X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo trochę do przesady... Ale w niektórych przypadek może i lepiej dla tych dzieci... Ale naprawdę trzeba uważać a jakbyś dala publicznie maluchowi głupiego klapsa albo nadzwyczajnie tylko nakrzyczala na niego i ktoś by to zgłosił ( a ludzie są na tym punkcie uczuleni wydaje mi się ze tez aż za bardzo) to już wogole masakra...

Manda swoją drogą my jesteśmy co roku też nad Solina :) a teraz w marcu jedziemy do Krosna, Twoje rejony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:24

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prosze :-) mieszkalam cztery lata w Krosnie ;-)

kataloza, klauuudia lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na kontroli - osłuchowo czyści więc z przeziębieniem dzielnie wygraliśmy :)

Dzisiaj neurolog - do dwóch razy sztuka, jak będzie zielone światło do szczepień to szczepimy.

Szukam aktualnie fotografa na chrzciny - w mojej okolicy to chyba popularny termin, bo wszyscy są w tym czasie zajęci...

klauuudia lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin super ze przeziebienie zwalczone :) daj znac co u neurologa :D
    I powodzenia z fotografem napewno uda sie Wam kogos znalezc , trzymam kciuki :)

Jutro zawita do mnie polozna , chyba jej sie nie przyznam ze czestowalam juz malego lakociami hehe :D jestem ciekawa czy cos urosl troche ...

_polin lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a jak u Was z jedzeniem? U mnie dwa dni temu tak caly dzien nie jadl, a teraz nadrabia...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie powiedziałabym ze jest lepiej zauważyłam że w dzień je zdecydowanie mniej za to później nadrabia w nocy. W dzień je co 3,5 - 4 h ok 100 mml czasami trochę mniej czasami więcej ale szczerze mówiąc musze się napracować żeby choć tyle zjadł bo jest zainteresowany wszystkim oprócz jedzenia. Najwięcej je o 23 wypije ok 200 mml mleka z kaszka także nadrabia

manda21 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogólnie odkąd zaczęłam dawać małemu marchewkę później dynie jabłuszko i ta kaszkę w nocy to je zdecydowanie lepiej i teraz go już brzuszek nie boli bo tak to po dwóch lykach juz był płacz... Także to była dobra decyzja

Scorpiolenka, manda21 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu.......Wojtek waży 7300 i mierzy 63 cm.......daliśmy radę....

klauuudia, _polin, Scorpiolenka, manda21 lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza i jak Wojtus po tych szczepieniach ? Ja sie tak boje :((
    Wszystkiego najlepszego na 3 miesiace !!! :) jaki duzy chlopak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 22:29

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej malej dzis stuknely 4 miesiace ! Ten czas tak szybko leci :)

Kalinka juz po marchewce, jablku, gruszce. Pila tez soczki, zaakceptowane :). Chyba jutro dam jej kaszke na noc, moze dluzej pospi. Nie do konca trzymam sie norm i zasad rozszerzania diety, ale dzialam troche tak jak mi matczyna intuicja mowi i wydaje mi sie ze bedzie ok.

_polin, Scorpiolenka, klauuudia, aphrodita lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    My od 2dni w szpitalu wirusowe zapalenie płuc ...ryczeć się chce..mam dość a to dopiero 2dzien...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już po wizycie u neurologa nr 2. Diagnoza znacznie lepsza niż poprzednio - nieznacznie wzmożone napięcie w obręczy barkowej - asymetrii brak i wielu innych rzeczy, które wypisała nam pani nr 1 :) ogólnie rehabilitacji nie wymagamy, ale pan powiedział, że jak chcemy to możemy iść po instruktaż. I tak chodzimy :)

W ogóle mały już drugi raz dał u lekarza taki popis histerii, że oboje z mężem byliśmy cali spoceni, a i tak nie dało się go uspokoić. Nie wiem czy czymś się zraził, ale takie badanie dziecka w histerii to niełatwa sprawa - mam nadzieję, że mu to przejdzie. A trafiliśmy na wspaniałego lekarza - rzadko się teraz takich spotyka :)

Dada, dużo zdrówka i jak najszybszego powrotu do domu. Trzymamy kciuki, żeby Maluszek szybko odzyskał zdrówko. Bardzo Was męczą w szpitalu?

klauuudia lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada,dużo zdrówka dla Matyldy i oby pobyt w szpitalu był jak najkrótszy.
    Co tam się u Was wogóle zadziało,że aż szpital.?

Kataloza brawo Wy.Jak Wojtuś zniósł ukłucia? Ale z niego duży chłopczyk,waga imponująca :)

Mysza daj znać jak Kalinka po kaszce na noc. 4 miesiące to poważny wiek. :) rzeczywiście ten czas leci szybko jeszcze rok temu nie wiedziałam,że już mam maluszka w brzuchu :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada zdrówka dla Was... Jej aż szpital... Obyscie szybko wróciły do domu a jakie mała miała objawy goraczkowala?

Myszka to już 4 miesiące :) super czas ucieka :)
    Fajnie ze małej smakuje wszystko co jej dajesz :) mojemu chyba najbardziej dynia spasowala choć ja uważam ją za ochydna ;)

Mały dziś po mleku z kaszka spał od 23 do 6 :) ale wypił 200, tak jak mówiłam w nocy nadrabia za cały dzień z tym jedzeniem albo kaszka mu tak posmakowala :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin świetnie ze u neurologa wszystko klaplo dobrze :) nie musisz się już martwić :)
    Oliwer chyba po prostu nie lubi lekarzy ;) przejdzie mu z czasem ;)

_polin lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada z czego ten wirus? Od gości? Mielisie jakies objawy?

My szczepimy jutro....

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas będziesz pytała o te paznokcie przyokazyjnie? Zapytaj może powie coś innego w końcu, u nas bez zmian...

Czekam właśnie aż się mały obudzi i chce przejechać odkurzaczem żeby położna nie powiedziała ze syf w domu hehe ;)

A Nikolas uwielbia odkurzacz :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wirus był od mojego taty niestety :( a, że akurat u rodziców mieszkałam pod nieobecność męża to nie miałam zbytnio jak odizolować malucha. Po moim tacie chorował każdy - teraz mój mąż kończy przeziębienie. U nas nie poszło dalej niż na gardło, mam nadzieję że już nic się nie przyczepi. Nasz pediatra powiedział, że strasznie dużo maluchów choruje - przed nami był roczny chłopczyk, który pojechał do szpitala :(

U nas objawem była podwyższona temperatura, nawet nie gorączka, bo 37,8 najwięcej. I to przez pól dnia, bo jak pojechaliśmy do lekarza to patrzył na mnie jak na wariatkę dopóki nie zajrzał do gardła.

Klauuudia jak przygotowujesz taką kaszkę na noc? Korzysta któraś z Was z kleików?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Data wiem jakie to okropne, my juz dwa i pół tygodnia w domu ale jak wspomnę szpital to aż mi się świeczki w oczach pojawiają. Jak leczą maleństwo? Jakie leki, inhalacje? Mam nadzieje, ze leczenie pójdzie ksiazkowo i po max 10 dniach wyjdziecie. I taka dobra rada ode mnie sprawdzaj rączkę z welflonem, lepiej uniknąć koszmaru jaki my przeszliśmy.

Mysza dobrze, że Kalinka akceptuje jedzenie, my za dwa tyg zrobimy pierwsze podejście.

W pon mieliśmy szczepić małego ale przełożyłam na marzec, chce żeby minął chociaż miesiąc od antybiotykoterapi, bardzo boje się tego szczepienia mimo, że przy pierwszym było ok...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin na 180 mml wody daje 4 miarki mleka i 3 miarki z lekkim czubkiem kaszki.

Położna juz poszła była zachwycona Nikolasem i powiedziałam jej jednak ze daje mu już jedzonko i teraz lepszy apetyt i mniejsze problemy brxuszkowe i mnie pochwaliła ze ufam swojej intuicji i ze każde dziecko jest inne i czasami właśnie nie warto nikogo słuchać tylko robić jak Ci serca podpodpowiada :)

Mały ma 6200 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 12:31

_polin, manda21, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ