Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas na pewno nie potówki to już wiem. Ale poczekam spokojnie na rozwój tego i sie przekonam no chyba że z dnia na dzień będę widziała jakaś bardzo wielka zmianę na gorsze to wiadomo od razu pójdziemy do lekarza, na szczęście mamy 3 kroki
No właśnie Nadia już też się kula na każdą stronęi już jej obojętne jak śpi
-
Wywaliłem się trochę i wczoraj udało mi się jakoś tym moim laktatorem odciągnąć 40 ml mleka. Przypłaciłam to bólami pleców ale przynajmniej miałam na teraz. Cycuś i butla z moim mlekiem i Ola już chyba głodna nie jest....
Wspaniałe te Wasze dziecina moją Olcię wszystko za duże. Ubieram w to co mam najmniejszego. A tego nie jest za dużo niestety
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Fajnie Lena że się udało!
Nie martw się na naszą Nadię też wszystko za duze, niektóre na 56 pasują ale to tylko ze względu na Pampers między nogami xD jak zakładam jej jakieś spodenki to mimo pampersa na brzuszku ma wszystko luźne i spodenki spadają, także czekam aż jeszcze przytyje i będę mogła ubierać te śliczne legginsy w kropki, z kokardkami, dużo tego dostałam
-
U nas trądzik był tylko na policzkach i też praktycznie już zszedł. Teraz drżę nad główką i staram się za wszelką cenę uniknąć ciemieniuchy...
U nas ostatnio jedno karmienie w nocy, więc muszę powiedzieć że nawet się wysypiam. Chociaż marzy mi się tak ciągiem to 8h przespaćWirginia lubi tę wiadomość
-
Mi się marzy jedno karmienie o swych dni wstace prawie co godzinę bo ten mój zarlok w koło głodny. Przychodzi 6-7 rano i wrzask już myślałam że ma kolkę o tej porze ale dala sie uspokoić i śpi mi na rękach, aż mi jej szkoda budzić a jak ja położę to na pewno wstanie.
Mi położna też kazała przeczekać ten trądzik, bo dziecko wydali hormony albo sobie je do produkuje i to wszystko minie.
Chciała bym z nią wyjść na spacer a u nas w koło -8 albo -5 a jak jest -1 to taki wiatr że łeb chce urwaćWirginia lubi tę wiadomość
-
Oj tez mi się marzy jedno karmienie:p chociaż i tak nie jest źle, pod koniec ciąży spałam zdecydowanie gorzej i krócej.
U nas buzia wygląda dziś juz prawie idealnie. Zaczerwienienie zniknęło juz całkiem, naskórek delikatnie się złuszczył i zszedł. Teraz skóra jest delikatna, może jeszcze nie tak jak wcześniej ale i tak nie spodziewałam się takich efektów w tak krótkim czasie.
Ale jak to jest na ogół po jednym problemie pojawia się i drugi. Zauważyłam że małymi dosyć sucha skórę na głowce - chyba czas zacząć zapobiegać powstaniu ciemieniuchy. Ten szósty tydzień nie jest łaskawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:14
-
Małamama u nas też zimno i mróz.. nie ma szans na spacer chyba dopiero na wiosnę?!
Ja myję włoski szamponem i jest napisane że też pomaga na ciemieniuche i na razie nic nie mamy a brwi juz też trochę lepszechyba tam się jej tak bardzo skóra zluszczala. Teraz moje dziecko ma czkawkę i nic nie pomaga
-
U mnie lepiej nie wychodzić dzisiaj bo jest bardzo zanieczyszczone powietrze. Ostrzeżenie jest żeby lepiej w domu siedzieć. Szczególnie dzieci, starsi i chorzy. Mrozik delikatny, słoneczko a my w domku cały dzień.
Wirginia przecież możesz wychodzić z dzieckiem do minus 8 stopni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:14
-
nick nieaktualnyWirginia my chyba po sąsiedzku mieszkamy skoro w tym samym szpitalu rodziłyśmy, ja wychodzę teraz na spacery prawie codziennie, raz jak padał deszcz i śnieg to nie poszliśmy ale ogólnie to dobra pogoda, wczoraj było super na spacer tzn zero wiatru i 0 albo +1 stopni.
Młody jak tylko wyjdę na powietrze to od razu zasypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:28
-
My z płaczem w nocy problemu nie mamy ale zdarza się że młody o 3 się obudzi na jedzenie a później zamiast usnąć to uśmiech od ucha do ucha i musimy sobie z godzinkę pogadać. Najedzony, przewiniety smoczka nie chce a jak przyjdzie mi do głowy przestać mówić to bunt. Gadatliwy po mamusi:p
Piękną dziś pogodę mamy więc szykujemy się i na spacer:) -
Dziewczyny nie chcący zdrapalam strupek po szczepionce na gruźlicę. wylała się ropa. przetarlam octaniseptem. Teraz czytałam ze nie powinno się tego w ogóle ruszać. A ja nie dość ze niechcący zahaczylam to jeszcze przetarlam. Co teraz?