X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas kolki na całego jestem padnieta. Jeszcze wczoraj wymiotowalam cały dzień i mam problem z brzuchem chyba pozostałość po ciąży.

Piękne te Wasze pociechy, i duże. Super:-)

Nam neurolog powiedział że kwalifikuje my się do rehabilitacji bo jak się ją za rączki ciągnie do siadania to główki nie dźwiga i jak leży na plecach to przez napięcie mięśniowe ściąga ja na prawo i raczek nie składa pod siebie żeby się na nich opierać tylko się tak bardzo odchyla do tyłu żeby głowę mieć wysoko. Czekamy na tą wizytę z lekarzem. I dopiero ćwiczenia.ogolnie neurolog stwierdziła, że takie zmiany u nas są kosmetyczne, żeby w razie czego poćwiczyć.
    Co do główki to moja też ma od urodzenia z jednej strony bardziej płaska z tyłu i myślałam o tej poduszce, ale zobaczę po tej wizycie co nam lekarz na to powie.

Refluksu tak do końca na sto procent nie mamy potwierdzonego bo dopiero mamy skierowanie do gastro-entetologa, ale terminy dlugie. Ogólnie to Minie się nie ulewa tylko no jak śpi albo leży trochę mleka jej się wraca do buzi i ona się tym krztusi a zaraz to połyka. Tego jest tylko troszkę, i ona tak specyficznie kładka, i połyka. W nocy bo potrafi się krztusic i się wybudza ze snu wystraszona, a ja jestem szybsza niż błyskawica i odrazu jestem przy niej wystraszona. Łyżeczki na książkach stoi ale to nie pomaga.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie składa rączek pod siebie.....:-( ale głowę dźwiga przy podciąganiu ......

Co do ulewania mam ten sam problem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 08:48

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj głowy też jakos znacznie nie trzyma...hm...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ładna pogoda, a ja akurat u rodziców na parterze wiec korzystam ze spacerów :-)

Bez męża jak bez ręki, mimo że mam rodziców przy sobie...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Bez męża jak bez ręki, mimo że mam rodziców przy sobie...
    Cos w tym jest ;-)

Na szczescie idzie nam ku wiosnie.
    Cisza tu straszna sie na forum zrobila...

U mnie jestesmy na etapie ,,jak doprac plamy z marchewki''. Sum sumarum daje mu swiezo wycisniety sok z marchewki (mam swoja ekologiczna). Dzisiaj byla gotowana marchewka z ziemniaczkiem tez mu spasowalo. Po samej marchewce bylo ok, w koncu zaczal kupki codziennie robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:41

kataloza lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda21 Wow czemu tak szybko z jedzeniem zaczęliście?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam o rozszerzaniu diety po 4 miesiacu i nie wiem czy za jakis czas powoli zaczynac czy czekac do 6 mies. Mala na butelce wiec moze przyda sie jej jakies urozmaicenie :P Co Wy myslicie, jak planujecie ?

Manda czemu tak wczesnie zaczeliscie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:16

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wedlug starej szkoly, ze tak powiem. Z marchewką weszlam ze wzgledu na rzadkie wyproznienia. Na pewno bym jeszcze nie zaczynala gdyby byl na samej piersi

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z mlekiem bylo tak, ze potrafil wypic 150 plus cyc, pozniej bolal go brzuszek, bo za duzo objetosciowo, a za godzine glodny. Teraz jest spokojniejszy, dluzej spi.

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pytać dr na szczepieniu kiedy dawać coś innego i co. Czy po 4 czy 5 miesiącu można coś zacząć. Liczę na częstsze kupki wtedy. :) Na razie podajemy probiotyk i krople bobotic forte. I jest troszkę lepiej z brzuszkiem :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj z małym ospali jacyś tak ziewamy na przemian :)

Co do urozmaicenia diety to mnie już tak korci żeby spróbować małemu soku zmarchewki dać ale jeszcze poczekam do tego 4 miesiąca :) może jakoś wytrwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:28

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirginia i jak juz jestescie po wazeniu? Jestem ciekawa bo Nadia tez malutka byla troche wieksza od Nikolasa ale malutka :) i ten sam wiek :)

Manda opowiadaj jakie miny byly na marchewke hehe ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:41

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo mu smakowala, tylko cala buzia pomaranczowa :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie chce dzwigac sie gdy podaje mu raczki, za to jak siedzi na moich kolanach to lapie mnie za palce i sie podciaga do przodu jakby do siedzenia. Za to na brzuszku bardzo ladnie sie rozglada z uniesiona glowa

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziś był jakiś ciężki dzień taka marudna dziś była moja Mała, a i ja niewyspana do tego. Dziś zaczęłyśmy już ćwiczenia, była u nas pani fizjoterapeutów znajoma i nam pokazała co i jak.
    Ja myślę że z naszym brzuszkiem zacznę w piątym miesiącu wdrażać inne pokarmy. Chociaż moja siostra od połowy drugiego miesiąca dawała sloiczki bo dziecko nic innego nie jadło, a do tego było uczulone.
    Jutro rano jedziemy do laboratorium mam nadzieję, że złapie mocz do tego cudownego woreczka :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mój jakiś skok chyba ma bo warczy, wrzeszczy i marudzi :/ mam nadzieję, że niedługo się skończy bo do głowy można czasem dostać :)do południa jeszcze jakoś ale po południa i wieczory mamy różne. Młody chce jeść i warczy bo jest głodny jak mu daję butlę to zaczyna płakać , że nie jestem w stanie go nakarmić , uspokajam i całość zaczyna się od nowa i tak w kółko :/

Mój też nie podnosi się jak go chwycę za rączki, głowę też średnio trzyma, w pionie jeszcze jakoś jak go odbijam ale i tak mu jeszcze ucieka.

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo bo czasu brak +przeziebienie ale juz jest lepiej marze juz o cieplym sloneczku i spiewie ptakow podczas spacerku ;)
    Dziewczyny czym smarujecie dzieciaczki?
    Moja Agatka ma taka sucha skore ze szok...

Z jedzeniem tez szybko dawalam Zuzi bo po 3msc juz dostala kroszeczke biszkopta z moim mlekiem i marchewka. A z Agatka to nie wiem skoro ladnie przybiera i spi to moze kolo 4 lub 5 msc zaczne.

No i jestesmy po 1szczepieniu. Mala miala 5050g troche plakala ale byla dzielna

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czym szczepiliscie?

U Mlodegi pojawila się na brzuszku wysypka,jakby grysik taki. Lekko schodzi.hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawowe

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Podstawowe
    tzn.z sanepidu?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ