Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena po tym zdjeciu to bym Ci dala 17 lat :-) Tez jestes rozpromieniona.

Rano to jest najpierw dziecko, potem cos zjesc, ogarnąc dom i nagle czlowiek sobie przypomina, ze sie nie poczesal. Ja wczoraj polozylam sie z malym zeby go uspic na cycu i zasnelismy oboje. Budze sie o 2, a ja w ubraniach

kataloza, Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Lena po tym zdjeciu to bym Ci dala 17 lat :-) Tez jestes rozpromieniona.

Rano to jest najpierw dziecko, potem cos zjesc, ogarnąc dom i nagle czlowiek sobie przypomina, ze sie nie poczesal. Ja wczoraj polozylam sie z malym zeby go uspic na cycu i zasnelismy oboje. Budze sie o 2, a ja w ubraniach
    Czasem mam podobnie ;-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Kaltoza to Ty w szpitalu pracujesz?

Mi mama tlumaczyla, ze podczas porodu tworzy sie taka wielka rana i jesli dostanie sie tam skrzep to moze zrobic sie zator i wtedy nie da sie nic juz zrobic, bo jest za malo czasu zeby przepatrzec wszystkie zyly...

Nierafinowane sa duze lepsze, ale jak dziecko jest alergikiem to trzeba ograniczac wszystko co moze uczulac. Dobry moze byc tez krem te dziewczyny sobie go chwalily, a ja go negowalam. W tej sytuacji jak najbardziej wskazany.
    Tak.....jestem pielęniarką ;-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądamy podobnie!!! :-) Zresztą każda z nas na pewno jak się nie wypacykuje to wygląda na przemęczoną.......na profilowym tutaj to wiadomo człowiek się umalował ;-) a jak byście mnie zobaczyły teraz jak piszę tą wiadomość to nie uwierzyły byście że to ta sama kobita co na zdjęciu!!!
    Tak czy siak wyglądasz super! A Młoda kawał dziewczynki!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za komplementy ;-) ta rozpromieniona dziewczyna to akurat nie ja. To ciocia i przyszły chrzestny Oli. W październiku będziemy się bawić z Olą na weselu u nich ;-) ja wyglądam dużo gorzej... Ale ta mała księżniczka to moja Ola <3 być może dojdę w końcu do formy.
    Próbowałam się dostać do dentysty na tej cholernej wsi to mi powiedzieli że z bólem to na kwiecień :-D
    Dziś jadę do swojej stomatolog w Szczecinie. Chyba najprędzej się dostanę... Ona zawsze mnie przyjmie. Poza tym to oba mi robi zęby. Prywatnie nie pójdę bo brak kasy kompletnie...
    Wzięłam dwie tabletki z kodeiną bo nie wytrzymam.
    Widzę że mieszkasz nad morzem? Zazdroszczę:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż ja preferuję MAZURY!!!! <3

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam że jak byłam drobniejsza to już w ogóle wyglądałam jak małolata ;-) teraz zostało trochę brzuszka. Chociaż on jest do zrobienia. Widzę że skóra jeszcze nie jest w złym stanie. Trochę ćwiczeń i może uda się go skorygować. Dziś przymierzalam parę sukienek. Rozmiar 36/38 i o dziwo było całkiem nieźle.
    Moja dentystka jest wspaniała! 5 minutek i już przestało boleć. Tam czekalabym do połowy kwietnia :-D Niestety ząb jest do kanałówki. Ale lepiej tak niż usuwać... I pomyśleć że miałabym czekać miesiąc tym bólem. Kiedy łyka się tabletki z kodeiną i nic się nie je i nie pije bo ból jest ogromny to można sobie zrobić kuku.
    No i tęsknię za moim miastem... Tutaj mam swoje miejsce na ziemi. Ale to już niedługo. Szczecin nie do końca nad morzem ale blisko jest ;-)
    Mówią że to brzydkie miasto a ja je kocham właśnie za tą jego surowość. To jest miasto zapomniane przez resztę Polski. A mi tutaj dobrze. Heh a zdjęcie Szczecina z lotu ptaka to coś wspaniałego...

Dziś przy zakładaniu karty w hebe pani zapytała czy jestem pełnoletnia :-D a ja mam 30 lat! Szok.
    Kupiłam puder mineralny na moje pryszcze. Wyprobowalam i efekt jest świetny.

A moje maleństwo dostanie od mamy kapsułki z kwasem dha <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 15:44

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh lepiej już się nie odzywam bo jak zaczynam to tu znowu żywej duszy nie ma :-D pa dziewczyny! :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisze i pisze i nie moge skonczyc. Tez uwielbiam mazury, ale wczoraj bylo u mnie tak ladnie, ze stwierdzilam, ze nie jest tu tak zle..
    Lena pisz jak najbardziej, dzisiaj sobota, ale przy niedzieli moze ktos sie odezwie.

U nas pierwsze straty dzisiaj byly. Maly podarl cala gazetke reklamowa ze sklepu i namietnie wsadza tacie palce do nosa, nie wierzylam dopoki nie przylapalam na goracym uczynku. Strasznie szybko to rosnie.

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie zalecaja zeby przy posilkach dopajac woda, a moje dziecko nia pluje... to jest jedyna rzecz, ktora mu na razie nie smakuje. Nie wiem czy probowac dalej podawac czy cos kombinowac (herbatki/soczki)

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze podaje sok jablkowy pol na pol z woda lekko cieply i idzie ;) czasem jakis inny ale jablkowy pomaga na kupke ;)

Lena jak tak na Ciebie patrze to nie moge uwiezyc ze twierdzilas w ciazy ze wygladdasz jak snorlaks xD przeciez Ty taka chudzina! Ja Ci zazdroszcze takiego wygladu bo ja cale zycie jak snorlaks :P

Ja jestem ostatnio w mega dolku psychicznym. Przy dzieciach tyle roboty ze doby brakuje. Do tego dochodzi gotowanie: dla starszego syna, dla meza osobno i dla siebie osobno bo mam specjalisytczna diete ze wzgl ma moja hipercholesterolemie. A zeby bylo malo lekarz wymaga jeszcze ode mnie dodatkowej aktywnosci fizycznej codziennie bo wyniki dalej fatalne. Tylko kiedy jak czasu mi brakuje na podstawowe czynnosci codzienne? Jestem zalamana tym ze nieogarniam...;(
    Teraz jeszcze syna ucze na nocnik a ze niezbyt chetny i po chwili ucieka to musze go zagadywac. Aaa moze bardziej doswiadczone mamy cos potadza w tym temacie? Moze na tym forum to za wczesnie ale kiedys sie przyda ;)

Dlatego rzadko tu pisze ale podczytuje Was nocami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 22:57

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka a sprobuj mu dac jakas ksiazeczke, zeby sie zajal albo jakas zabawke. Najlepiej podobno w lato pampersa oduczac. Koszulka, majtki i na dwor (u mnie na pole sie mowi).
    Jak sie zle ogolnie czujesz to ciezko ogarnac. Mi zelazo spadlo i tez nie ogarnialam, bo nie mialam sily. Najpierw o sobie zadbaj a reszta sama przyjdzie.

Soczku rozcienczonego odrobinke wypil. Ja nie wiedzialam, ze powinno sie rozcienczony podawac i od poczatku dostawal z sokowirowki prosto tylko od lyzeczki zaczelam.

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam kompletnie czasu, bo się przeprowadzamy w przyszły weekend. Teraz mąż ogarniał malowanie i inne duperelki - oboje jesteśmy wykonczeni :-( ale coś za coś - z drugiej strony cieszę się jak głupia, że będę wreszcie mieszkać na parterze i będę mogła wyjść nawet 3 razy na spacer jak będę miała ochotę :-)

W środę zauwazylismy biała kropkę na dziasle, czulam pod palcem zabka a tu dupa - jeszcze tego samego dnia się schował i cisza. Kupy luzniejsze, temperatura podwyzszona jednego dnia - byliśmy u lekarza - wszystko wskazuje na zabki a tu w chowanego się z nami bawią chyba :-P

No i moge powiedzieć, że nasz synus jest niesloiczkowy. Marchewka wlasnej roboty zdecydowanie lepiej, ale tez nie wyczuwam jakiejs super gotowości, wiec wczoraj zjadł 3 łyżeczki:-)

Lena19938, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyglądu to też czasem chodzę nieuczesana cały dzień. Porównując siebie przed ciążą a teraz to niebo a ziemia, a i tak najlepiej wygladalam w ciąży.

Dziewczyny i tak dobrze, że dbacie o swoje zdrowie... ja mialam cukrzycę ciążowa, powinnam powtórzyć krzywą, bo czasem koleżanka zostaje po ciąży, dostałam spory plik badań od ginki i do tej pory nie ruszylam tyłka, żeby je zrobić. Ogólnie poziom zadbania o siebie jest u mnie na poziomie zerowym!

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie sadzajcie dziećków. Póki same nie zaczną siadać.

Po wizycie u neurologa - Gabi ma lekkie napięcie mięśniowe. W kwietniu lub maju rehabilitacja.

A we wtorek juz 3 szczepienie. Rota już mamy wszystkie więc tylko 6w1 i pneumokoki.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Kalina siada i nie moge z nia wygrac :/. Nie ma opcji zeby lezala, w pozycji pollezacej od razu sie podnosi. Wiem ze to za wczesnie i juz nie wiem co robic. Bylismy u neurologa i niby wszystko gra, pani doktor uznala ze jest po prostu "silna" i stad te jej wygibasy :/. Ile jeszcze powinno sie poczekac zeby moc malucha posadzic podpartego, niekoniecznie w pozycji typowo siedzacej ?
    Nadal sie nie przekreca z brzucha na plecy i odwrotnie. Nogi tez jej nie interesuja. Woli rece :P. No trudno, poczekamy, wszystko w swoim czasie.

Co do samopoczucia to ostatnio jest ciezko, jestem wiecznie zmeczona, ospala, totalnie bez humoru. Nie wiem czy to jakies przesilenie wiosenne czy co ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza teoretycznie nie powinno się tego robić w ogóle i nie sadzac do momentu, aż dziecko samo nie usiądzie z pozycji czworaczej.
    Ja polecam wizytę u fizjoterapeuty, bo neurolodzy nie zawsze wszystko wylapuja, co nie znaczy że u Was jest problem. Ja też podobno usiadłam z pleców i nie mam jak narazie problemów z kręgosłupem :-)

Tak, też obstawiam przesilenie wiosenne.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moja Ola to jest taki cypisek że już gada 'mama' :-D szczególnie jak jest głodna i się bawi :-D to mała spryciula!!! No i już normalnie się na boczki przekręca. Śmieje się ze wszystkiego,nie może się skupić na jedzeniu i ulewa bardzo... Ale póki nie traci na wadze to się tym nie przejmuję. Aha... I najważniejsze są oczywiście paluszki! Wkłada je tak głęboko że się krztusi albo ulewa.
    Radiszka życzę Ci dużo siły :-* i Wam też kochane mamy! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 14:27

radiszka, manda21, kataloza, _polin, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach,wszystko się udalo,Młody grzeczny,całą mszę przespal :-)

manda21, _polin, Scorpiolenka, kataloza lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• manda21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fce168aa7aa5b5aemed.jpg

A to my rozczochrani z rana ;-) syn niestety oprocz nosa w ogole do mamy nie podobny, niestety caly tata.

Lena19938, _polin, Scorpiolenka, kataloza, klauuudia, małamama lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ