Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rina piękni Wy
Mój też jabłko uwielbia i banany.Spróbuję dziś dać mu possać całe bo narazie tyko ze słoiczka albo soczek dostawał.Może rzeczywiście trochę ulży na dziąsła i moja broda odpocznie bo głównie na niej się wyżywa i na gryzaku.
Kataloza powoli i Wojtuś zasmakuje w czymś więcej niż mleko -
kataloza wrote:Dziś próbowałam podać małemu coś innego....nie pragnie niczego.......woli zdecydowanie mleczko z cycka! Wszystko wypluwa:-) Ale bedziemy się starać codziennie coś przemycić
-
Ja też nadal czekam z rozszerzaniem - już myślałam, że polubił gotowane swoje żarełko, a tu trochę lepiej niż słoiczki, ale to nadal nie to.
Za to kawałki w ręce chętnie chwyta i wkłada do buzi, więc może blw ale to czekamy na stabilny siad.
Rina piękni jesteściea takie jabłuszko podajesz całe do rączek czy pokrojone w większy kawałek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 10:33
-
Moja mała dobrze zniosła kleik ryżowy. Nawet kupke ma inną. Robi też większe przerwy między posiłkami co mnie trochę wyprowadza z rytmu. Musimy się przyzwyczaić. W każdym razie narazie będzie dwa razy na dzień ten kleik. Rano i wieczorem. Zobaczę wtedy jaki rytm posiłków się utrzymuje.
Wyrastamy z rozmiaru 62. Przechodzimy na 68 bo te jej długie nogi się nie mieszcząnogi mamy ok w rozmiarze 68 ale Ola ogólnie wygląda wtedy na większą bo ubranka w brzuszku za szerokie są.
Dobrze że nie jest do mnie podobna. Ma tylko mój nosek i kolor włosów. -
Tez chyba sprobuje z kleikiem ryzowym, moze Kalinka polubi i troszke z rana zapcha brzuszek na dluzej
Niestety nadal ulewa, sa tez problemy z zaparciami. Chcialam poczekac bo slyszalam ze tak moze byc po szczepionce na rota, ale to zdecydowanie trwa za dlugo. Dziwie sie bo zazwyczaj owoce czy marchewka reguluja wyproznienia a u nas cos to nie dziala.
Waga raczej piorkowa, a ubranka nosi nawet na 68-74 !
Do mnie Kalina jest jedynie podobna od pasa w dol. Cala reszta to czysty tata no i niestety dziadek
. Kiedys slyszalam ze dziewczynka podobna do ojca jest w przyszlosci atrakcyjniejsza, wiec tej mysli sie trzymajmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 12:15
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Mysza jak ma zaparcia to kleik ryzowy tylko pogorszy sprawe-przerabialam to przy starszaku. Za to kukurydziany jest dla brzuszka ok
Moja Olga wciaga na noc 230ml mleka z kleikiem
potem rano o 5 150mleka i nieraz do poludnia jest nieglodna. A potem z jedzeniem to masakra caly dzien 150 ciezko wmusic a i tak polowe zwroci ;/ mam wrazenie ze ona rosnie tylko na tym jedzeniu wieczornym po 21.
manda21, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
Pisałam kiedys o tych kleikach, radiszka ma racje: kleik kukurydziany, marchewka, jabłkuszko rumianek i nie bedzie zaparć. U mniebyły problemy z zaparciami, a teraz jest kupa dwa razy dziennie.
radiszka lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny już mam jakąś załamkę normalnie! Już się cieszyłam że trądzik znika a parę dni temu znowu cos wyskoczyło... Prawie schodzi a tu nowy wyskakuje. Z godziny na godzinę dosłownie... Biorę Salfazin i on mi pomagał aż tu nagle znowu cyrk... Może dlatego że niedługo powinien pojawić się drugi okres. Eh już nie wiem. Poza tym trenuję trochę a kilogramy stoją. Oczy dalej czerwone mimo kropli ze sterydami i ketotifenem. Przecież ja zwariuje. No i te blizny po pryszczach :'(
Wiem, wiem że nie to jest najważniejsze... Ale chodzi też o samopoczucie przecież. A ja wyglądam jak pół d*** zza krzaka. Nawet gorzej...
Dziewczyny pocieszcie trochę!
Ola legalnie nawija 'mama' i 'nie'. No i ogólnie gada ze mną dużo. Przynajmniej to mnie cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 23:40
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Mi też co jakiś czas wyskakuje na buzi ale nie jest tego dużo bardziej martwiłam się włosami, zrobiłam badania mam bardzo niską witaminę B12 idę do dermatologa po jakaś serie zastrzyków bo nie ma żartów. W dzieciństwie miałam duże problemy z włosami i muszę działać. Kochana a ten visaxinum d czy jak się to pisze? Tak reklamują może coś pomoże?
No wiadomo że Ty musisz się czuć dobrze ze sobą żeby być szczęśliwa mama. Nie martw się tymi pryszczami, zejdąa jeśli ćwiczysz to waga też ruszy! Ja miesiąc temu kupiłam spodnie 29, wczoraj już 28, został mi 1-1,5kg i mam wrażenie że TYLKO BRZUCH. A Ty kochana weszłas w 26!!
Zobacz jak Ola już super dyskutuje z Tobą! :* Ja też szukam pocieszenia w takich rzeczach bo wiesz co się ostatnio działo..
Rina jesteście śliczni! :*Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Lena19938 wrote:Dziewczyny już mam jakąś załamkę normalnie! Już się cieszyłam że trądzik znika a parę dni temu znowu cos wyskoczyło... Prawie schodzi a tu nowy wyskakuje. Z godziny na godzinę dosłownie... Biorę Salfazin i on mi pomagał aż tu nagle znowu cyrk... Może dlatego że niedługo powinien pojawić się drugi okres. Eh już nie wiem. Poza tym trenuję trochę a kilogramy stoją. Oczy dalej czerwone mimo kropli ze sterydami i ketotifenem. Przecież ja zwariuje. No i te blizny po pryszczach :'(
Wiem, wiem że nie to jest najważniejsze... Ale chodzi też o samopoczucie przecież. A ja wyglądam jak pół d*** zza krzaka. Nawet gorzej...
Dziewczyny pocieszcie trochę!
Ola legalnie nawija 'mama' i 'nie'. No i ogólnie gada ze mną dużo. Przynajmniej to mnie cieszyLena19938 lubi tę wiadomość
-
Wirginia jak pięknie wygladacie
śliczne gwiazdki
:*
My juz w końcu w domu malutki zachwycony chyba najbardziej cieszy się ze swojego łóżeczkawszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Przyjechaliśmy wczoraj mały przespal całe 10 godzin jazdy także spoko
była piękna pogoda wiec chciałam go wziąć na spacer biedny tak płakał zemusialam się wrócić chyba się bał ze znowu go gdzieś chcemy wywieźć to samo jak go wlozylam do fotelika na jedzenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 10:42
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Hehe Kataloza nie przesadzaj
ja mając 8 miesięcy zaczęłam na legalu gadać prawie zdaniami... Bardzo szybko. Ale każde dziecko ma swój rytm. Ola jest przywiązana chyba do wszystkich ale zauważyłam że przy mnie po prostu się wycisza. Trzymam za rączkę kiedy zasypia, albo ona kładzie mi swoją na mojej. Musi czuć moją skórę. Wtedy sobie zasypia.
Za miesiąc mam w rodzinie wesele i muszę kupić sukienkę jakąś. Ola już ma... Tylko ja muszę kupić większą bo w stare mikroskopijne już nie wchodzęna wesele wybieramy się w okolice Zamościa. Więc z Olą to będzie pierwszy dłuższy wyjazd. Ola skończy już 4 miesiące więc też inaczej...
Miałam iść do kościoła ale oczywiście przez zmianę czasu nie obudziłam się na czas. Ola obudziła się o 5 i tak spała do 9! A matka razem z córą
Ja ogólnie mieszkam teraz na końcu świata.... Do Szczecina dwie godziny drogi a tutaj szczere polebrak chodnika i wąskie drogi no i pizga jak w kieleckim
Jeśli dziś będzie ciepło i nie będzie wiatru to wychodzimy z Olą na dluuuugą wycieczkę. Randka z córką... To jest to
Buziaki dla Was dziewczynki!!! :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 15:06
-
Każdy ma jakiś problem i kompleksy ale nie ma ludzi idealnych ja wyglądam jak bym spuchnieta była taka wielka otluszczona twarz staram się coś zrzucić ale waga stoi
a Ty Lenka tak pięknie schudlas możesz być z siebie dumna a z tradzikirm poradzisz w końcu a byłaś u dermatologa? Mozexapisalby coś silniejszego
-
Wirginia Twoja Nadia cała mamusia, pięknie wyglądacie:-)
Każda z nas pewnie zawsze znajdzie coś nie tak u siebie.
Ja to jestem kompletna porażka, waga w miejscu stoi, jestem grubas straszny i mam pełno rozstępów i problemy z pcos. tak narzekacie a każda z Was na zdjęciu laska jak nie wiem.
U mnie Nina mówiła mama i jej przeszło i gada po swojemu tylkoWirginia lubi tę wiadomość
-
Ło matko,co to za samokrytyka dziś się wszystkim włączą.
Kataloza a czym tu się martwić,przecież to prawidłowo i nie ma co porównywać z innymi to dopiero 4 - 5 miesięczne niemowlaki.Na składanie sylab mają czas.
Mój też głównie guga a czasem zdarzy mu się coś powiedzieć ale to przecież jeszcze nieświadome nazywanie osób, tylko tak po prostu dziecku się uda i już.