Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rina piękni Wy :)

Mój też jabłko uwielbia i banany.Spróbuję dziś dać mu possać całe bo narazie tyko ze słoiczka albo soczek dostawał.Może rzeczywiście trochę ulży na dziąsła i moja broda odpocznie bo głównie na niej się wyżywa i na gryzaku.

Kataloza powoli i Wojtuś zasmakuje w czymś więcej niż mleko :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataloza wrote:
    Dziś próbowałam podać małemu coś innego....nie pragnie niczego.......woli zdecydowanie mleczko z cycka! Wszystko wypluwa:-) Ale bedziemy się starać codziennie coś przemycić:-)
    Ja jeszcze nie probuje,chyba dopiero za miesiąc :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal czekam z rozszerzaniem - już myślałam, że polubił gotowane swoje żarełko, a tu trochę lepiej niż słoiczki, ale to nadal nie to. :) Za to kawałki w ręce chętnie chwyta i wkłada do buzi, więc może blw ale to czekamy na stabilny siad.

Rina piękni jesteście <3 a takie jabłuszko podajesz całe do rączek czy pokrojone w większy kawałek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 10:33

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dobrze zniosła kleik ryżowy. Nawet kupke ma inną. Robi też większe przerwy między posiłkami co mnie trochę wyprowadza z rytmu. Musimy się przyzwyczaić. W każdym razie narazie będzie dwa razy na dzień ten kleik. Rano i wieczorem. Zobaczę wtedy jaki rytm posiłków się utrzymuje.
    Wyrastamy z rozmiaru 62. Przechodzimy na 68 bo te jej długie nogi się nie mieszczą ;-) nogi mamy ok w rozmiarze 68 ale Ola ogólnie wygląda wtedy na większą bo ubranka w brzuszku za szerokie są.
    Dobrze że nie jest do mnie podobna. Ma tylko mój nosek i kolor włosów.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chyba sprobuje z kleikiem ryzowym, moze Kalinka polubi i troszke z rana zapcha brzuszek na dluzej :P
    Niestety nadal ulewa, sa tez problemy z zaparciami. Chcialam poczekac bo slyszalam ze tak moze byc po szczepionce na rota, ale to zdecydowanie trwa za dlugo. Dziwie sie bo zazwyczaj owoce czy marchewka reguluja wyproznienia a u nas cos to nie dziala :(.
    Waga raczej piorkowa, a ubranka nosi nawet na 68-74 !

Do mnie Kalina jest jedynie podobna od pasa w dol :P. Cala reszta to czysty tata no i niestety dziadek :P. Kiedys slyszalam ze dziewczynka podobna do ojca jest w przyszlosci atrakcyjniejsza, wiec tej mysli sie trzymajmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 12:15

Lena19938 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak ma zaparcia to kleik ryzowy tylko pogorszy sprawe-przerabialam to przy starszaku. Za to kukurydziany jest dla brzuszka ok ;) Moja Olga wciaga na noc 230ml mleka z kleikiem ;) potem rano o 5 150mleka i nieraz do poludnia jest nieglodna. A potem z jedzeniem to masakra caly dzien 150 ciezko wmusic a i tak polowe zwroci ;/ mam wrazenie ze ona rosnie tylko na tym jedzeniu wieczornym po 21.

manda21, Lena19938 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam kiedys o tych kleikach, radiszka ma racje: kleik kukurydziany, marchewka, jabłkuszko rumianek i nie bedzie zaparć. U mniebyły problemy z zaparciami, a teraz jest kupa dwa razy dziennie.

radiszka lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już mam jakąś załamkę normalnie! Już się cieszyłam że trądzik znika a parę dni temu znowu cos wyskoczyło... Prawie schodzi a tu nowy wyskakuje. Z godziny na godzinę dosłownie... Biorę Salfazin i on mi pomagał aż tu nagle znowu cyrk... Może dlatego że niedługo powinien pojawić się drugi okres. Eh już nie wiem. Poza tym trenuję trochę a kilogramy stoją. Oczy dalej czerwone mimo kropli ze sterydami i ketotifenem. Przecież ja zwariuje. No i te blizny po pryszczach :'(

Wiem, wiem że nie to jest najważniejsze... Ale chodzi też o samopoczucie przecież. A ja wyglądam jak pół d*** zza krzaka. Nawet gorzej...
    Dziewczyny pocieszcie trochę!

Ola legalnie nawija 'mama' i 'nie'. No i ogólnie gada ze mną dużo. Przynajmniej to mnie cieszy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 23:40

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też co jakiś czas wyskakuje na buzi ale nie jest tego dużo bardziej martwiłam się włosami, zrobiłam badania mam bardzo niską witaminę B12 idę do dermatologa po jakaś serie zastrzyków bo nie ma żartów. W dzieciństwie miałam duże problemy z włosami i muszę działać. Kochana a ten visaxinum d czy jak się to pisze? Tak reklamują może coś pomoże?
    No wiadomo że Ty musisz się czuć dobrze ze sobą żeby być szczęśliwa mama. Nie martw się tymi pryszczami, zejdą :) a jeśli ćwiczysz to waga też ruszy! Ja miesiąc temu kupiłam spodnie 29, wczoraj już 28, został mi 1-1,5kg i mam wrażenie że TYLKO BRZUCH. A Ty kochana weszłas w 26!!
    Zobacz jak Ola już super dyskutuje z Tobą! :* Ja też szukam pocieszenia w takich rzeczach bo wiesz co się ostatnio działo..

Rina jesteście śliczni! :*

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1z39rpg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 09:56

Lena19938, kataloza, klauuudia, _polin, małamama, Scorpiolenka, manda21, RinaC lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie śliczne jesteście!!! :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Dziewczyny już mam jakąś załamkę normalnie! Już się cieszyłam że trądzik znika a parę dni temu znowu cos wyskoczyło... Prawie schodzi a tu nowy wyskakuje. Z godziny na godzinę dosłownie... Biorę Salfazin i on mi pomagał aż tu nagle znowu cyrk... Może dlatego że niedługo powinien pojawić się drugi okres. Eh już nie wiem. Poza tym trenuję trochę a kilogramy stoją. Oczy dalej czerwone mimo kropli ze sterydami i ketotifenem. Przecież ja zwariuje. No i te blizny po pryszczach :'(

Wiem, wiem że nie to jest najważniejsze... Ale chodzi też o samopoczucie przecież. A ja wyglądam jak pół d*** zza krzaka. Nawet gorzej...
    Dziewczyny pocieszcie trochę!

Ola legalnie nawija 'mama' i 'nie'. No i ogólnie gada ze mną dużo. Przynajmniej to mnie cieszy <3
    Lena to ta Twoja Ola widzę bardzo musi być przywiązana do Ciebie bo mój to gada po swojemu zupełnie a o slowie mama to jeszcze mogę pomarzyć :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena uwierz mi na słowo ja też wyglądam jak pół dupy zza krzaka :-D

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia jak pięknie wygladacie :) śliczne gwiazdki :) :*

My juz w końcu w domu malutki zachwycony chyba najbardziej cieszy się ze swojego łóżeczka :) wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Przyjechaliśmy wczoraj mały przespal całe 10 godzin jazdy także spoko :) była piękna pogoda wiec chciałam go wziąć na spacer biedny tak płakał zemusialam się wrócić chyba się bał ze znowu go gdzieś chcemy wywieźć to samo jak go wlozylam do fotelika na jedzenie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 10:42

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kataloza nie przesadzaj ;-) ja mając 8 miesięcy zaczęłam na legalu gadać prawie zdaniami... Bardzo szybko. Ale każde dziecko ma swój rytm. Ola jest przywiązana chyba do wszystkich ale zauważyłam że przy mnie po prostu się wycisza. Trzymam za rączkę kiedy zasypia, albo ona kładzie mi swoją na mojej. Musi czuć moją skórę. Wtedy sobie zasypia.
    Za miesiąc mam w rodzinie wesele i muszę kupić sukienkę jakąś. Ola już ma... Tylko ja muszę kupić większą bo w stare mikroskopijne już nie wchodzę ;-) na wesele wybieramy się w okolice Zamościa. Więc z Olą to będzie pierwszy dłuższy wyjazd. Ola skończy już 4 miesiące więc też inaczej...
    Miałam iść do kościoła ale oczywiście przez zmianę czasu nie obudziłam się na czas. Ola obudziła się o 5 i tak spała do 9! A matka razem z córą ;-)
    Ja ogólnie mieszkam teraz na końcu świata.... Do Szczecina dwie godziny drogi a tutaj szczere pole ;-) brak chodnika i wąskie drogi no i pizga jak w kieleckim ;-) Jeśli dziś będzie ciepło i nie będzie wiatru to wychodzimy z Olą na dluuuugą wycieczkę. Randka z córką... To jest to <3

Buziaki dla Was dziewczynki!!! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 15:06

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazwyczaj wyglądam jak pół dupy zza krzaka :-P w weekend czasem make up dupe ukryje.
    A tak serio to też mam problem z twarzą, w środę idę na oczyszczanie, bo już sama sobie nie radzę :-(

Lena19938, kataloza lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma jakiś problem i kompleksy ale nie ma ludzi idealnych ja wyglądam jak bym spuchnieta była taka wielka otluszczona twarz staram się coś zrzucić ale waga stoi :( a Ty Lenka tak pięknie schudlas możesz być z siebie dumna a z tradzikirm poradzisz w końcu a byłaś u dermatologa? Mozexapisalby coś silniejszego

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia Twoja Nadia cała mamusia, pięknie wyglądacie:-)

Każda z nas pewnie zawsze znajdzie coś nie tak u siebie.
    Ja to jestem kompletna porażka, waga w miejscu stoi, jestem grubas straszny i mam pełno rozstępów i problemy z pcos. tak narzekacie a każda z Was na zdjęciu laska jak nie wiem.:-)

U mnie Nina mówiła mama i jej przeszło i gada po swojemu tylko

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek niewiele mówi raczej po swojemu......ge....gi..gu....agi....agu....gh......nie wiem czy się martwić??

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko,co to za samokrytyka dziś się wszystkim włączą. ;)

Kataloza a czym tu się martwić,przecież to prawidłowo i nie ma co porównywać z innymi to dopiero 4 - 5 miesięczne niemowlaki.Na składanie sylab mają czas.
    Mój też głównie guga a czasem zdarzy mu się coś powiedzieć ale to przecież jeszcze nieświadome nazywanie osób, tylko tak po prostu dziecku się uda i już. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ