X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj magiczne 3 miesiące:)
    Jestem pod wrażeniem bo mój Misio dziś usnął sam w łóżeczku bez płaczu:)
    Z jedzeniem też momentami masakra: płacz, wywijanie głową we wszystkie strony, prężenie i wogole. Nie wiem czy to taki etap czy coś mu dolega. Na problemy z brzuszkiem pediatra kazala mi kropelki dawać espumisan, sab simplex etc. Ale chyba je odstawie bo mam wrażenie że jest gorzej:/

klauuudia, Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

• kataloza Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol.......polecam ;-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Niki też wczoraj 3 miesiące skończył. Spokojny dzień ;)
    Od jakiegoś czasu walczymy z ciemieniucha. Jak już jest lepiej to zaraz znowu się pojawia. Muszę się jej pozbyć do przyszłej soboty.

klauuudia, Lena19938 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuche polecam Oillan baby krem na ciemieniuche, dziala cuda szybko i sprawnie, przetestowalam juz rozne rzeczy bo moje maluchy dlugo mialy tendencje do ciemieniuchy. Teraz jak tylko zaczyna sie robić to od razu smaruje w dzien i wieczorem normalnie zmywam i ladnie schodzi

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rozszerzania diety Bobo Vita ma teraz taka oferte jak sie zarejestrujesz to wysylaja po skonczonym 3 mscu dziecka probki i ksiazeczke z planem zywienia i o rozszerzaniu diety wlasnie, tez polecaja zaczac od warzyw. Ja dostalam paczke kaszki i sloiczek marchewki :-)

klauuudia, Madziach lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiczne trzy miesiące fajnie, ja się już nie mogę doczekać:-)
    U mnie po wczorajszym szczepieniu katar i kaszel znów wrócił, tylko myślę że to przez pobyt w ośrodku zdrowia przez 1,5 godz. Niby na dzieciach zdrowych ale zawsze to ośrodek:-( mam nadzieję, że szybko minie bez szwanku ta infekcja.

Ciekawe co tam u Leny, dawno jej tu nie było?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wczorajszym szczepieniu noc kiepska,mały nie gorączkował ale budził się kilka razy z płaczem.Dziś w miejscu wkłucia jest zaczerwieniony bąbel który wyraźnie sprawia mu ból.Smaruje Altacetem i trochę pomaga.Pierwsze szczepienie było bez żadnej reakcji a teraz niestety już jest. :(

Lena rzeczywiście coś się ostatnio nie odzywa.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie zastanawiam co u Leny i Oli dawno nic nie pisala...
    moj maly dzis marudny wczoraj mial Taki dobry humorek a dzis caly dzien by sie przytulal ale nie dziwie mu sie jest jakos tak beznadziejnie mnie od rana boli glowa wilgotno szaro i ponuro :(
    Trzeba czekac na wiosne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:54

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zaliczamy wizytę u pediatry - w nocy mały jakiś cieplejszy mi sie wydał to zmierzyłam temperaturę w różnych miejscach - rozbieżności od 36,8 do 38,2. Te nowoczesne bajeranckie termometry można sobie w tyłek wsadzić. Nie mamy innych objawów, ale wole sprawdzić przed weekendem. Boje się ośrodka właśnie, wiec jedziemy prywatnie no ale nie ukrywajmy tam też przychodza chore dzieci :-(
    Mój mąż dzisiaj wraca po 2 tygodniowej delegacji a ja zamiast skakać z radości martwię się o zdrowie małego :-(

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! Jestem, tylko czasem brak chwili żeby napisać...
    U nas Ola ma się całkiem dobrze :-) na apetyt nie narzekamy, ja też już nie mam ciśnienia że powinna zjeść tyle i tyle... Jest małym kochanym śliniaczkiem, bawi się na macie i jest fajną roześmianą dziewczynką. Tydzień temu ważyła 4970 więc teraz pewnie jest więcej. W tygodniu przybiera +/- 150 g. Już ubieramy w rozmiar 62. Jest dość długa.
    Pogadała ze mną chwilę a teraz śpi przy piersi :-)

Myszka może znowu Kalinka przechodzi skok rozwojowy? Moja też je mniej niż powinna, ale nie przejmuję się bo przybiera... Obserwuj ją, a jeśli trzeba to kontroluj często wagę np raz w tygodniu... Najważniejsze to nie zamartwiać się bo idzie zwariować... :-(
    Ja np boję się u małej infekcji. Ale póki co nie ma kataru, a tylko czasem sobie kichnie, albo kaszlnie. Na szczęście nic się nie dzieje. W badaniu nic takiego też nie wyszło.

A ja zaczynam wyzwanie na cały miesiąc... Codziennie plank. Wczoraj zaczęłam od 15 sekund. Dziś będzie już 20 s. A na koniec miesiąca spróbuję 5 min. Oczywiście przed tym mała rozgrzewka żeby się nie załatwić ;-) kilogramy stoją a ja nie wyglądam dobrze... Kiedy byłam szczuplejsza, czułam się lepiej... A poza tym po ciąży mam rozstępy na brzuchu :-( dużo pracy przede mną! Trzymajcie kciuki :-*

Dziewczyny wybaczcie że nie odniosę się do każdej z osobna... Nadal nadrabiam posty ;-) postaram się częściej pisać :-* buziaki dla Was wszystkich :-*

_polin, klauuudia, Scorpiolenka, małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Polin daj znac jak po wizycie oby wszystko bylo ok . A z tymi termometrami to naprawde jednak stare sprawdzaja sie duzo lepiej, tez nie mam zaufania do tych nowych pokazuja temperature jak chca :P

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury już nie miał. Wszystko było dobrze do momentu zajrzenia do gardła, czyli osłuchowo wszystko ok, ale na gardle wirusowe pęcherzyki :-( no cóż nie leczymy tego, bo to wirus, zbijamy temperaturę w razie potrzeby i obserwujemy. Grunt, że dziecko do tej pory zadowolone - mam ogromną nadzieję, że to się bardziej nie rozwinie.

Waga słuszna - 7900 :-) nie wiem ile mamy cm, ale już niewiele nam nrakuje, żeby się nie zmieścić w gondoli.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a21a506c7e81c289med.jpg

Pozdrawiamy z Olcią :-*

radiszka, Scorpiolenka, klauuudia, Madziach, małamama, Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka,Olcia wcale nie taka malutka a bynajmniej na zdjęciu tak wygląda.Śliczna z niej dziewuszka :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka jaka śliczna :) i jaka zadowolona sobie leży :) buziaki dla Was

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin zdrówka!! Oby szybko przeszło :)
    7900 wow mały gigancik hehe ;) super

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola rzeczywiście już nie taka mała :-) codziennie się zmienia... Gada, je, śpi, szaleje i rośnie :-) niedawno chciałam żeby te 4 kg ważyła a teraz to już wystrzeliła w górę. Niedawno zmieniłam rozmiar na 62 bo 56 już za krótki... A na początku 50 było za duże ;-)

Dziewczyny martwię się o moje oczy. Od chyba 10 lat noszę soczewki i nigdy nie było problemu... Teraz coś zaczyna się dziać. Ponoć to zespół suchego oka. Już tego nie wylecze. Mam tylko nadzieję że będę mogła normalnie jakoś funkcjonować... W poniedziałek okulista. I jestem już zdecydowana na operację mojej wady... Tylko mam nadzieję że mi się polepszy. Trzymajcie kciuki!

Polin jaki duży chłopak!!!

Klaudia dla Was też buziaki :-* ucałuj Nikolaska :-*

Kataloza trzymaj się silna kobieto :-)

Dla wszystkich buziaki ode mnie i Oli :-* ***

Wirginia, kataloza, klauuudia, _polin, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- tez nksze soczewki ok 10 lat i tez od pewnego czasu mam zespol suchego oka. Fakt, troche bardziej mnie oczy szczypia i sa bardziej suche ale poza tym funkcjonuje calkiem normalnie. Lekarz mi powiedzial ze tak moze byc i sie tym nie przejmowac, w razie co aplikowac krople przeznaczone dla osob noszacych soczewki, tak czesto jak bedzie potrzeba i bedzie ok :)

Tez myslalam o operacji ale chyba od min 5 lat wada musi byc stala zeby mozna bylo ja zrobic. Mnie poki co lubi sie niestety poglebiac :(

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam dużej wady ale póki co to mam taki przymus ciągłego mrugania... Oczy są trochę czerwone ale nie bolą i nie pieką...

Mam nadzieję że to minie.
    Moja panna wypiła aż 40 ml mleka po 3 godzinach przerwy ;-) Zaraz sobie odbije zapewne z nawiązką ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ