Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kas bądźcie dzielni!!
Swoją drogą położna powiedziała mi też ze lekarze zastanawiają się czy coraz większy problem alergii nie wynika z coraz późniejszego rozszerzania diety dziecka... Są spekulacje na ten temat. Nie wiem ile w tym prawdy ale tak mówiła i ze jest niestety tak ze nikt nigdy do końca nie jest niczego pewny bo wszystkie wytyczne dotyczące karmien pielęgnacji etc zmieniają się praktycznie co rok a każde dziecko jest inne i nie można żadnego zamknąć w jakiś wytycznych to mogą być tylko wskazowki a czy dobre czy nie tego na dobra sprawę nie wie nikt
Reasumując kierujmy się swoim instynktemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 14:20
kas50 lubi tę wiadomość
-
klauuudia wrote:kataloza i jak Wojtus po tych szczepieniach ? Ja sie tak boje
(
Wszystkiego najlepszego na 3 miesiace !!!jaki duzy chlopak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:04
-
Dada zdrówka życzę i siły dla Was.
Faktycznie pilnuj welfronu najlepiej jakby zabandażowali rączkę a nie kleili bo siostra w ubiegłym tyg wyszła w dwumiesiecznym maleństwem ze szpitala i mówiła ze ma ranke straszną...
nie wiem czy u Was też takie cyrki sie dzieją w szpitalach bo u mnie w mieście to wszystko na wydrę normalnie bo tak to niewiele się zdziała. -
A jeśli chodzi o alergię o mnie alergolog powiedziała że to wszystko teraz przez chemię w art.spożywczych i diety kobiet karmiących. Podobno to co jadła kobieta w ciąży powinna jeść matka karmiąca i później będzie jadło dziecko bez problemów. A takie wystrzeganie się wszystkiego jest najgorsze. Tak jak dziecku dane produkty, tak po urodzeniu powinno się wprowadzać dodatkowe składniki do jedzenia.
Nie wiem ile w tym prawdy bo wiadomo ile ludzi tyle opinii. -
Klaudia bylam,pytalam,pediatra sprawdzila ten paznokiec u wg niec źle nie jest,widać że powoli odrasta i chce sie przebuc,dopóki nie jest zaczerwienione i nie ropieje to nic nie robimy.hmn
No ja mam do niej pełne zaufanie,to lekarz ridzinny riwniez mojej córki,zna się na rzeczy.
Robert waży już 7040g,szczepienie zniosl dzielnie,zobaczymy jak będzie dalej...
Matka bardziej spocona niż dziecko;-)_polin, klauuudia, kataloza, manda21 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki! Ja rzadko piszę bo mam problemy z oczami. Już id jakiegoś czasu są tak podrażnione że nie daję rady bo cały czas muszę mrugać. Kupiłam olej Tamanu na ecospa na mój trądzik. Używam od trzech dni i jest lepiej!!!
Dziewczyny dużo zdrowia dla maluchów życzę... Dada dacie radę. Wiem że to okropne, szpital ale szybko zleci. Moja miała miesiąc i też zawitałyśmy w szpitalu. Pilnuj wenflonów żeby wymieniali co dwa dni, chyba że będą się trzymać... Buziaki dla Was! Wszystko będzie ok :-*
Ściskam mocno dziewczyny i obiecuję napisać coś więcej jak tylko dam radę... Trzymajcie kciuki za moje oczy. Musi być dobrze!_polin lubi tę wiadomość
-
kas super ze daliscie rade na szczepieniu nie moglo byc inaczej
Duzy dzielny facet
A co do paznokci eeehh no nic jak trzeba czekac to trzeba czekac i tyle mam nadzieje tylko ze juz niedlugo ja bede pytac teraz jak pojdzeimy w marcu ale poki co one musza choc troche urosnac a malemu nawet narazie nie ma co obcinac ...
Lenka wracaj do nas szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 14:28
-
Zdrowia dla maluchów. Współczuję pobytu w szpitalu.
Nie mam czasu zaglądać. Jestem sama z dwójką dzieci w ciągu dnia. Wieczorem jak mąż wróci biorę samochód i jadę na zakupy. Muszę coś na chrzciny kupic. Wczoraj udało mi się w ciągu dnia coś załatwić bo dzieci były u teściów. Byle do soboty. Na szczęście nic w domu nie muszę robić tylko posprzątać. Brakuje mi czasu na wszystko.
Na szczęście Nikoś daje pospać mamie. Rekord to 9h. -
Dada trzymajcie się z Matylda dzielnie, oby szybko wyzdrowiala.
Duże te Wasze dzieciaczki. Moja kruszyna ma upragnione trzy miesiące i też jest po drugim 6w 1 i rotawirusach miala w pon.i tak jak za pierwszym razem na razie wszystko dobrze nawet obrzęku po kluciu nie miała i waży 6 kg. Tylko zastanawiam się czy nie miała lekkiej biegunki bo robiła mniej a częściej. Dziś za to strasznie się poci i mniej je. Za to wszystko ja interesuje i chcę tylko siadać,albo zeby nosić ją pionowo.
Mamy chyba kolejny skok bo od wczoraj jest nie do ogarnięcia to moje dziecko usypialam ja prawie 5 godzin. I kolki nam nie mijają powiedziała bym że jest gorzej, i też chyba spróbuję jej dawać coś do jedzenia poza mlekiem.
U Waszych maluszków wrastające paznokcie tak jak u u mnie, z tym, że to dopadło na szczęście mnie, a nie Nine.
Trzymajcie się cieplutko i byle do wiosny. A faktycznie cztery miesiące to już poważny wiek.
-
U mnie wczoraj byla delikatna mzawka, ale bylismy na spacerze. U mnie tez noc paskudna, zasypia na cycu po dwoch ciumnieciach, a potem sie budzi co godz i tak od 1...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 10:33
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018