X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 lat temu karmiłam córkę piersią i dostałam okresu 3 miesiące po CC.....córkę ogólnie karmiłam 9 miesięcy....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienia 2 lutego. Z tym że jest podział na dzieci chore i zdrowe. Wiadomo te wirusy niosą się w powietrzu ale pewnie jest mniejsze ryzyko bo to całkiem inne godziny przyjęć i inne pomieszczenia :) to może nie będzie aż tak źle. Szczepionki już czekają na Nadię. 5w1, rota i zaczynamy pneumokoki. Tyle tych zapaleń płuc że nie wyobrażam sobie nie zaszczepić. Nie wiem czemu tak jest ale zauważyłam że choruje więcej dzieci karmionych piersią. U mnie w rodzinie też takie maleństwo leży w szpitalu.. życzę zdrowia wszystkim maluchom i modlę się o zdrowie dla Nadii :) bo nie ma żartów.

Okres mam w zasadzie od 1 stycznia bo najpierw wywołany i się ciągnął a teraz już mam taki normalny z odstawienia tabletek. Więc poczekam do końca stycznia jak się nie skończy to znowu będę musiała iść do ginekologa. A może pękł ten cały torbiel i się czyści wszystko ze tak długo to trwa. Żadnego bólu nie czuję więc może jest ok.

My już na szczęście dawno po chrzcinach i bardzo się cieszę że tak szybko robiliśmy :) są Pieniążki na szczepionki :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dziś na kontroli bioderek,wszystko super :-)
    Szczepienie chyba przeloze,będę dzwonic jeszcze w nast.tyg.
    Ruby kiedy Ty szczepisz? Bo coś pisalas że Wam przelozyli?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• picollina Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po cc i kp wszystkie dzieci, przy 1 kp 13 mcy a okres wrocil po 9 mcach, przy 2 kp 16 mcy a okres byl po 13mcach. Zobaczymy jak bedzie teraz.

A w temacie chrztu, widze ze wiele z was chrzci wieczorem, u nas raczej chrzest jest na mszy w niedziele o 11.00 a potem przyjecie. Nie wiem jak u was ale u mnie goscie siedza do wieczora na chrzcinach. My chcielismy chrzcic na Wielkanoc ale ze wzgl na matke chrzestna musimy przesunac na maj, przynajmniej mam nadzieje ze bedzie cieplutko.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trzeba popatrzec na to jak sie odzywiamy, a mm ma stala zawartosc witamin i innych skladnikow, a z nasza dieta bywa roznie..
    U mnie wirus chyba. Wszyscy w domu byli przeziebieni i wszyscy z takim lejacym katarem, tylko ja i maly zostalismy na koniec, a tyle prosilam zeby do malego dziadki nie podchodzili, a to dziecko by bardziej posluchalo...
    Gardelko brzydkie i wymiotowal mi wczoraj..

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pierwsze szczepienie poszlo bez zadnych objawów. Niestety to drugie rozstroilo calkiem malucha. Zaraz po szczepieniu byl bardzo placzliwy, nie dal sie odlozyc ani na chwile. A drugiego dnia był bardzo ospaly, troche mnie to przerazili ale pozniej wrócilo wszystko do normy. Ja szczepie tymi na nfz.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kręgosłup już woła o pomoc - dlatego nie tacham już wozia z 3 pietra tylko stoimy właśnie na balkonie :-P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jeszcze ani jednego szczepienia nie miałam poza szpitalnym... na razie szczepienia odwołane do końca stycznia, zobaczymy co w lutym ale chyba się jeszcze trochę odwlecze co mi zupełnie nie przeszkadza w dobie tych wirusów ...

Picolina u nas to samo zaczyna się od 11.15 w kościele i pewnie do wieczora będzie...zamówiłam obiad, kawę z ciastem, zimną płytę i barszcz z krokietem...a potem to już liczę na rozejście gości do domów :P

• manda21 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin dobry i balkon :-) mnie, az skrecało dzisiaj, ze nie bylismy na spacerze, a taka piekna pogoda.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy chrzciny w sobotę o 13 bez mszy. Myślę że tak do 19 max będziemy siedzieć.
    Córkę chrzcilismy jak miała pół roku normalnie w niedzielę na mszy i po tym stwierdziłam że już tak nie chce. Ciężko jej było wytrzymać. Na kazaniu musiałam wychodzić do zachrystii.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC wracajcie do zdrówka my też się tu będziemy modlić żeby wszystkie nasze maluszku były zdrowe.
    Moja Nina ma skierowanie do gastrologa bo najprawdopodobniej ma refluks żołądkowy. A byliśmy u neurologa dziś i mamy rehabilitację mieć ale terminy dopiero 14 lutego. Co noc moje dziecko się krztusi i sama nie wiem czy jej się wraca pokarzm i przez to czy przez gardło. A mnie coś bierze mam katar i ogólnie źle samopoczucie, jak się na czytałam o tym zapaleniu płuc i tym co w TV mówią bez przerwy to tak się boję. Żeby tylko moja kruszyna była zdrowa, i Wasze oczywiście też.

My chrzciny dopiero w Wielkanoc planujemy, a przy okazji w mojego męża urodziny wypadają. Też w restauracji bo w domu nie ma sensu ani miejsca w moim wypadku.

Muszę kupić inhalator i właśnie nie wiem jaki tak szukam i porównuje.dzieki dziewczyny za odpowiedzi, moje kupię taki jak któraś z Was ma.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina te godziny to wydaje mi się że w zależności od tego w jaki dzień jest chrzest, bo jak w piątek czy sobotę to raczej właśnie późne pory a w niedziele to przeważnie w godz.południowych (przynajmniej u mnie tak jest).

Polin jak ja doskonale znam Twój ból...:( mieszkam na czwartym piętrze, nikt nie wpadł na pomysł że potrzebna winda;) dwa razy znosiłam wózek a później małego i miałam tydzień z życiorysu taki mi ból wszedł w kręgosłup. Dlatego jak nikogo w domu nie ma to balkon niestety tylko. Ostatnio jak o tym smogu alarmowali to nawet okna dobrze nie otworzyłam.

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nebulizatorow to my mamy firmy diagnostic. Polecam. Nie jest bardzo głosny (mam porównanie z innym) i ma możliwość regulacji wielkości cząsteczek. Co wydaje mi się że to dość istotne. Warto na to zwrócić uwagę.

małamama lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś kończy dziś 3 miesiące :)
    Kiedy to zleciało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 10:07

_polin, klauuudia, Madziach, kataloza, RinaC, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka super kawaler :-)

Malamamo a o czym mówią w TV?
    Bo ja nie na biezaco :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama rehabilitacja z jakiego powodu? Ja wczoraj u pediatry usłyszałam, że nie ma się co czepiać Małego, a neurolodzy chyba trochę przesadzają. Dziewczyny serio co drugi maluch musi być rehabilitowany? Podejrzewam, że nie rehabilitują się tylko Ci, którzy nie latają po neurologach/rehabilitantach albo trafiają na rozsądnych lekarzy. No ale ziarno zasiane i boimy się zrezygnować z rehabilitacji :( czekamy na wizytę u kolejnego neurologa i wtedy też podejmiemy decyzję co do szczepienia.

Scorpionelka super kawaler :)

U nas dzisiaj padł rekord snu 21-6.30, a matka punkt 3 wstała i nie wiedziała co ze sobą zrobić :P

Wczoraj byliśmy u pediatry ważymy 7.400 i jesteśmy zdrowi. Klusek nam cuduje przy jedzeniu, nie może się skupić - puszcza butelkę, rozgląda się, nie dojada ale podobno to normalne w tym okresie, bo maluchy zaczynają się interesować wszystkim co je otacza.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Scorpiolenka ale duży chłopak, cud miód ;-)

Mój to ciągle w nocy się budzi co 3H, ma jedna drzemkę dłuższą od 20 do 24 ale my wtedy jeszcze nie śpimy no ale chociaż mamy czas dla siebie ;-)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka jaki sliczny chlopczyk :) i jaki juz duzy :)

Polin wow 9,5 godz to naprawde duzo :) tylko sie cieszyc moj dzis tez w sumie ladnie pospal od 20 do 4:30 :) tylko znowu cos kiepsko je juz probuje mu wmuszac eeehh mam takie odczucie ze jest glodny ale cos mu tam przeszkadza ... Mam nadzieje ze w koncu to minie...

malamama a na jakiej podstawie stwierdzili ten refluks?

Co do chrzcin to my dopiero 18 marca msza w sobote na 9 rano pozniej restauracja na 13 zrobilismy tak bo nie chcielismy w niedziele a w sobote msze tylko na 9 i 18 to juz lepiej tak z rana :P a wszystko tak zoorganizowalismy ze wszyscy goscie beda w dwoch sasiadujacych domach takze mam nadzieje ze wypali :)

troche boje sie tylko podrozy musimy z malym pokonac 1200 km eeehh nie wiem jak to przetrwamy...

a pierwsze szczepienia mamy 8 marca pozniejszy Termin no ale moze i to lepiej :) narazie robilismy tylko 2x rotawirusy

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z jedzeniem dokładnie to samo,cuduje i przy piersi i z butelką i nie dojada,dużo mleka wylewam.
    Przez ostatni tydzień waga nie drgnęła a nawet trochę na minus poszła ale i tak jest dobrze bo mały waży 6600.Na długość nie mierzyłam ale rośnie bo ciągle odkładam za małe ubranka.Nosi już 62/68 i niektóre spodenki nawet 74, wyraźnie idzie w długość.;) a pampersy 4 już.

Sen też już super w nocy, bo śpi 7-8 godz od 20,potem jedzonko i śpi do rana.Gorzej w dzień,drzemki po góra 40-50 min,ale też nie jest źle. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:59

kataloza lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny duże te wasze maluchy juz. Mój dzisiaj 5.750 z rana ważył.
    Wczoraj mieliśmy straszny dzień, mały od 13 do 24 spał tylko dwa razy po 30 min a resztę czasu płakał a ja razem z nim. Poprosiłam o zbadanie go ale lekarz nie wiedział co jest więc podali małemu uwaga uwaga - espumisan... Później analizowałam kiedy zaczął dokładnie grymasic spojrzałam na rączkę z welflonem i wszystko jasne - rączka lekko zaczerwieniona musiała go boleć wiec przełożyli welflon, podali czopek na uspokojenie i dziś jest dobrze.

Pani doktor po osłuchaniu małego stwierdziła że już prawie nic nie słychać, dopiero jak się podenerwuje i zmęczyć to jakieś zmiany jeszcze są ale jest znacznie lepiej i zmniejszyli nam o połowę dawkę sterydów. Jeśli zmiany będą ustępować w takim tempie jak dotychczas to po weekendzie mały powinien być już zdrowy;)

17u920mmbyd1a8aj.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ