X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My w niedziele chrzcimy :)

Klaudia ja nie lubię becików, ubieram młodego w spodnie granatowe a'la jeans i do tego koszula z muszką, no i z racji pogody wkładam w kombinezon - mamy akurat taki błękitny... żadnych typowych ubrań na chrzest bo nie podobają mi się :P wolę eleganckie koszule i jakieś fajne spodnie dla chłopców :)

Co do cen płacimy 87 zł od osoby za obiad, kawa , ciasto , zimna płyta i barszcz z krokietem...osobno tort i napoje więc wyjdzie jakieś 100 zł na osobę mnie j więcej. Mamy tego więcej bo chrzest o 11.15 więc dość wcześnie wszystko się zaczyna...

Mi zostało 4kg ale chciałabym 6 zrzucić... no ale ja na białkowej jestem, inaczej waga ani drgnie :/

klauuudia lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to te ceny zbliżone my też mamy dość dużo wszystkiego bo idziemy do restauracji na 13 jestem ciekawa jak długo tam wszyscy będą chcieli siedzieć pewnie jak będzie alkohol to sieprzrdluzy aż do nocy eehh...

Mysza a jak z mlekiem lepiej trochę?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę u Was dziewczyny szał chrzcinowy :) my już to mamy dawno za sobą na szczęście.

Mysza życzę zdrowia, a szczepiliscie na rotawirusy? Może warto? My zaszczepiliśmy bo często z Mężem łapiemy jakieś jelitowe wirusy to może Małą uchronimy :)

U nas jest okej, Nadia daje głośno znać jak coś jej się znudzi, podoba jej się na brzuszku od pewnego czasu :) kula się z brzuszka na plecki już sama a w drugą stronę zatrzymuje się na razie na boku ale ma radoche z tego :D

Mi po cc został tylko brzuszek ale już zamówiłam hula hop ten z masażem więc będę się niedługo za niego brała :)

I ogólnie nic więcej się nie dzieje, dziennie jakieś nowe miny i umiejętności, czytam Was regularnie :)

A rozszerzanie diety zaczniemy po 4 miesiącu i raczej nie będzie to blw bo do tego dzieci nie mogą mieć przeszłości neurologicznej więc odpada. Tradycyjnie papki będę robić :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta bialkowa obciaza watrobe bardzo. Najlepsza dieta mż.

Klaudia dziekuje, na paracetamolu jako tako funkcjonuje.

Polin, a probowalas dac troszke glukozy?

Moj maly sie bierze za siadanie, a to jeszcze za wczesnie...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirginia wlasnie sie zastanawialam co tam u Was :) super ze z Nadia wszystko w porzadku :D gratulacje dla nowych umiejetnosci jak to cudownie patrzec jak dziecko potrafi coraz wiecej :)

Manda poradzisz oby szybko przeszlo i bedzie ok :)
    Moj tez chce siadac wystarczy mu rece podac to tak sie siluje ze az szok ... Za wczesnie troche tez mu to ciagle powtarzam hehe

Boze dzisiaj u nas tak cudowna pogoda czekam wlasnie jak maly sie obudzi i ruszamy na dluuuuugi spacer , 15 stopni Zero wiatru piekne slonce , jest cudnie oby juz tak zostalo :D :D :D
    WIOSNO WITAJ ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:58

Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy 25 lutego. W tą sobotę też idziemy na chrzciny. U nas będzie krótko w kościele bo tylko sam sakrament. Potem obiad i poczęstunek w restauracji. Menu od 110 zł do 160. Zależy co się wybierze. Wybraliśmy najtańsza wersje i będzie jeszcze taniej bo zamiast deseru chce torta który i tak zamawiam osobno z ciastami. Szwagier jeszcze jakiś mały rabat ma załatwić.
    Nikos będzie ubrany w spodnie niebieskie, koszulobody, muszka szelki, kamizelka. Do tego kurtka i czapka. Kupowałam rozm. 68. On jest teraz tak pomiędzy. Ale już bardziej 68. W koszulobody mankiety muszę podwinac. Kupię jeszcze jedna koszule i spodnie do przebrania bo ostatnio zdarzają się wpadki z kupka że pójdzie góra.

Ja teraz jestem uziemiona z dwójką dzieci. Moja mama złapała półpaśca. Teściowa zajęta. Ja nie mam kiedy nawet coś załatwić a jeszcze sobie coś kupić. W tą sobotę mamy chrzciny. Nie wiem jeszcze w czym pójdę. Kupiłam coś w ciemno przez internet. A na Nikosia chrzciny może jeszcze uda się coś kupić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 15 budzę Męża bo jest po nocce i też pędzimy na spacer! :)

Dałam dziś Nadię na lezaczek ale oczywiście dalej z podusia pod pupą żeby tak nie wpadała i cwaniara się podniosła do siedzenia!! Też się już bardzo podnosi ale staram się tego unikać :)

Dokładnie Klaudia super się patrzy ale czuję że znowu mamy skok.. taka maruda ze szok!! Tylko ręce ręce ręce czasem wózek to zaśnie na 5 minut. Udanego spaceru kochana!! :*

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja już ważę mniej niż przed ciążą. Ale chciałabym jeszcze wrócić do wagi sprzed kilku lat. Niestety brzuszek dołem jeszcze jest i chyba mi się kreda biała rozeszła. Już po ciąży z córką miałam i delikatna przepuklinę pepkowa. Teraz niestety też. Muszę się wziąć za ćwiczenia tylko nie wiem kiedy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciągle ostatnio w domu siedzimy bo smog. Niestety w tym roku ta zima wyjątkowo paskudna.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA będę płącić 75 za osobę za dzieci połowę tego,3 posiłki gorące,6 przystawek,kawa ,herbata, osobno tort i ciasta.Co do wagi to ważę 4 kg mniej niż przed ciążą :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza - super cena :) wagi zazdroszczę, też bym tak chciała, ale u mnie to idzie jak po gruzie :P

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z mlekiem raz lepiej raz gorzej, ogolnie zmienilam malej smoczek z 1 na 2 i chyba jest lepiej. Pije szybciej, nie zdazy sie tak zdenerwowac bo leci szybciej. Balam sie ze bedzie sie krztusic ale nie jest tak zle.

Na rotawirusy szczepilismy, teraz pod koniec miesiaca druga dawka bedzie. Slabo przeszla te szczepienie, ale moze wlasnie dzieki niemu uniknelismy szpitala przy biegunce. My tez czesto chorujemy na wszelkie jelitowki wiec te szczepienie bylo dla mnke oczywiste.

U mnie waga taka jak przed ciaza, w tej chwili 45 kg. Troche szkoda, w ciazy przytylam 15 kg i liczylam ze troche zostanie a tu nic z tego.

Powiedzcie dziewczyny co myslicie o kaszkach ? Sa te po 4 miesiacu, Kalinka jest drobnym dzieckiem i pomyslalam ze jej nie zaszkodzi. Tylko sie zastanawiam jak to sie podaje ? Taka plynna w butelce z mlekiem czy taka srednia lyzeczka ? Pewno jest na opakowaniu napisane ale ja jeszcze nie kupilam i sie tak glosno zastanawiam ? :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to może właśnie ten smoczek małej przeszkadzał. Co do kaszki to sama chciałam zadać to pytanie wydaje mi się ze dodałabym trochę do mleka i na noc takie trochę zagęszczane żeby było smoczek trójka. Ale jeszcze trochę poczekam.

Aproditha katalogu zazdroszczę wagi ja mam nadzieje ze uda mi się jeszcze trochę zbić w sumie to i tak poradzilam juz 15 ale od pewnego czasu wagi ani drgnie...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza możesz kaszkę zrobić na gęsto tak jak jest na opakowaniu,albo właśnie zrobić na mm,zastępując 1-2 miarki mm kaszką i podać na noc.

Ja dziś dostałam pudełko z Bobovity a w nim słoiczek z marchewką,kaszkę kukurydziano-ryżową i książkę o rozszerzaniu diety.Fajna sprawa a wystarczy zamówić za free na ich stronie.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to w takim razie za jakis czas sprobujemy i z kaszka :)

Ja tez sie kilka dni temu zapisalam do klubu Bobovity i czekam na przesylke. Jestem ciekawa czy faktycznie przyjdzie :P.

klauuudia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuje zaczynac od kleiku kukurydzianego z mm. No i przy synku tak wprowadzalam ze przez 2 dni dostawal "nowosc" w poludnie a na 3ci dzien juz przenosilam na inne godziny czyli kleik z mm na noc a np warzywka na popoludnie i ba 4ty dzien znow w poludnie cos nowego. Taki schemat byl najlepszy dla synka i z Olga tez tak robie :)

Btw... ja tu jestem codzien ale nie mam mozliwosci pisac przy moich szkrabach :)

Pozdrawiam Was wszystkie!

klauuudia, Scorpiolenka, _polin, manda21 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda, ogólnie chciałabym uniknąć dodawania glukozy. Kiedyś próbowaliśmy, ale też nie przeszło. Ale ale... pożaliłam się Wam a on wczoraj popołudniu pochłonął 60 ml soku marchew-jabłko i chciał więcej :) tyle, że dodałam więcej soku niż wody, a na opakowaniu każą rozcieńczać 2:1.

Teraz mój głodomor, który kiedyś za mleko odgryzłby rękę zaczyna mi nie dojadać - sporo mleka wylewam. Nie wiem czy to związane jest z przeziębieniem czy skok czy może już mu tyle nie potrzeba. Nie martwię się na razie, bo swoje waży :)

Zazdroszczę Wam pogody, u nas też nie najgorsza, ale kazali nam się wstrzymać ze spacerami... :(

O właśnie, ja też się rejestrowałam :) tylko jeszcze przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 09:24

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda piękna ale co z tego jak strach wyjść bo szaro od smogu i apka smogowa pokazuje stan bardzo zły :( ,czekam choćby na umiarkowany żeby wyjść z małym choć na trochę.

Mój synek nic poza mlekiem też nie chce pić więc nie wciskam bo widać mu nie potrzebne jeszcze.Jedyny plus taki,że nie jest wybredny co do butelek i smoczków,wypije z każdej. :)

Polin ja się też rejestrowałam przed porodem i wtedy przysłali teczkę i metkowca ale teraz ponownie po ten słoiczek i kaszkę.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczkę i metkowca mam, więc czekam na resztę :)

Mój też najwyraźniej nie potrzebuje, ale przy przeziębieniu chciałam go trochę dopoić. Tfu tfu wydaje mi się, że szybko mu przechodzi więc nie będę zmuszać. I podając syropek na łyżeczce widzę, że Maluch w ogóle nie jest gotowy do takiego karmienia, więc tak jak planowałam będziemy czekać z rozszerzaniem diety.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez jeszcze srednio sobie radzi z lyzeczka. Daje jej malutkie porcje, takie aby na czubek i tak wszystko jej wyplywa. Widac ze chce zjesc, bo sie smieje, buzie otwiera, ale jak juz ma to nie wie co z tym zrobic i pluje. :P
    Wymyslilam ze przytrzymuje jej ta lyzeczke delikatnie w buzi i ona tak jakby zlizuje z niej. Nie nazwe tego jeszcze jedzeniem ale mam nadzieje ze opanuje poprawna technike z czasem :)

klauuudia, _polin lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ