Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey dziewczyny, dawno mnie nie było, kiedyś nadrobię! Jutro idę z Olą na pneumokoki...
A chciałam Was zapytać czy któraś zdecydowała się na szczepienie przeciwko HPV dla siebie? Warto? Ja myślę o tym bo umie w rodzinie ciotka od strony mamy ma już raka w IV stadium z naciekiem na pęcherz. Może nie ma to znaczenia ale wolę się zabezpieczyć przed tym cholerstwem. Będę wdzięczna za każdą opinie o tym szczepieniu. Czy u dorosłych warto zrobić? Buziaki dziewczyny :-* -
Manda21 pisze ze cisza na forum, no coz teraz juz kazda ma zajecie i brak czasu na cokolwiek to chyba normalka. Ot, taki przyklad z pamietnika Matki Polki, jak widzicie 2 nad ranem: slysze przez sen ze starsza cora ciezko oddycha, oczywiscie gorączka - kilka lykow wody, ibufen; synek wygrzebal sie spod koldry, spi w poprzek lozka - poprawiam i przykrywam; maluszek spi juz od 20.00 nie zebym narzekala ale piersi juz pełne wiec biore do karmienia. I wlasciwie tylko teraz mam chwile zeby zagladnac do was na forum. I stwierdzam ze robocop przy MATCE to prototyp:-)
Lena19938, maggda, _polin, manda21, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość
-
Picollina ja tez zagladam jak karmie tylko i tylko na telefonie. Zdrowka dla corki, teraz taki sezon chorobowy.
U mnie karmienia w nocy co dwie godziny, ale chyba bardziej chce pocycac niz jesc, ale to tak od dwoch dni, chyba tez jakis skok.
Ja mam teraz troche czasu (tv nie mam), bo byl chory i nie wychodzilismy na spacerki. Jakos tak sobie celebruje to macierzynstwo. Hardcore to bylo ogarniecie pieciorga mlodszego rodzenstwa i duzego domu jak mama byla w szpitalu.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
A u mnie zrobił się taki maruda, że głowa mała. Karmienie to koszmar - już mnie mama straszy, że go gardło boli
tak to jest z babciami. Juz zaglądałam na plesniawki, zęby ale nic nie widzę. Zmieniam smoczki cuduje ale nic nie pomaga - apetyt ma, bo dzioba wyciaga ale coś mu przeszkadza. Pcha sobie palce tak głęboko, że malo nie zwymiotuje ale to jego jedyne zajecie ostatnio jak nie spi. Ogolnie duzo spi i zastanawiam czy jakas choroba go nie dopadnie.
Dziewczyny korzystacie ze smoczkow do inhalacji? Czy ta para powinna się skraplac na nosku? Niby to normalne, ale jak korzystaliśmy z pozyczonego inhalatora to byla inna koncowka i nic nam sie nie skraplalo.
-
nick nieaktualnyPolin u nas było to samo z jedzeniem i myślę, że to jakiś skok, od dzisiaj znowu jest prawie normalnie, a ręce tech pcha strasznie aż mu się uleje czasem ale tak mają niemowlaki w tych tygodniach życia
a jeśli twój się urodził wcześniej to skok przechodzi później czyli jakby się urodził w 40 tyg ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 14:09
-
picollina zdrowka!!!
Polin u mnie bylo to samo wczoraj maly cudowal z jedzeniem marudny placzliwy masakra jakby nie moje dziecko . Ospaly byl znowu przedwczoraj a z jedzeniem eehh tyle sie nadenerwowalam niby chcial po dwoch lykach nie chcial za chwile sie rzucal na ten smoczek jakbym mu miala wyrwac ta butelke i tak w kolko tez juz sie martwilam ze moze cos go lapie.
Ale dzis wrocil moj maly kochaniutki babel usmiech od ucha do ucha z jedzeniem super , ale to chyba nie skok bo juz mielismy z dwa tygodnie temu wiec nie wiem moze po prostu gorszy dzien , my tez tak czasami mamy -
lenka fajnie ze sie odezwalas w koncu
Jak tam Ola?
niestety nie pomoge w kwesti tej szczepionkinie mam pojecia ...
Manda jak poradzilas z piecioma to jeden to pestka hihi
Swoja droga ja tez mialam mlodsze rodzenstwo i chwala bogu bo czlowiek nabyl troche doswiadczenia przynajmniej sie tak nie balam ze sobie nie poradze czy cos , chociaz jako nastolatka bardzo sie buntowalam ze musze sie zajmowac jakimis boblami heheWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 15:24
-
Hej dziewczyny;) nadrobie Was później a teraz pisze z dobrą wiadomościa - mały jest już zdrowy i wreszcie wróciliśmy do domu. Wprowadzam kwarantanne i chwilowo nikt nie ma do nas wstępu. Ponoć bardzo dużo dzieci wraca na oddział a ja wolałabym tego uniknąć...
manda21, klauuudia, kas50, Scorpiolenka, małamama, _polin lubią tę wiadomość
-
Polin mnie znowu tesciowa straszy, ze mu zeby ida, bo sie slini strasznie i mowie do meza zeby sprawdzil kiedy ida piersze zeby.. no i w internetach pisze ze dolne jedynki 4-6 miesiac wiec moze u Ciebie to i zeby.
RinaC nie ma to jak w domkupowodzenia w zaprowadzaniu kwarantanny, bowiem jak to ciezko wprowadzic w zycie.
klauuudia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Kalinka tez sie slini na potege. Wszystkie bluzeczki wokol szyi i rekawy non stop mokre. Pcha rece do buzi. Nie wiem czy to zeby czy po prostu taki odruch.
-
Hej dziewczyny
Lenka nie mam pojęcia o tej szczepionce.
RinaC super że już w domku zdrówka życzę.
U nas katar i kaszel od wczoraj, teraz coraz gorzej i nie wiem czy jutro do lekarza się wybrać. Tak się boję po tej przygodzie Ring. Moja mała też tylko mcha rączki do buzi, aż się krztusi i jest niespokojna przy jedzeniu to może taki okres. A może ja coś bierze i przez to. Jeszcze robi banki ze śliny. Swoją drogą też mam katar i ograniczylysmy spacerki.
Miała mieć szczepienie na pneumokoki ale w tej sytuacji chyba nas ominie. -
Małamama lepiej iść do lekarza, najlepiej na początek albo koniec wizyt żeby maleństwo nie przebywało z chorymi dziećmi.
U nas mały produkuje hektolitry śliny, sliniaki co godzinę zmieniamy. Pytałam w szpitalu czy to normalne i pani dr powiedziała, że teraz tworzą się zalążki ząbków - mogą się one pojawić za miesiąc a moga tez i za cztery, nie ma zasady.małamama lubi tę wiadomość
-
Lena co do tej szczepionki to ona jest chyba dosyć kontrowersyjna, bo powoduje odwrotny skutek od zamierzonego, ale nie umiem Ci dokladnie napisać o co chodzi. Musialabym doczytac, a z czasem krucho
RinaC super, że już jesteście u siebie cali i zdrowi
-
RinaC super że już w domu, teraz będzie już tylko dobrze:) podejrzewam jakie będzie teraz Twoje przewrażliwienie...
Ja chucham i dmucham, bo w niedzielę chrzest oby mój mały nic nie złapał.
Lena mnie dwa lata temu ginekolog namawiała na tę szczepionkę, w memencie kiedy źle mi wyszła cytologia, ale zrobiłam dodatkowe badania i wyszla mi obecność trzech wirusów niskoonkogennych. Mimo to powiedziała ze niby warto bo i tak chroni przed rozwojem raka. Ale naczytałam się różnych raczej negatywnych opinii. Kontrowersyjna szczepionka,to tak samo jak i u maluchów skojarzane...
Sama teraz myślę czy bym sie zdecydowała na szczepionkę (między czasie dowiedziałam się o ciąży) i nie wiem...
Moj Bartosz tez non stop pcha paluszki do buzi. Smoczek wypluwa i pcha rączki. W dwóch miejscach ma dwie białe kropeczki nawet myślałam ze to plesniawki ale poszłam wczoraj do przychodni i doktorka powiedziała mi że to ząbki się przebijają tak w środku i to dlatego. Dziecku najbardziej doskwiera ten moment nie samo przebicie na zewnątrz. I że można ewentualnie smarować dziąsełka żelem.
Ja to staram się nie dawać mu pakować tych paluszków ale nie zawsze mam nadzór nad nim.
-
Manda pięcioro miałaś zdrowie dziewczyno;),ja czasem z jednym mam problem;)
a tak na marginesie słyszałyście o kobiecie która urodziła trzeci raz parę bliźniaków? U mnie w mieście w ubiegłym roku pojawiły się czworaczki.
Mnie to zmrozila krew w żyłach informacja o "babci" która wyniosła noworodka w wiaderku do sieni nie wiem czy slyszalyscie o tym:/ tylko dlatego ze dziewczyna źle się poczuła (urodzila w domu) i wezwali karetkę dzieciątko przezylo. -
https://m.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/szczepionka-przeciw-hpv-poznaj-fakty-zanim-stanie-się-obowiązkowa/599682476725851/
http://zaszczepsiewiedza.pl/aktualnosci/szczepienia-hpv-prawdy-i-mity/
Dwie strony medaluWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 07:49
-
nick nieaktualnyAle ten czas leci
jakoś przestalam się udzielać, bo nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Kazdy dzień jest dla nas kolejnym sukcesem i z każdym dniem gwiazda jest starsza. Szybko łapie umiejętności. Jedną wadą jest to, ze nie umie zasnąć podczas zabawy.