Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Z cyklu rzeczy glupich, ktore matki robia to mam za soba podawanie kaszki z smoczkiem z za mala dziurka. Kaszka z butli taka troszke rzadsza, a na razie karmie go albo u siebie na kolanach albo opieram na pollezaco o poduszke tak jak witaminki mu podaje.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Ruby wrote:My bioderka poza szpitalem to dwa razy, raz już byliśmy , a 23 lutego drugi raz. Bioderka mamy podobno idealne.
Aphrodita myślę , że dobry wybór z tym znieczuleniempowodzenia jutro!
Polin a u nas na odwrót , mały pił z dwójki już jakiś czas i ładnie, a nagle jakoś mu to nie wychodzi , leje się mu po całej buzi i marudzi, wróciliśmy zatem do 1
U nas dość długo był na 0, bo z 1 mu ciekło strumieniami. Potem stopniowo 1, 2 zaakceptował, potem znowu powrot do 1 tak jak u Ciebie i teraz wciąga już z 3 - zobaczymy czy już na stałeRuby lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Przepraszam za SPAM, ale wiem że nie wszystkie z Was zaglądają na "bazarek", a w moim poście (abstrahując od sprzedaży) możecie znaleźć informacje, które jako rodzicielki powinnyście posiadać.
Wielu rodziców zastanawia się jaki "kolejny" fotelik wybrać dla swojej pociechy, w końcu wozimy w nim najcenniejsze co mamy. Kiedy my stanęliśmy przed podobnym dylematem, nie patrzyliśmy który ładniejszy tylko zapoznaliśmy się z wynikami badań i opiniami naukowców dostępnych w internecie - chcieliśmy, żeby nasze dziecko było bezpieczne.
Okazało się, że dzieci wożone tyłem do kierunku jazdy do około 5rż dużo rzadziej (prawie pięciokrotnie) ulegają obrażeniom śmiertelnym w wyniku zderzenia czołowego (a takich mamy najwięcej na drogach) - tak wynika z porównania wypadków na drogach choćby w Niemczech, gdzie dzieci wożone są dowolnie (specjalnie podaję przykład dróg zachodnich, bo nasze wyglądają jak wyglądają) do wypadków w Skandynawii, gdzie dzieci obligatoryjnie wożone są tyłem do kierunku jazdy do 5rż. Dlaczego? Widzieliście na pewno testy zderzeniowe i to, co się podczas nich dzieje z głowami manekinów siedzących przodem i tyłem do kierunku jazdy. Mięśnie szyi i karku nie są u dzieci tak mocne jak u dorosłych, nie są w stanie w wystarczający sposób ochronić kręgosłupa w sytuacjach tak ekstremalnych jak przeciążenia powstałe podczas zderzeń - one powodują, że kręgosłup na odcinku szyjnym zostaje przerwany. Wszystkie te informacje możecie potwierdzić szukając w Google - w końcu ja też je stamtąd mam.
Dlatego wybraliśmy jedyny dostępny w 2013r na polskim rynku fotelik, który był montowany tyłem do kierunku jazdy - Maxi Cosi Mobi 9-25kg. Moje dziecię już z niego wyrosło, więc jest do sprzedania.
Jeżeli chcecie dowiedzieć się o foteliku czegoś więcej, zapraszam na stronę
https://www.olx.pl/oferta/maxi-cosi-mobi-9-25kg-CID88-IDkb40U.html
Pozdrawiam Was serdecznie, niech się Wam latorośle zdrowo chowają! -
Hejka mamusię
Polin u nas trochę lepiej bo kaszel Minolta ale katar dalej jest, i mam problem bo ma mieć szczepionkę na pneumokoki we czwartek, już jest zamówiona w aptece, a tu chyba nic z tego nie będzie bo jak ma katar to ja ominie. 20 następne szczepienie.
Co do mojego brzucha to brzuch mnie pobolewa po tym nieszczęsnym cc, @jeszcze nie było i pewnie będę miała wywoływana.
Rehabilitacja w ośrodku jeszcze przed nami ale w domu sama już ćwiczę moja kluske. Swoją drogą waży już 5500g. Wszystko co możliwe łapie i pcha do buzi, teraz szaleje na macie edukacyjnej, a od dwóch dni zaciska się i wola tylko buuu..
Mysza z tą pielucha to lepiej teraz póki jeszcze nie siada dziecko bo wygodniej i łatwiej, na pewno szybko wszystko się unormuje. My byliśmy raz na bioderka wszystko było ok ale w marcu mamy znów kontrolę rutynowa, tak jest u nas.
Powiedzcie mi kiedy zaczynacie rozszerzać dietę maluszkiem?? Ponoć jak się zacznie powoli wprowadzać dietę to kolki szybciej mijają. U mojej siostry się też sprawdziło tylko ona nie miała wyjscia akurat.klauuudia lubi tę wiadomość
-
Dziś kończymy 3 miesiące
U nas była tylko jedna kontrola bioderek wszystko było w porządku także nie kazali powtórzyć.
Jesteśmy po próbowaniu marchewki bardzo małemu smakowała wszystko brudne wokół hehe
Mam już 3 okres po porodzie i jest masakra leje się ze mnie jak cholera wiadro mogę normalnie podstawićmałamama lubi tę wiadomość
-
Malamama a czemu nie miała wyjścia jeśli mogę spytać?
Ja postanowiłam małemu wcześniej delikatnie stopniowo wprowadzać nowe produkty. Zaczęłam od marchewkii wszystko w porządku mały zaczął częściej kupki robić i z większą łatwością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:09
manda21 lubi tę wiadomość
-
Tez powoli sie przymierzam do rozszerzania diety, ale chyba jeszcze poczekam chwile bo jednak Kalinka jest odrobine przedterminowa i kaza ja traktowac jak poznego wczesniaka. Bedziemy na szczepieniu pod koniec miesiaca to podpytam lekarza.
-
Malamama dobrze, że już po kaszlu. Katar też sobie pewnie niedługo pójdzie
Ja chciałam zacząć jak najwczesniej z rozszerzaniem, ale w końcu poczekam do 5 miesiąca. Chciałam ogólnie pominąć etap papek i rozszerzać metodą BLW, ale to tego Bąbel musi stabilnie siedzieć. Na pewno poczekam, aż mały bardziej zaakceptuje łyżeczkę, bo jak narazie nie jest na to gotowy.małamama lubi tę wiadomość
-
Tak jestem już w domu. Dzieki. Dzisiaj wyszłam. Ale cyrk na kółkach.
Miałam narkoze. Musiałam leżeć całą dobę na pooperacyjnej. A dzisiaj pan doktor mi mówi że okazało się że nie było już kamienia. Wyciągnęli mi tylko cewnik. A taki zabieg można spokojnie zrobić na szybko w zabiegowce. Takie to nasze polskie leczenie. Zamiast zrobić mi jeszcze jedno zdjęcie RTG aby się upewnić to takie buty. Niepotrzebnie w tym szpitalu byłam i jeszcze narkoze miałam. Dzisiaj muszę jeszcze ściągać mleko i wylewać. Dopiero jutro mogę karmić. -
Klauuudia sto lat dla maluszka:) to między chłopakami jest tylko dwa dni roznicy;)
u nas 6100 na liczniku wagi.
Dziewczyny co ja się nastresowałam wczoraj chrzcinami to sobie nie wyobrażacie. Ale Młody zachował się jak facet i nawet jak ksiądz pół litra (dosłownie) wody święconej wylał to nawet nie zapłakałz ciekawostek chrzestna mi dziecko lewą ręką pobłogosławiła...
U nas jedno badanie bioderek po 4-6 tyg od urodzenia i następne za 10tyg. A jak coś nie tak to po czterech tyg. I właśnie nie wiem czy na dwóch sie kończy czy po pół roku następne, bo koleżanki mi mowily ze mialy jeszcze trzecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 20:04
klauuudia lubi tę wiadomość
-
U nas pierwsze badanie bioderek jest od razu po porodzie w szpitalu i jak nie ma wskazan to dopiero po 12 tyg. My juz po wizycie, bioderka na piątkę i tyle w tym temacie. Ale rzeczywiscie lepiej teraz ustabilizować zanim dziecko sie nie przemieszcza. A nam lekarz mówił ze szczegolnie wazne te bioderka u dziewczynek zeby potem nie byli problemow z miednica, nozkami no i w przyszłości np. z noszeniem ciąży właśnie
-
klauuudia wrote:Malamama a czemu nie miała wyjścia jeśli mogę spytać?
Ja postanowiłam małemu wcześniej delikatnie stopniowo wprowadzać nowe produkty. Zaczęłam od marchewkii wszystko w porządku mały zaczął częściej kupki robić i z większą łatwością
U mojej siostry dzieciątko miało w koło uczulenie, i nie przybierała na wadze, mleka zmieniali, leki i nic. W koło wysypka, kolki, podejrzenie skazy białkowej i cuda na kiju. Co to dzieciątko się nameczylo a moja siostra razem z nim to szkoda gadac. Więc żeby dziecko rosło i przybierała na wadze, to po drugim miesiącu jadło królika że słoiczków bo rzadne mleko nie wchodziło w grę. Z piersią miała ten sam problem co ja dziecko nie łapalo piersi. I właśnie po zmianie diety dziecku minęły kolki, i powoli wszystko się normowalo.
Ja się jeszcze wstrzymam z rozszerzeniem.
Mojego szkraba znów coś pokasluje cholera, a myślałam, ze minie nam wszystko. A tu dzień przerwy i znów. Kaszle ja może że 3 albo 4 razy w ciągu dnia, ale mimo wszystko jednak kaszle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:50
-
A to rzeczywiście siostra nie miała za łatwo
najważniejsze że poradzili ale masakra.
Ja postanowiłam to wszystko wcześniej zrobić bo mały z dnia na dzień mi coraz mniej wypijal mleka eehhi się denerwowalam ze je za mało do pediatry juz nie chciałam iść bo ona już mnie wkurza nic nie pomoże. A tak jak jadł juz 800-900 tak z dnia na dzień to spadało do 500-600 wydało mi się to trochę nienormalnr a oprócz tego zależało mi żeby przybieral na wadze bo urodził się maciupenki i bałam się ze całkiem przestanie przybierać albo wręcz chudnąć. Dlatego postanowiłam małymi kroczkami wprowadzać coś nowego i obserwować jak reaguje... Do tej pory jest dobrze
małamama lubi tę wiadomość
-
U nas dzis byla polozna na patronazu (po 3 miesiacach od poprzedniej wizyty
) i pytalam sie co z rozszerzaniem diety. Powiedziala ze w 5 miesiacu moge zaczynac od deserkow- owocow, soczkow, potem po kolei wprowadzac warzywa, obiadki, kaszki. Troche sie zdziwilam bo najpierw slyszalam ze najlepiej zaczac od warzyw potem dodawac owoce. A jak Wy myslicie ? Mozna to i to czy najpierw warzywa/ owoce ?
U mnie Kalinka znowu bardzo malo je. Przerwy miedzy butelkami ma spore i wypija niewiele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:56