Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena po tym zdjeciu to bym Ci dala 17 lat
Tez jestes rozpromieniona.
Rano to jest najpierw dziecko, potem cos zjesc, ogarnąc dom i nagle czlowiek sobie przypomina, ze sie nie poczesal. Ja wczoraj polozylam sie z malym zeby go uspic na cycu i zasnelismy oboje. Budze sie o 2, a ja w ubraniachkataloza, Lena19938, _polin lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
manda21 wrote:Lena po tym zdjeciu to bym Ci dala 17 lat
Tez jestes rozpromieniona.
Rano to jest najpierw dziecko, potem cos zjesc, ogarnąc dom i nagle czlowiek sobie przypomina, ze sie nie poczesal. Ja wczoraj polozylam sie z malym zeby go uspic na cycu i zasnelismy oboje. Budze sie o 2, a ja w ubraniachLena19938 lubi tę wiadomość
-
manda21 wrote:Kaltoza to Ty w szpitalu pracujesz?
Mi mama tlumaczyla, ze podczas porodu tworzy sie taka wielka rana i jesli dostanie sie tam skrzep to moze zrobic sie zator i wtedy nie da sie nic juz zrobic, bo jest za malo czasu zeby przepatrzec wszystkie zyly...
Nierafinowane sa duze lepsze, ale jak dziecko jest alergikiem to trzeba ograniczac wszystko co moze uczulac. Dobry moze byc tez krem te dziewczyny sobie go chwalily, a ja go negowalam. W tej sytuacji jak najbardziej wskazany.
-
Lena wyglądamy podobnie!!!
Zresztą każda z nas na pewno jak się nie wypacykuje to wygląda na przemęczoną.......na profilowym tutaj to wiadomo człowiek się umalował
a jak byście mnie zobaczyły teraz jak piszę tą wiadomość to nie uwierzyły byście że to ta sama kobita co na zdjęciu!!!
Tak czy siak wyglądasz super! A Młoda kawał dziewczynki!Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Lena19938 wrote:Dziękuję dziewczyny za komplementy
ta rozpromieniona dziewczyna to akurat nie ja. To ciocia i przyszły chrzestny Oli. W październiku będziemy się bawić z Olą na weselu u nich
ja wyglądam dużo gorzej... Ale ta mała księżniczka to moja Ola
być może dojdę w końcu do formy.
Próbowałam się dostać do dentysty na tej cholernej wsi to mi powiedzieli że z bólem to na kwiecień
Dziś jadę do swojej stomatolog w Szczecinie. Chyba najprędzej się dostanę... Ona zawsze mnie przyjmie. Poza tym to oba mi robi zęby. Prywatnie nie pójdę bo brak kasy kompletnie...
Wzięłam dwie tabletki z kodeiną bo nie wytrzymam.Lena19938 lubi tę wiadomość
-
No powiem Wam że jak byłam drobniejsza to już w ogóle wyglądałam jak małolata
teraz zostało trochę brzuszka. Chociaż on jest do zrobienia. Widzę że skóra jeszcze nie jest w złym stanie. Trochę ćwiczeń i może uda się go skorygować. Dziś przymierzalam parę sukienek. Rozmiar 36/38 i o dziwo było całkiem nieźle.
Moja dentystka jest wspaniała! 5 minutek i już przestało boleć. Tam czekalabym do połowy kwietniaNiestety ząb jest do kanałówki. Ale lepiej tak niż usuwać... I pomyśleć że miałabym czekać miesiąc tym bólem. Kiedy łyka się tabletki z kodeiną i nic się nie je i nie pije bo ból jest ogromny to można sobie zrobić kuku.
No i tęsknię za moim miastem... Tutaj mam swoje miejsce na ziemi. Ale to już niedługo. Szczecin nie do końca nad morzem ale blisko jest
Mówią że to brzydkie miasto a ja je kocham właśnie za tą jego surowość. To jest miasto zapomniane przez resztę Polski. A mi tutaj dobrze. Heh a zdjęcie Szczecina z lotu ptaka to coś wspaniałego...
Dziś przy zakładaniu karty w hebe pani zapytała czy jestem pełnoletniaa ja mam 30 lat! Szok.
Kupiłam puder mineralny na moje pryszcze. Wyprobowalam i efekt jest świetny.
A moje maleństwo dostanie od mamy kapsułki z kwasem dhaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:44
-
Ja pisze i pisze i nie moge skonczyc. Tez uwielbiam mazury, ale wczoraj bylo u mnie tak ladnie, ze stwierdzilam, ze nie jest tu tak zle..
Lena pisz jak najbardziej, dzisiaj sobota, ale przy niedzieli moze ktos sie odezwie.
U nas pierwsze straty dzisiaj byly. Maly podarl cala gazetke reklamowa ze sklepu i namietnie wsadza tacie palce do nosa, nie wierzylam dopoki nie przylapalam na goracym uczynku. Strasznie szybko to rosnie.Lena19938 lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
-
Ja zawsze podaje sok jablkowy pol na pol z woda lekko cieply i idzie
czasem jakis inny ale jablkowy pomaga na kupke
Lena jak tak na Ciebie patrze to nie moge uwiezyc ze twierdzilas w ciazy ze wygladdasz jak snorlaks xD przeciez Ty taka chudzina! Ja Ci zazdroszcze takiego wygladu bo ja cale zycie jak snorlaks
Ja jestem ostatnio w mega dolku psychicznym. Przy dzieciach tyle roboty ze doby brakuje. Do tego dochodzi gotowanie: dla starszego syna, dla meza osobno i dla siebie osobno bo mam specjalisytczna diete ze wzgl ma moja hipercholesterolemie. A zeby bylo malo lekarz wymaga jeszcze ode mnie dodatkowej aktywnosci fizycznej codziennie bo wyniki dalej fatalne. Tylko kiedy jak czasu mi brakuje na podstawowe czynnosci codzienne? Jestem zalamana tym ze nieogarniam...;(
Teraz jeszcze syna ucze na nocnik a ze niezbyt chetny i po chwili ucieka to musze go zagadywac. Aaa moze bardziej doswiadczone mamy cos potadza w tym temacie? Moze na tym forum to za wczesnie ale kiedys sie przyda
Dlatego rzadko tu pisze ale podczytuje Was nocami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 22:57
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Radiszka a sprobuj mu dac jakas ksiazeczke, zeby sie zajal albo jakas zabawke. Najlepiej podobno w lato pampersa oduczac. Koszulka, majtki i na dwor (u mnie na pole sie mowi).
Jak sie zle ogolnie czujesz to ciezko ogarnac. Mi zelazo spadlo i tez nie ogarnialam, bo nie mialam sily. Najpierw o sobie zadbaj a reszta sama przyjdzie.
Soczku rozcienczonego odrobinke wypil. Ja nie wiedzialam, ze powinno sie rozcienczony podawac i od poczatku dostawal z sokowirowki prosto tylko od lyzeczki zaczelam.Syn 10.2016
-
Ja nie mam kompletnie czasu, bo się przeprowadzamy w przyszły weekend. Teraz mąż ogarniał malowanie i inne duperelki - oboje jesteśmy wykonczeni
ale coś za coś - z drugiej strony cieszę się jak głupia, że będę wreszcie mieszkać na parterze i będę mogła wyjść nawet 3 razy na spacer jak będę miała ochotę
W środę zauwazylismy biała kropkę na dziasle, czulam pod palcem zabka a tu dupa - jeszcze tego samego dnia się schował i cisza. Kupy luzniejsze, temperatura podwyzszona jednego dnia - byliśmy u lekarza - wszystko wskazuje na zabki a tu w chowanego się z nami bawią chyba
No i moge powiedzieć, że nasz synus jest niesloiczkowy. Marchewka wlasnej roboty zdecydowanie lepiej, ale tez nie wyczuwam jakiejs super gotowości, wiec wczoraj zjadł 3 łyżeczki:-)
Lena19938, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
Co do wyglądu to też czasem chodzę nieuczesana cały dzień. Porównując siebie przed ciążą a teraz to niebo a ziemia, a i tak najlepiej wygladalam w ciąży.
Dziewczyny i tak dobrze, że dbacie o swoje zdrowie... ja mialam cukrzycę ciążowa, powinnam powtórzyć krzywą, bo czasem koleżanka zostaje po ciąży, dostałam spory plik badań od ginki i do tej pory nie ruszylam tyłka, żeby je zrobić. Ogólnie poziom zadbania o siebie jest u mnie na poziomie zerowym!Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie sadzajcie dziećków. Póki same nie zaczną siadać.
Po wizycie u neurologa - Gabi ma lekkie napięcie mięśniowe. W kwietniu lub maju rehabilitacja.
A we wtorek juz 3 szczepienie. Rota już mamy wszystkie więc tylko 6w1 i pneumokoki. -
Mi Kalina siada i nie moge z nia wygrac
. Nie ma opcji zeby lezala, w pozycji pollezacej od razu sie podnosi. Wiem ze to za wczesnie i juz nie wiem co robic. Bylismy u neurologa i niby wszystko gra, pani doktor uznala ze jest po prostu "silna" i stad te jej wygibasy
. Ile jeszcze powinno sie poczekac zeby moc malucha posadzic podpartego, niekoniecznie w pozycji typowo siedzacej ?
Nadal sie nie przekreca z brzucha na plecy i odwrotnie. Nogi tez jej nie interesuja. Woli rece. No trudno, poczekamy, wszystko w swoim czasie.
Co do samopoczucia to ostatnio jest ciezko, jestem wiecznie zmeczona, ospala, totalnie bez humoru. Nie wiem czy to jakies przesilenie wiosenne czy co ? -
Mysza teoretycznie nie powinno się tego robić w ogóle i nie sadzac do momentu, aż dziecko samo nie usiądzie z pozycji czworaczej.
Ja polecam wizytę u fizjoterapeuty, bo neurolodzy nie zawsze wszystko wylapuja, co nie znaczy że u Was jest problem. Ja też podobno usiadłam z pleców i nie mam jak narazie problemów z kręgosłupem
Tak, też obstawiam przesilenie wiosenne.
-
Dziewczynki moja Ola to jest taki cypisek że już gada 'mama'
szczególnie jak jest głodna i się bawi
to mała spryciula!!! No i już normalnie się na boczki przekręca. Śmieje się ze wszystkiego,nie może się skupić na jedzeniu i ulewa bardzo... Ale póki nie traci na wadze to się tym nie przejmuję. Aha... I najważniejsze są oczywiście paluszki! Wkłada je tak głęboko że się krztusi albo ulewa.
Radiszka życzę Ci dużo siły :-* i Wam też kochane mamy! :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 14:27
radiszka, manda21, kataloza, _polin, Scorpiolenka lubią tę wiadomość