzciny i z resztą sami tak chcieliśmy :)
    To widzę że masz tak jak ja, fakt koleżankę mam 30 km od siebie ale też rzadko się widujemy a przyjaciółkę mam tylko jedną, i wyjechała kilka lat temu ok. 300km dalej. Widujemy się bardzo rzadko. Tu w zasadzie też jestem sama, nie mam nikogo, ale nie jest mi źle, lepiej tak niż jakaś natrętna "koleżanka" dziennie by mi do domu chodziła :D

• kas50 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie swoim maluchom jakieś witaminy?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• maggda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podroz spoko jak Zuzia tak i Agatka spia po 5 min jazdy ;)

My dzisiaj bylismy na zakupach i pol dnia minelo ale prezenty kupione teraz tylko pakowanie w papier :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia zgadzam się w 100% jednak czasem fajnie byłoby wyskoczyć z kimś na kawkę i plotki:) tez mam jedną przyjaciółkę, taka od serca ale wywiało ja do Trójmiasta. Widujemy się dwa razy do roku - w wakacje i święta. W tym roku ja niestety nie pojadę do rodzinnego miasta wiec nici ze spotkania.

Kas ja podaje tylko wit. D a sama dodatkowo biorę DHA

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,myślę że o podróż zupełnie się nie musisz martwić,malutka napewno będzie spać gdy tylko poczuje,że jest w aucie a 2 godz to akurat na sen.Tylko ważne żeby dziecka nie przegrzać tzn nie zostawić w kombinezonie i ciepłej czapce na czas podróży gdy jest ogrzewanie w aucie.
    My jeździmy z małym wszędzie,na wszystkie nawet długie zakupy,ostatnio trwały 4 godz i synek wszystko przespał.

Kas z witamin to ja podaję tylko Wit D3.

kas50 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po chrzcinach, dobrze, ze jutro niedziela...

Wirginia, kas50, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena daj znać jak podróż minęła :)

Rina też masz rację :) ale sprawdza się fakt że nie można mieć wszystkiego :(

U nas też tylko witamina D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja podaję wit D i C ale C to dlatego żeby zakwasić buzię z powodu tych pleśniawek które nas męczą cały czas :/

• _polin Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy prawdopodobnie 23 kwietnia - dziewczyny u Was w domu czy poza domem 'imprezka'?

Nogi mi wlazły w tyłek - wczoraj wieczorem zaczęłam sprzątanie, dokończyłam dzisiaj rano, jeszcze mamusi się dzisiaj fryzjera zachciało i dzięki temu pierwszy posiłek zjadłam o 14 a drugi teraz. Dzisiaj u nas było tyle ludzi i w tylu rękach był bobanio, że zastanawiałam się czy to nie zbyt dużo wrażeń i będzie maruda, ale tfu tfu na razie grzecznie śpi. Padam na pyszczek więc życzę Wam mamuśki dobrej nocki :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ