Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej u nas kolki na całego jestem padnieta. Jeszcze wczoraj wymiotowalam cały dzień i mam problem z brzuchem chyba pozostałość po ciąży.
Piękne te Wasze pociechy, i duże. Super:-)
Nam neurolog powiedział że kwalifikuje my się do rehabilitacji bo jak się ją za rączki ciągnie do siadania to główki nie dźwiga i jak leży na plecach to przez napięcie mięśniowe ściąga ja na prawo i raczek nie składa pod siebie żeby się na nich opierać tylko się tak bardzo odchyla do tyłu żeby głowę mieć wysoko. Czekamy na tą wizytę z lekarzem. I dopiero ćwiczenia.ogolnie neurolog stwierdziła, że takie zmiany u nas są kosmetyczne, żeby w razie czego poćwiczyć.
Co do główki to moja też ma od urodzenia z jednej strony bardziej płaska z tyłu i myślałam o tej poduszce, ale zobaczę po tej wizycie co nam lekarz na to powie.
Refluksu tak do końca na sto procent nie mamy potwierdzonego bo dopiero mamy skierowanie do gastro-entetologa, ale terminy dlugie. Ogólnie to Minie się nie ulewa tylko no jak śpi albo leży trochę mleka jej się wraca do buzi i ona się tym krztusi a zaraz to połyka. Tego jest tylko troszkę, i ona tak specyficznie kładka, i połyka. W nocy bo potrafi się krztusic i się wybudza ze snu wystraszona, a ja jestem szybsza niż błyskawica i odrazu jestem przy niej wystraszona. Łyżeczki na książkach stoi ale to nie pomaga.
-
_polin wrote:Bez męża jak bez ręki, mimo że mam rodziców przy sobie...
Na szczescie idzie nam ku wiosnie.
Cisza tu straszna sie na forum zrobila...
U mnie jestesmy na etapie ,,jak doprac plamy z marchewki''. Sum sumarum daje mu swiezo wycisniety sok z marchewki (mam swoja ekologiczna). Dzisiaj byla gotowana marchewka z ziemniaczkiem tez mu spasowalo. Po samej marchewce bylo ok, w koncu zaczal kupki codziennie robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:41
kataloza lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Ja czytalam o rozszerzaniu diety po 4 miesiacu i nie wiem czy za jakis czas powoli zaczynac czy czekac do 6 mies. Mala na butelce wiec moze przyda sie jej jakies urozmaicenie
Co Wy myslicie, jak planujecie ?
Manda czemu tak wczesnie zaczeliscie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:16
-
A my dzisiaj z małym ospali jacyś tak ziewamy na przemian
Co do urozmaicenia diety to mnie już tak korci żeby spróbować małemu soku zmarchewki dać ale jeszcze poczekam do tego 4 miesiącamoże jakoś wytrwam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:28
-
wirginia i jak juz jestescie po wazeniu? Jestem ciekawa bo Nadia tez malutka byla troche wieksza od Nikolasa ale malutka
i ten sam wiek
Manda opowiadaj jakie miny byly na marchewke hehe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:41
-
Hejka dziś był jakiś ciężki dzień taka marudna dziś była moja Mała, a i ja niewyspana do tego. Dziś zaczęłyśmy już ćwiczenia, była u nas pani fizjoterapeutów znajoma i nam pokazała co i jak.
Ja myślę że z naszym brzuszkiem zacznę w piątym miesiącu wdrażać inne pokarmy. Chociaż moja siostra od połowy drugiego miesiąca dawała sloiczki bo dziecko nic innego nie jadło, a do tego było uczulone.
Jutro rano jedziemy do laboratorium mam nadzieję, że złapie mocz do tego cudownego woreczka
-
nick nieaktualnyHej,
Mój jakiś skok chyba ma bo warczy, wrzeszczy i marudzimam nadzieję, że niedługo się skończy bo do głowy można czasem dostać :)do południa jeszcze jakoś ale po południa i wieczory mamy różne. Młody chce jeść i warczy bo jest głodny jak mu daję butlę to zaczyna płakać , że nie jestem w stanie go nakarmić , uspokajam i całość zaczyna się od nowa i tak w kółko
Mój też nie podnosi się jak go chwycę za rączki, głowę też średnio trzyma, w pionie jeszcze jakoś jak go odbijam ale i tak mu jeszcze ucieka. -
Troche mnie nie bylo bo czasu brak +przeziebienie ale juz jest lepiej marze juz o cieplym sloneczku i spiewie ptakow podczas spacerku
Dziewczyny czym smarujecie dzieciaczki?
Moja Agatka ma taka sucha skore ze szok...
Z jedzeniem tez szybko dawalam Zuzi bo po 3msc juz dostala kroszeczke biszkopta z moim mlekiem i marchewka. A z Agatka to nie wiem skoro ladnie przybiera i spi to moze kolo 4 lub 5 msc zaczne.
No i jestesmy po 1szczepieniu. Mala miala 5050g troche plakala ale byla dzielna