SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena na razie jakoś się trzymam ale mam i złe chwile.....:-( najgorsze że często obrywa za to moja córka :-(jest mi z tym piekielnie źle......potem rozmawiamy i jakoś dochodzimy do porozumienia......chyba za dużo od niej wymagam.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 14:14

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza jak chcesz to napisz na priv do mnie możemy pogadać... A ja nie ogarniam jak to się robi nawet...

kataloza lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy 4 miesiące :) - każdego miesiąca zastanawiam się kiedy to zleciało. Jak oglądam pierwsze zdjęcia to aż łezka się w oku kręci.

Z tej okazji maluch jak szalony ćwiczył obroty i sam zaczął przekręcać się z plecków na brzuszek. W ogóle mimo przeziębienia ma 150% energii :)

Garsteczka nas tu została. Buziaki dziewczyny :)

klauuudia, kataloza, małamama lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Kataloza jak chcesz to napisz na priv do mnie możemy pogadać... A ja nie ogarniam jak to się robi nawet...
    Ja też nie umiem na priv :-) jak słowo daję już na ciąży po 30-stce dziewczyny mnie namawiały na priv ale nie mam pojęcia jak to się robi aki tłumok ze mnie w tej dziedzinie heheheh

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin gratki dla malucha za "poważny" wiek i nowe umiejętności.
    Mój potrafi narazie z brzuszka na plecy,odwrotnie jeszcze nie ale nauczy się :)
    Rzeczywiście niewiele nas już tutaj.Wątek chyba zaczyna umierać śmiercią naturalną,a szkoda :(

_polin lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt coraz nas mniej :( a szkoda... Każda juz ma ręce pełne roboty a co za tym idzie mniej czasu niestety :(
    Najlepszego na 4 miesiące czas ucieka :)

_polin lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wiadomości najpierw musicie dodać się do przyjaciółek potem na wiadomości i "utwórz" i napisać nick przyjaciółki :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, czasu mało niestety - jeszcze niektóre z Was mają dwoje dzieci...
    My się zastanawiamy nad kolejnym dzieckiem - rok po roku, ale tak myślę czy wiedziałabym w co ręce włożyć, a idealna różnica wieku pewnie nie istnieje.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie,za to szlag trafia,już 6 dzien siedzimy w domu,bo cały czas bardzo zle powiwtrze i alarmuja:-(
    Kiedys tego nie bylo i ludzie żyli eh...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Mnie,za to szlag trafia,już 6 dzien siedzimy w domu,bo cały czas bardzo zle powiwtrze i alarmuja:-(
    Kiedys tego nie bylo i ludzie żyli eh...
    Łoj nie strasz ja wyłażę codziennie nic mi nie wiadomo bo tv nie oglądam !!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze non stop w domu bo moja mala ciagle chora. Wyzdrowieje i znowu cos. Lekarz mowi zeby siedziec w domu wiec poki co siedzimy. Powoli mam dosc :/. Teraz w weekend walczylismy z biegunka. Cala rodzina i mala tez. Obylo sie bez szpitala i mam nadzieje ze to okropienstwo nie wroci juz. Co do wychodzenia to Mieszkamy na mazurach- jeziora, mieszkamy przy lesie, wiec tereny do spacerow idealne. No ale niestety, wyjatkowo zimno i wietrznie u nas. Smogu brak za to wiatr urywajacy glowe ciagle obecny :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin my też tak planowaliśmy maleństwo po malenstwie ale rok trzeba poczekać niby mówią po cesarce ale może i dobrze bo też nie wiem czy bym poradziła... Tzn poradzić może tak ale nerwy pewnie zszarpane haha :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka zdrowiejcie jak najszybciej :) wysyłam pozytywna energię hehe ;)

A u nas dziś piękna pogoda 8 stopni na plusie słoneczko aż chce się żyć i humor dopisuje. Mały tez miał dzisiaj znakomity humor nie musiałam się aż tak wysilać jak przez ost 3 dni była mała maruda :) dziś uśmiechnięty aniołek ;) byliśmy 2 godzinki na spacerze super no i zawsze trochę ruchu ;)

Współczuję Wam tej pogody... Eehh i ten smog do tego :/

_polin lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a karmisz piersią???

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mm karmi chyba

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak dalej pójdzie to faktycznie wątek zdechnie.
    U nas dziś marudny dzień moja mała ma ciągle katar jeszcze ja zakaszlalo. Już myślałam że nam kolki mijaja, a tu dziś znów masakra. Jutro mamy pierwszą rehabilitację w ośrodku, ciekawe co nam powiedzą.
    Ogólnie to u mnie fatalnie atmosfera w domu nie do wytrzymania, nie odżywam się z nikim poza moim mężem. Jestem jak w jakiejś klatce. Normalnie katastrofa. Poważnie zastanawiam się nad wyprowadzka.

A Lenka piękna i duża ta Twoja Olenka. :-)

Dziewczyny prasujecie jeszcze ubranka?? Albo do kiedy prasowalyscie?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie mm od samego poczatku i moze tu lezy problem, mala nie dostala tego co najlepsze by sie chronic przed chorobami :(

Co do prasowania to ja nie prasowalam i nie prasuje. Aby pierwsze pranie jak kupilam ubranka,to popralam je (spora czesc uzywanych). Slyszalam ze wlasniej noworodkom sie powinno glownie prasowac.

My nadal czekamy na wizyte u neurologa, pomimo ze prywatnie to czas oczekiwania do dobrej lekarki dlugi. Trudno, juz bym bardzo chciala zeby to bylo za nami bo wiele rzeczy u malej mi sie nie podoba.
    No i te przeklete szczepienie pod koniec miesiaca- poprzednie bylo straszne i teraz sie po prostu boje :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niektore z nas maja trojke maluchow i prelne rece roboty. Rzeczywiscie idealna roznica wieku miedzy maluchami nie istnieje, bo to zalezy dla kogo i co jest idealem!
    Ja nie mam czasu ogladac tv i wychodze z maluchami codziennie, poszaleja na powietrzu to lepiej zjedza, śpią i odpukac nie chorują.

manda21 lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas prasuje hehe

Powietrze sprawdzam codziennie na stronie gios i dziś jeszcze gorzej niż wczoraj,mimo zapowiadanego słońca,więc dobra pogoda nie,zawsze idzie w parze z dobrym powietrzem. Ale ja mieszkam na poludniu,na granicy z czechami,chyba oni nas truja:-( eh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuję sporadycznie jakieś wyjściowe ubranka i flanelowe pieluszki,codziennych nie prasuję już dawno.

Kas kiepsko z tym smogiem u Was.U naa zwykle na poziomie dobrym lub umiarkowanym,ale zimno i też rzadko wychodzimy bo to żadna przyjemność dla mnie tak marznąć choć wiem że synkowi by się przydało.
    Byle do wiosny a to już na szczęście bliżej niż dalej :) i wtedy odbijemy sobie spacery za tą całą długą zimę.

My wreszcie ruszyliśmy z chrztem,mamy 2 kwietnia.Szukam jakiegoś fajnego ubranka dla synka i nie wiem jakie kupić żeby było akurat na kwiecień,bo raz nie wiadomo czy jeszcze z kurteczką bo może być zimno a po drugie jaki rozmiar bo synek rośnie jak szalony.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ