X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj magiczne 3 miesiące:)
    Jestem pod wrażeniem bo mój Misio dziś usnął sam w łóżeczku bez płaczu:)
    Z jedzeniem też momentami masakra: płacz, wywijanie głową we wszystkie strony, prężenie i wogole. Nie wiem czy to taki etap czy coś mu dolega. Na problemy z brzuszkiem pediatra kazala mi kropelki dawać espumisan, sab simplex etc. Ale chyba je odstawie bo mam wrażenie że jest gorzej:/

klauuudia, Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol.......polecam ;-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Niki też wczoraj 3 miesiące skończył. Spokojny dzień ;)
    Od jakiegoś czasu walczymy z ciemieniucha. Jak już jest lepiej to zaraz znowu się pojawia. Muszę się jej pozbyć do przyszłej soboty.

klauuudia, Lena19938 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuche polecam Oillan baby krem na ciemieniuche, dziala cuda szybko i sprawnie, przetestowalam juz rozne rzeczy bo moje maluchy dlugo mialy tendencje do ciemieniuchy. Teraz jak tylko zaczyna sie robić to od razu smaruje w dzien i wieczorem normalnie zmywam i ladnie schodzi

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rozszerzania diety Bobo Vita ma teraz taka oferte jak sie zarejestrujesz to wysylaja po skonczonym 3 mscu dziecka probki i ksiazeczke z planem zywienia i o rozszerzaniu diety wlasnie, tez polecaja zaczac od warzyw. Ja dostalam paczke kaszki i sloiczek marchewki :-)

klauuudia, Madziach lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiczne trzy miesiące fajnie, ja się już nie mogę doczekać:-)
    U mnie po wczorajszym szczepieniu katar i kaszel znów wrócił, tylko myślę że to przez pobyt w ośrodku zdrowia przez 1,5 godz. Niby na dzieciach zdrowych ale zawsze to ośrodek:-( mam nadzieję, że szybko minie bez szwanku ta infekcja.

Ciekawe co tam u Leny, dawno jej tu nie było?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wczorajszym szczepieniu noc kiepska,mały nie gorączkował ale budził się kilka razy z płaczem.Dziś w miejscu wkłucia jest zaczerwieniony bąbel który wyraźnie sprawia mu ból.Smaruje Altacetem i trochę pomaga.Pierwsze szczepienie było bez żadnej reakcji a teraz niestety już jest. :(

Lena rzeczywiście coś się ostatnio nie odzywa.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie zastanawiam co u Leny i Oli dawno nic nie pisala...
    moj maly dzis marudny wczoraj mial Taki dobry humorek a dzis caly dzien by sie przytulal ale nie dziwie mu sie jest jakos tak beznadziejnie mnie od rana boli glowa wilgotno szaro i ponuro :(
    Trzeba czekac na wiosne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:54

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zaliczamy wizytę u pediatry - w nocy mały jakiś cieplejszy mi sie wydał to zmierzyłam temperaturę w różnych miejscach - rozbieżności od 36,8 do 38,2. Te nowoczesne bajeranckie termometry można sobie w tyłek wsadzić. Nie mamy innych objawów, ale wole sprawdzić przed weekendem. Boje się ośrodka właśnie, wiec jedziemy prywatnie no ale nie ukrywajmy tam też przychodza chore dzieci :-(
    Mój mąż dzisiaj wraca po 2 tygodniowej delegacji a ja zamiast skakać z radości martwię się o zdrowie małego :-(

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! Jestem, tylko czasem brak chwili żeby napisać...
    U nas Ola ma się całkiem dobrze :-) na apetyt nie narzekamy, ja też już nie mam ciśnienia że powinna zjeść tyle i tyle... Jest małym kochanym śliniaczkiem, bawi się na macie i jest fajną roześmianą dziewczynką. Tydzień temu ważyła 4970 więc teraz pewnie jest więcej. W tygodniu przybiera +/- 150 g. Już ubieramy w rozmiar 62. Jest dość długa.
    Pogadała ze mną chwilę a teraz śpi przy piersi :-)

Myszka może znowu Kalinka przechodzi skok rozwojowy? Moja też je mniej niż powinna, ale nie przejmuję się bo przybiera... Obserwuj ją, a jeśli trzeba to kontroluj często wagę np raz w tygodniu... Najważniejsze to nie zamartwiać się bo idzie zwariować... :-(
    Ja np boję się u małej infekcji. Ale póki co nie ma kataru, a tylko czasem sobie kichnie, albo kaszlnie. Na szczęście nic się nie dzieje. W badaniu nic takiego też nie wyszło.

A ja zaczynam wyzwanie na cały miesiąc... Codziennie plank. Wczoraj zaczęłam od 15 sekund. Dziś będzie już 20 s. A na koniec miesiąca spróbuję 5 min. Oczywiście przed tym mała rozgrzewka żeby się nie załatwić ;-) kilogramy stoją a ja nie wyglądam dobrze... Kiedy byłam szczuplejsza, czułam się lepiej... A poza tym po ciąży mam rozstępy na brzuchu :-( dużo pracy przede mną! Trzymajcie kciuki :-*

Dziewczyny wybaczcie że nie odniosę się do każdej z osobna... Nadal nadrabiam posty ;-) postaram się częściej pisać :-* buziaki dla Was wszystkich :-*

_polin, klauuudia, Scorpiolenka, małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polin daj znac jak po wizycie oby wszystko bylo ok . A z tymi termometrami to naprawde jednak stare sprawdzaja sie duzo lepiej, tez nie mam zaufania do tych nowych pokazuja temperature jak chca :P

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury już nie miał. Wszystko było dobrze do momentu zajrzenia do gardła, czyli osłuchowo wszystko ok, ale na gardle wirusowe pęcherzyki :-( no cóż nie leczymy tego, bo to wirus, zbijamy temperaturę w razie potrzeby i obserwujemy. Grunt, że dziecko do tej pory zadowolone - mam ogromną nadzieję, że to się bardziej nie rozwinie.

Waga słuszna - 7900 :-) nie wiem ile mamy cm, ale już niewiele nam nrakuje, żeby się nie zmieścić w gondoli.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a21a506c7e81c289med.jpg

Pozdrawiamy z Olcią :-*

radiszka, Scorpiolenka, klauuudia, Madziach, małamama, Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka,Olcia wcale nie taka malutka a bynajmniej na zdjęciu tak wygląda.Śliczna z niej dziewuszka :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka jaka śliczna :) i jaka zadowolona sobie leży :) buziaki dla Was

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin zdrówka!! Oby szybko przeszło :)
    7900 wow mały gigancik hehe ;) super

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola rzeczywiście już nie taka mała :-) codziennie się zmienia... Gada, je, śpi, szaleje i rośnie :-) niedawno chciałam żeby te 4 kg ważyła a teraz to już wystrzeliła w górę. Niedawno zmieniłam rozmiar na 62 bo 56 już za krótki... A na początku 50 było za duże ;-)

Dziewczyny martwię się o moje oczy. Od chyba 10 lat noszę soczewki i nigdy nie było problemu... Teraz coś zaczyna się dziać. Ponoć to zespół suchego oka. Już tego nie wylecze. Mam tylko nadzieję że będę mogła normalnie jakoś funkcjonować... W poniedziałek okulista. I jestem już zdecydowana na operację mojej wady... Tylko mam nadzieję że mi się polepszy. Trzymajcie kciuki!

Polin jaki duży chłopak!!!

Klaudia dla Was też buziaki :-* ucałuj Nikolaska :-*

Kataloza trzymaj się silna kobieto :-)

Dla wszystkich buziaki ode mnie i Oli :-* ***

Wirginia, kataloza, klauuudia, _polin, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- tez nksze soczewki ok 10 lat i tez od pewnego czasu mam zespol suchego oka. Fakt, troche bardziej mnie oczy szczypia i sa bardziej suche ale poza tym funkcjonuje calkiem normalnie. Lekarz mi powiedzial ze tak moze byc i sie tym nie przejmowac, w razie co aplikowac krople przeznaczone dla osob noszacych soczewki, tak czesto jak bedzie potrzeba i bedzie ok :)

Tez myslalam o operacji ale chyba od min 5 lat wada musi byc stala zeby mozna bylo ja zrobic. Mnie poki co lubi sie niestety poglebiac :(

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam dużej wady ale póki co to mam taki przymus ciągłego mrugania... Oczy są trochę czerwone ale nie bolą i nie pieką...

Mam nadzieję że to minie.
    Moja panna wypiła aż 40 ml mleka po 3 godzinach przerwy ;-) Zaraz sobie odbije zapewne z nawiązką ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ