X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas kolki na całego jestem padnieta. Jeszcze wczoraj wymiotowalam cały dzień i mam problem z brzuchem chyba pozostałość po ciąży.

Piękne te Wasze pociechy, i duże. Super:-)

Nam neurolog powiedział że kwalifikuje my się do rehabilitacji bo jak się ją za rączki ciągnie do siadania to główki nie dźwiga i jak leży na plecach to przez napięcie mięśniowe ściąga ja na prawo i raczek nie składa pod siebie żeby się na nich opierać tylko się tak bardzo odchyla do tyłu żeby głowę mieć wysoko. Czekamy na tą wizytę z lekarzem. I dopiero ćwiczenia.ogolnie neurolog stwierdziła, że takie zmiany u nas są kosmetyczne, żeby w razie czego poćwiczyć.
    Co do główki to moja też ma od urodzenia z jednej strony bardziej płaska z tyłu i myślałam o tej poduszce, ale zobaczę po tej wizycie co nam lekarz na to powie.

Refluksu tak do końca na sto procent nie mamy potwierdzonego bo dopiero mamy skierowanie do gastro-entetologa, ale terminy dlugie. Ogólnie to Minie się nie ulewa tylko no jak śpi albo leży trochę mleka jej się wraca do buzi i ona się tym krztusi a zaraz to połyka. Tego jest tylko troszkę, i ona tak specyficznie kładka, i połyka. W nocy bo potrafi się krztusic i się wybudza ze snu wystraszona, a ja jestem szybsza niż błyskawica i odrazu jestem przy niej wystraszona. Łyżeczki na książkach stoi ale to nie pomaga.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie składa rączek pod siebie.....:-( ale głowę dźwiga przy podciąganiu ......

Co do ulewania mam ten sam problem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 08:48

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj głowy też jakos znacznie nie trzyma...hm...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ładna pogoda, a ja akurat u rodziców na parterze wiec korzystam ze spacerów :-)

Bez męża jak bez ręki, mimo że mam rodziców przy sobie...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Bez męża jak bez ręki, mimo że mam rodziców przy sobie...
    Cos w tym jest ;-)

Na szczescie idzie nam ku wiosnie.
    Cisza tu straszna sie na forum zrobila...

U mnie jestesmy na etapie ,,jak doprac plamy z marchewki''. Sum sumarum daje mu swiezo wycisniety sok z marchewki (mam swoja ekologiczna). Dzisiaj byla gotowana marchewka z ziemniaczkiem tez mu spasowalo. Po samej marchewce bylo ok, w koncu zaczal kupki codziennie robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:41

kataloza lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda21 Wow czemu tak szybko z jedzeniem zaczęliście?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam o rozszerzaniu diety po 4 miesiacu i nie wiem czy za jakis czas powoli zaczynac czy czekac do 6 mies. Mala na butelce wiec moze przyda sie jej jakies urozmaicenie :P Co Wy myslicie, jak planujecie ?

Manda czemu tak wczesnie zaczeliscie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:16

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wedlug starej szkoly, ze tak powiem. Z marchewką weszlam ze wzgledu na rzadkie wyproznienia. Na pewno bym jeszcze nie zaczynala gdyby byl na samej piersi

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z mlekiem bylo tak, ze potrafil wypic 150 plus cyc, pozniej bolal go brzuszek, bo za duzo objetosciowo, a za godzine glodny. Teraz jest spokojniejszy, dluzej spi.

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pytać dr na szczepieniu kiedy dawać coś innego i co. Czy po 4 czy 5 miesiącu można coś zacząć. Liczę na częstsze kupki wtedy. :) Na razie podajemy probiotyk i krople bobotic forte. I jest troszkę lepiej z brzuszkiem :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj z małym ospali jacyś tak ziewamy na przemian :)

Co do urozmaicenia diety to mnie już tak korci żeby spróbować małemu soku zmarchewki dać ale jeszcze poczekam do tego 4 miesiąca :) może jakoś wytrwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:28

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirginia i jak juz jestescie po wazeniu? Jestem ciekawa bo Nadia tez malutka byla troche wieksza od Nikolasa ale malutka :) i ten sam wiek :)

Manda opowiadaj jakie miny byly na marchewke hehe ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:41

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo mu smakowala, tylko cala buzia pomaranczowa :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie chce dzwigac sie gdy podaje mu raczki, za to jak siedzi na moich kolanach to lapie mnie za palce i sie podciaga do przodu jakby do siedzenia. Za to na brzuszku bardzo ladnie sie rozglada z uniesiona glowa

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziś był jakiś ciężki dzień taka marudna dziś była moja Mała, a i ja niewyspana do tego. Dziś zaczęłyśmy już ćwiczenia, była u nas pani fizjoterapeutów znajoma i nam pokazała co i jak.
    Ja myślę że z naszym brzuszkiem zacznę w piątym miesiącu wdrażać inne pokarmy. Chociaż moja siostra od połowy drugiego miesiąca dawała sloiczki bo dziecko nic innego nie jadło, a do tego było uczulone.
    Jutro rano jedziemy do laboratorium mam nadzieję, że złapie mocz do tego cudownego woreczka :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mój jakiś skok chyba ma bo warczy, wrzeszczy i marudzi :/ mam nadzieję, że niedługo się skończy bo do głowy można czasem dostać :)do południa jeszcze jakoś ale po południa i wieczory mamy różne. Młody chce jeść i warczy bo jest głodny jak mu daję butlę to zaczyna płakać , że nie jestem w stanie go nakarmić , uspokajam i całość zaczyna się od nowa i tak w kółko :/

Mój też nie podnosi się jak go chwycę za rączki, głowę też średnio trzyma, w pionie jeszcze jakoś jak go odbijam ale i tak mu jeszcze ucieka.

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo bo czasu brak +przeziebienie ale juz jest lepiej marze juz o cieplym sloneczku i spiewie ptakow podczas spacerku ;)
    Dziewczyny czym smarujecie dzieciaczki?
    Moja Agatka ma taka sucha skore ze szok...

Z jedzeniem tez szybko dawalam Zuzi bo po 3msc juz dostala kroszeczke biszkopta z moim mlekiem i marchewka. A z Agatka to nie wiem skoro ladnie przybiera i spi to moze kolo 4 lub 5 msc zaczne.

No i jestesmy po 1szczepieniu. Mala miala 5050g troche plakala ale byla dzielna

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czym szczepiliscie?

U Mlodegi pojawila się na brzuszku wysypka,jakby grysik taki. Lekko schodzi.hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawowe

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Podstawowe
    tzn.z sanepidu?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ