X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam tylko na samym początku teraz już zdecydowanie nie chyba że jakaś koszulkę z kołnierzykiem to tak :)

Scorpiolenka a o jakim stroju na chrzest myslalas?? Taki jakiś garniturek czy co? My mamy 18 marca i wizja tego chrztu mnie przeraża po pierwsze musimy z małym przejechać 1300 km (!!!!) po drugie ja wyglądam fatalnie nie wiem będę taka wielka foka w sukience (hahaha... Eehh :() a po trzecie tydzień z tesciowa pod jednym dachem :( no i nie mam za bardzo pomysłu na ubranko nawet nie wiem co jest teraz modzie kiedyś były jakieś takie długie sukienki ale bardziej sklanialabym się do garnitutku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 10:30

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia my chrzcimy 19marca :-)
    Kupilam Mlodemu garniturek polarkowy do Kosciola,koszule i spodnie do restauracji.

klauuudia lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal nie wiemy kiedy ochrzcic. Chcielismy jakos na wiosne ale tez nie wiem co w takim przypadku zalozyc malej. Sukienka, rajstopki i jak bedzie chlodno to trzeba bedzie specjalnie jakas kurteczke jasna kupic, gruby polarek czy cos. Poki co sie wstrzymalismy i chyba poczekam do czasu az faktycznie zrobi sie cieplo i moze wybierzemy maj albo czerwiec.
    Na ile osob tak mniej wiecej robicie ? Chcemy w restauracji, ale sie zastanawiam czy okroic do najblizszego grona (chrzestni, dziadkowie) czy zaprosic bliska rodzine, no ale to juz ogolem troche osob by bylo :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas a wkladasz malego do becika czy tak po prostu? to bedziemy chrzcic dzien po dniu :) oby wszystko ladnie wypadlo i skarby nie daly sie we znaki hehe mi juz sie sni ten chrzest po nocy masakra hehe :) koszmary jakies ;)

Myszka my zapraszamy naszych rodzicow i rodzenstwo z rodzinami i tak uzbieralo sie 20 osob liczac nas .

Jak tam malutka sie czuje? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 16:09

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile placicie robiac w restauracji jesli mozna spytac oczywiscie ;)
    nam krzykneli stowke od osoby w sumie jedzenia nie powinno braknac ale i tak mi sie troche duzo wydaje ?? sama nie wiem

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Mój Niki też wczoraj 3 miesiące skończył. Spokojny dzień ;)
    Od jakiegoś czasu walczymy z ciemieniucha. Jak już jest lepiej to zaraz znowu się pojawia. Muszę się jej pozbyć do przyszłej soboty.

Ja na ciemieniuchę stosuję zwykłą oliwkę, natłuszczam maluchowi główkę, nakładam mu czapeczkę na jakiś czas a potem wszystko da się elegancko wyczesać, polecam:) Jeżeli ciemieniucha pojawia się w okolicach czoła, ścieram oliwką na waciku, mały to uwielbia i śmieje się przy tym na cały regulator ;)

kataloza lubi tę wiadomość

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe szczęście narazie z ciemieniucha nie miałam kłopotu. U mnie każdy mówi żeby oliwke wmasowac jakieś dwie godziny przed kąpielą, albo jeszcze lepiej czystą parafine.
    Scorpiolenka ja Małemu założyłam body białe z kołnierzykiem błękitnym i krawacikiem pod to zwykle białe bawełniane, do tego spodnie granatowe sztruksowe buciki granatowe i białą kurteczke i czapeczke. Pojechalismy samochodem bo temp -10st była ale w Kościele w miarę ciepło.
    Cenowo u mnie w mieście różnie sie rozkłada jak się dowiadywalam to od 90 do nawet 150zł od talerzyka.

U nas tragedia z jedzeniem. Jak mi jadl juz dłuższy czas 150ml mojego mleka tak teraz 100-120ml jak mu wcisne z płaczem to świat i ludzie. Nie wiem juz mi sie płakać chce:( pozatym nie wiem czy nie zaczynają sie problemy z ząbkami "tam w środku";( ach i wogole jakoś słabe te ostatnie dni:(

• _polin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka staram się prasować, chociaż ostatnio mam mniej zapału do tego :-)

My chcemy chrzciny 23 kwietnia - ale tak jak w przypadku ślubu - sala ogarnięta, a Kościół na ostatnią chwilę. Mijamy się z księdzem, który udzielał nam ślubu, a chcemy żeby żeby on ochrzcił nam Bąbla :-)

My będziemy mieli góra 20 osób, podejrzewam że nawet mniej, a cena u nas waha się od 90-130 zł w zależności ile dań i przystawek chcemy.

Co do ubioru, jakoś nie podobają mi się te typowe do chrztu. Mam tylko upatrzone muszki dla ojca i syna :-) i tak jak Scorpionelka, nie wiem jaki rozmiar będziemy nosić, więc pewnie zakupy w kwietniu.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malej biegunka ustala, troche ma katar. Ciagle sie denerwuje jak wiem ze zrobila kupe bo boje sie zajrzec do pampersa, czy czasem znow rozwolnienia nie bedzie. Paranoja jakas :/

Dzis zaliczylismy pierwsza marchewke. Dalam aby ze dwie lyzeczki bo nie wiem ile mozna na raz. Jak powinno sie podawac ? Zwiekszac ilosc codziennie czy tak na oko ? O dziwo az sie usmiechala na widok lyzeczki, nie do konca wiedziala co z tym zrobic, jak polknac ale niezle jej poszlo :). Jedno jest pewne, trzeba dokupic sliniakow bo zaczynamy jesc !

U nas w restauracji tak po znajomosci chca ok 100 zl od osoby. Obiad, ciasto, kawa i jakies przystawki. Mieszkamy w malutkim miasteczku a ceny sa dosc wysokie.

klauuudia, _polin lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xMadzik wrote:
    Ja na ciemieniuchę stosuję zwykłą oliwkę, natłuszczam maluchowi główkę, nakładam mu czapeczkę na jakiś czas a potem wszystko da się elegancko wyczesać, polecam:) Jeżeli ciemieniucha pojawia się w okolicach czoła, ścieram oliwką na waciku, mały to uwielbia i śmieje się przy tym na cały regulator ;)
    Robię to samo ;-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzczę w sierpniu 13-go ;-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do chrztu mielismy komplet koszula spodenki muszka i kamizelka. Pod spodenki rajstopki i polarek. No i bet, ale to byl grudzien. Ja prasuje tylko pieluszki.
    U mnie ogolnie duzo sie dzialo, a aktualnie jestem po wyrwaniu tej nieszczesnej siodemki i siostra mnie wirusem poczestowala mam 39 stopni goraczki i boje sie zeby maly sie nie zarazil. Dziadki pobawili troche malego, a mama mogla odpoczac. Jeszcze mi warge zepsul dentysta, wygladam jak mona lisa...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślę o jakimś garniturku i cienką kurteczkę na wierzch albo koszulobody,spodenki i jakaś kamizelka i kurtka tylko rozmiar nie wiem jaki.Poczekam ile urośnie i w marcu kupię.
    Zapraszamy rodziców,chrzestnych i moją i męża siostrę i wyszło 15 osób,przyjęcie robię w domu ale dużo pomogą mi rodzice w przygotowaniu.

Kataloza Ty to będziesz miała cieplutko na chrzest to i ubrać leciutko możesz a nie w te kurtki i polary.

Na ciemienichę u nas sprawdził się olejek do mycia z Ziajki.Nadal stosuję profilaktycznie co kilka dni i nie ma problemu.

Madziach możliwe,że to skok rozwojowy jak problem z jedzeniem a może i zęby.
    U mojego syna chyba też się coś zaczyna dziać.Jak ssie pierś to zaciska dziąsła,że boli mnie okrutnie a najlepsze to,że jak krzyknę ała, to się cieszy mały sadysta ;) Poza tym pcha naraz obie rączki do buzi i jeszcze by coś dopchał jakby się zmieściło,gryzak żelowy też moleści ile się da.
    Tylko do pierwszego ząbka to może tak trwać ze dwa miesiące jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 18:50

kataloza, Madziach lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sadysta zebow nie ma, a mi siniaki zrobil ostatnio. I to samo jak zareaguje, ze zabolalo. Tez sie cieszy

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś już po wizycie u fizjoterapeuty i jestem zadowolona bo rehabilitacji nie wymaga moja mała myszą tylko ćwiczenia w domu, a właściwie to tylko poprawianie ręki jak leży na brzuszku. I kilka takich prostych rzeczy.
    My chcemy chrzest 1 kwietnia i ubrac dziecko to nie taki problem, ja nie mam kompletnie nic bo wbić wiosennego się nie zmieszczą i będę musiała jechać coś kupić jak będzie bliżej. U nas najbliższą rodziną to łącznie z nami i dzieciakami 27 osób. Tu nas w lokalu biorą od 75 do 130 od osoby zależy co się wybierze. Ja chcę tylko obiad przystawki i torta tak myślę że będzie ok.

_polin lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci podobno tak robią:) mnie każdy uprzedza że jak zacisnie w miare możliwości "nie reagować" bo zagryzie jeszcze mocniej bo dla nich to zabawa:)

_polin lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia do becika nie wkladam,Młody jest już za duży;-) bedziemy na rekach trzymac. Też mam stres przed tym dniem,córka całą mszę przespala,tu obawiam się że może być ryk. Przyjecie mamy w salce w restauracji na 15osob,u nas 75zł za obiad,kawę i ciasto,tort kupujemy we wlasnym zakresie.
    Sukienkę już kupilam,taką do karmienia :-) na szczęście wagę po ciąży odzyskalam,bo tak to czekalaby mnie wymiana garderoby.
    Do 6ms po porodzie podobno najszybciej gubi się kiloski ze względu na hormony :-)
    Klaudia Tobie duzo po ciąży zostalo?
    Na zdjęciu ładnie wygladasz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 07:50

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda zdrowiej szybko :*

Mysza ciesze się ze ta biegunka ustala :) gratulacje pierwszego posiłku!!! :) ja pewnie nie jestem dobrym typem do naśladowania ale zaczynałam od 5 łyżeczek przez 3 dni i potem zwiekszalam na oko jak nic się nie działo ale spokojnie teraz wsuwa tak pół sloiczka :) a wczoraj próbował dyni smakowała mu dużo bardziej jak marchewka :) i znowu obserwacja :)

Kas mi zostało sporo eehh z jakieś 8 kg :( ale ogólnie to jeszcze przed samą ciąża przytyłam także bym musiała się ostro wziąć za siebie :) a na zdjęciu dziękuję :) zawsze staram się tak ustawić żeby nie było widać niedoskonałości hahaha :)

I pewnie też nie będę brała żadnego becika tylko garniturek i będzie ladbie ;) ale z kupnem trzeba poczekać jeszcze trochę :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane bo troche mnie nie bylo bo wiadomo natlok obowiazkow.

Widze ze piszecie o chrztach i 1 karmieniu.
    My w sobote mamy chrzest o 17 w kosciele ale Agatka ma przyjsc na koniec mszy i wtedy ja ochrzci i pozniej sala w restauracji.

Co do karmienia to ja malej daje soczki do picia z bobo fruta. Troche ciezko bo nie lubi butelki ani smoczka. ;)

klauuudia lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • _polin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy soczki, bo doktorka kazała nam dawać piciu przy przeziębieniu, ale nic z tego: woda - nie, koperek - nie, soczek jabłkowy - nie, soczek jabłko -marchew - nie, nawet słodkie syropki wypluwa. Jakbyśmy go trucizną karmili :-P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ