Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina u nas na samym kp 2-3 pobudki w nocy na cyca,czasem sie przebudzu,ale przytule i spi dalej.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina czasami dzieci chcą się po prostu przytulić albo napić. Ja od niedawna już nie karmię ale też tak było u mnie

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia wiem, że już pytałam :( - jak robisz mleko z kaszką?

U nas zazwyczaj jedna pobudka, ale jak w dzień zje mniej to i dwie się zdarzają na mm.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daje normalnie mleko zazwyczaj robie ze 180 mml no to 6 miarek i do tego 3 miarki kaszki zeby troche zagescic.
    Do tej pory nie za duzo jadl w dzien nie wiem czy nie chce tracic czasu na jedzenie... eehh i bralam go ok godz 23 i dawalam wlasnie ta kaszke z mlekiem na spiaco to ladnie zjadl ale pozniej z rana wcale nie byl glodny ... I teraz bede go probowac przestawic na normalna kolacje o 20:30 i zobaczymy jak to bedzie, ale po kaszce spi super . Myslalam ze sie przebudzi po 23 bo bedzie glodny ale nie, spal ladnie bez pobudki do 6:15 no i chcial cos zjesc ku mojemu zadowoleniu :) takze moze sie uda musze go obserwowac jak dzisiaj bedzie z tym jedzeniem :)

_polin lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Niki ładnie przesypua noce. Przed wczoraj zero pobudki. Przespał 11 godzin. Dziś pobodka po 4 zaraz zasnął. Potem po 7. Także nie narzekam.

Jak ubieracie teraz maluchy?? Ja zawsze miałam z tym problem. Wczoraj ubrałam w body z krótkim, bluzkę z długim i taka gruba bluzę Ala kurteczkę. Do tego spodnie grubsze. Przykryła ma kocykiem. Dzisiaj jeszcze ciepłej. I sama nie wiem czy nie lżej ubrać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mam problem z ubieraniem :/. Nie mam wyczucia i zazwyczaj ubieram mala za cieplo, ale jej nie przegrzewam, nigdy nie jest spocona, nie mniej jednak daje chyba za duzo warstw. Boje sie ze mala zaraz chora bedzie :P. Sama jestem zmarzluch numer jeden, wiec nie do konca wiem jak ja ubrac.

Pomijam juz fakt ze mala krzyczy na cale gardlo jak zakladam ubranka i zanim wyjdziemy na spacer to ja mam juz dosc :D

_polin lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam problem z ubieraniem :(
    u nas wczoraj bylo 21 stopni ale powiewalo zimnym wiatrem zalozylam malemu body z dlugim rekawem kurteczke taka wiosenno jesienna i przykrywalam od czasu do czasu kocykiem oczywiscie dotykajac malego co chwila czy nie jest za cieply badz za zimny , nie wiem tak sie cholernie boje jakiegos przeziebienia ze masakra.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka beznadziejna ta pogoda ze na dobra sprawe niewiadomo jak ubrac w sloncu mega cieplo normalnie na krotki rekaw w cieniu na dlugi z kufajka a jak zawieje wiatr to na kurtke z kocem :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) te nasze dzieciaczki z dnia na dzień coraz fajniejsze się robią. Ja jestem pod wielkim wrażeniem jak szybko się uczą nowych rzeczy.

Picollina my na kp i mały też od jakiegoś czasu często się wybudza, pocycka minute i śpi dalej tak z 3 czy 4 razy... Też muszę spróbować z kaszką przez sen bo inaczej średnio chce pić.

Mój N w sobotę dowiedział się, że ma 4 dni wolnego więc w niedzielę zapakowalismy auto i przyjechaliśmy do mojego rodzinnego domu ;) chyba małemu sprzyja powietrze bo tutaj zaczął się ładnie przekrecac na brzuszek i ssać stopy :D no i mamy pierwszego ząbka.

Na spacer wychodzę z małym tylko w porach drzemki więc spacerówka nie poszła jeszcze w ruch i tak jak wy mam problem z ubieraniem... Ubieram młodego za grubo ale jakoś boję się, że jak będzie lżej ubrany to mi się przeziebi.

klauuudia, _polin, Scorpiolenka, Wirginia lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    64a2b1d4bc3a0a52med.jpg

Ulubiona pozycja od dwóch dni:)

klauuudia, _polin, kas50, Scorpiolenka, Lena19938, Wirginia, manda21, małamama lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram body z dlugim rekawem,bluza,spodnie dresowe przy temp.+18st. W wozku przykrywam kocykiem.

klauuudia lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czapeczka lekka bawelniana.
    Jak widzę niektóre dzieci naubierane to jestem spocona;-)
    Trzeba mi też kupic krem z filtrem.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas brawo Ty :)
    Michalku super !!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 14:21

kas50 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia, dzięki - przez dwa dni sypałam po jednej miarce kaszki, bo się bałam :P

U nas zakaz spacerówki jak na razie - czekamy aż fizjo da zielone światło...

Wichura u nas dzisiaj, że łeb urywa. Ja zakładam krótki rękaw, bluza, kurteczka i biorę ze sobą kocyk ale przez dwa ostatnie dni jeździliśmy bez, bo w słońcu było cieplutko.
    Widzę, że nie tylko u mnie krzyk przy ubieraniu - ja sama wychodzę cała spocona :P

Rina pięknie, brawo - u nas noga do buzi jak stąd na Malediwy :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram body z długim,cienkie rajstopki i spodenki i do tego kurteczka na cienkim polarku,i cienka czapeczka.Jak zaśnie to przykrywam kocykiem a tak to tylko pokrowiec zwijam i kładę na stópki.

Rina no świetnie sobie synuś radzi z tymi stópkami.Mój też już przejawia zainteresowanie kończynami dolnymi ,ściąga sobie skarpetki ale do buźki jeszcze nie dosięga ale to już za chwilę.

U nas dziś rano pogoda piękna była i zdążyliśmy na spacer,a teraz pada i wieje i znów siedzimy w domu :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poki co odkryl tylko kolanka hihi :-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ola też kolanka molestuje... Kas jaki filtr polecasz? Właśnie szukam... Ola jakiegoś liszaja dostała na buźce. Chyba po rumianku... Podaję wapno ale ostatnio kupiłam też kapsułki z kwasem dha. Może one są temu winne. Chyba wybiorę się do lekarza z tym

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam wciąż problem z tym ubieraniem... jeszcze mój mały bardzo sie poci więc już wogole. Przeważnie zakładam body z długim rękawem, cienkie rajstopki i spodnie na to kurtkę i czapkę oraz trójkąt pod szyję, ale i tak nieraz spocony. I w gondoli przykrywam kocem lub plandeka bo na wiatr. Ostatnio biegiem wracałam do domu bo krzyk na cale osiedle. Choć ostatnio nie wiem czy taką fazę ma czy już wyczuł ręce bo non stop jest pisk jakby go ze skóry obdzierali.

Lena ja od dwóch mscy walczę ze zmianami na buzi Bartosza. Już kilka maści za nami różnego typu i nic. A każdy lekarz do tego co innego mówi, już ostatnio to non stop ręczę z bezsilności. A jak przyjdzie słońce to nie wiem jak to będzie;(

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja chce kupić Dermedic Sunbrella +50, ma filtry mineralne,dobry skład i stosunkowo niedrogi ok.30zł.

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dlatego właśnie trzeba pomyśleć o filarach. Wiem że mogą różnie działać na taką młodą skórę ale raczej nie wyobrażam sobie wyjścia z małą bez nich. A co w końcu lekarze mówią na te zmiany skórne u synka?

Ja Olę ubieram w polarowy kombinezon a pod nim body na krótki rękaw, bluzeczka na długi, leginsy, skarpetki, niedrapki i czapkę na główkę ale i tak często jest spocona...

Dziewczyny wprowadziłam do menu Oli kleiki - ryżowy i kukurydziany. Przerwy między posiłkami bardzo się wydlużyły. Zazwyczaj robię 150 ml plus do tego 2-3 miarki kleiku... Posiłków jest mniej ale z powodzeniem je tak przygotowane mleko. Teraz pytanie czy 5 posiłków dziennie to nie za mało?
    Córa je i tak mniej niż powinna. Aha... Bardzo smakuje jej soczek jabłkowy z BoboVity. Na warzywa też przyjdzie czas.
    Rozszerzenie diety to też obserwacja dziecka. Muszę się wstrzelić w ten rytm i jakoś przyzwyczaić.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ