X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazurki to zawsze jest masakra, ale obciac trzeba. Ja uzywam obcinacza i robie to jak jest spokojny po karmieniu przy dziennym swietle. Maz sie boi, bo przycial mu skorke raz.
    Raczki od jakiegos czasu sa u niego obiektem zainteresowania: oglada je, wklada do buzi ;-)

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jej obcięłam skórkę... Nie da rady. Ona po prostu tego nie lubi.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Jakoś się udało... Ale krzyk był jak zwykle!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC dużo zdrowka dla Was.
    A Ty karmisz piersią?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że z takim malutkim dzieckiem idzie się do lekarza od razu i nie próbuje się samemu wyleczyć czegokolwiek :) byliśmy u moich rodziców na dzień babci, mama miała początek kataru ale na szczęście nikt z nas nic nie złapał, Nadii też z noska nie leci :)

Wracając do tematu antykoncepcji ja już jestem po jednym opakowaniu tabletek. Wróciłam do sprawdzonych, które brałam kilka lat. Mają bardzo małe ilości hormonów. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Wystarczy dobrze dobrać. Bardziej bym się bała wkładać do środka jakieś spirale czy wkładki bo są bardzo duże problemy wyjąć to jak jest się w ciąży i jest ryzyko poronienia. Ale to indywidualna sprawa.

Któraś kiedyś pisała czy dzieje się coś w miejscu rany po cc. U mnie nic, ładna i gładka i w niektórych miejscach już niewidoczna a rzadko czymś smaruje.

Co do mieszkania to bardzo dobrze że mieszkamy sami bo teraz mamy taką sytuację (Lena wiesz) że nie byłoby możliwości mieszkac z teściami bo musieliśmy całkowicie zerwać kontakt. Także współczuję każdej dziewczynie, która ma jakies nieprzyjemności bo coś o tym wiem...

Czytam Was regularnie ale sytuacja rodzinna mnie trochę pokonała i wracam do żywych :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki :*

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu choroba ! No wykoncze sie, ja chora, mala chora i wszyscy dookola. Siedzimy w domu, bylysmy tylko na szczepieniu i bum. Niby z katarem nie mozna sie zblizac do dziecka, prawda, tylko co jesli jest matka chora ? Szkoda ze niemozliwe jest by ktos pochodzil przy malej kiedy ja bede sie podleczac. I takim oto sposobem dziecko tez choruje. Mysle tez ze szczepionka na rotawirusy zrobila swoje i te bole brzuszka sa jej zasluga.

Co do mieszkania to my mieszkamy sami. Mamy mieszkanie w nowym bloku, nie jakies ogromne ale calkiem spore z duza przestrzenia. Do tego piekny widok na las. Z tym ze ja wychowalam sie w domu, moj maz tez i w dodatku na wsi. Potem bylo jedno mieszkanie w bloku, drugie, teraz kolejne. I oboje dobrze wiemy ze dom z duzym ogrodem jest naszym celem. Jesli bedziemy powiekszac rodzine to Chcielibysmy nie isc juz na mieszkanie, nawet wieksze, ale zrobic wszystko co w naszej mocy by pobudowac domek. Mieszkania w bloku maja plusy i minusy i szczerze jest nam tu dobrze, ale niestety jest to blok mlodych ludzi i w weekendy imprezy slychac non stop. Nie zebym narzekala bo i u nas co nieco sie czasem dzieje, ale jednak w bloku trzeba byc przygotowanym na to, ze sasiad zechce wieszac na scianach cale drzewo genealogiczne, kiedy my usypiamy dziecko ktoras godzine z rzedu :P
    Nowoczesne, przestrzenne mieszkania sa super, ale wszystko tez zalezy od sasiadow, dlatego tak wiele osob marzy o wlasym domku :)

_polin, małamama lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sposobem na obcinanie paznokci jest mąż :P Skórkę też mu się zdarzyło przyciąć, ale i mi mogło się przytrafić, a przy naszym małym wiercipięcie o to nietrudno :)

Mysza ja jak byłam chora też się bałam do synka zbliżać, ale co zrobić... Tylko chodziłam i prosiłam żeby nie chciał być za często noszony. Zdrowiejcie wszyscy szybciutko :)
    Polubiłam za sąsiadów, bo ja chyba w ogóle aspołeczna jestem albo trafiam na dziwnych ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 13:26

Lena19938 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin no co Ty ;-) ja mieszkałam zawsze w domu ale odkąd jestem samodzielna to w bloku. Ostatnio mieszkaliśmy w kawalerce na 4 piętrze i powiem Wam że był spokój... Teraz mieszkanie będzie na samej górze i jeszcze antresola więc też źle nie będzie. Najbardziej cieszę się z dużego tarasu
    .. A własny dom jest naszym celem dopiero

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medela usypia moją dziewczynę... :-D

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest ta Medela????

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza Medela to nazwa firmy produkującej laktatory,butelki,nakładki laktacyjne,maści i ogólnie to co związane z kp.Dobra marka,choć dość droga.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze sie przestraszylam tym zapaleniem pluc. Maz ma katar, a maly mi zaczal kichac i w ogole dzisiaj wiecej spi niz zazwyczaj... pewnie sie przejdziemy jutro do pediatry. Tylko temperature ma niziutka...

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Kataloza Medela to nazwa firmy produkującej laktatory,butelki,nakładki laktacyjne,maści i ogólnie to co związane z kp.Dobra marka,choć dość droga.
    Heheheh ja już chyba stara jestem naprawdę:-) ;-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi bo juz sama nie wie co myśleć:( Mój mamy zrobił się ostatnio bardzo nerwowy:( ale dlaczego tak się dzieje:(? jak coś mu "nie gra" to jest od razu taki straszliwy pisk... juz myślę czy coś mu jest w sensie neurologicznym, czy go boli brzuszek bo praktycznie zaczęłam już wszystko jeść, czy to po prostu takie jego nerwy. Spanie i jedzenie u niego ogólnie bez zmian. Nie wiem czy to moje przewrazliwienie ale wydaje mi sie że wczoraj była zielona kupka (po dwóch dniach).

• małamama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC wracajcie szybko do zdrówka i do domu. Moja mała co noc tak charczy i ma katar dziś w nocy już ja miałam wieść na ip.

Jakie inhalatory macie? Jaki polecacie??

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kardio-test.pl/inhalatory/hi-tech-medical-kardio-test-kardio-test-inhalator-kt-baby,id-126
    Ja mam ten. Na maluchu jeszcze nie wypróbowany, ale mała dziecięca maseczka jest w zestawie.

małamama lubi tę wiadomość

• manda21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie rozpoczynajaca sie infekcja, ale na szczescie plucka ok. Pani doktor zalecila nam cebion, nasivin i syrop prawoslazowy czyli nic nie zaszkodzi.
    Dziewczyny majace juz dzieci: od czego zaczynalyscie rozszerzanie diety?

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda zdrówka :-)

My zaczynalismy od warzyw,marchewka,ziemniak,dynia,kaszki,potem owoce. Ale to dopiero po 6ms :-)

manda21 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynałam od warzyw,najpierw jednoskładnikowe (marchew,ziemniak,brokuł itd ) ,potem dwuskładnikowe i kaszka/kleik na noc lub śniadanie,potem soki pół na pół z wodą i owoce a na końcu mięsko i nabiał (jajko na parze jako pierwsze).Trwało to wprowadzanie tak przez ok. 2 miesiące a zaczęłam też po skończonym 6 miesiącu bo wtedy tylko kp.Potem gotowałam mu obiadki sama,miksowałam,dzieliłam na porcje i mroziłam a deserki ze słoiczków bo są pyszne,albo sezonowe owoce bo mamy własny,mały sad więc zawsze świeże.Warzywka też mam własne nie nawożone.Trzymam jeszcze jedną dynię specjalnie dla synka na wprowadzanie jako pierwsze warzywko.Ale to jeszcze trochę choć nie mogę się doczekać rozszerzania diety.

Teraz drugiego synka karmię mieszanie z mm i zacznę chyba rozszerzanie diety o miesiąc wcześniej ale tak delikatnie.Zobaczę jeszcze czy mały wogóle będzie na to gotowy.

manda21 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam malego zarloka. Dzisiaj sie wazylismy to 7350, ale nawet po nim nie widac. Obojetnie czy cyc czy butla i na full ze juz nie chcial pic, a po godzinie glodny, wiec raz dziennie jest kaszka kukurydziana albo kleik ryzowy. I bede chciala pomalutku rozszerzac diete, a warzywka gotowane i zmiksowane z odrobina wody czy same? Marchewka moze byc surowa, a reszta?

_polin lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ