Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas kocyki, koce, kołderki, miękkie maty się nie sprawdziły - jakby dziecko miało tylko leżeć to okej, ale przy przewrotach czy tak jak teraz odpychaniu nogami od podłoża to się tylko rolowało i powodowało wkurzenie a z maty piankowej jestem bardzo zadowolona, a starczy raczej na długo bo jest wielkości niemałego dywanu
jak na razie to miejsce numer jeden dla naszego malucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:57
-
dziewczyny a jak u wa z okresem?
Pytam bo ja juz teraz 8.02 dostalam trzeci i dalej po okresie ktory trwa mniej wiecej 5 dni mam takie plamienia brazowe nitki i wogole fuuj ... I nie wiem czy to normalne ... Ta macica moze sie dalej czyscic? Wiecie cos na ten temat? -
kas szczerze powiedziawszy to troche sie naprostowaly ale bez rewelacji dalej wrastaja . nie sa zaczerwienione ani nie ma ropy bo przez to tez przechodzilismy i dostalismy masc antybakteryjna od tego czasu nie ma infekcji ale paznokcie jak wrastaly tak wrastaja....
A jak u Was? -
U nas jeden jest już normalny,ale ten drugi zaczął wrastac:-( i szczerze to nie wiem co mam już z tym robic,zapytam pediatry w czwartek bo idziemy na szczepienie. Wrasta z lewej strony i takie napuchniete to ciut jest.
-
Mi kazali moczyć w rumianku i smarować maścią antybakteryjna żeby znowu nie było zapalenia ale nie widzę znaczącej poprawy
Jak byłam u chirurga dziecięcego bo mieliśmy też problem z pepkiem nie wiem czy pamiętasz to tez tak mówił żeby moczyć bo na tym etapie kiedy dziecko jest malutkie nic poza tym się nie robi bo to najprawdopodobniej samo się naprostuje... Eehh tylko to już tak długo trwa...tezmusze zapytać jeszcze raz pediatry ale idziemy dopiero 8 marca
-
klauuudia wrote:My mamy dalej obydwa i to naprawdę znacząco tyle ze właśnie dzięki tej maści to zaczerwienienie w miarę zeszło i małego to chyba nie boli bo jak dotykam to się nie skarży, choć tyle
Paznokcie u nóg ciezko mi się obcina,bo mały wierzga tymi.nogami,obcinam na prosto,w rękach polokraglo. -
Kas masakra z tymi paznokciami juz nie wiem co mam robić eehh ale karzą czekać...
Z obcinaniem to ja jeszcze nie obcinalam po prostu nie ma czego jeszcze... Może też dlatego się wrastaja nie chcą się wybić bo wolno rosną u rączek znowu szalenie szybko...
Picollina ze mnie się lejenormalnie przez 5 dni ale później jeszcze przez jakieś półtora tyg mam takie nitki śluz zabarwiony na czarnobrazowo samotnie wiem wizytę u gin mam w czerwcu to najwyżej zapytam vo to i dlaczego...
Ale tezmialam cesarke to może przez to właśnie, choć moja mama też po każdej ciąży a rodziła naturalnie okresy coraz gorsze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 08:06
-
Ja pisalam kiedys o tamponadzie, to na prawde pomaga i nie zaszkodzi sie dziecku. Odgranicza sie miejsce wrastania. U doroslych jest mega ulga po tym i mozna zapobiec wrastaniu paznokcia, ktory wyrasta.
Nie straszcie tymi okresami. Ja przed ciaza mialam 7-8 dniowe, ale malo bolesne, a teraz nic nie widac, a karmie pol na pol mm/kp i myslalam, ze dostane jak zwiekszylam mu mm, ale na razie cisza. Krwawienie poporodowe mialam malo obfite spokojnie na 1-2 zwyklych podpadkach w ciagu dnia bym przezyla, zeby teraz nie chcialo sie oczyszczac...Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
My robimy ćwiczenia z przewracaniem na brzuszek i na plecka z zalecenia neurolog, ale była tak zadowolona z Nadii, że to raczej takie bardziej dla zabawy niż dla ćwiczeń, sama tak powiedziała
dziecko ma się rozwijać swoim tempem jeśli wszystko jest ok. I tak jak już wcześniej wspomniałam będę czekać aż Nadia usiądzie sama bo tak to prawidłowo u dziecka wygląda
nic na siłę bo później są krzywe miednice i kręgosłupy, ale każda mama robi jak uważa
ja myślę że nie ma co przyspieszać i dziecko nawet półroczne nie musi jeszcze mega stabilnie siedzieć z tego co mam informacje
słyszę od koleżanek "bo ona on już się dźwiga do siedzenia i jak pomogę to siedzi" ale właśnie chodzi o to żeby nie pomagać bo to działanie na wyrost. Pisze to co mówiła neurolog a to raczej mądra kobieta
Z okresem u mnie wróciło do normy. Biorę tabletki więc 2 dni leci jak z kranu i bardzo boli, później jakieś 3 dni mniej.
Dziewczyny Mąż zarezerwował wakacje! xD nie na długo bo wiadomo nie wiemy jak się będzie Mała zachowywać ale jedziemyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 09:02
_polin, klauuudia, małamama lubią tę wiadomość
-
Ja przed ciaza mialam takie okresy ze tracilam przytomnosc z bolu. Nawet ketonal czy inny silny lek nie pomagal. Trwaly gdzies z 5 dni.
Teraz dostalam trzeci okres po porodzie i juz czuje ze znow lekko nie bedzie. Pierwszy po byl tragiczny, lalo sie jak z kranu, no i byl jakis obrzydliwy bo normalnie mialam wrazenie ze wylatuja ze mnie jeszcze jakies resztki lozyska czy czegos .... Okropnosci. Drugi nie byl lepszy. Wniosek z tego taki ze mnie ciaza nie wyleczyla z bolesnych miesiaczek. Nasluchalam sie ze bedzie o wiele lzej a jest chyba jeszcze gorzej. Moze problem tkwi w tym ze byla cesarka a nie sn. -
klauuudia ja po 2 okresach stwierdzam, że są lżejsze i mniej bolesne niż przed ciżążą, więc jak na razie tylko się cieszę. I trwają 5-7 dni, czyli standardowo. Wiadomo, każda kobieta ma inaczej i może u Ciebie to będzie standard, a może coś się jeszcze oczyszcza? Byłaś na kontroli po porodzie?
Wirginia dodatkowo niewielu z tego co obserwuje wie, że prawidłowo dziecko siada z czworaków. Nauczone siadać z pozycji leżącej może pominąć ten etap, który jest bardzo ważny w rozwoju. No i dziecko raz posadzone będzie chciało siadać coraz częściej. U nas też się czasem siłuje ostatnio jak biorę do karmienia przykładowo, ale staram się hamować zapędy młodzieńca
Wirginia, gdzie jedziecie? My myślimy o majówce, w wakacje też bym chciała ale pewnie coś na ostatnią chwilę... Chciałabym malucha przyzwyczaić do wyjazdów, bo lubimy podróże - szczególnie góry.Wirginia lubi tę wiadomość
-
Wirginia zazdroszczam. My od trzech lat nad morze sie wybieramy, a malym to nie wiem czy nam to w ogole wyjdzie, ale od maja do wrzesnia w kazda ladna niedziele jestesmy nad Solina, bo to tylko 50km. W lato powinien juz siedziec to sie wpakuje w nosidelko
Mysza mam kolezanke, ktora okresy przechodzi tylko z ketonalem i u niej malo bolesne byly jedynie, gdy miala bardzo intensywne treningi przed zawodami. Mi ginekolog tlumaczyl kiedys, ze jak okres jest bezbolesny to prawdopodobnie nie bylo owulacji. I to by sie zgadzalo u mnie np przy tab anty, ale kazdy organizm jest inny. Jeszcze dochodzi tylozgiecie macicy i tego typu atrakcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:35
Wirginia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
W ksiazeczce zdrowia dziecka pisze mi że dziecko siedzi samo stabilnie w wieku 8ms,moja corka pierwszy raz usiadla gdy miala 7,5ms. Nic na siłę.
A ta tamponada to gdzie się trzeba udać? Kto to wykonuje?
My jedziemy nad morze do Karwiiu nas cala Polska do pokonania.
-
My tez sie wybieramy nad morze w sierpniu. Dwa tygodnie wakacji. Cos pieknego
ciesze sie bo poprzednie lato spedzilam w lozku albo w szpitalu. Mam nadzieje ze teraz sobie odbije
.
Co do miesiaczek to ja wlasnie mam tylozgiecie macicy. Z tym ze u mnie w rodzinie tak bolesne okresy sa norma wiec i mnie dopadl ten zaszczyt.
A jak jest u maluchow z pozycja polezaca ? Np w spacerowce ? Moja mala juz nie znosi lezec na plasko, zaraz sie wygina i zlosci. Ma w gondoli lekko uniesione oparcie, delikatny kat, przypuszczam ze kolo 30 stopni. A jesli dziecko samo nie siedzi to nie powinno go sie sadzac nawet z oparciem tak ? Czekac az samo usiadzie ?