Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ulewa masakrycznie, mlekiem, serem lub przezroczysta woda z kwasem. Starszy syn tez tak mial i nic nie pomagalo. Widac taka uroda moich dzieci. Dopiero ok roku mu przeszlo jak zaczal wstawac...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia daj znać jak Wam podróż minęła :)

Ano 5 miesięcy - czas szybko leci. Kupiliśmy mu na wczorajszą miesięcznicę skarpetki z grzechotką :P

Z ulewaniem nie pomogę, bo nasz ulewa tylko jak się na brzuchu tarmosi.

Dziewczyny stosujące Dentinox albo inne maści na dziąsła - na ulotce jest napisane, że nie można go długotrwale stosować i najlepiej skonsultować to z lekarzem, więc ile czasu taka maść można stosować?

klauuudia lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin myślę,że jeśli się tych żeli nie nadużywa np.smarując non stop co godzinę przez tydzień tylko raz lub dwa razy dziennie żeby ulżyć maluchowi to i przez dłuższy czas nie zaszkodzi.
    Ja smaruję czasem małemu dziąsła Calgelem ale też nie codziennie choć czasem jak widzę że mu mocno dokucza to częściej.
    Wiadomo,że większości leków nie można stosować dłużej na własną rękę,ale też ząbkowanie nie będzie trwało aż tak długo chyba.

klauuudia, _polin lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechalismy o 7 rano malutki spał spokojnie do 6 później wzięłam go na kolana także super niepotrzebnie się martwilam :) dobrze odnalazł się też w nowym miejscu :) ale wzięliśmy prawie wszystkie zabawki żeby czuł się jak u siebie choć trochę :) biedny rozplakal się na widok teściowej ale u mamy się uspokoił :)

RinaC, Scorpiolenka, _polin, manda21, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam :)
    Nie mam kiedy was czytać.

Co do włosów to jak dziewczyny piszą to normalne po ciąży że wypadają. Szczególnie po cc. Ja jeszcze nie dawno zaliczylam dodatkowo narkoze. Mam bardzo gęste włosy to jakoś tego nie przeżywam ale w łazience na białych płytkach to aż czarno się robi za każdym razem jak susze włosy.

Nikos też już po drugim szczepieniu. Jak był nieplaczacym dzieckiem tak teraz jak mu coś nie pasuje to już płacze. Ząbki go męczą i muszę znowu mężowi przypomnieć żeby kupił coś do smarowania.
    Niki nie przewraca się jeszcze. Każde dziecko ma swój rytm także przyjdzie jego kolej.
    Waży już 7050g
    Wyeliminowalam mleko że swojej diety bo możliwe że coś go uczula. Kupmi robi sluzowate i z ta ciemieniucha ciągle walczyliśmy. Pediatra powiedziala że to może być też od alergii. Stosowałam wszystko i jak już zeszło to znowu suche plamy. Zaczęło schodzic no boczki. Przydała maść że sterydem żeby te boki posmarować. Jeśli pomoże to pewnie alergia. No i faktycznie pomogło. Teraz widzę poprawę. Nie wiem czy to mleko krowie czy coś innego. Ostatnio były chrzciny i sporo jadłam czekolady różnych ciast. Zobaczymy.
    Przez te kupki zaczęliśmy też rozszerzać dietę. Większość jest poza buzia ale idzie coraz lepiej. Najpierw marchewką poszła w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:08

klauuudia, Scorpiolenka, _polin lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy ząbek.....:-)

klauuudia, Scorpiolenka, manda21, Wirginia lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    U nas pierwszy ząbek.....:-)

Gratulacje :)

kataloza lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas nareszcie wypuszczaja ze szpitala!

klauuudia, manda21, _polin, małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza wow tak wcześnie :-)

Klaudia super że podroz udana :-)

U nas dalej maruda,teraz spacerujemy to śpi,w nd mamy chrzciny i ma lac deszcz:-(

klauuudia, kataloza lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• manda21 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej masci jest napisane, ze mozna uzywac przez caly okres zabkowania...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój głodomorek dostał dzisiaj pierwszy raz dynię z manna na wodzie:) powina byc marchewka ale nie mam swojej. nawet ładnie zjadł kilka łyżeczek i śmieje się ze apetyt mu zaostrzylo bo ja dostał butlę to aż westchnął z radości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 17:20

Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow,Kataloza szybciutko Wojtek stał się zębolkiem.

Picollina super,że nareszcie w domu.Jak maluch?

Kas na szczęście prognozy pogody często gęsto się nie sprawdzają.Może nie będzie tak źle.

My dziś po drugiej wizycie bioderkowej.Lewe bioderko ok a prawe jeszcze do obserwacji i kolejna wizyta za 3 miesiące.Adasiowi bardzo się podobało badanie,jak lekarz kręcił mu nóżkami to śmiał się w głos.

W ramach deseru wprowadziliśmy dziś rozcieńczony sok jabłkowy i to od razu w niekapku z silikonowym dzióbkiem,ale był zaciesz. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 10:21

_polin, klauuudia, kataloza, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis pusty ten niekapek ;-) chyba smakowalo.

Zmarla 18 latka po porodzie w szpitalu w ktorym rodzilam. Strach teraz w nastepna ciaze zachodzic..

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka to już powoli Adam się robi tak ładnie trzyma super :) pewnie mu smakowało :)
    Tez właśnie musze kupić takie rączki do butelki póki się garnie trzeba pomagać :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u dobrego pediatry neurologa chciałam pogadać z dobrym lekarzem bo moja lekarka jakoś mi nie pasuje :/ źr szczepieniami doradził ze za 4 tyg zrobić 6w1 ale nie razem z pneumokokami poczekać tydzień i wtedy pneumokoki z paznokciami raczej narazie nic się nie da zrobić jak. Będzie starszy to wtedy.
    Ale stwierdził że mały ma lekkiego zeza ja nie wiem kurcze nie widzę tego no ale dobra popatrzył na męża i stwierdził że pewnie po nim bo też ma lekkiego a tego to już całkiem nie widzę wiec się nie przejmuje. Druga rzecz małemu się robi jakaś dziura w trakcie oddychania zapada mu się trochę klatka piersiowa. A trzecia ze układa na zewnątrz jedna stopkę ze został mu taki nawyk z brzuszka jeszcze jak mnie to na zebro ta nóżka uciskal... I że to takie kwestie estetyczne i teraz nie wiem czy chodzić z małym po specjalistach czy to zostawić kurcze nie chce niepotrzebnie małemu stresu robić... Musze to przemyśleć wszystko

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda właśnie mówili o tej młodej dziewczynie w telewizji.Straszna sprawa.

Klaudia też bym się mocno zastanawiała co zrobić bo niby to sprawy estetyczne ale w matce już zasiało to niepewność.Z tą nóżką to bym chyba dla pewności skonsultowała z ortopeda tak dla własnego spokoju,żeby wiedzieć że obejrzał go specjalista.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było :) Mam nadzieję, że Wasze pociechy ok, my dzisiaj 2 szczepienie 5w1 i 1 rota, mała niestety jest atopikiem , ma kaszke na brzuszku i nogach :( i na jednym policzku ma tez masakre kaszka i czerwone, ech juz nie wiem co robic

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda ja ma złe zdanie o tym szpitalu. Tam mają jakąś bakterie. Moja babcia miała zawał z którego wyszła pomimo wieku ale złapała bakterie w tym szpitalu i niestety zmarła. I słyszałam jeszcze o kilku takich przypadkach.
    Straszna tragedia dla rodziny. No i córeczka bez mamy od samego początku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanok sie zamknal tzn porodowka i jest taka masakra, ze nawet dezynekcja odzialu nie wiadomo kiedy byla. Ja trafilam jak akurat nie bylo strasznego ruchu. Z ta dziewczyna dziwna sprawa, bo mieli juz ja z porodowki zabierac wszystko bylo ok i sie zle poczula, 4h reanimacji bez skutku... kiedys kobiety umieraly, dzisiaj ciezko dopuscic taka mysl.

Kokardka emolienty, emolienty i emolienty... jakie mleko macie?

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Kokardka emolienty, emolienty i emolienty... jakie mleko macie?
    od urodzenia ja kąpie w emolientach :( mleko mamy nadal kp

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ