Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to wspolczuje, moze wyrosnie. Mozna jeszcze sprobowac olej kokosowy rafinowany. Na wilgotna skore po kapieli i delikatnie osuszyc recznikiem

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka może dieta eliminacyjna?? Zacznij od nabiału i wołowiny.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć u nas choroba nas dopadła, ja mam zapalenie gardła, a Nina kaszle i ma katar, nie chce mi pić mleka to chociaż dziś trochę marchewki zjadła i wodę pije. Mam takiego stracha, żeby tylko jej nic poważniejszego nie było. Przez to jest taka marudna że chcę tylko na rękach siedzieć u mnie i najlepiej żeby ją nosić, nawet wiadomości nie oglądałam, to o tej dziewczynie nic nie wiem. A co z nią się stało że zmarła? I co z dzieckiem dalej? Z tego co piszecie to straszna historia.

Mi położna mowila na samym początku żeby nie myć dzieci w emolientach, ani nie przemywać oczu solą fizjologiczna bo, w przypadku gdy się coś będzie dziać to nie będzie się czym ratować. I w sumie racja, nie wiem co mogę doradzić, może częściej balsamowac, albo natluszczac oliwka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 23:01

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie rok temu na dyżurze zrobiłam sobie betę z krwi i dowiedziałam się że jestem w ciąży :-)

kas50, Scorpiolenka, _polin, Kokardka44, Lena19938 lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslę, że to wina jedzenia, zacznę ograniczać... lekarka zapisała mi maść z małą ilością sterydów ale za dużo to nie daje, teraz jakąś mieszankę apteczną będę mieć z wit a zobaczymy , a z tymi emolientami i sola niestety nie wiedzialam i stosuje ;/

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka u nas na suchą i taką chropowatą skórę (wyglądało to jak gesia skórka) pomogło naprzemienne smarowanie olejem kokosowym, ze słodkich migdałów i kremem alantan dermoline z mocznikiem. Nie wiem, co zadziałało najlepiej bo stosowałam jednocześnie ale zawsze rano olej migdałowy, przy zmianie pieluszki czy ogólnie przebieraniu alantan i po kąpieli olej kokosowy - po dwóch dniach juz było widać niesamowitą różnice.

Polin jeśli chodzi o ten dentinox to pytałam pediatry i powiedział, że jeśli stosowany z umiarem to nie ma problemu z dłuższym używaniem.

Małamama dużo zdrowia dla Ciebie i małej, oby szybko Wam przeszło.

Mój synek jest niesamowity. Młody na nocny sen zaśnie tylko jeśli chociaż chwile pobedzie z dziadkiem inaczej ryk i obraza majestatu, nie ma szans, żeby go spokojnie ululać. Rano za to jak nie zobaczy taty to dniowke mam wyjeta z życiorysu. Chyba zbrzydly mu baby i potrzebuje męskiego towarzystwa.

_polin, Kokardka44, kataloza, małamama lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC wrote:
    Kokardka u nas na suchą i taką chropowatą skórę (wyglądało to jak gesia skórka) pomogło naprzemienne smarowanie olejem kokosowym, ze słodkich migdałów i kremem alantan dermoline z mocznikiem. Nie wiem, co zadziałało najlepiej bo stosowałam jednocześnie ale zawsze rano olej migdałowy, przy zmianie pieluszki czy ogólnie przebieraniu alantan i po kąpieli olej kokosowy - po dwóch dniach juz było widać niesamowitą różnice.
    dzięi, te oleje rafinowane,nierafinowane? masz nazwy?:)

3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj byłyśmy u okulisty z Olą. Ma lekką anizokorie, ale oprócz tego żadnych odchyleń nie ma. Oczywiście czeka nas jeszcze neurolog. Mam nadzieję że wszystko będzie jednak w porządku... Ta jedna źrenica rzeczywiście jest lekko większa. Jak zaczęłam czytać co to może znaczyć to aż mi się odechciewa. Ale dr google to dr google... Lepiej słuchać lekarzy niż umierać ze strachu o córkę.
    Ja dalej jestem w opłakanym stanie... Oczy jak były podrażnione tak są... Ledwo jestem w stanie patrzeć. Włosy też zaczęły się sypać z głowy, a do tego ząb boli tak bardzo że czuję ból w całej żuchwie. No i pryszczole straszne na brodzie.

Ale trzeba sobie dać trochę czasu. Kontakt z dzieckiem daje mi tyle szczęścia że zapominam o tym że jestem chora :-) ale z terapii nie rezygnuję bo wiem że nie można.

Ja też rok temu odkryłam że w moim ciele jest mały kochany lokator <3 tego dnia zaczynałam też pracę na nowym stanowisku.

Pozdrawiam Was dziewczyny i wszystkim dużo zdrowia życzę :-* buziaki!!!

7371105165cbe405med.jpg

małamama, _polin, Scorpiolenka, manda21, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziewczyny co do tej osiemnastolatki... Dziś zrobiono sekcję która wstępnie za przyczynę śmierci wskazała zator płucny... Czyli zaburzenia krzepliwości krwi tak niebezpieczne dla ciężarnych. Sama miałam badania po porodzie po tym krwotoku. Szkoda że nie zrobiłam wcześniej badań bo miałam straszne obrzęki w ciąży. Byłam wtedy u swojego lekarza ale ogólnie nic więcej nie wskazywało że mogę mieć jakieś problemy z krzepliwością.
    Strach się bać dziewczyny. Niestety podejrzewałam że właśnie to mogło być przyczyną śmierci tej dziewczyny :-(

manda21 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka ja używałam nierafinowanych migdałowy z firmy Etja a kokosowy nawet nie pamiętam - wyszukuje promocji bo u nas w hurtowych ilościach idzie (do kąpieli, balsamowania, na ciemieniuche, pod pieluszke no i używam go też dla siebie;))

Lena pięknie wyglądacie <3
    Lepiej nie czytać, co jest napisane w internecie bo człowiek niepotrzebnie sobie później głowę zaprząta.

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale śliczna ta Twoja mała <3

3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć my byłyśmy dziś na badaniu bioderek i wszystko ok na szczęście. Czekamy tylko żeby nam przeziębienie minęło.
    Dziękuje RinaC, mam nadzieję że się nam nie pogorsz.

Lena piękna rodzinka, a Ola śliczna dziewczynka:-)

Co do tej dziewczyny co zmarła to straszna tragedia,i pomyśleć że to może spotkać każdą z nas:-(

Mam w niedzielę chrzciny w rodzinie i chyba nie pójdę:-(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Ola.
    Lena, moja mama ma jedną źrenica dużo mniejsza od drugiej i wszystko z nią ok. Także nie ma co czytać Google bo tam że zwykłego bólu głowy można stworzyć same najgorsze choroby.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena!!!! Jesteście piękni!!! Cała trójka!!!

Lena19938 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cudna jest Oleńka i widać,że daje Ci dużo szczęścia bo jesteś taka rozpromieniona.Najlepsze lekarstwo na wszystko :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaltoza to Ty w szpitalu pracujesz?

Mi mama tlumaczyla, ze podczas porodu tworzy sie taka wielka rana i jesli dostanie sie tam skrzep to moze zrobic sie zator i wtedy nie da sie nic juz zrobic, bo jest za malo czasu zeby przepatrzec wszystkie zyly...

Nierafinowane sa duze lepsze, ale jak dziecko jest alergikiem to trzeba ograniczac wszystko co moze uczulac. Dobry moze byc tez krem te dziewczyny sobie go chwalily, a ja go negowalam. W tej sytuacji jak najbardziej wskazany.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za komplementy ;-) ta rozpromieniona dziewczyna to akurat nie ja. To ciocia i przyszły chrzestny Oli. W październiku będziemy się bawić z Olą na weselu u nich ;-) ja wyglądam dużo gorzej... Ale ta mała księżniczka to moja Ola <3 być może dojdę w końcu do formy.
    Próbowałam się dostać do dentysty na tej cholernej wsi to mi powiedzieli że z bólem to na kwiecień :-D
    Dziś jadę do swojej stomatolog w Szczecinie. Chyba najprędzej się dostanę... Ona zawsze mnie przyjmie. Poza tym to oba mi robi zęby. Prywatnie nie pójdę bo brak kasy kompletnie...
    Wzięłam dwie tabletki z kodeiną bo nie wytrzymam.

Wirginia, kataloza lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna Twoja Ola! <3

Dziewczyny Nadia czasem też ma taką kaszkę na czole i policzkach i smaruje jej wtedy kremem na atopowe zapalenie skóry DERMAVEEL jest bez sterydów i bez recepty a działa cuda :) miała już naprawdę suche policzki a teraz znowu super :)

kataloza lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3c5e7e509f6994abmed.jpg

Dziewczyny to niestety ja... Niewyspana, bez makijażu, cera popielata, włosy przypadkowo upięte, pryszczolki na brodzie ;-) Taka nieidealna jestem. No ale mam idealną córkę i naprawdę nieważne jak wyglądam. Ważne że jestem szczęśliwa! :-)
    Pozdrawiamy Was dziewczynki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 10:28

Scorpiolenka, kataloza, _polin, radiszka, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,a właśnie że miałam rację bo Ty też jesteś rozpromieniona mając córeczkę na rękach,może i zmęczona,niewyspana ale napewno szczęśliwa.
    Ja tam nie wyglądam teraz najlepiej delikatnie mówiąc.Cera i włosy wołają o pomoc.Makijaż robię jak gdzieś wychodzę, a uczesać się mam czas tak koło południa dopiero. Rano zwijam włosy w koczek i tak pomykam z małym.Mam to gdzieś jak wyglądam.
    Zresztą z dzieckiem na rękach to każdy wygląda pięknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 10:19

kataloza, Lena19938 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ