Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj sie tez tak czasem budzi, ale po max pol godz zasypia. Nakarmie go i ide dalej spac, a on sobie pogada i tez zasypia jak widzi ze wszyscy jeszcze spia. Raz tylko na zeby byl marudny to juz nie dalo sie tak
klauuudia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny powiedzcie mi bo widze że kilka z Was juz zaczelo maluchom dawac cos procz mleka... jak na jednym forum odnośnie rozszerzania diety napisalam ze pediatra kazała mi małemu dawać kaszę manne na wodzie (gluten) to mnie zjechaly ostro i stwierdzily ze krzywdę własnemu dziecku chcę zrobić bo nie wcześniej niż po 6tym mscu. Jak to w końcu jest, bo juz zglupialam:( dałam dynię z tą manną pięć dni bo to jedyne co miałam swoje.
-
Badania sie co chwile zmieniaja. Trzeba to robic intuicyjnie. Jak dziecko jest gotowe to rozrzeszaj, jak nie to sie wstrzymaj. My juz duzo probowalismy rzeczy, ale maly jest bardzo zainteresowany jedzeniem. Uwiebia kasze jaglana i jablka.
Mysza a o ktorej wieczorem zasypia?
Klaudia to pewnie przez zmiane miejsca..Syn 10.2016
-
11 lat temu że tak powiem pasłam córę manną.....a ona wpierniczała aż uszy jej się trzęsły!!! Manna musiała być tak gęsta żeby łyżka stała.....!! A teraz słyszałam że dopiero po roku daje się mannę!! I struchlałam bo Wojtka też miałam zamiar paść tą manną
i sama nie wiem co robić ?
-
klauuudia wrote:Ale po chrzcinach póki co z aniołka zrobił się diabelek hehe maruda mała. Nie wiem czy skok a może zęby kielkuja bo slini się na potęgę
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Ja Kalinie daje kaszke ryzowa na noc robiona na mleku mm. Co do mannej to nie wiem, ale ja uwazam ze powinno sie sluchac glownie intuicji i sprawdzac reakcje dziecka. Kiedys nikt nic nie czytal, matki,babcie karmily maluchy czym tylko i jakos wszyscy zyjemy. Rozumiem, ze sa rozne przypadki, alergie, ale bez sprobowania nigdy sie nie dowiemy co dziecku pasuje a co nie
. Wiadomo, ze kazde dziecko jest inne
Manda- zalezy od dnia, czasem o 19 a czasem o 22, nie ma stalej pory zasypiania.
-
Kaltoza ten rok to chyba za duzo. Jeszcze zeby dziecko ewidentnie bylo alergikiem to rozumiem.
Mysza a myslalam, ze chociaz wieczorem masz lzej... Moj spi od 21-22 czasem 23 do 8 z 3 pobudkami na jedzenie, ale w dzien dwie drzemki po 15-30 min tylkokataloza lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
-
Klaudia u nas po chrzcie w szpitalu tez mały diabeł się zrobił :p
Jeśli chodzi o kaszki z glutenem to gdzieś czytałam, ze teraz zalecają wprowadzić między 5tym a 6tym miesiącem niezależnie od tego czy dziecko karmione jest piersią czy mieszanką.
U nas marchewka przy pierwszych dwóch podejścia była be a wczoraj chyba nawet zasmakowała bo sliniak zdecydowanie czystszyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 08:39
-
Hey dziewczyny my dziś po szczepieniu. Ola waży 6070 g i ma 66 cm. Już podwoiła swoją wagę.
Dziś dostała trochę kleiku ryżowego.. Zobaczymy jak będzie się czuła po tym.
Moje dziecię je 7 posiłków w ciągu dnia. Ale po kleiku może być inaczej. Na pewno na noc dostanie też. Będę próbować.
Śliczne dziewczyny jesteście! Ja to wyglądam jak pastuszka przy Was
Ważne że kleik jej smakujeno iskonczyl się problem ulewania
kataloza, _polin lubią tę wiadomość